Προς το περιεχόμενο

Gaming σε Μπαταρία στο Laptop

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις συνειδητοποιησα ότι το λάπτοπ πρέπει είναι ένα ντεσκτοπ που πιάνει μικρότερο χώρο στο σπίτι σου, με την έννοια ότι για να τρέξει σωστά πρέπει να το χεις στο ρεύμα, οπότε πρέπει να σαι σπίτι σου η κάπου κοντά με πρίζα. Άρα ποιο το νόημα?

https://youtu.be/jCNOtpKIWwc

Εδώ λέει πολλά πράγματακια.

Μιλάμε για μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις. Αν το χεις στην μπαταρία και καταφέρεις να τρέξεις όσο περισσότερα optimization μπορεις επειδή κάποια δε σε αφήνει να τα ενεργοποιήσεις καν όταν είσαι σε battery mode τότε πάλι θα είσαι κάτω σε επιδόσεις από ρευμα, η μπαταρία δε θα κρατήσει πολύ ίσως ούτε ώρα, και θα χαλάσει και πιο γρήγορα γιατί θα ζεσταίνεται έντονα και απότομα και ξεπέτας και πιο γρήγορα τους κύκλους με το να την αποφορτισεις κατευθείαν και να πρέπει να τη ξαναφορτισεις.

Οπότε.πιο το νόημα ρε παιδιά. Εντάξει θα μου πεις δε θα βγαίνεις έξω για να παίζεις PC αλλά επειδή κάνω κάθε βδομάδα διαδρομές με καράβι είναι ένας χρόνος που θα περνάει πιο εύκολα αν έχω να παίξω κάτι στο λάπτοπ. Τώρα έδωσα χρήματα για κάτι καινούριο (ROG Flow με i9/3050ti) και όταν είμαι στην μπαταρία δε βλέπω να διαφέρει πολύ από το dell που πήρα το 2018 με 1050ti

Οπότε τι κάνουμε τωρα

Έβαλα ultiamte performance (να χρησιμοποιεί 3050 αντί για igpu) perfoance σε fan profile (δε σου δίνει το turbo αν δεν είσαι ρευμα) και στο power profile των windows έβαλα όλα τα eco στονoff και hardware 100% minimum/maximumum

Η μπαταρία έλιωσε αμέσως και έπιαναν πάλι 30αρια σε καρέ όπως και πριν με την 1050ti

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, therock είπε

αλλά επειδή κάνω κάθε βδομάδα διαδρομές με καράβι είναι ένας χρόνος που θα περνάει πιο εύκολα αν έχω να παίξω κάτι στο λάπτοπ.

Οπως τι ? cyberpunk ? call of duty ? Στο πλοιο ? Παιξε κανα mame αφου θες τοσο πολυ να παιξεις κατι. Δες καμμια τσοντα ... με ακουστικα. Δηλαδη καπου να ειμαστε λογικοι σε αυτα που ζηταμε απο ενα λαπτοπ.

Οπότε.πιο το νόημα ρε παιδιά.

Το νοημα ειναι , οτι ενα (gaming) laptop κανει και αλλα πραγματα εκτος απο το να παιζει παιχνιδια. Αυτα τα αλλα πραγματα τα κανει εξισου καλα ειτε σε ρευμα ειτε σε μπαταρια , με ικανοποιητικη διαρκεια μπαταριας. Το gaming κομματι θελει ρευμα , εκτος και αν μεταφερθουμε σε καποια παραλληλη πραγματικοτητα οπου ισχυουν διαφορετικοι φυσικοι νομοι.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 3

Δε πάει έτσι ρε συ. Ένα λάπτοπ κάνει τα πάντα, αλλά και με ένα λάπτοπ των 400 ευρώ που πήρα το 2014 έκανα τα πάντα εκτός από gaming. Μετά πήρα το λάπτοπ με την 1050ti για να παίξω gaming και 4 χρόνια μετά τα ξανασκασα για να παίξω ακόμα καλύτερο gaming. Mame και emulators αν ήθελα έπαιζα και στο κινητό και στο τάμπλετ. Τώρα άμα εσύ θες λάπτοπ για να βλέπεις τσόντες η να παίζεις το sonic 1 σε mega drive emulator οκ μαγκιά σου. Εγώ έσκασα 2κ και έχω απαιτήσεις από τα λεφτά που έδωσα. Αν είναι να μου πει βάλτο σε ρεύμα οκ ήξερα να κουβαλήσω και playstation για να το βάζω σε ρεύμα και να παίζα παιχνιδια

Στη ζωή ότι πληρώσεις παιρνεις. Θες να οδηγείς. Παίρνεις αμάξι. Θες να οδηγείς με 400 χλμ δίνεις μερικά εκατομμύρια και παίρνεις μια bugati... Εγώ εδώ απλά λέω πως ότι και να δώσεις για φορητό gaming δε κανείς τα γούστα σου. Και 5 χιλιάρικα να δώσεις για Alienware θα σου πει βάλτο σε πρίζα αλλιώς θα λειτουργει πετσοκομενα η θα σου φάει τη μπαταρία στο μισαωρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, therock είπε

Εγώ έσκασα 2κ και έχω απαιτήσεις από τα λεφτά που έδωσα.

Εγώ εδώ απλά λέω πως ότι και να δώσεις για φορητό gaming δε κανείς τα γούστα σου.

Και 5 χιλιάρικα να δώσεις για Alienware θα σου πει βάλτο σε πρίζα αλλιώς θα λειτουργει πετσοκομενα η θα σου φάει τη μπαταρία στο μισαωρο

Δεν εχεις θυμωσει με το λαπτοπ. Εχεις θυμωσει με τον εαυτο σου που δεν εχεις βασικες γνωσεις φυσικης. Εσκασες 2k και το μηχανημα σου μια χαρα αποδιδει και κανει τα γουστα σου. Ποτε δεν σου ειπε οτι θα αποδωσει τα μεγιστα δουλευοντας με την μπαταρια. Ουτε το ειπε , ουτε το υπονοησε. Εσυ θεωρησες οτι ετσι πρεπει να γινεται γιατι ετσι θες εσυ να το δουλευεις. Πλακα πλακα , βλεποντας κατι τουβλα που εχουν καποια φορητα για τροφοδοτικα ΥΠΟΝΟΟΥΝ εμμεσως πλην σαφως , οτι χρειαζονται ΕΝΕΡΓΕΙΑ για να αποδωσουν τα μεγιστα.

Ε και εγω θελω να δουλευει το κινητο μου ως δορυφορικο τηλεφωνο. Ετσι και αλλιως πιανει δορυφορους για το gps... Ε μαντεψε.. δεν γινεται επειδη ετσι γουσταρω εγω.

Το συμπαν , σε αυτο που ζουμε εμεις τουλαχιστον , διεπεται απο συγκεκριμενους φυσικους νομους. Τους διδαχτηκαμε στο σχολειο. Ξερεις , εκεινη την υποχρεωτικη εκπαιδευση που ακουμε που και που να αναφερουν.

Δε πάει έτσι ρε συ. Ένα λάπτοπ κάνει τα πάντα

Ενα λαπτοπ κανει τα παντα , αλλα τα παντα δεν εχουν τις ιδιες απαιτησεις σε "ενεργεια". Αρα μονο και μονο την κοινη λογικη να χρησιμοποιησει καποιος καταλαβαινει , οτι δεν μπορει να κανει τα παντα με το φορητο , σε μπαταρια και να διαρκει η μπαταρια το ιδιο... Δεν γινεται να θες να παιζεις cyberpunk , χωρις ρευμα , για ωρες... επειδη ετσι γουσταρεις εσυ. Μην γινομαστε περιεργοι και εξωπραγματικοι , επειδη δεν μας αρεσει η πραγματικοτητα.

Τελος να αναφερω οτι ολα τα φορητα δεν εχουν τον ιδιο ρολο. Καποια ειναι ογκωδη και αποτελουν desktop replacements , καποια ειναι gaming οπου εχουν δωσει εμφαση σε specs που βοηθουν το gaming , καποια ειναι ultrabooks , που εχουν δωσει εμφαση στην φορητοτητα (και διαρκεια μπαταριας) π.χ. μη ενεργοβορους επεξεργαστες , μεγαλες μπαταριες , μικρο βαρος , κλπ. Για αυτο υπαρχουν εκατονταδες μαρκες και μοντελα και configurations. Ξεροντας τις αναγκες μας διαλεγουμε.
Αλλα δεν μπορω να παρω ενα ultrabook , με ενσωματωμενη gpu και U επεξεργαστη και να κλαιγομαι οτι δεν τραβαει στα παιχνιδια.. Το καθε φορητο ... για εκει που προοριζεται.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1

Με λίγα λόγια το laptop που πήρες σε battery mode βγάζει τα ίδια fps με ένα MacBook m1 μόνο που το MacBook m1 έχει τουλάχιστον 3πλασια αυτονομία με μπαταρία στο ίδιο σενάριο….

Τι επόμενη φορά που θα θες κάτι δυνατο να κρατάει με την μπαταρία του, δες για MacBook Pro με m επεξεργαστή.

Οκ ρε παιδιά οπότε συμφωνούμε. Ούτως η άλλως εγώ δε ζήτησα κάτι, ξεκίνησα το τοπίκ λέγοντας μόλις συνειδητοποιησα ότι.... Είναι ένα Slim Desktop το οποίο μπορείς πιο εύκολα να μεταφέρεις ανάμεσα σε δωμάτια στο σπίτι και το πληρώνεις 4 φορές πάνω. Όσον αφορά το gaming κομμάτι.. τώρα αν θες να βλέπεις τσόντες σαν τον φίλο πιο πάνω η να κάνεις και άλλα πραγματα, να δεις κάνα βίντεο να ανοίξεις κάνα εξελ να σερφαρεις (ότι δηλαδή κανείς πλέον το κινητό της γιαγιάς) το παίρνεις και εξω

Αλλά ο τίτλος του σαν προιον είναι λάθος. Gaming laptop. Δηλαδή παίζω gaming ενω το χω στα πόδια μου. Δηλαδή τι ενώ το χα στα πόδια στο σπίτι και από πίσω να χω πρίζα?Ναι οκ ίσως καλυτερα mame gaming laptop, η 30 minute playing gaming laptop, η gaming on a generator laptop για να μη τη πατάμε. Αλλά έτσι θα χάνανε σε πωλησεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, therock είπε

Οκ ρε παιδιά οπότε συμφωνούμε.

Προφανως και δεν συμφωνουμε.

Ούτως η άλλως εγώ δε ζήτησα κάτι

Πως δεν ζητησες. Ζητησες να καταργησουμε τους φυσικους νομους , επειδη ετσι σε βολευει.

Αλλά ο τίτλος του σαν προιον είναι λάθος. Gaming laptop.

Μια χαρα ειναι ο τιτλος του. Gaming laptop ειναι. Που σημαινει οτι παιζει αν οχι το 100% , σιγουρα ενα μεγαλο ποσοστο των παιχνιδιων , ικανοποιητικοτατα. Αν ο τιτλος του ηταν "Gaming laptop on the go" , τοτε θα ηταν σαφως λαθος τιτλος. Η εννοια του λαπτοπ δεν καλυπτει μονο την αναγκη της φορητοτητας , αλλα και του χωρου που καταλαμβανει σε ενα μερος. Μην το βλεπεις μονοδιαστατα.

