Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, absoluteblade είπε

Μην ξεχνάς τη λύση του προτζέκτορα , με τον οποίο η αίσθηση του 3d είναι πολύ καλύτερη λόγω μεγαλύτερης οθόνης!

Mεγαλυτερη οθονη αλλα πολυ χειροτερη ευκρινεια.
Για να δεις κατι αξιολογο πρεπει να εχει προτζεκτορα των 6000€ με πανι των 800€.
Με το VR εισαι σε αιθουσα cinema και το βλεπεις σε 300+ ιντσες χωρις να χασεις τιποτα απο ευκρινεια με κοστος λιγοτερο απο το πανι.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ.
Μόλις τώρα, BlurayMoviesGreece είπε

Mεγαλυτερη οθονη αλλα πολυ χειροτερη ευκρινεια.
Για να δεις κατι αξιολογο πρεπει να εχει προτζεκτορα των 6000€ με πανι των 800€.

Θα σου πω ότι έχω την lg49ub850v που είναι 4K 3d και με το passive 3d που έχει, αν και τα χρώματα και η φωτεινότητα είναι τέλεια, είναι περιορισμένο το sweet spot για να δεις το 3d και αν κουνηθείς αρχίζει και χαλάει! Συγκρίνοντας το 3d που μου βγάζει ένας κινέζικος προτζέκτορας  led dlp 720p 900ansi lumens , με active φυσικά γυαλιά στις 80 ίντσες,  είναι μέρα με τη νύχτα και ας είναι 720p! Παίζει μέσω pc 3d iso αρχεία και είναι άψογος και τον αγόρασα 250 ευρώ! Άμα βρεις έναν αντίστοιχο ή έστω λαμπάτο φτηνό μεταχειρισμένο, αξίζει να κάνεις την κίνηση κατά τη γνώμη μου!

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

To 3d το εφαγαν οι ανικανοι και ανεκπαιδευτοι πωλητες.
Πηγαινες να παρεις τηλεοραση του εκανες 2 ερωτησεις για το 3d και σε κοιταζε σαν χανος.
Αν δεν ηξερες τι ειναι το 3d και πηγαινες να αγορασεις τηλεοραση ο πωλητης σου ελεγε:
"Aυτες ειναι 3d και εχουμε και τις καινουριες που ειναι με καλυτερη αναλυση 4Κ"
Τοσο ο πωλητης οσο και ο πελατης δεν μπορουσε να κανει διαχωρισμο και να ξεχωρισει  οτι ειναι αλλο η αναλυση και αλλο η 3D απεικόνιση.
Οι περισσοτεροι λοιπον αγοραζαν 4Κ και αγνοουσαν το 3D και ετσι καταδικαστηκε στις πωλησεις.
Ευτυχως προλαβα και πηρα 3D tv με 100HZ πραγματικο panel (οχι τα μαιμου 600 με panel 60).
Tωρα πλεον αν παθει κατι η TV, η μονη λυση ειναι το VR για να δω τις ταινιες μου.
Μακαρι να βγουν παλι 3D ΤV's και να τους δωσουν τη προσοχη που τους αξιζουν.

H LG ειχε μαζι 4 ζευγαρια γυαλια και δεν ειχε ουτε πονοκεφαλο ουτε ζαλαδες.
Aν ηθελες παραπανω γυαλια ηταν φθηνα, αν ηθελες να τη βγαλεις τσαμπα εκαναν και αυτα των Village Cinemas που τα πετας μετα τη ταινια,δεν ειχαν κανενα θεμα.
Εχω δει πανω απο 300 ωρες οπως εχω δει και ταινιες 3.5 ωρες σερι σαν τις τριλογιες LOTR και Hobbits extended 3D.

Εγώ πάντως θυμάμαι, στα ντουζενια τους, στις αλυσίδες σου είχαν καναπέ να αραξεις να δείς τα ντέμο τους. Πάντα υπήρχε ένας πωλητής να σου μιλάει για αυτό. Εντάξει άμα έβλεπε 50αρη ή καμιά γιαγιά έλεγε ελάτε από εδώ, δεν σας κάνει η τηλεόραση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, absoluteblade είπε

Θα σου πω ότι έχω την lg49ub850v που είναι 4K 3d και με το passive 3d που έχει, αν και τα χρώματα και η φωτεινότητα είναι τέλεια, είναι περιορισμένο το sweet spot για να δεις το 3d και αν κουνηθείς αρχίζει και χαλάει! Συγκρίνοντας το 3d που μου βγάζει ένας κινέζικος προτζέκτορας  led dlp 720p 900ansi lumens , με active φυσικά γυαλιά στις 80 ίντσες,  είναι μέρα με τη νύχτα και ας είναι 720p! Παίζει μέσω pc 3d iso αρχεία και είναι άψογος και τον αγόρασα 250 ευρώ! Άμα βρεις έναν αντίστοιχο ή έστω λαμπάτο φτηνό μεταχειρισμένο, αξίζει να κάνεις την κίνηση κατά τη γνώμη μου!

Το sweet spot εχει να κανει με την αποσταση και τη κληση της TV.
Aν ηταν οπως τα περιγραφεις θα μπορουσε να δει μονο ενας.
Εχουν ερθει τουλαχιστον 10 φορες 4-5 ατομα και εχουμε δεν ταινιες χωρις κανενα θεμα.
Το Passive ειναι πολυ πιο ξεκουραστο.
Εχω δει ακομα και σε DLP των 2500€ σε πανι 300€ και δεν ειχε καμια σχεση με τη φωτεινοτητα και τα χρωματα της TV μου.

3 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Εγώ πάντως θυμάμαι, στα ντουζενια τους, στις αλυσίδες σου είχαν καναπέ να αραξεις να δείς τα ντέμο τους. Πάντα υπήρχε ένας πωλητής να σου μιλάει για αυτό. Εντάξει άμα έβλεπε 50αρη ή καμιά γιαγιά έλεγε ελάτε από εδώ, δεν σας κάνει η τηλεόραση.

Παιζει να ηταν περιπτωσεις 1/20.
Εγω γυριζα μαγαζια για κανα 2μηνο, ρωταγα για τα Hz του Panel και οχι τα ονομαστικα, ρωταγα αν ειναι passive ή active και με κοιταζαν σαν χαζοι ή εψαχναν κανεναν αλλο να τον ρωτησουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Το sweet spot εχει να κανει με την αποσταση και τη κληση της TV.
Aν ηταν οπως τα περιγραφεις θα μπορουσε να δει μονο ενας.
Εχουν ερθει τουλαχιστον 10 φορες 4-5 ατομα και εχουμε δεν ταινιες χωρις κανενα θεμα.
Το Passive ειναι πολυ πιο ξεκουραστο.
Εχω δει ακομα και σε DLP των 2500€ σε πανι 300€ και δεν ειχε καμια σχεση με τη φωτεινοτητα και τα χρωματα της TV μου.

Παιζει να ηταν περιπτωσεις 1/20.
Εγω γυριζα μαγαζια για κανα 2μηνο, ρωταγα για τα Hz του Panel και οχι τα ονομαστικα, ρωταγα αν ειναι passive ή active και με κοιταζαν σαν χαζοι ή εψαχναν κανεναν αλλο να τον ρωτησουν.

Τα χρώματα και η φωτεινότητα σίγουρα μειώνονται σε ένα προτζέκτορα σε σχέση με μια passive τηλεόραση , αλλά η αίσθηση που λαμβάνεις βλέποντας την ίδια 3d ταινία είναι καλύτερη για εμένα στον προτζέκτορα, ακόμα και σε σκηνές που δεν έχει πολλά pop out , νομίζεις ότι τα πράγματα κινούνται μπροστά σου! Είναι θέμα γούστου και επιλογών, αλλά εμένα πάντως μου έκανε το κλίκ!

Επεξ/σία από absoluteblade
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, absoluteblade είπε

Τα χρώματα και η φωτεινότητα σίγουρα μειώνονται σε ένα προτζέκτορα σε σχέση με μια passive τηλεόραση , αλλά η αίσθηση που λαμβάνεις βλέποντας την ίδια 3d ταινία είναι καλύτερη για εμένα στον προτζέκτορα, ακόμα και σε σκηνές που δεν έχει πολλά pop out , νομίζεις ότι τα πράγματα κινούνται μπροστά σου! Είναι θέμα γούστου και επιλογών, αλλά εμένα πάντως μου έκανε το κλίκ!

Δεκτο ειναι θεμα γουστου και επιλογων.
Εγω πχ το ευχαριστιεμαι περισσοτερο στη TV ακομα και απο τον κινηματογραφο 3D που οι ιντσες ειναι πολυ περισσοτερες απο projector.
Aκομα και εκει εχει τη θολουρα στα χρωματα σαν να εχουν ξεβαψει ελαχιστα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το VR ναι μεν εχει το απολυτο 3D γιατι λαμβανει ατοφια την εκαστοτε εικονα για καθε ματι χωρις τεχνασματα,αλλα φυσικα χανει σε ευκρινεια γιατι εχει screen door efect απο τους φακους που μεγεθυνουν τα panel. Ακομα και to Quest 2 που εχω δοκιμασει(κατοχος occulus cv1)  εχει μειωσει αρκετα το κοτετσοσυρμα που λεμε εμεις οι προβολακηδες, αλλα υπαρχει και ειναι εντονο σε γραμματα και λεπτομερειες.Καμια σχεση με την ευκρινεια μιας τηλεορασης.

Σε προβολεις 1080p στα 2000 ευρω ειναι μια χαρα η εικονα.

Το καλυτερο vr  αυτη την στιγμη με το λιγοτερο screen door efect ειναι το Varjo aero αλλα εχει και 2500 χιλαρικα.

Tελος παντων συζηταμε για μια πεθαμενη τεχνολογια .

Επεξ/σία από fabiawrc
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, fabiawrc είπε

Το VR ναι μεν εχει το απολυτο 3D γιατι λαμβανει ατοφια την εκαστοτε εικονα για καθε ματι χωρις τεχνασματα,αλλα φυσικα χανει σε ευκρινεια γιατι εχει screen door efect απο τους φακους που μεγεθυνουν τα panel. Ακομα και to Quest 2 που εχω δοκιμασει(κατοχος occulus cv1)  εχει μειωσει αρκετα το κοτετσοσυρμα που λεμε εμεις οι προβολακηδες, αλλα υπαρχει και ειναι εντονο σε γραμματα και λεπτομερειες.Καμια σχεση με την ευκρινεια μιας τηλεορασης.

Σε προβολεις 1080p στα 2000 ευρω ειναι μια χαρα η εικονα.

Το καλυτερο vr  αυτη την στιγμη με το λιγοτερο screen door efect ειναι το Varjo aero αλλα εχει και 2500 χιλαρικα.

Tελος παντων συζηταμε για μια πεθαμενη τεχνολογια .

Με το vr πάντως, πόση ώρα να κάτσεις να απολαύσεις μια 3d ταινία, είναι θέμα πρακτικό! Φαντάσου να πεις σε κάποιον που δεν μπορούσε το βάρος των active γυαλιών να φορέσει κράνος για να δει και ταινία! Πάντως τη μεγαλύτερη ζημιά την έκαναν οι εταιρείες παραγωγής με τις κακές μετατροπές μετά το γύρισμα, σε 3d , όπου λόγω κόστους και έλλειψης χρόνου, έκαναν μισές δουλειές! Επίσης όλες οι ταινίες δεν μπορούν να μετατραπούν σε 3d και να έχεις ωραίο αποτέλεσμα, όταν σκηνοθετικά στα πλάνα, δεν έχεις επιλέξει να γυρίσεις τις σκηνές έτσι όπως πρέπει για να αποδώσουν σε μια έστω και εκ των υστέρων μετατροπή! Υπάρχουν πάντως ταινίες που είναι τόσο καλό το 3d που άνετα τις βλέπεις ξανά και ξανά! 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...