Προς το περιεχόμενο

Χτύπησα άλλο αυτοκίνητο αλλα με άφησε να φύγω

marphys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

36 λεπτά πριν, marphys είπε

Καλησπέρα,είμαι νέα οδηγός και την πρώτη ημέρα που πήρα το αυτοκίνητο μόνη μου στριμωχτηκα ανάμεσα σε ένα κινούμενο όχημα και ένα παρκαρισμένο και χτύπησα το παρκαρισμένο. Ενώ σταμάτησα αμέσως ο άνθρωπος με είδε πανικοβλητη και ότι η άδεια μου ήταν η προσωρινή και μου είπε να φύγω παρόλο που τον ρώτησα αν είναι σίγουρος. Τώρα σκέφτομαι τι βλακεια έκανα αφού σίγουρα θα κράτησε τις πινακίδες μου και οταν δει όλες τις γρατζουνιές μπορεί να με κυνηγήσει απο εκεί αν έχει όρεξη. Τι σου κάνουν αν έρθει δήλωση απο το "πουθενά"; Σου κάνουν μήνυση; Δε λέω μπορεί να ήταν καλός άνθρωπος πράγματι αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Για να ξέρεις μονο με υπεύθυνη δήλωση στην ασφαλιστική αυτού στον οποίο έκανες ζημιά απαλλάσσεσαι

Τωρα για να σε έδιωξε φαντάζομαι ειχε  σωας τα φρένας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Για να ξέρεις μονο με υπεύθυνη δήλωση στην ασφαλιστική αυτού στον οποίο έκανες ζημιά απαλλάσσεσαι

Τωρα για να σε έδιωξε φαντάζομαι ειχε  σωας τα φρένας.

μια χαρά φαινόταν και ευγενέστατος απλά σκέφτομαι ότι μπορεί να το μετάνιωσε η κάτι,δεν ξερω και την ασφαλιστική του

1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

όχι γιατί είχα ήδη εξοικειωθεί σε αλάνες και χωματόδρομους, χωράφια πως στρίβει φρενάρει  και ανταποκρίνεται το αυτοκίνητο 2-3 χρόνια πριν βγάλω δίπλωμα και βγω σε κανονικούς δρόμους.

στα μαθήματα οδήγησης με το δάσκαλο ήξερα ήδη τα πάντα και τα έκανα μόνο για το υποχρεωτικό των ωρών.

Είσαι η εξαίρεση τότε. Και εγώ απο τα 10 μου οδηγούσα σε χωράφια και αλάνες και απο τα 17 σε επαρχιακούς δρόμους. Και πάλι, όταν έβγαλα δίπλωμα και μπήκα στην πόλη, ένα άγχος υπήρχε. Και όλοι οι φίλοι/γνωστοί το ίδιο. Αυτοί που έβγαλαν δίπλωμα σε μεγάλη ηλικία, αρκετά περισσότερο.

Όσο να ναι, ουτε η αλανα, ούτε τα χωράφια, ούτε οι επαρχιακοί δρομοι συγκρίνονται με την πόλη. Ο μόνος τρόπος να ξεπεράσεις το άγχος για την πόλη είναι… να οδηγήσεις στην πόλη.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, marphys said:

Το δίπλωμα εξετάζεται σε περιοχή με πολύ χώρο και σχετικά άδειους δρόμους εκεί που μένω. Και δεν είναι ότι κοπανάω γενικά αυτοκίνητα όπου βρω ή πιάνω το τιμόνι τρέμοντας. Απλά έγινε αυτό και εκεί τα έχασα.

ε τότε πάρτο απόφαση αν ξανασυμβεί να είσαι έτοιμη και ψύχραιμη να ακολουθήσεις τις νόμιμες και τυπικές διαδικασίες όταν ξανασυμβεί.

αν δε ξέρεις τις διαδικασίες, μίλα με τον ασφαλιστή σου να σε ενημερώσει πλήρως ή/και κράτα το κινητό του να τον καλέσεις στο επόμενο τροχαίο συμβάν για να σου δώσει οδηγίες αν ξεχνάς εύκολα.

