Titos301 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ψάψνω ένα ssd 1TB, βρήκα αυτούς, με βάση εμπειρία σας ποιον θα μου προτείνατε; 1. https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-p210s1tb25-p210-1tb-25-sata-3-p-PER.323330 2. https://www.e-shop.gr/ssd-crucial-ct1000bx500ssd1-bx500-1tb-25-3d-nand-sata-3-p-PER.306350 3. https://www.e-shop.gr/ssd-crucial-ct1000mx500ssd1-mx500-1tb-25-7mm-internal-sata3-p-PER.321115 4. https://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-77q1t0bw-870-qvo-1tb-25-sata-3-p-PER.306322 Γενικά θα ήθελα να διαθέσω ~60€ αν κανένας από αυτούς δεν είναι αξιόπιστος/δεν τον προτείνετε θα πάω παραπάνω. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από Titos301
nickol-us Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Η χρήση αυτών; Δεν υπάρχει δυνατότητα για nvme; Τι μητρική/επεξεργαστή έχεις; 1
Titos301 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, nickol-us είπε Η χρήση αυτών; Δεν υπάρχει δυνατότητα για nvme; Τι μητρική/επεξεργαστή έχεις; οχι ειναι παλιο το πισι του 2012 GA-Z77X-D3H ειναι η μητρικη, ο cpu δεν θυμαμαι ενας i7, σε αυτον τον HDD εχω αποθηκευμενα αρχεια βιντεο, φωτο και προγραμματα και γι αυτο θελω να τον χρησιμοποιω
nickol-us Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Αν μιλάμε μόνο για αποθήκευση ταινιών τότε δεν έχεις φοβερές ανάγκες, ακόμη και ο πιο "κακός" σου κάνει θεωρώ Κοιτάς μόνο για αγορά μέσω e-shop; 2
Titos301 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, nickol-us είπε Αν μιλάμε μόνο για αποθήκευση ταινιών τότε δεν έχεις φοβερές ανάγκες, ακόμη και ο πιο "κακός" σου κάνει θεωρώ Κοιτάς μόνο για αγορά μέσω e-shop; οχι απλα ειδα οτι εχει τις χαμηλοτερες τιμες μαζι με μεταφορικα
nickol-us Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-p210s1tb25-p210-1tb-25-sata-3-p-PER.323330 Είναι οικονομικός, δεν έχει πολύ κακά χαρακτηριστικά, έχω θετική εμπειρία από patriot γενικά και η χρήση που θες δεν είναι απαιτητική. Μάλλον θα πήγαινα προς τα εκεί προσωπικά, χωρίς να σημαίνει οτι είναι η καλύτερη επιλογή απόλυτα 1
Titos301 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, nickol-us είπε https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-p210s1tb25-p210-1tb-25-sata-3-p-PER.323330 Είναι οικονομικός, δεν έχει πολύ κακά χαρακτηριστικά, έχω θετική εμπειρία από patriot γενικά και η χρήση που θες δεν είναι απαιτητική. Μάλλον θα πήγαινα προς τα εκεί προσωπικά, χωρίς να σημαίνει οτι είναι η καλύτερη επιλογή απόλυτα Ξερεις μηπως που μπορω να βρω βιδες για να βιδωσω τον ssd στη συρταριερα του; (συρταριερα εχω, βιδες ομως οχι)
nickol-us Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Να σου πω την αλήθεια δεν έχει χρειαστεί να αγοράσω ποτέ. Πάντα είχα περίσσευμα από τα κουτιά ή από ξήλωμα παλαιότερων build. Δεν είμαι και σίγουρος για το βήμα, διάμετρο και το μήκος της βίδας. Στη θέση σου θα δοκίμαζα μια σωστή βίδα και θα πήγαινα με το δείγμα σε ένα μαγαζί με βίδες, 10 βίδες δεν πιστεύω να τις χρεώσουν παραπάνω από 2€ 1
Xristaras12 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Σε αυτούς που έχεις παραθέσει, η καλύτερη επιλογή είναι ο ΜΧ500, αλλά εφόσον ΔΕΝ θα βάλεις λειτουργικό στον δίσκο, η μάχη είναι ανάμεσα στον patriot και στον samsung. Τον ΒΧ500 τον αφήνω εκτός γιατί τον είχα δουλέψει πριν καιρό και πέρα απο το οτι μπούκωνε σε σύντομο χρονικό διάστημα ανέβαζε και μεγάλη θερμοκρασία κατά το γράψιμο. Απο τους 3 δίσκους αυτους πάντως ο μόνος που έχει controller είναι ο QVO ΑΛΛΑ επειδή χρησιμοποιεί QLC NAND και αυτός θα μπουκώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα κοινώς αν τους γράφεις δεδομένα για κάποια ώρα με τη μέγιστη ταχύτητα, κάποια στιγμή θα πέσουν αρκετά οι ταχύτητες εγγραφής. Εαν απλά θα γράψεις κάποια δεδομένα (δε μιλάμε να γράφεις καθε μέρα πχ 100 γιγα) και απλά θα διαβάζεις τον δίσκο για τα προγράμματά σου πχ τότε ναι πάρε τον φτηνότερο. Για τις βίδες που κοιτάζεις, αυτά έρχονταν μαζί με το κουτί οπότε αν εχεις κρατήσει τα πράγματά του θα είναι εκεί, διαφορετικά μπορείς να τον αφήσεις και χύμα στο κουτί δεν θα πάθει κάτι, μηχανικά μέρη δεν έχει. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από Xristaras12 1
dpolal Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 7 ώρες πριν, Titos301 είπε Ξερεις μηπως που μπορω να βρω βιδες για να βιδωσω τον ssd στη συρταριερα του; (συρταριερα εχω, βιδες ομως οχι) Τον αφήνεις όπως είναι χύμα, απλά στρίμωξε τον κάπου προκειμένου να μην ακουμπήσει σε κανέναν ανεμιστήρα. Ή εναλλακτικά, βάζεις ταινία διπλής όψης και τον κολλάς σε κάποια επιφάνεια. Ή βάζεις κολλητική ταινία ηλεκτρολόγου και κάνεις το ίδιο με το προηγούμενο. 1
Titos301 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Xristaras12 είπε Σε αυτούς που έχεις παραθέσει, η καλύτερη επιλογή είναι ο ΜΧ500, αλλά εφόσον ΔΕΝ θα βάλεις λειτουργικό στον δίσκο, η μάχη είναι ανάμεσα στον patriot και στον samsung. Τον ΒΧ500 τον αφήνω εκτός γιατί τον είχα δουλέψει πριν καιρό και πέρα απο το οτι μπούκωνε σε σύντομο χρονικό διάστημα ανέβαζε και μεγάλη θερμοκρασία κατά το γράψιμο. Απο τους 3 δίσκους αυτους πάντως ο μόνος που έχει controller είναι ο QVO ΑΛΛΑ επειδή χρησιμοποιεί QLC NAND και αυτός θα μπουκώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα κοινώς αν τους γράφεις δεδομένα για κάποια ώρα με τη μέγιστη ταχύτητα, κάποια στιγμή θα πέσουν αρκετά οι ταχύτητες εγγραφής. Εαν απλά θα γράψεις κάποια δεδομένα (δε μιλάμε να γράφεις καθε μέρα πχ 100 γιγα) και απλά θα διαβάζεις τον δίσκο για τα προγράμματά σου πχ τότε ναι πάρε τον φτηνότερο. Για τις βίδες που κοιτάζεις, αυτά έρχονταν μαζί με το κουτί οπότε αν εχεις κρατήσει τα πράγματά του θα είναι εκεί, διαφορετικά μπορείς να τον αφήσεις και χύμα στο κουτί δεν θα πάθει κάτι, μηχανικά μέρη δεν έχει. Ναι, δεν θα μπει λειτουργικο, θα του μεταφερω τα δεδομενα που εχω τωρα στον HDD και μετα θα γραφω σε αυτο πολυ σπανια δεδομενα μεγαλυτερα των 10GB
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα