winawer Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Σε προσφατη επισκεψη στην παλια μου γειτονια στο κεντρο της Αθηνας, παρατηρηση με λυπη μου τα παλια καταστηματα να εχουν κλεισει. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ομως ηταν η πλυθωρα των mini markets που ειχαν ανοιξει οικονομικοι μεταναστες συγκεκριμενης εθνικοτητας. Σε καθε τετραγωνο υπηρχε και ενα. Συνολικα μετρησα 6 απο αυτα σε μια αποσταση 100 μετρα. Τα περισσοτερα προϊοντα ειναι παραεισαγωγης και οι τιμες τους ειναι πιο ακριβες απο αυτες των αντιστοιχων σουπερ μαρκετ. Πως γινεται και επιβιωνουν οικονομικα αυτες οι επιχειρησεις ενω οι υπολοιπες κλεινουν?
takoulou Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, winawer είπε Σε προσφατη επισκεψη στην παλια μου γειτονια στο κεντρο της Αθηνας, παρατηρηση με λυπη μου τα παλια καταστηματα να εχουν κλεισει. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ομως ηταν η πλυθωρα των mini markets που ειχαν ανοιξει οικονομικοι μεταναστες συγκεκριμενης εθνικοτητας. Σε καθε τετραγωνο υπηρχε και ενα. Συνολικα μετρησα 6 απο αυτα σε μια αποσταση 100 μετρα. Τα περισσοτερα προϊοντα ειναι παραεισαγωγης και οι τιμες τους ειναι πιο ακριβες απο αυτες των αντιστοιχων σουπερ μαρκετ. Πως γινεται και επιβιωνουν οικονομικα αυτες οι επιχειρησεις ενω οι υπολοιπες κλεινουν? Πολλά απο αυτά δεν επιβιώνουν.. Μπορεί και να μην πληρώνουν ενοίκια, φόρους κτλπ..
SabotazNic Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Και Θεσσαλονικη εχουν ανοιξει, κυριως θα δεις κατι 4all κτλ. Τα μινι μαρκετ, αν και πιο ακριβα προιοντα, συνηθως εχουν κινηση γιατι ολο και καποιος θα παει αργα το βραδυ ή σε μη εργασιμη μερα για να παρει κατι για την λιγουρα. Επισης, πλεον αρκετα πουλανε και καφε, οποτε και απο εκει αρκετο κερδος. Οι υπολοιπες επιχειρησεις (φανταζομαι θα εννοεις ασχετες με τον συγκεκριμενο κλαδο), συνηθως κλεινουν λογω ανταγωνισμου (πχ αλυσιδια), κακης ποιοτητας/υψηλης τιμης ή επειδη δεν εχουν εκσυγχρονιστει.
Mhdenistis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 39 λεπτά πριν, winawer είπε Σε προσφατη επισκεψη στην παλια μου γειτονια στο κεντρο της Αθηνας, παρατηρηση με λυπη μου τα παλια καταστηματα να εχουν κλεισει. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ομως ηταν η πλυθωρα των mini markets που ειχαν ανοιξει οικονομικοι μεταναστες συγκεκριμενης εθνικοτητας. Σε καθε τετραγωνο υπηρχε και ενα. Συνολικα μετρησα 6 απο αυτα σε μια αποσταση 100 μετρα. Τα περισσοτερα προϊοντα ειναι παραεισαγωγης και οι τιμες τους ειναι πιο ακριβες απο αυτες των αντιστοιχων σουπερ μαρκετ. Πως γινεται και επιβιωνουν οικονομικα αυτες οι επιχειρησεις ενω οι υπολοιπες κλεινουν? Κάτω Πατήσια και πλατεία Κολιάτσου, όλοι.
dpolal Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 39 λεπτά πριν, winawer είπε Σε προσφατη επισκεψη στην παλια μου γειτονια στο κεντρο της Αθηνας, παρατηρηση με λυπη μου τα παλια καταστηματα να εχουν κλεισει. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ομως ηταν η πλυθωρα των mini markets που ειχαν ανοιξει οικονομικοι μεταναστες συγκεκριμενης εθνικοτητας. Σε καθε τετραγωνο υπηρχε και ενα. Συνολικα μετρησα 6 απο αυτα σε μια αποσταση 100 μετρα. Τα περισσοτερα προϊοντα ειναι παραεισαγωγης και οι τιμες τους ειναι πιο ακριβες απο αυτες των αντιστοιχων σουπερ μαρκετ. Πως γινεται και επιβιωνουν οικονομικα αυτες οι επιχειρησεις ενω οι υπολοιπες κλεινουν? Καταρχήν σε μίνι μάρκετ ή παντοπωλείο ή μανάβικο ή περίπτερο ή οτιδήποτε δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις οτιδήποτε να το πουλάνε φθηνότερα σε σχέση με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Επιβιώνουν κυρίως επειδή εισάγουν και προϊόντα από τις χώρες καταγωγής των ιδιοκτητών τους οπότε εξυπηρετούν πελάτες ομοεθνείς που δεν τα βρίσκουν στις τοπικές αγορές. Βασίζονται κυρίως στην αλληλοϋποστήριξη.
winawer Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, dpolal είπε Καταρχήν σε μίνι μάρκετ ή παντοπωλείο ή μανάβικο ή περίπτερο ή οτιδήποτε δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις οτιδήποτε να το πουλάνε φθηνότερα σε σχέση με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Επιβιώνουν κυρίως επειδή εισάγουν και προϊόντα από τις χώρες καταγωγής των ιδιοκτητών τους οπότε εξυπηρετούν πελάτες ομοεθνείς που δεν τα βρίσκουν στις τοπικές αγορές. Βασίζονται κυρίως στην αλληλοϋποστήριξη. Αντε και εγω σου λεω οτι αλληλουποστηριζονται. 6 μινι μαρκετ σε 100 μετρα???? Πως επιβιωνουν? Ντοπιοι δεν μπαινουν μεσα. Κατι αλλο πρεπει να συμβαινει και δεν μπορω να καταλαβω
dpolal Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, winawer είπε Αντε και εγω σου λεω οτι αλληλουποστηριζονται. 6 μινι μαρκετ σε 100 μετρα???? Πως επιβιωνουν? Ντοπιοι δεν μπαινουν μεσα. Κατι αλλο πρεπει να συμβαινει και δεν μπορω να καταλαβω Ποιά είναι η παλιά σου γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας που αναφέρεις αρχικά ; Διότι αν μιλάμε για τίποτα Κυψέλη, Αγ. Παντελεήμονας, πέριξ πλ. Βικτωρίας κλπ μια χαρά μπορούν να συντηρηθούν με τον κόσμο που έχει εγκατασταθεί εκεί. Πώς κατάλαβες από ένα πέρασμα που έκανες ότι δεν μπαίνει κανένας μέσα ; Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από dpolal
lasithi12 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, winawer είπε Αντε και εγω σου λεω οτι αλληλουποστηριζονται. 6 μινι μαρκετ σε 100 μετρα???? Πως επιβιωνουν? Ντοπιοι δεν μπαινουν μεσα. Κατι αλλο πρεπει να συμβαινει και δεν μπορω να καταλαβω και αμπελοκηπους τα ίδια ελάχιστη κινηση εχουν... αν και σε καποια τοπικα τους προιονντα εχουν πολυ καλυτερες τιμές.
winawer Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, dpolal είπε Ποιά είναι η παλιά σου γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας που αναφέρεις αρχικά ; Διότι αν μιλάμε για τίποτα Κυψέλη, Αγ. Παντελεήμονας, πέριξ πλ. Βικτωρίας κλπ μια χαρά μπορούν να συντηρηθούν με τον κόσμο που έχει εγκατασταθεί εκεί. Πώς κατάλαβες από ένα πέρασμα που έκανες ότι δεν μπαίνει κανένας μέσα ; Εχω αρκετους συγγενεις που συνεχιζουν να μενουν εκει και τους ρωτησα. Δεν ειναι οι περιοχες που ανεφερες και πραγματικα ο αριθμος των οικονομικων μεταναστων της συγκεκριμενης εθνικοτητας δεν ειναι μεγαλος στη γειτονια μου. 6 ιδια καταστηματα σε 100 μετρα??? Ακομα και στο ιδιο τετραφωνο υπαρχουν δυο μινι μαρκετ το ενα απεναντι απο το αλλο. 9 λεπτά πριν, lasithi12 είπε και αμπελοκηπους τα ίδια ελάχιστη κινηση εχουν... αν και σε καποια τοπικα τους προιονντα εχουν πολυ καλυτερες τιμές. Και πως επιβωνουν και εκει? Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από winawer
dpolal Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, winawer είπε Εχω αρκετους συγγενεις που συνεχιζουν να μενουν εκει και τους ρωτησα. Δεν ειναι οι περιοχες που ανεφερες και πραγματικα ο αριθμος των οικονομικων μεταναστων της συγκεκριμενης εθνικοτητας δεν ειναι μεγαλος στη γειτονια μου. 6 ιδια καταστηματα σε 100 μετρα??? Ακομα και στο ιδιο τετραφωνο υπαρχουν δυο μινι μαρκετ το ενα απεναντι απο το αλλο. Και πως επιβωνουν και εκει? Αν έχεις υποψίες ότι κάτι περίεργο συμβαίνει σε αυτά τα καταστήματα εδώ δεν είναι το μέρος να κάνεις καταγγελία, υπάρχουν τα κατάλληλα όργανα που θα επιληφθούν πάντως.
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, winawer είπε 6 ιδια καταστηματα σε 100 μετρα??? Ακομα και στο ιδιο τετραφωνο υπαρχουν δυο μινι μαρκετ το ενα απεναντι απο το αλλο. Πόσο μήκος έχουν τα τετράγωνα σε αυτή τη περιοχή? Έτσι όπως τα περιγράφεις θα πρέπει να είναι max 30m! Πάντως ακόμα και 6 να είναι σε 100 μέτρα όπως έγραψες από μόνο του δεν λέει κάτι, παίζει ρόλο και πόσο πυκνοκατοικημένη είναι η περιοχή.
winawer Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Πόσο μήκος έχουν τα τετράγωνα σε αυτή τη περιοχή? Έτσι όπως τα περιγράφεις θα πρέπει να είναι max 30m! Πάντως ακόμα και 6 να είναι σε 100 μέτρα όπως έγραψες από μόνο του δεν λέει κάτι, παίζει ρόλο και πόσο πυκνοκατοικημένη είναι η περιοχή. Μερικα βρισκονται το ενα απεναντι απο το αλλο. Εν τω μεταξυ αν προχωρησεις 300-400 μετρα θα βρεις αλλα τοσα μαγαζια και παει λεγοντας. Και μεγλα μαγαζια σε τετραγωνικα. Πως ειναι βιωσιμες αυτες οι επιχειρησεις ενω οι αλλες εχουν κλεισει
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, winawer είπε Μερικα βρισκονται το ενα απεναντι απο το αλλο. Εν τω μεταξυ αν προχωρησεις 300-400 μετρα θα βρεις αλλα τοσα μαγαζια και παει λεγοντας. Και μεγλα μαγαζια σε τετραγωνικα. Πως ειναι βιωσιμες αυτες οι επιχειρησεις ενω οι αλλες εχουν κλεισει Είναι πάρα πολλά αυτά που παίζουν ρόλο, και εσύ έχεις κολλήσει μόνο σε ένα από αυτά. Πχ ένα ακόμα πιο σημαντικό είναι ο ίδιος ο επιχειρηματίας, είναι κάποιοι που θα κλείσουν ακόμα και μια κερδοφόρα επιχείρηση να τους δώσεις.
winawer Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Είναι πάρα πολλά αυτά που παίζουν ρόλο, και εσύ έχεις κολλήσει μόνο σε ένα από αυτά. Πχ ένα ακόμα πιο σημαντικό είναι ο ίδιος ο επιχειρηματίας, είναι κάποιοι που θα κλείσουν ακόμα και μια κερδοφόρα επιχείρηση να τους δώσεις. Δεν μιλαμε για ολους τους επιχειρηματιες αλλα για τα συγκεκριμενα των οικονομικων μεταναστων. Ειναι αρκετα χρονια και αντι να κλεινουν εμφανιζονται καινουργια Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από winawer
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, winawer είπε Δεν μιλαμε για ολους τους επιχειρηματιες αλλα για τα συγκεκριμενα των οικονομικων μεταναστων Και ποια η διαφορά? Ή μήπως νομίζεις πως κάθε ένας από τους "οικονομικούς μετανάστες" που έχουν ανοίξει τα συγκεκριμένα καταστήματα έχει τις ίδιες ικανότητες/όρεξη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις