Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα VHS video Sony SLV-ED6SG το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Είναι όπως βγήκε από το εργοστάσιο.
Αποφάσισα να το συνδέσω και ενώ δείχνει εικόνα δεν δέχεται την κασέτα. Αν την σπρώξω λίγο με το χέρι μπαίνει μέσα αλλά όταν φτάσει μέχρι μέσα εμφανίζεται ένα error 80189 το οποίο καταλαβαίνω πως έχει να κάνει με τον μηχανισμό φόρτωσης της κασέτας σύμφωνα με το manual
https://servicemanuals.us/sony/vcr/slv-ed1me-slv-ed1ps-slv-ed1sg-slv-ed2sa-slv-ed3af-slv-ed4me-slv-ed4ps-slv-ed4sg-slv-ed5me-slv-ed6me-slv-ed6ps-slv-ed6sg-slv-ed7fs-slv-ed7mi-slv-e.html

Άνοιξα το καπάκι για να δω αν υπάρχει κάτι περίεργο αλλά δεν βλέπω κάποιο εμφανές πρόβλημα και με δεδομένο πως το video αυτό είναι unused και καθόταν τόσα χρόνια σκέφτομαι αν είναι θέμα λίπανσης. Σκέφτομαι να το πάω σε κάποιον που έχει εμπειρία από sony videos. Έχει κάποιον να προτείνει κάποιον στην Αθήνα? 
Με δεδομένο πως το video είναι στην πράξη new old stock δεν θέλω να το πάω στον πρώτο τυχόντα να του αλλάξει τα φώτα.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, spooker είπε

Έχω ένα VHS video Sony SLV-ED6SG το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Είναι όπως βγήκε από το εργοστάσιο.
Αποφάσισα να το συνδέσω και ενώ δείχνει εικόνα δεν δέχεται την κασέτα. Αν την σπρώξω λίγο με το χέρι μπαίνει μέσα αλλά όταν φτάσει μέχρι μέσα εμφανίζεται ένα error 80189 το οποίο καταλαβαίνω πως έχει να κάνει με τον μηχανισμό φόρτωσης της κασέτας σύμφωνα με το manual
https://servicemanuals.us/sony/vcr/slv-ed1me-slv-ed1ps-slv-ed1sg-slv-ed2sa-slv-ed3af-slv-ed4me-slv-ed4ps-slv-ed4sg-slv-ed5me-slv-ed6me-slv-ed6ps-slv-ed6sg-slv-ed7fs-slv-ed7mi-slv-e.html

Άνοιξα το καπάκι για να δω αν υπάρχει κάτι περίεργο αλλά δεν βλέπω κάποιο εμφανές πρόβλημα και με δεδομένο πως το video αυτό είναι unused και καθόταν τόσα χρόνια σκέφτομαι αν είναι θέμα λίπανσης. Σκέφτομαι να το πάω σε κάποιον που έχει εμπειρία από sony videos. Έχει κάποιον να προτείνει κάποιον στην Αθήνα? 
Με δεδομένο πως το video είναι στην πράξη new old stock δεν θέλω να το πάω στον πρώτο τυχόντα να του αλλάξει τα φώτα.

Σημερα μολις παρεδωσα για σερβις μια συσκευη VHS σε ενα καταστημα, το οποιο οπως με πληροφορησαν ειναι απο τους ελαχιστους αν οχι ο μοναδικος που ασχολειται σοβαρα. Δε μπορω να κρινω βεβαια αποτελεσμα διοτι δεν εχω (προφανως) ακομα καμια ενημερωση για αποτελεσμα. 

AV Service, Κολοκοτρωνη 35, Βυρωνας.

Αν θες πας κατευθειαν, αν εισαι επιφυλακτικος μπορεις να περιμενεις να επανελθω οταν με ενημερωσουν για το τι εγινε τελικα ωστε να δωσω μια πιο ολοκληρωμενη εικονα. Μεσοβδομαδα μαλλον μου ειπαν.

• Like 2
Δημοσ.

Αμα ψάξεις στο google υπάρχουν κάποιες εταιρείες για επισκευή vhs αλλά δεν ξέρω την ποιότητα της δουλειάς τους. 

Περιμένω κριτική και για αυτή την εταιρεία που είπε ο lector. 

Έχω τρία βίντεο. Το πιο νέο δεν δείχνει σχεδόν καθόλου εικόνα στην τηλεόραση και ήχο ελάχιστο, οπότε δεν μπορώ να δω τις παλιές κασσέτες να τις μετατρεψω σε ψηφιακή μορφή. Το καθάρισμα κεφαλής δεν απέδωσε. 

Το αμέσως παλαιότερο βίντεο είχε χαλάσει αρκετές φορές παλιά και δυσκολευοταν να το επισκευάσει ακόμα και γνωστός μας τεχνικός της ίδιας της Grundig. Οπότε δεν θα προσπαθήσω για κάτι άλλο. 

Το πιο παλιό από όλα που ειναι και συλλεκτικό δύσκολα να φτιαχτεί καθώς δεν βρίσκεις καν εξαρτήματα στην αγορά, ίσως το πάω κάποια στιγμή να ακούσω γνώμη τεχνικου, βάρος κάπου 12 κιλά...

Υπάρχουν πάρα πολύ υλικό στο youtube πχ μπορείς να δεις αν έχει πρόβλημα το desk τα γρανάζια κτλ αλλά δύσκολα θα βγάλεις άκρη, απαιτεί άτομο με εμπειρία να βρεις και να διορθώσεις το πρόβλημα. 

Τα VHS video, VCR κτλ, όσο και παλιά η άχρηστα να μου φαίνονται, βλέπεις μερικές φορές πόσο πολύπλοκα είναι και θαυμάζεις την τεχνολογία της τότε εποχής, πόσα άτομα εργάστηκαν από πίσω στις εταιρείες για να την εξελίξουν ανά της δεκαετίες μέχρι να εκλείψει. 

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε

Τα VHS video, VCR κτλ, όσο και παλιά η άχρηστα να μου φαίνονται, βλέπεις μερικές φορές πόσο πολύπλοκα είναι και θαυμάζεις την τεχνολογία της τότε εποχής,

Όπου μπλέκονται μηχανικά ή/και κινούμερα μέρη με ηλεκτρονικά, είναι θαυμαστό το πόση "μελέτη" και σχεδιασμός πρέπει να γίνει ώστε να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα. Θαυμάζουμε πλέον λεπτά κινητά κ.λπ (που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα PCB με εξαρτήματα) αλλά αυτές οι συσκευές, είναι πολύ πιο εντυπωσιακές.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνήθως ξεραίνονται και σπάνε τα λαστιχακια/ιμάντες στα κινητά μέρη σε παλιά vhs, cds, κασετόφωνα κλπ

Επεξ/σία από killer76
  • Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Haldol είπε

Όπου μπλέκονται μηχανικά ή/και κινούμερα μέρη με ηλεκτρονικά, είναι θαυμαστό το πόση "μελέτη" και σχεδιασμός πρέπει να γίνει ώστε να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα. Θαυμάζουμε πλέον λεπτά κινητά κ.λπ (που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα PCB με εξαρτήματα) αλλά αυτές οι συσκευές, είναι πολύ πιο εντυπωσιακές.

Πολύ σωστά!

Ανοίγω και χαζεύω τις κάρτες και τα κυκλώματα του Grundig Vs200, τι βιντεαρα και τι μνήμες έχω από αυτό. Φαντάσου τώρα τεχνολογία 40 έτη πίσω, πρέπει να έχεις του π.... την εμπειρια για να βρεις και να επισκευάσεις κάτι ηλεκτρονικό σε αυτό. Σε εμένα μάλλον θέλει μάλλον αλλαγή η πλακετα ablaufsteueung η sequel system πως στο καλό το βρήκα. Βάζεις την κασέτα και δεν κάνει τίποτα πετάει ένα AU και δεν προχωράει. 

Να μην μιλήσω για μηχανήματα επαγγελματικά που τα είχαν τοτε σε σταθμούς κανάλια κτλ. Πολύ βαριά απίστευτα πολύπλοκα. 

Δημοσ.
Στις 7/1/2023 στις 4:02 ΜΜ, lector είπε

Σημερα μολις παρεδωσα για σερβις μια συσκευη VHS σε ενα καταστημα, το οποιο οπως με πληροφορησαν ειναι απο τους ελαχιστους αν οχι ο μοναδικος που ασχολειται σοβαρα. Δε μπορω να κρινω βεβαια αποτελεσμα διοτι δεν εχω (προφανως) ακομα καμια ενημερωση για αποτελεσμα. 

AV Service, Κολοκοτρωνη 35, Βυρωνας.

Αν θες πας κατευθειαν, αν εισαι επιφυλακτικος μπορεις να περιμενεις να επανελθω οταν με ενημερωσουν για το τι εγινε τελικα ωστε να δωσω μια πιο ολοκληρωμενη εικονα. Μεσοβδομαδα μαλλον μου ειπαν.

Thanks. Θα περιμένω νεα σου μόλις στο φτιάξουν. 

Δημοσ.

Χαλανε   συχνα   λογω  πολλων   κινητων  συστηματων  και   λιωνουν   οι  ιμαντες  απο  την  πολυκαιρια.

Εχω  εξουσιοδοτημενο  panasonic  στο  πεδιο  του  αρεως  που  μου   φτιαχνει  και  τα  sony, philips  κλπ.

