stefa_1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, Αυτο αφορα τον πατερα μου που εχασε το πορτοφολι του. Ειναι αλλοδαπος, οποτε εχασε διαβατηριο, αδεια διαμονης, ξενη ταυτοτητα και φυσικα το διπλωμα οδηγησης. Τα τακτοποιησε ολα - μεγαλο το κοστος, εκτος απο την εκδοση νεας καρτας-διπλωματος, γιατι επρεπε να ταξιδεψει και στο εξωτερικο οποτε τα λεφτα δεν μας εφτασαν για να βγαλει νεο διπλωμα, ωστοσο : Απο το τμημα συγκοινωνιων του ειπαν οτι μπορει να οδηγει και να επιδειξει σε αστυνομικο ελεγχο τον κωδικο διπλωματος και ολα ΟΚ μεχρι να ερθει/βγαλει νεο (εκτος αν μας ειπε ψεματα). Μαλιστα οδηγησε και στην πατριδα του οταν πηγε για τα χαρτια απλα με αυτον τον κωδικο, δεν επεσε σε κανενα ελεγχο ουτε εκει, ουτε εδω (ηταν η μητερα μου μαζι του). Αλλα ο ασφαλιστης μου ειπε οτι σε αστυνομικο ελεγχο, θα φαει προστιμο και αν εμπλακει σε ατυχημα, η ασφαλιστικη δεν προσφερει καμια καλυψη, ουσιαστικα σαν να ειναι ανασφαλιστο, γιατι ειμαι δηλωμενος μονο εγω για οδηγος, και για να προστεθει σαν οδηγος στην ασφαλεια, θελουν διαβατηριο/αδεια διαμονης και διπλωμα. Τελικα ξερει κανεις τι ισχυει ? Και αν ναι, ποσο ειναι το προστιμο σε αστυνομικο ελεγχο ? Ρωταω γιατι οικονομικα ειμαι πολυ χαλια, το αυτοκινητο μου ειναι απαραιτητο, οποτε μεχρι να πληρωθω δεν εχω δυστυχως τα χρηματα να του δωσω χωρις να στερηθω κατι ακρως απαραιτητο (καπου στα 75-100€) για να εκδοθει νεο, και εχει φαγωθει να οδηγησει επειδη ειναι απλα εκνευριστικα ανυπομονος να περιμενει να πληρωθω για να του βγαλω νεο διπλωμα, ενω στην τελικη μπορει να κινηθει μια χαρα και με τα ΜΜΜ ή ποδηλατο (μιας και δεν εχει να παει ουτε στη δουλεια του και οτι θελει να κανει που ειναι μακρια γινεται και με τα ΜΜΜ) και μου ειπε και με ειρωνια, οτι ειπε ο ασφαλιστης, ειναι μπαρουφες γιατι του ειπαν στο τμημα συγκοινωνιων οτι σε αστυνομικο ελεγχο τους λες τον κωδικο και με εχει τρελανει. Ευχαριστω Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από stefa_1
GodzillaCover Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Με το gov.gr wallet δεν μπορεί να κυκλοφορεί; Ή δεν του εμφανίζει δίπλωμα ούτε εκεί επειδή έχει δηλώσει απώλεια; Τελος πάντων, ας οδηγεί και, αν τυχόν τον σταματήσουν και αν τον γραψουν, θα φάει 100€ πρόστιμο και δικαστήριο, γιατί η αστυνομία δεν μπορεί να δει αν έχει δίπλωμα (έτσι είχαν πει κάτι ΔΙΑΣ σε φίλο μου που δεν το είχε μαζί). Αν πάει μετά με το δίπλωμα εντός κάποιων ημερών στο τμήμα, η κλήση σβήνεται ή γινεται 10€, ανάλογα τα κέφια του διοικητή. Το θέμα είναι ότι δεν έχει δίπλωμα στα χέρια του, οπότε τι ακριβώς θα πάει στο τμήμα; Αν δεν προλάβει να το πάει, λοιπόν, δε θα έχει θέμα στο δικαστήριο, αλλά τα 100€ δεν τα γλιτώνει.
greekfragma Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 το οτι είναι ανυπόμονος μέχρι να ξαναβγάλει το έγγραφο που δεν έχετε να πληρώσετε δε σε απασχολεί. θα σε απασχολεί σοβαρότερα το σενάριο να γίνει καμιά στραβή αν πάρει το αμάξι και εμπλακεί σε τροχαίο ή πέσει σε έλεγχο και εκεί θα χρειαστεί να πληρώσεις πολλά παραπάνω από 75-100ευρώ που ήδη δεν έχετε η μόνη λύση, είναι να εξαφανίσεις τα κλειδιά από τη κατοχή του και να μη πάρει αμάξι μέχρι να βγει το δίπλωμα. 1
stefa_1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GodzillaCover είπε Με το gov.gr wallet δεν μπορεί να κυκλοφορεί; Ή δεν του εμφανίζει δίπλωμα ούτε εκεί επειδή έχει δηλώσει απώλεια; Τελος πάντων, ας οδηγεί και, αν τυχόν τον σταματήσουν και αν τον γραψουν, θα φάει 100€ πρόστιμο και δικαστήριο, γιατί η αστυνομία δεν μπορεί να δει αν έχει δίπλωμα (έτσι είχαν πει κάτι ΔΙΑΣ σε φίλο μου που δεν το είχε μαζί). Αν πάει μετά με το δίπλωμα εντός κάποιων ημερών στο τμήμα, η κλήση σβήνεται ή γινεται 10€, ανάλογα τα κέφια του διοικητή. Το θέμα είναι ότι δεν έχει δίπλωμα στα χέρια του, οπότε τι ακριβώς θα πάει στο τμήμα; Αν δεν προλάβει να το πάει, λοιπόν, δε θα έχει θέμα στο δικαστήριο, αλλά τα 100€ δεν τα γλιτώνει. Δεν μπορει να κυκλοφορει με το wallet, γιατι θελει Ελληνικη ταυτοτητα, αν οχι τοτε καπου αλλου ειχε κολλησει η διαδικασια, καιτι με μια πλατφορμα πληροφοριακων συστηματων που τον απερριπτε, δεν θυμαμαι, παντως το μονο που θυμαμαι ειναι οτι με την εφαρμογη δεν καταφερα με τιποτα να την ολοκληρωσω. Αν το εχεις ξεχασει, νομιζω ειναι νομιζω κανα 30αρι + να το παρουσιασεις στο πλησιεστερο Α.Τ εντος 3 ημερων. Τωρα αν σβηνεται αν πας εγκαιρως ή μπαινει το προστιμο αν πας την 4η ημερα δεν το γνωριζω. 1 ώρα πριν, greekfragma είπε το οτι είναι ανυπόμονος μέχρι να ξαναβγάλει το έγγραφο που δεν έχετε να πληρώσετε δε σε απασχολεί. θα σε απασχολεί σοβαρότερα το σενάριο να γίνει καμιά στραβή αν πάρει το αμάξι και εμπλακεί σε τροχαίο ή πέσει σε έλεγχο και εκεί θα χρειαστεί να πληρώσεις πολλά παραπάνω από 75-100ευρώ που ήδη δεν έχετε η μόνη λύση, είναι να εξαφανίσεις τα κλειδιά από τη κατοχή του και να μη πάρει αμάξι μέχρι να βγει το δίπλωμα. Αυτο θα κανω, εδω τριγυρω στο χωριο, δεν βγαινεις απο την περιοχη του χωριου. Ενα σημειο εχει μονο που στηνουν μπλοκα, συνηθως Σ/Κ, απλα θα του πω μην περνας απο κει και μην πας στην πολη. Μιλαμε για απιστευτα πεισματαρη και ξεροκεφαλο ανθρωπο. Και μου κατεστρεψε πιθανοτατα και το σασμαν απο το σμαρτ, αλλαγη δισκοπλατω, βολαν, ενεργοποιητη συμπλεκτη. Ενω οδηγει αψογα τα αυτοκινητα με ταχυτητες-συμπλεκτη, το smart μπορει να το φτασει να τρεχει 40 και ακομα να το εχει στην πρωτη ταχυτητα. Ποσες φορες εχει τυχει να οδηγει αυτος, και να ακουω το καημενο να κανει μπιμ-μπιμπ το αλαρμ για ανεβασμα ταχυτητας, γιατι νομιζει οτι ειναι αυτοματο, ενω ειναι ημιαυτοματο ('2001). Τελος παντων, αν το προστιμο μπαινει στο taxis του και οχι στο taxis του κατοχου του αυτοκινητου, τοτε δεν με νοιαζει καν. Μονο μην μπαινει στον κατοχο. Εχει ελληνικο ΑΦΜ αρα και ταξις. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από stefa_1
greekfragma Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 καλά κρασιά....καληνύχτα. εύχομαι να πέσει σε έλεγχο και να πέσει σκίσιμο. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Eλληνικό δίπλωμα έχασε;30€ δεν είναι το κόστος για το παράβολο;
stefa_1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, greekfragma είπε καλά κρασιά....καληνύχτα. εύχομαι να πέσει σε έλεγχο και να πέσει σκίσιμο. Αν του κρυψω τα κλειδια, απλα δεν θα μου μιλαει αφου πρωτα τσιριξει σαν δαιμονισμενος, ειναι και καρδιακος (μια φορα που τον πηγα στο ΤΕΠ ειχε πιεση η μεγαλη καπου στα 220-230), γινεται εξαλλος με το παραμικρο οποτε δεν θελω να το εχω βαρος της συνειδησης μου αν παθει κατι. Ας το οδηγει εδω, να τον γραψουν, και αν το προστιμο παει στο ταξις του, διολου με ενδιαφερει. Τοτε το ευχομαι και γω για να βαλει μυαλο. 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Eλληνικό δίπλωμα έχασε;30€ δεν είναι το κόστος για το παράβολο; Aπο 75€ + απ οσο θυμαμαι, δεν νομιζω να ειναι λιγοτερο. Και τα 75€ δεν μου περισσευουν, οταν με 1,00€ μπορει να παρει το αστικο και σε 15' να βρισκεται εκει που θελει σε μια διαδρομη που ειναι πανω κατω 10χλμ. Εμ θα πληρωνουμε παραπανω βενζινη, θα ρισκαρει προστιμο, θα μαμαει το σασμαν και ολα αυτα γιατι ειναι ξεροκεφαλος, ε οχι.
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, stefa_1 είπε Αν του κρυψω τα κλειδια, απλα δεν θα μου μιλαει αφου πρωτα τσιριξει σαν δαιμονισμενος, ειναι και καρδιακος (μια φορα που τον πηγα στο ΤΕΠ ειχε πιεση η μεγαλη καπου στα 220-230), γινεται εξαλλος με το παραμικρο οποτε δεν θελω να το εχω βαρος της συνειδησης μου αν παθει κατι. Ας το οδηγει εδω, να τον γραψουν, και αν το προστιμο παει στο ταξις του, διολου με ενδιαφερει. Τοτε το ευχομαι και γω για να βαλει μυαλο. Aπο 75€ + απ οσο θυμαμαι, δεν νομιζω να ειναι λιγοτερο. Και τα 75€ δεν μου περισσευουν, οταν με 1,00€ μπορει να παρει το αστικο και σε 15' να βρισκεται εκει που θελει σε μια διαδρομη που ειναι πανω κατω 10χλμ. Εμ θα πληρωνουμε παραπανω βενζινη, θα ρισκαρει προστιμο, θα μαμαει το σασμαν και ολα αυτα γιατι ειναι ξεροκεφαλος, ε οχι. https://www.kteohellas.gr/category/199/αντιγραφο-διπλωματοσ-απαιτουμενα-παραβολα.html Δίκιο έχεις Απαιτούμενα Παράβολα e-παράβολο των 30€ για την εκτύπωση του νέου διπλώματος (κωδικός γρήγορης αναζήτησης 28) e-παράβολο των 30€ για την απώλεια ή κλοπή του διπλώματος (κωδικός γρήγορης αναζήτησης 29). Αν η απώλεια του διπλώματος οφείλεται σε κλοπή, ολική ή μερική οχήματος (διάρρηξη) ή σε καταστροφή από φωτιά ή πλημμύρα, τότε απαιτούνται αποδεδειγμένα έγγραφα της αρμόδιας αστυνομικής αρχής ή της πυροσβεστικής. Με την προσκόμιση των παραπάνω δικαιολογητικών δεν απαιτείται η προσκόμιση του παραβόλου των 30 ευρώ για την απώλεια ή κλοπή. e-παράβολο των 9,02 ευρώ για την είσπραξη Παγίου Τέλους Χαρτοσήμου και Εισφορών Υπέρ Τρίτων (κωδικός γρήγορης αναζήτησης 66) https://www.kteohellas.gr/category/199/αντιγραφο-διπλωματοσ-απαιτουμενα-παραβολα.html 1
GodzillaCover Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, stefa_1 είπε Δεν μπορει να κυκλοφορει με το wallet, γιατι θελει Ελληνικη ταυτοτητα, αν οχι τοτε καπου αλλου ειχε κολλησει η διαδικασια, καιτι με μια πλατφορμα πληροφοριακων συστηματων που τον απερριπτε, δεν θυμαμαι, παντως το μονο που θυμαμαι ειναι οτι με την εφαρμογη δεν καταφερα με τιποτα να την ολοκληρωσω. Αν το εχεις ξεχασει, νομιζω ειναι νομιζω κανα 30αρι + να το παρουσιασεις στο πλησιεστερο Α.Τ εντος 3 ημερων. Τωρα αν σβηνεται αν πας εγκαιρως ή μπαινει το προστιμο αν πας την 4η ημερα δεν το γνωριζω. 10€ είναι, αλλά θα τον γραψουν 100€ και, εφόσον παει το δίπλωμα, το μετατρέπουν σε 10€. Αν είναι θέμα 5 ημερών ΟΚ, αλλά αν πάει σε κάνα μήνα, δεν ξέρω αν θα το δεχτούν ή θα χρειαστεί να πληρώσει 100€. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από GodzillaCover
stefa_1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, GodzillaCover είπε 10€ είναι, αλλά θα σε γραψουν 100€ και, εφόσον πας το δίπλωμα, το μετατρέπουν σε 10€. Αν είναι θέμα 5 ημερών ΟΚ, αλλά αν πάει σε κάνα μήνα, δεν ξέρω αν θα το δεχτούν ή θα χρειαστεί να πληρώσει 100€. Μαλιστα, ελπιζω μονο το προστιμο να μπαινει στο ταξις του και οχι στον κατοχο στην αδεια κυκλοφοριας. Κανενα προβλημα τοτε.
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, GodzillaCover είπε 10€ είναι, αλλά θα σε γραψουν 100€ και, εφόσον πας το δίπλωμα, το μετατρέπουν σε 10€. Αν είναι θέμα 5 ημερών ΟΚ, αλλά αν πάει σε κάνα μήνα, δεν ξέρω αν θα το δεχτούν ή θα χρειαστεί να πληρώσει 100€. Και αν δεν παρουσίασει δίπλωμα θα πάνε και οι δύο δικαστήριο για οδήγηση χωρίς δίπλωμα,ο πατέρας σαν οδηγος και η κόρη σαν η ιδιοκτητρια του οχήματος. 1
stefa_1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Και αν δεν παρουσίασει δίπλωμα θα πάνε και οι δύο δικαστήριο για οδήγηση χωρίς δίπλωμα,ο πατέρας σαν οδηγος και η κόρη σαν η ιδιοκτητρια του οχήματος. Με ξερεις ??
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, stefa_1 είπε Με ξερεις ?? Θα έπρεπε;
stefa_1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Θα έπρεπε; Επειδη εγραψες κορη ιδιοκτητρια οχηματος, και το οχημα δεν ειναι στο ονομα μου κ επεσες μεσα. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από stefa_1
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, stefa_1 είπε Επειδη εγραψες κορη ιδιοκτητρια οχηματος, και το οχημα δεν ειναι στο ονομα μου... Αφου δεν είναι δικό σου οκ.Υπέθεσα ότι ειναι δικό σου για να λες ότι σου χάλασε το σασμάν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα