Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Μαλλον δεν εχεις καμια σχεση με μαγαζια, ο ιδιοκτήτης δεν ειναι υπεύθυνος για απωλυτως καμία δαπάνη σε ενα καταστημα.

Το παίρνεις το ανακαινίζεις απο την τσεπη σου και εκει τελειώνει το θεμα.

το "μαγαζι" που νοικιασε ο φίλος παραπανω δεν ειναι μαγαζι. Δεν ειναι καταστημα. Ειναι μη ηλεκτροδοτούμενο ακινητο και αυτο ειναι εξαιρετικα σοβαρη έλλειψη. Ο κατασκευαστης πρεπει να παραδωσει ηλεκτροδοτούμενο ακινητο.

Ειμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα τα παρατησεις και θα φυγεις. Το θέμα είναι το πότε. Για να καθαρίσει αυτό το ακίνητο, ειδικά απο εσένα που δεν έχεις ιδέα, ΑΝ θα τα καταφέρεις θα περάσει τουλάχιστον 1 χρόνος.

Επεξ/σία από andreaspA
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν είναι απλά κομμένο το ρεύμα σε αυτό το ρολόι, είναι "καταργημένο" κατά κάποιο τρόπο, όταν ενώθηκαν τα δύο καταστήματα είχε γίνει ενοποίηση παροχών ώστε να ρευματοδοτηθεί ολόκληρος ο ενιαίος χώρος με την άλλη παροχή, και έτσι η συγκεκριμένη παροχή δεν φαίνεται να αντιστοιχεί σε κάποιο χώρο.

Τώρα για να κάνει επανασύνδεση ο ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να γίνει διαχωρισμός παροχών, και ένα από τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι βεβαίωση από τον Δήμο για τα τμ που θα ρευματοδοτεί από δω και πέρα η κάθε μία από τις δυο παροχές, και αυτή τη βεβαίωση δεν θα τη δώσει αν δεν είναι εξοφλημένο το ΤΑΠ. Και φυσικά εκτός από τη βεβαίωση από το Δήμο απαιτεί και φρέκιες ΥΔΕ και από τους δύο χώρους.

Τα περί πολεοδομίας είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, δεν έχουν σχέση με την επανασύνδεση.

OK. 

Ανέφερα για την πολεοδομία διότι γνωρίζω ότι για να γίνει διαχωρισμός χώρου απαιτείται άδεια από την πολεοδομία και αυτήν την άδεια μπορεί να την ζητήσει και ο ΔΕΔΔΗΕ μέσα στα δικαιολογητικά. Εκτός κι αν κάνω λάθος. 

Δημοσ.

Καλησπέρα

Είμαι μηχανικός και δυστυχώς αυτό που σου νοικιάζουν είναι παράνομο από τη στιγμή που από ενιαίος χώρος δημιουργήθηκαν δύο ξεχωριστοί.

Αν κατάλαβα σωστά υπάρχει μια άδεια οικοδομής για δύο χώρους.

Πρέπει να υπάρχουν δύο ξεχωριστές άδειες.

Για να γίνει πρέπει πρώτα να ελεγχθεί η αρχική άδεια οικοδομής ως προς τις αυθαιρεσίες, να βγει βεβαίωση. Δεν γίνεται τακτοποίηση λόγω του ότι έγινε τώρα. Να βγουν δύο νέες άδειες οικοδομής και για τα δύο μαγαζιά. Νέα συμβόλαια. Να δηλωθούν στην εφορία μετά στη ΔΕΗ.

Και άλλα θα χρειαστούν. Δεν είναι τόσο εύκολο να χωριστούν δύο επαγγελματικοί χώροι.

Ο χώρος που θέλουν να πουλήσουν χωρίς τα παραπάνω δεν μπορεί να πουληθεί.

Αυτά τα κάνει ο ιδιοκτήτης γιατί ο χώρος πρέπει να είναι νόμιμος που δεν είναι.

Πώς θα βγάλεις άδεια λειτουργίας; Πρέπει να καταθέσεις άδεια οικοδομής. Τι θα καταθέσεις;

Πήγαινε σε δικηγόρο να διεκδικήσεις ότι έχεις δώσει μέχρι τώρα (ενοίκια και ότι χρήματα έχεις δώσει) για παραπλάνηση γιατί πολύ απλά δεν θα ανοίξεις ποτέ. 

• Like 12
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

OK. 

Ανέφερα για την πολεοδομία διότι γνωρίζω ότι για να γίνει διαχωρισμός χώρου απαιτείται άδεια από την πολεοδομία και αυτήν την άδεια μπορεί να την ζητήσει και ο ΔΕΔΔΗΕ μέσα στα δικαιολογητικά. Εκτός κι αν κάνω λάθος. 

Μα εδώ μιλάμε για διαχωρισμό παροχών, όχι για διαχωρισμό χώρων. Η πολεοδομία εμπλέκεται σε άλλες περιπτώσεις, πχ για να γίνει μεταβίβαση ή για να λειτουργήσει στο χώρο κατάστημα που απαιτεί άδεια λειτουργείας.

Επίσης δεν υπάρχει "μπορεί" στο τι ζητάει ο ΔΕΔΔΗΕ, αυτά που ζητάει είναι πολύ συγκεκριμένα:

https://deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/enopoiisi-i-diaxwrismos-paroxwn/

20 λεπτά πριν, Vas84 είπε

Πώς θα βγάλεις άδεια λειτουργίας;

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το επάγγελμα που θέλει να εξασκήσει απαιτεί άδεια λειτουργίας?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Μαλλον δεν εχεις καμια σχεση με μαγαζια, ο ιδιοκτήτης δεν ειναι υπεύθυνος για απωλυτως καμία δαπάνη σε ενα καταστημα.

Το παίρνεις το ανακαινίζεις απο την τσεπη σου και εκει τελειώνει το θεμα.

Για ποια ανακαίνιση μιλας? Εδω υπάρχουν παρατυπίες και βασικές ελείψεις απο την πλευρά του ιδιοκτήτη.

• Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μα εδώ μιλάμε για διαχωρισμό παροχών, όχι για διαχωρισμό χώρων. Η πολεοδομία εμπλέκεται σε άλλες περιπτώσεις, πχ για να γίνει μεταβίβαση ή για να λειτουργήσει στο χώρο κατάστημα που απαιτεί άδεια λειτουργείας.

Επίσης δεν υπάρχει "μπορεί" στο τι ζητάει ο ΔΕΔΔΗΕ, αυτά που ζητάει είναι πολύ συγκεκριμένα:

https://deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/enopoiisi-i-diaxwrismos-paroxwn/

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το επάγγελμα που θέλει να εξασκήσει απαιτεί άδεια λειτουργίας?

Άδεια λειτουργίας βγαίνει για τον οποιοδήποτε επαγγελματικό χώρο που θα χρησιμοποιηθεί σαν κατάστημα όχι για το φυσικό πρόσωπο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Vas84 είπε

Άδεια λειτουργίας βγαίνει για τον οποιοδήποτε επαγγελματικό χώρο που θα χρησιμοποιηθεί σαν κατάστημα όχι για το φυσικό πρόσωπο.

Κάνεις λάθος, αν χρησιμοποιηθεί πχ ως κατάστημα πώλησης υποδημάτων δεν χρειάζεται καμία άδεια.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν θα κάνουμε διένεξη.

Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια και ο καθένας προσπαθεί να της τη δώσει σύμφωνα με αυτά που γνωρίζει.

Το σίγουρο είναι πως ο χώρος δεν είναι νόμιμος και θα της το επιβεβαιώσει και ο δικηγόρος που θα συμβουλευτεί και θα δει πως θα κινηθεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ούτε εγώ έχω διάθεση για διένεξη, απλά επισήμανα μια ανακρίβεια που γράφτηκε.

17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ούτε εγώ έχω διάθεση για διένεξη, απλά επισήμανα μια ανακρίβεια που γράφτηκε.

Δεν είναι ανακρίβεια για οποιοδήποτε κατάστημα χρειάζεται ή άδεια λειτουργίας ή γνωστοποίηση απο το τμήμα εμπορίου του εκάστοτε Δήμου.  Δεν ανοίγεις μόνο με το ενοικιαστήριο. 

Πρέπει να δηλώσεις τι θα ανοίξεις και εκεί πρέπει να είναι νόμιμο.

Επεξ/σία από Vas84
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Vas84 είπε

Δεν είναι ανακρίβεια για οποιοδήποτε κατάστημα χρειάζεται ή άδεια λειτουργίας ή γνωστοποίηση απο το τμήμα εμπορίου του εκάστοτε Δήμου.  Δεν ανοίγεις μόνο με το ενοικιαστήριο. 

Πρέπει να δηλώσεις τι θα ανοίξεις και εκεί πρέπει να είναι νόμιμο.

Άρα όχι "άδεια λειτουργίας για οποιοδήποτε επαγγελματικό χώρο" όπως είχες γράψει πριν...

Στα λόγια μου έρχεσαι :)

Δημοσ.