Όσον αφορά το gaming κομμάτι.. τώρα αν θες να βλέπεις τσόντες σαν τον φίλο πιο πάνω η να κάνεις και άλλα πραγματα, να δεις κάνα βίντεο να ανοίξεις κάνα εξελ να σερφαρεις (ότι δηλαδή κανείς πλέον το κινητό της γιαγιάς) το παίρνεις και εξω

Εσυ δηλ σε ενα gaming laptop δεν καταδεχεσαι να κανεις αλλες εργασιες περα απο το gaming ? Δηλ αν ενω καθεσαι μπροστα στο φορητο σου , σου ερθει να ανοιξεις τα εμαιλς , πιανεις το κινητο σου για να το κανεις ? Αν θες να δεις ενα βιντεο στο ΥΤ , κλεινεις το λαπτοπ και το βλεπεις στο κινητο σου ? Κατι τετοιο αφηνεις να εννοηθει. Δεν ξερω αν το καταλαβες , δεν πηρες παιχνιδομηχανη. Ηλεκτρονικο Υπολογιστη πηρες , που εκτος των αλλων , ειναι καλος και για παιχνιδια.

για να μη τη πατάμε

Οπως ειπα , εισαι θυμωμενος με τον εαυτο σου αν το καλοσκεφτεις. Γιατι οπως ειπα και παλι , δεν κατεχεις τους φυσικους νομους. Ή δεν θες να τους αποδεχτεις επειδη δεν σε συμφερουν στο use case σου. Οσοι εχουν μια μικρη ιδεα απο φυσικους νομους και ενασχοληση με τους Η/Υ ... δεν την εχουν πατησει.

ΥΓ : Προφανως δεν εχεις συμμετασχει σε lan party , επι εποχης desktops και crt οθονων. Μονο το κουβαλημα σε κοινο χωρο των οθονων ηταν αθλος. Δεν φανταζεσαι ποσο πιο απλη θα ηταν η ζωη μας τοτε αν ειχαμε... μαντεψε... wait for it...ενα gaming laptop !! :) (εχει σωθει φωτο απο λαν παρτυ της εποχης εκεινης αλλα δεν ειναι του παροντος :) )

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 3

Και το 4 φορές πάνω σε τιμές απο desktop δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει καθώς οι τιμές στα part είναι στον Θεό αν αναλογιστείς και οθόνη+ περιφερειακά.

Εγώ απο desktop μάλλον θα πάω σε λάπτοπ στο μέλλον για την φορητότητα αλλά και τον χώρο που πιάνει αλλά και η τιμή για όλα αυτά που παρέχει είναι μια η άλλη, Κυρίως για gaming.

3 ώρες πριν, mphxths είπε

Προφανως και δεν συμφωνουμε.

Πως δεν ζητησες. Ζητησες να καταργησουμε τους φυσικους νομους , επειδη ετσι σε βολευει.

Μια χαρα ειναι ο τιτλος του. Gaming laptop ειναι. Που σημαινει οτι παιζει αν οχι το 100% , σιγουρα ενα μεγαλο ποσοστο των παιχνιδιων , ικανοποιητικοτατα. Αν ο τιτλος του ηταν "Gaming laptop on the go" , τοτε θα ηταν σαφως λαθος τιτλος. Η εννοια του λαπτοπ δεν καλυπτει μονο την αναγκη της φορητοτητας , αλλα και του χωρου που καταλαμβανει σε ενα μερος. Μην το βλεπεις μονοδιαστατα.

Εσυ δηλ σε ενα gaming laptop δεν καταδεχεσαι να κανεις αλλες εργασιες περα απο το gaming ? Δηλ αν ενω καθεσαι μπροστα στο φορητο σου , σου ερθει να ανοιξεις τα εμαιλς , πιανεις το κινητο σου για να το κανεις ? Αν θες να δεις ενα βιντεο στο ΥΤ , κλεινεις το λαπτοπ και το βλεπεις στο κινητο σου ? Κατι τετοιο αφηνεις να εννοηθει. Δεν ξερω αν το καταλαβες , δεν πηρες παιχνιδομηχανη. Ηλεκτρονικο Υπολογιστη πηρες , που εκτος των αλλων , ειναι καλος και για παιχνιδια.

Οπως ειπα , εισαι θυμωμενος με τον εαυτο σου αν το καλοσκεφτεις. Γιατι οπως ειπα και παλι , δεν κατεχεις τους φυσικους νομους. Ή δεν θες να τους αποδεχτεις επειδη δεν σε συμφερουν στο use case σου. Οσοι εχουν μια μικρη ιδεα απο φυσικους νομους και ενασχοληση με τους Η/Υ ... δεν την εχουν πατησει.

ΥΓ : Προφανως δεν εχεις συμμετασχει σε lan party , επι εποχης desktops και crt οθονων. Μονο το κουβαλημα σε κοινο χωρο των οθονων ηταν αθλος. Δεν φανταζεσαι ποσο πιο απλη θα ηταν η ζωη μας τοτε αν ειχαμε... μαντεψε... wait for it...ενα gaming laptop !! :) (εχει σωθει φωτο απο λαν παρτυ της εποχης εκεινης αλλα δεν ειναι του παροντος :) )

Κοιτα εν μερη εχεις δικιο, αλλα σε πραγματα στα οποια δε συζητησα γιατι θεωρησα δεδομενο. Ναι οκ, βολευει τους pro gamers και οσους πανε σε lan party για να μην κουβαλανε εναν κουβα. Που και παλι ας πουμε δεν ειναι κατι. Τωρα αν δεις φτιαχνουν κατι Minitx pc που εχουν μεγεθος PS4. Εγω πχ ειχα στησει ενα τετοιο το 2018 με θηκη Node202 Και gtx 1080ti. Κατι που πηρα 5 χρονια πριν και με τουλαχιστον διπλασια σε επιδοσεις καρτα, Μου στοιχησει πιο φθηνα απο το λαπτοπ που πηρα τωρα και μπαινει ευκολα σε ενα backpack. Η διαφορα ειναι οτι χρειαζεται αποκλειστικα ρευμα, σε αντιθεση με αυτο που μπορει εστω να παιξεις cyberpunk για κανα μισαωρο (και αν το κανεις αυτο συνεχεια να ρημαξεις τη μπαταρια και να θες αντικατασταση)..

Εκει που διαφωνουμε ειναι η εννοια του λαπτοπ. Για μενα το αντιλαμβανομαι κυριολεκτικα lap-top. sitting on my lap. με την εννοια οτι οπου καθεσαι βρισκεται και αυτο μαζι σου... χωρις συνθηκες. Gaming laptop. Στεκεται On top of your lap Καθως παιζεις gaming... με τη συνθηκη οτι ειναι σε πριζα? Η οτι αντεχει μιση ωρα και καις μπαταρια? Ε αρα δεν ειναι laptop. Με την ιδια εννοια ετσι βαζω και το Minitx desktop στο στα γονατα μου και το συνδεω στη πριζα και το λεω laptop...

Θυμωμενος σελληνιασμενος εκστασιασμενος οπως θες πες το. Οταν πληρωνεις ξαναλεω εχεις απαιτησεις. Δεν ειναι κατι παραλογο. Για καποιον τα λεφτα πανε να κυβαλαει κατι ελαφρυ να παει σε λαν παρτυ, για αλλον ειναι να το συνδεει σπιτι και να παιζει στο ρευμα και εξω να κανει απλα πραγματα για να μη βγαζει το κινητο απο τη τσεπη, για μενα τα λεφτα η επιθυμια ειναι να παιζω εξω εκμεταλευομενος το Hardware... Νομοι φυσικης δεν υπαρχουν. Καποτε ο υπολογιστης επιανε ενα κτιριο και εκανα προσθαφερεσεις. Τωρα δινεις 2K για να παρεις 3050ti και σε 5-10 χρονια το ιδιο και πιο δυνατο υλικο θα παιζει σε κινητο και θα κανει 200-300 ευρω. Εγω απλα ηθελα κατι τωρα να παιζω full hd σε μπαταρια για τουλαχιστον μια ωρα χωρις να την καιω...

1 ώρα πριν, therock είπε

Εκει που διαφωνουμε ειναι η εννοια του λαπτοπ. Για μενα το αντιλαμβανομαι κυριολεκτικα lap-top. sitting on my lap. με την εννοια οτι οπου καθεσαι βρισκεται και αυτο μαζι σου... χωρις συνθηκες. Gaming laptop. Στεκεται On top of your lap Καθως παιζεις gaming... με τη συνθηκη οτι ειναι σε πριζα? Η οτι αντεχει μιση ωρα και καις μπαταρια? Ε αρα δεν ειναι laptop. Με την ιδια εννοια ετσι βαζω και το Minitx desktop στο στα γονατα μου και το συνδεω στη πριζα και το λεω laptop...

Θυμωμενος σελληνιασμενος εκστασιασμενος οπως θες πες το. Οταν πληρωνεις ξαναλεω εχεις απαιτησεις. Δεν ειναι κατι παραλογο. Για καποιον τα λεφτα πανε να κυβαλαει κατι ελαφρυ να παει σε λαν παρτυ, για αλλον ειναι να το συνδεει σπιτι και να παιζει στο ρευμα και εξω να κανει απλα πραγματα για να μη βγαζει το κινητο απο τη τσεπη, για μενα τα λεφτα η επιθυμια ειναι να παιζω εξω εκμεταλευομενος το Hardware... Νομοι φυσικης δεν υπαρχουν. Καποτε ο υπολογιστης επιανε ενα κτιριο και εκανα προσθαφερεσεις. Τωρα δινεις 2K για να παρεις 3050ti και σε 5-10 χρονια το ιδιο και πιο δυνατο υλικο θα παιζει σε κινητο και θα κανει 200-300 ευρω. Εγω απλα ηθελα κατι τωρα να παιζω full hd σε μπαταρια για τουλαχιστον μια ωρα χωρις να την καιω...

Δεν υπάρχει έχω χρήματα και πλήρωσα άρα κάθε παράλογη απαίτηση όπου μου κατέβει στο κεφάλι πρέπει να γίνεται έτσι, οκ το καταλάβαμε είσαι άσχετός αλλά τουλάχιστον μην γίνεσαι παράλογος για άλλη μια φορά όπως σου εξήγησαν ουδεμία σχέση έχει τι νομίζεις και τι φαίνεται λογικό στο κεφάλι σου με το τι ισχύει στην πραγματικότητα είτε λοιπόν κάνεις λογικούς συμβιβασμούς είτε μην αγοράζεις τίποτα, στην ζωή υπάρχουν και αδιέξοδα πάντα 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, therock είπε

Εγω πχ ειχα στησει ενα τετοιο το 2018 με θηκη Node202 Και gtx 1080ti. Κατι που πηρα 5 χρονια πριν και με τουλαχιστον διπλασια σε επιδοσεις καρτα, Μου στοιχησει πιο φθηνα απο το λαπτοπ που πηρα τωρα και μπαινει ευκολα σε ενα backpack. Η διαφορα ειναι οτι χρειαζεται αποκλειστικα ρευμα, σε αντιθεση με αυτο που μπορει εστω να παιξεις cyberpunk για κανα μισαωρο (και αν το κανεις αυτο συνεχεια να ρημαξεις τη μπαταρια και να θες αντικατασταση)..

Αρχικα να ξεκαθαρισουμε οτι ενα μηχανημα , ειτε desktop , ειτε minipc , ειτε laptop , δεν καθοριζεται ως "gaming" μονο απο την καρτα γραφικων. Πλεον ειναι ενας συνδυασμος πραγματων , οπως η οθονη , η καρτα δικτυου (killer wifi ή 2.5g ethernet ports) , γρηγοροι δισκοι , γρηγορες μνημες , εως ακομα και το πληκτρολογιο που εχουν καποια φορητα με φωτιζομενα πληκτρα και ειδικους σχεδιασμους στα πληκτρα που χρησιμοποιουνται πιο συχνα στα παιχνιδια π.χ. wasd.
Koινως τουμπανιασμα σε ολα τα σπεκς για την καλυτερη εμπειρια gaming.

1 ώρα πριν, therock είπε

Για μενα το αντιλαμβανομαι κυριολεκτικα lap-top. sitting on my lap. με την εννοια οτι οπου καθεσαι βρισκεται και αυτο μαζι σου... χωρις συνθηκες.

Nαι , αυτο σημαινει laptop. Sitting on your lap. Το "χωρις συνθηκες" ειναι δικη σου προσθηκη. Μια χαρα καθεται το λαπτοπ στην αγκαλια σου , με το καλωδιο να πηγαινει στην πριζα ;)

1 ώρα πριν, therock είπε

Με την ιδια εννοια ετσι βαζω και το Minitx desktop στο στα γονατα μου και το συνδεω στη πριζα και το λεω laptop...

Βαλτο , να δουμε αν μπορεις. Γιατι μετα καπου πρεπει να βαλεις και την οθονη και το ποντικι και το πληκτρολογιο και τα ηχεια... Ουπς , το λαπτοπ τα εχει ολα πανω του ! Αρα μην συγκρινεις μηχανηματα που δεν συγκρινονται.

1 ώρα πριν, therock είπε

με τη συνθηκη οτι ειναι σε πριζα? Η οτι αντεχει μιση ωρα και καις μπαταρια? Ε αρα δεν ειναι laptop.

Αρα για εσενα τι ειναι λαπτοπ ? Αυτο που παιζει στο μεγιστο των δυνατοτητων του χωρις ρευμα ... για ποση ωρα ? Ποση ωρα σε βολευει ? Ποσο ειναι το ταξιδι με το πλοιο δηλ ? Στις ποσες ωρες σε βολευει να αρχισουν να λειτουργουν οι φυσικοι νομοι ?

1 ώρα πριν, therock είπε

Οταν πληρωνεις ξαναλεω εχεις απαιτησεις. Δεν ειναι κατι παραλογο.

Εχεις παραλογες απαιτησεις. Και πηγαζουν απο αγνοια των φυσικων νομων , που ειτε αγνοεις επιτηδες ειτε αθελα σου. Ψαξου να δεις τι συμβαινει ακριβως. Ειναι σαν να λεω οτι θελω το αυτοκινητο μου να τρεχει με 200χλμ/ωρα για 3 χρονια συνεχομενα και αν μου πουν οτι καποια στιγμη πρεπει να βαλω και βενζινη να ωρυομαι γιατι δεν με ενημερωσε κανενας οτι δεν μπορω να χρησιμοποιω το αυτοκινητο μου συνεχομενα χωρις διακοπες ΓΙΑ ΟΣΟ ΘΕΛΩ. Δηλαδη καπου ξεφυγαμε...

1 ώρα πριν, therock είπε

Νομοι φυσικης δεν υπαρχουν.

Μαλλον δεν καταλαβαινεις σε ποιους νομους της φυσικης αναφερομαι τοσο καιρο , αν κρινω απο τα παρακατω που γραφεις. Υπαρχουν νομοι της φυσικης που λενε οτι για να παραγει κατι "εργο" πρεπει να καταναλωσει "ενεργεια". Φυσικη Α' Λυκειου αν θυμαμαι καλα.
Εσυ θες το λαπτοπ σου να παραγει εργο χωρις να καταναλωνει ενεργεια. Ή να καταναλωνει ενεργεια με τετοιο ρυθμο που να βολευει εσενα , οσο για παραδειγμα κραταει το ταξιδι σου με το πλοιο για να μπορεις να απασχολεισαι με παιχνιδια κατα την διαρκεια του.

Και εγω θελω να αιωρουμαι οποτε θελω να κανω μεγαλα ταξιδια , να γλυτωνω κανα φραγκο απο τα αεροπορικα εισητηρια. Μονο οταν θελω να ταξιδεψω ομως , τις υπολοιπες ωρες θελω να λειτουργει κανονικα η βαρυτητα. 

Φυσικοι νομοι κατα παραγγελια δυστυχως δεν υπαρχουν. Ουτε "απειρη" δωρεαν ενεργεια ακομα. 

Επεξ/σία από mphxths
  • Thanks 1

29 λεπτά πριν, mphxths είπε

βρισκεται και αυτο μαζι σου... χωρις συνθηκες.

Nαι , αυτο σημαινει laptop. Sitting on your lap. Το "χωρις συνθηκες" ειναι δικη σου προσθηκη. Μια χαρα καθεται το λαπτοπ στην αγκαλια σου , με το καλωδιο να πηγαινει στην πριζα

Μάλλον κάνετε ότι δε με καταλαβαινετε για να στηρίζετε επιχειρήματα σας. Laptop είναι ρε μαν και θα είναι για μια ζωή αν κάθεται στα γόνατα σου. Ο επιθετικός προσδιορισμός gaming laptop είναι που λέω ότι ισχύει κατά περίπτωση. Δηλαδή γίνεται gaming υπό τη συνθήκη ότι του δίνεις ρεύμα. Οπότε βολεύει όσους έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται στο ρεύμα. Μέχρι τότε είναι λάπτοπ. Και όχι gaming laptop. εκτός αν ορίσουμε τη σημαίνει game. Πχ ο ναρκαλιευτης είναι ένα παιχνίδι. Οπότε αν τρέξει σε ένα λάπτοπ είναι ένα gaming laptop?

Εγώ τις συνθήκες μου τις όρισα. Για να μπορέσω να θεωρήσω καλή αγορά, και να δώσω με χαρά 2 χιλιάρικα όχι να τα κλαίω η να πω θα το χαρώ υπό την περίπτωση ότι θέλω ρεύμα η δε θα παίξω πολύ ώρα η θα παίξω με μειωμένες επιδόσεις κτλ για μένα είναι να παίξω full hd AAA τίτλους για τουλάχιστον μία ώρα και να μη κάνω ζημιά στη μπαταρία.

Αυτό δε σημαίνει ότι το θέλω και το απαιτώ. Δεν είπα δίνω 2κ η όσα δίνω η έδινα και τρέξτε όλοι να μου φέρετε αυτό που θέλω. Ούτε είναι παράλογο να ξέρεις τι θες. Απλά αυτό που θελω από ότι φαίνεται σήμερα δεν υπάρχει. Σου είπα για τους υπολογιστές που πιάναν κάποτε ένα δωμάτιο και ήταν αριθμομηχανές. Επίσης κάποτε η τηλεοράσεις ήταν κάτι γομάρια με καθοδικές ακτίνες και με άθλια εικόνα και πανάκριβες. Αν πχ έλεγες τότε εγώ δίνω τόσα χιλιάρικα η εκατομμύρια δραχμές για να έχω μια φορητή οθόνη να βλέπω στο καράβι. Θα σου λέγαν πάρτα και Βάλτα εκεί που ξέρεις. Σήμερα όμως γίνανε άλματα και πλέον μπορείς ακόμα και σε smartwatch να βλέπεις βιντεο. Και να χεις κινητά και ταμπλετ και να βλέπεις ταινίες όλη μέρα με απίστευτη εικόνα. Αν το ζηταγες αυτό πριν δέκα είκοσι χρόνια θα σου λέγαν άσε ρε μάγκα που εσύ πλερωνεις και ζητάς τρελλα πράγματα

Οπότε όπως κατάλαβες αυτό που έγραψα για τους νόμους της φυσικής ήταν ειρωνικό. Εννουσα αφού το θες μασημενο ότι δε μας κρατάνε πίσω οι νόμοι αλλά η τεχνολογία. Αυτό που σήμερα είναι πανάκριβο ζεσταίνει το σύστημα και καίει ένα σωρό ρεύμα αύριο θα είναι πολύ πιο energy efficient και θα τα τρέχει όλα αυτά για πλάκα. Διάβασε αυτό το τοπίκ σε 5 χρόνια που θα χει βγει η 9080ti και τα laptop θα χουν μια budget 6050ti/7050ti και τα ξαναλέμε. Αλλά οκ έπρεπε μάλλον αντί για φέτος να πάρω λάπτοπ το 2028.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...