Προς το περιεχόμενο

Επείγον!!Προβλημα με bios.checksum error

inout

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε παιδιά,

Έχω abit nf7-s 2.0 και αντιμετωπίζω το έξής πρόβλημα:

Είχα ρυθμίσει ένα hotkey απο το bios για να κάνω boot.( to keyboard se ps2)O υπολογιστής κάνει boot κανονικά εδώ και καιρό με τον τρόπο αυτό και πρόσφατα ενώ συνεχίζει να δουλεύει το hotkey μόλις ξεκινάει το pc το keyboard είναι νεκρό,οπότε δεν μπορώ να μπώ στο bios να το επαναφέρω μήπως φτιάξει.Το ίδιο πρόβλημα έιχα και με το mouse μέχρι που το έβγαλα απο το ps2 και τουλάχιστον είχα ποντίκι.

Είχα λοιπόν την χαζή ιδέα να κάνω cmos discharge για να επαναφέρω τα defaults.Αλλά δεν το έκανα σωστά και μου βγάζει το μύνημα

"CPU unworkable-or have been changed"

Ξαναδοκίμασα cmos discharge και μου έβγαλε

"checksum error...+(kati gia softmenu elege)..."

Έπειτα απο επανεκινήσεις κατάφερα να δουλέψει το πληκτρολόγιο και να μπώ στο bios όπου ήταν σε κατάσταση default.Μάλιστα κατάφερε να προχωρήσει μέχρι την οθόνη επιλογής gia linux or windows,εκεί κόλλησε το σύστημα.

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας με βοηθήσει γιατί είναι πολύ επείγον..

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων..

Δημοσ.

Κάνε πάλι ένα Clear CMOS ( σωστά , έχοντας βγάλει το ρεύμα από το τροφοδοτικό ).

Άνοιξε το PC.

Θα σου βγάλει μήνυμα CMOS Checksum Error. Defaults Loaded.

Πάτα Delete , θα μπείς στο BIOS.

Ρύθμισέ το σωστά , και πάτα Save & Exit.

Πλέον είσαι ok.

Δημοσ.

Κανονικά, πριν κάνεις cmos discharge (ή αλλιώς "clear cmos") πρέπει να έχεις αποσυνδέσει το PC από το ρεύμα. Μήπως δεν το έκανες αυτό και έγινε κάποια ζημιά ?

Πάντως, άμα καταφέρεις και μπεις στο bios, δοκίμασε αμέσως να κάνεις "Load Defaults" (κάπως έτσι θα το αναφέρει) από το κεντρικό menu και μετά αμέσως "Save" ώστε να αποθηκευτούν οι default ρυθμίσεις.

Μετά ξαναμπαίνεις και κάνεις αυτές που χρειάζονται.

Τέλος, έλεγξε τη μπαταρία μήπως και είναι πεσμένη με αποτέλεσμα περίεργες παρενέργειες.

8) 8) 8)

EDIT: billpeppa με πρόλαβες, άτιμε darn.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...