Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άκουσα ότι ένας πχ ryzen 9 12core είναι πιο αργος λίγο από έναν i7 6700k επειδή σε παιχνιδι 1080p ultra ο amd 12core χρησιμοποιεί μόνο τους 8.

Ισχύει κάτι τετοιο;

Επίσης στο boot όταν ενα πισι ανοίγει γρήγορα πχ σε 3δευτερα παιζει ρολο;

Δλδ σημαίνει ότι είναι γρήγορο σε παιχνίδια και εφαρμογές όσο αγορα την εκκίνηση τους;

Επεξ/σία από Boy100
Δημοσ.

Την δεύτερη ερώτηση δεν την κατάλαβα καν. Όσον αφορά την πρώτη, τα περισσότερα παιχνίδια δεν ωφελούνται τόσο από την ύπαρξη πολλών πυρήνων όσο από την ταχύτητα που έχει ο ένας. Οπότε είναι σύνηθες επεξεργαστές με πολλούς πυρήνες ειδικά παλιότερων γενιών, (πχ οχταπυρηνοι ή δεκαεξαπυρηνοι) να έχουν χειρότερη απόδοση σε games από πιο γρήγορους στον ένα πυρήνα νεότερους επεξεργαστές, πχ εξαπυρηνους. 

Αλλά πρέπει να συγκρίνεις συγκεκριμένους επεξεργαστές. Μια αναζήτηση στο ίντερνετ απλή πχ 6700K vs ταδε, θα σου λύσει εν μέρει την απορία σου. Απλά απέφυγε το userbenchmark, δεν έχει καμία χρησιμοτητα, ο ιδιοκτήτης του έχει μόνιμη εγκεφαλική βλαβη, και αυτά που γράφει δεν έχουν σχέση με την πραγματικοτητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά ισχύει οτι οι πυρήνες από μόνοι τους δε λένε τίποτα, ειδικά όταν μιλάμε για διαφορετικών γενεών cpu.

Ο 8core fx-8350, από τους κορυφαίους της πλατφόρμας του, σήμερα "χάνει" και από ένα 4core i3-10100.

Σε ίδιας γενιάς cpu μπορούν κι άλλα πράγματα να παίξουν ρόλο εκτός την ταχύτητα των πυρήνων, όπως η cache, οι μνήμες, ακόμη και το κάθε παιχνίδι καθεαυτο. Δε μπορείς να πεις απόλυτα οτι 6πυρήνες είναι καλύτερα από 12. Άλλες φορές μπορεί να ισχύει και άλλες όχι.

To boot που αναφέρεις έχει να κάνει κυρίως με τη ταχύτητα το δίσκου που βρίσκεται το os

Ένας γρήγορος δίσκος(ssd,nvme) βοηθάει και στο γρήγορο loading των παιχνιδιών

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 4
Δημοσ.

Εξαρτάται το παιχνίδι. 

Νεότερα παιχνίδια κάνουν χρήση περισσότερων πυρήνων σε σχέση με παλαιότερα συνεπώς από 4 σε 6 βλέπεις διαφορές,  από κεί και πέρα από 6 σε 8, λίγα πράγματα.

Βέβαια για παλαιότερης γενιάς AMD 8C vs i7 6ης γενιάς , νομίζω ότι ο i7 πάλι υπερισχύει.

Δημοσ.

Μάλιστα. Κατανοητά ολα.

Εγώ θέλω ένα cpu μαζί με 32gb ram ddr4, M.2 pci4, rtx3080ti ν παίζω σε 1080P η 2K ολα ultra RDR2 αλλα να χω πολλα FPS.

Στα 1080P παιζει ρολο και ο CPU ξέρω.

* ειμαι ίντελ μια ζωή αλλα βλέπω η αλήθεια πολλούς AMD ναι νε TOP.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερώτηση που πρέπει να μας απαντήσεις ακόμα είναι το πόσα λεφτά διαθέτεις για επεξεργαστή + μητρική.

Επίσης, η 3080ti είναι overkill για τα 1080p, οπότε πας τουλαχιστον για 2k οθόνη  και νομίζω  ακόμα και με rt έχει πολύ καλή απόδοση σε 4k, οπότε σκέψου το.

Μια προφανής απάντηση είναι να πας ή σε intel 13ης γενιάς, είτε Ryzen 7000. Πιο νέες πλατφόρμες, πολύ καλοί επεξεργαστές εκατέρωθεν, και προφανώς πιο futureproof ( η am5 πλατφόρμα περισσότερο). Αλλά είναι ερώτημα, μπορείς στο σύνολο να βάλεις αυτά τα λεφτά να μετακομίσεις εκεί; 

Επίσης σύντομα βγαίνουν και καινούριοι επεξεργαστές 7000 από την and με 3d cache, ίσως αξίζουν την αναμονή. Αν και δεν ξέρω πότε θα έρθουν στο MSRP τους Ελλάδα. 

Η φτηνότερη solid επιλογή για μένα είναι πιθανότατα ο 5800x3d. Πολύ καλός επεξεργαστής από την προηγούμενη γενιά, θα σε καλύψει φουλ, και σου σώζει αρκετά λεφτά στη μητρική, γιατί ειδικά οι am5 είναι φαρμακείο.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...