Λυπαμε αλλα εμπλεξες χωρις γνωριζεις το παραμικρο

1. Πιστοποιητικο ηλεκτρολογου βγαζεις αυθημερον με 50 ευρω

2. πριζες, ρελε  κλπ ειναι ευκολο, γρηγορο  και με λιγα δικα σου χρηματα. Δεν χανεις χρονο

3.  Αδεια, δημος, παροχη κλπ ειναι υποχρεωση ιδιοκτητη. Δεν μπορει να το δηλωσει εφορια αρα δεν εχει δικαιωμα να το ενοικιασει. Πας σε ενα μηχανικο που ασχολειται με αυθαιρετα ρωτας ποσό και το κρατας απο τα ενοικια. Γινεται γρηγορα

ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ μην περιμενεις να σου λυσουν τα θεματα αυτοι. Οι δικηγοροι και λεφτα θα σου παρουν και θα φας και πολυ χρονο. Ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ αφου δεν μπορει να δηλωθει στην εφορεια και δεν θα εχεις σε ισχυ συμβολαιο

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Bitbit είπε

Στη γειτονιά μου ξέρω ένα άτομο που έχει μαλώσει με τους 2 τελευταίους ενοικιαστές.

Στην  ιδια γειτονια μενουμε.

@alexandrataf Δικηγορο χθες,ξεχνας το οτιδηποτε σχετικο με αυτον τον χωρο.

Δε σχολιαζω τα υπολοιπα,το ποσο ανετα πηγες να νοικιασεις χωρο κτλ κτλ.
Το eshop ειναι αλλο πραμα απο το φυσικο  και εσυ δεν εχεις αρκετη εμπειρια ακομα.
Εκει εξω γινεται πολεμος.

Για μενα μιλα με κανεναν ανθρωπο και ξανασκεψου τι πας να κανεις,γιατι οπως φαινεται δεν εχεις ιδεα και στην επομενη τρυπα θα πεσεις παλι μεσα.

Αυτα πολυ φιλικα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, alexandrataf είπε

Στο μισθωτήριο, όπως και στο συμβόλαιο δεν έχουν αριθμό παροχής καθώς μου είπαν πως το ρολόι είναι παλαιό και θέλει αλλαγή. Οτι είχε χρόνια να χρησιμοποιηθεί, καθώς ο προηγούμενος χρησιμοποιούσε το άλλο ρολόι - ήταν ενιαίο το μαγαζί. Μου είπε πως μετά την υπογραφή του συμβολαίου έκανε το πιστοποιητικό αλλά δεν είχε αριθμό πρωτοκόλλου της δήλωσης, ούτε εκείνη, ούτε ο ηλεκτρολόγος της που έκανε τη δήλωση.

Μιλάω για το ενεργειακό πιστοποιητικό!!!

Όχι, το χαρτί ηλεκτρολόγου.

Χωρίς αυτό τους καταγγέλεις και μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο μέχρι 10.000€

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Vas84 είπε

Καλησπέρα

Είμαι μηχανικός και δυστυχώς αυτό που σου νοικιάζουν είναι παράνομο από τη στιγμή που από ενιαίος χώρος δημιουργήθηκαν δύο ξεχωριστοί.

Αν κατάλαβα σωστά υπάρχει μια άδεια οικοδομής για δύο χώρους.

Πρέπει να υπάρχουν δύο ξεχωριστές άδειες.

Για να γίνει πρέπει πρώτα να ελεγχθεί η αρχική άδεια οικοδομής ως προς τις αυθαιρεσίες, να βγει βεβαίωση. Δεν γίνεται τακτοποίηση λόγω του ότι έγινε τώρα. Να βγουν δύο νέες άδειες οικοδομής και για τα δύο μαγαζιά. Νέα συμβόλαια. Να δηλωθούν στην εφορία μετά στη ΔΕΗ.

Και άλλα θα χρειαστούν. Δεν είναι τόσο εύκολο να χωριστούν δύο επαγγελματικοί χώροι.

Ο χώρος που θέλουν να πουλήσουν χωρίς τα παραπάνω δεν μπορεί να πουληθεί.

Αυτά τα κάνει ο ιδιοκτήτης γιατί ο χώρος πρέπει να είναι νόμιμος που δεν είναι.

Πώς θα βγάλεις άδεια λειτουργίας; Πρέπει να καταθέσεις άδεια οικοδομής. Τι θα καταθέσεις;

Πήγαινε σε δικηγόρο να διεκδικήσεις ότι έχεις δώσει μέχρι τώρα (ενοίκια και ότι χρήματα έχεις δώσει) για παραπλάνηση γιατί πολύ απλά δεν θα ανοίξεις ποτέ. 

Νιώθω ειλικρινά απογοητευμένη που έμπλεξα έτσι. Θα μου πείτε, δεν φταίω; Φταίω και με το παραπάνω. 
Ας ελπίσω να ξεμπλέξω, έστω να φύγω και να μπορέσω με κατάλληλη καθοδήγηση μετά από όλο αυτό να δω πως θα πορευτώ.

ειλικρινα σας ευχαριστώ ολους για τη βοήθεια σας, όλα αυτά είναι παρα πολύ σημαντικά και θα τα συγκεντρώσω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...