Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ συνοπτικά είχα ένα παλαιό laptop toshiba satellite  C55-B5299 και το χρησιμοποιούσα στο γραφείο μία χαρά. Το έφερα στο σπίτι και δεν βρίσκει το router που έχω, ενώ βλέπει όλα σχεδόν τα υπόλοιπα της περιοχής.

Εννοείται ότι το router μου το αναγνωρίζουν κανονικά οι υπόλοιποι υπολογιστές που έχω.

Μπορεί να βοηθήσει κανένας;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

άλλαξε wifi channel στο ρούτερ. Αν είναι σε κανένα 11-13 κατέβα στα 1-5

Πώς γίνεται αυτό; Δεν έχω ιδέα από router

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Fan είπε

Πολύ συνοπτικά είχα ένα παλαιό laptop toshiba satellite  C55-B5299 και το χρησιμοποιούσα στο γραφείο μία χαρά. Το έφερα στο σπίτι και δεν βρίσκει το router που έχω, ενώ βλέπει όλα σχεδόν τα υπόλοιπα της περιοχής.

Εννοείται ότι το router μου το αναγνωρίζουν κανονικά οι υπόλοιποι υπολογιστές που έχω.

Μπορεί να βοηθήσει κανένας;

Μηπως το ρουτερ εχει ενεργο μονο το 5Ghz channel?

αλλιως ο,τι ειπε ο απο πανω

Δημοσ.
1 hour ago, Fan said:

Πώς γίνεται αυτό; Δεν έχω ιδέα από router

πάρε τηλέφωνο τον πάροχό σου και ζήτα να το κάνουν εκείνοι για σένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, greekfragma είπε

πάρε τηλέφωνο τον πάροχό σου και ζήτα να το κάνουν εκείνοι για σένα.

Πήρα τηλέφωνο και αφού προσπαθούσα πόση ώρα να τον πείσω να μου αλλάξει το κανάλι αν είναι πάνω από δέκα (αυτός επέμενε ότι δεν έχει σχέση αυτό με το πρόβλημα), τελικά το έβαλε στο 7, αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Μου είπε ότι φταίει το laptop. Εάν αγοράσω κάποιο usb stick για να συνδεθώ με το wifi υπάρχει περίπτωση να το λύσω το θέμα;

20 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Μηπως το ρουτερ εχει ενεργο μονο το 5Ghz channel?

αλλιως ο,τι ειπε ο απο πανω

έχει 5Ghz και 2.4

Επεξ/σία από Fan
Δημοσ.
3 ώρες πριν, greekfragma είπε

φίλε σου έγραψα εγώ να το βάλεις στο 7;

Του είπα να το βάλει 1-5 και μετά από πολύ ζόρι το έβαλε στο 7. Μου θύμισε το meme "best i can do is 7"

Θα προσπαθήσω αύριο με άλλον υπάλληλο του τηλεφωνικού κέντρου.

Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει με κανάλι, δες drivers για την wifi κάρτα του laptop για αρχή.
Αν δεν έχει τους νεότερους, να τους βάλεις.
Στα 2.4ghz πρέπει να είσαι οκ από κανάλι αν είσαι από το 11 και κάτω.
Μετά τους drivers στο ίδιο το laptop, δες αν είναι ενεργά και τα 2.4ghz ή κάνε του κάποιο reset (όχι reboot) με οδοντογλυφίδα από το πίσω μέρος πατημένο το κουμπί reset για 12" (ή μέχρι να σβήσουν όλα τα led πλην του power). Φυσικά με το reset αν είχες αλλάξει όνομα του SSID ή κωδικό ή και τα 2, θα χαθούν οι αλλαγές και θα γυρίσει στα εργοστασιακά. Όπως και να έχει, δοκιμάζεις με τα εργοστασιακά να δεις αν παίζει.

Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη μην τα έχει παίξει το ίδιο το router στα 2.4ghz, το έχω δει σαν βλάβη αλλά οι πιθανότητες είναι αρκετά μικρές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...