Οποιος  θελει  του  στελνω   πμ  με  στοιχεια.

• Thanks 1
Δημοσ.

Συνηθως το προβλημα ειναι τα λαστιχακια.
Μπορει να μην δεχεται μεχρι μεσα την κασετα,με αποτελεσμα να βγαζει το error.

Το προβλημα με αυτα ειναι να τα βρεις..

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Συνηθως το προβλημα ειναι τα λαστιχακια.
Μπορει να μην δεχεται μεχρι μεσα την κασετα,με αποτελεσμα να βγαζει το error.

Το προβλημα με αυτα ειναι να τα βρεις..

Υπαρχουν ιμαντες οτι θελεις. Στο Technica (ανδρονικος) στην Ν.Ιωνια εχω βρει τα πάντα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/1/2023 στις 4:02 ΜΜ, lector είπε

Μεσοβδομαδα μαλλον μου ειπαν.

Πέρασαν πολλές βδομάδες από τότε. Έχουμε κάποια ενημέρωση;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Πέρασαν πολλές βδομάδες από τότε. Έχουμε κάποια ενημέρωση;

Ο φιλος που ρωτησε αρχικα με ρωτησε και μεσω pm και απαντησα εκει, οποτε ξεχασα οτι χρωστουσα κι εδω μια ενημερωση, συμπαθατε με 😁

Τελικα δυστυχως απο το καταστημα με ενημερωσαν οτι δε μπορουν να το επισκευασουν διοτι χρειαζονταν ενα γραναζι που δε μπορουσε να βρεθει. Δε μου φαινεται παραλογο καθως προκειται για πολυ παλαια συσκευη και μη ευρειας κυκλοφοριας (VHS Rewinder). Οποτε το πηρα πισω ανεπισκευαστο. Κατα τα αλλα ηταν ευγενεστατοι και δε με χρεωσαν κατι ουτε καν για τον ελεγχο.

Αν καποιος εδω εχει να προτεινει καποιο αλλο σερβις που ισως να σταθω πιο τυχερος, καθε προταση ευπροσδεκτη.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lector είπε

Ο φιλος που ρωτησε αρχικα με ρωτησε και μεσω pm και απαντησα εκει, οποτε ξεχασα οτι χρωστουσα κι εδω μια ενημερωση, συμπαθατε με 😁

Τελικα δυστυχως απο το καταστημα με ενημερωσαν οτι δε μπορουν να το επισκευασουν διοτι χρειαζονταν ενα γραναζι που δε μπορουσε να βρεθει. Δε μου φαινεται παραλογο καθως προκειται για πολυ παλαια συσκευη και μη ευρειας κυκλοφοριας (VHS Rewinder). Οποτε το πηρα πισω ανεπισκευαστο. Κατα τα αλλα ηταν ευγενεστατοι και δε με χρεωσαν κατι ουτε καν για τον ελεγχο.

Αν καποιος εδω εχει να προτεινει καποιο αλλο σερβις που ισως να σταθω πιο τυχερος, καθε προταση ευπροσδεκτη.

Δεν εκτυπώνεται το γρανάζι;3d printer ?

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το θέμα είναι αν βρεθεί το CAD απ'το γρανάζι, ή έστω κάποιος με γνώσεις να το σχεδιάσει. Για να μην βρίσκεται έτοιμο το γρανάζι στην αγορά, μάλλον δεν είναι πολύ "κλασικό" σχέδιο, οπότε πιθανότατα μιλάμε για σχεδίαση.

Φίλε @lector ανέβασε μία φώτο απ' το εξάρτημα, αν φυσικά έχεις "ανοιχτό" το μηχάνημα. Υπάρχουν αρκετοί που κάνουν τόσο εκτυπώσεις, όσο και CAD σχέδιο (κι εγώ ανάμεσα!) οπότε ίσως είναι μία λύση κι αυτό!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν εχω ιδεα

2 ώρες πριν, Haldol είπε

Το θέμα είναι αν βρεθεί το CAD απ'το γρανάζι, ή έστω κάποιος με γνώσεις να το σχεδιάσει. Για να μην βρίσκεται έτοιμο το γρανάζι στην αγορά, μάλλον δεν είναι πολύ "κλασικό" σχέδιο, οπότε πιθανότατα μιλάμε για σχεδίαση.

Φίλε @lector ανέβασε μία φώτο απ' το εξάρτημα, αν φυσικά έχεις "ανοιχτό" το μηχάνημα. Υπάρχουν αρκετοί που κάνουν τόσο εκτυπώσεις, όσο και CAD σχέδιο (κι εγώ ανάμεσα!) οπότε ίσως είναι μία λύση κι αυτό!

Ευχαριστω, θα το κανω μολις εχω το μηχανημα στα χερια μου και το λυσω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...