Επεξ/σία από greekfragma

Μόλις τώρα, greekfragma είπε

ε τότε πάρτο απόφαση αν ξανασυμβεί να είσαι έτοιμη και ψύχραιμη να ακολουθήσεις τις νόμιμες και τυπικές διαδικασίες όταν ξανασυμβεί.

αν δε ξέρεις τις διαδικασίες, μίλα με τον ασφαλιστή σου να σε ενημερώσει πλήρως ή/και κράτα το κινητό του να τον καλέσεις στο επόμενο τροχαίο συμβάν για να σου δώσει οδηγίες αν ξεχνάς εύκολα.

σίγουρα δεν ξαναφευγω ετσι οτι και να μου πουν,με έχει φάει η αγωνία και είναι και κρίμα για το αλλο όχημα...

1 minute ago, marphys said:

σίγουρα δεν ξαναφευγω ετσι οτι και να μου πουν,με έχει φάει η αγωνία και είναι και κρίμα για το αλλο όχημα...

ωραία. το λύσαμε. καλή συνέχεια στους ελληνικούς δρόμους

4 minutes ago, GodzillaCover said:

Είσαι η εξαίρεση τότε. Και εγώ απο τα 10 μου οδηγούσα σε χωράφια και αλάνες και απο τα 17 σε επαρχιακούς δρόμους. Και πάλι, όταν έβγαλα δίπλωμα και μπήκα στην πόλη, ένα άγχος υπήρχε. Και όλοι οι φίλοι/γνωστοί το ίδιο. Αυτοί που έβγαλαν δίπλωμα σε μεγάλη ηλικία, αρκετά περισσότερο.

Όσο να ναι, ουτε η αλανα, ούτε τα χωράφια, ούτε οι επαρχιακοί δρομοι συγκρίνονται με την πόλη. Ο μόνος τρόπος να ξεπεράσεις το άγχος για την πόλη είναι… να οδηγήσεις στην πόλη.

στις προηγμένες χώρες η εκπαίδευση στον ΚΟΚ και την οδήγηση ξεκινάει από μικρότερες ηλικίες για κάποιο λόγο.

υπάρχουν πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά με ποδήλατα, ή μικρά τετράτροχα με πετάλια εσωτερικά, να μαθαίνουν σήματα, διαβάσεις, λωρίδες και ένα σωρό άλλα.

εδώ οι περισσότεροι είτε οδηγούν χωρίς δίπλωμα, είτε με λαδωμένο χαρτί, είτε ξυπνάνε ένα πρωί και την άλλη μέρα με το τιμόνι αμολάνε στους δρόμους και όποιον πάρει ο χάρος.

• Like 1

4 λεπτά πριν, jimakos00 είπε

Ή ήταν παλιό το αμάξι και δεν τον ένοιαζε ή δεν το είχε ασφαλισμένο, δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ, δεν είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

ή δεν ηταν το δικό του αμάξι.

• Like 3

10 λεπτά πριν, greekfragma είπε

όχι γιατί είχα ήδη εξοικειωθεί σε αλάνες και χωματόδρομους, χωράφια πως στρίβει φρενάρει  και ανταποκρίνεται το αυτοκίνητο 2-3 χρόνια πριν βγάλω δίπλωμα και βγω σε κανονικούς δρόμους.

στα μαθήματα οδήγησης με το δάσκαλο ήξερα ήδη τα πάντα και τα έκανα μόνο για το υποχρεωτικό των ωρών.

Δηλαδή λες να παρει κάποιος αμάξι χωρίς δίπλωμα και να ρισκάρει ατυχημα; Και ο θείος μου έτσι εκανε πριν πάρει το δίπλωμα και ήταν εντελώς εξοικιωμενος, αλλά δεν είναι και η καλύτερη συμβουλή αυτή. Επίσης δεν μένουν όλοι σε χωριά και σε χωράφια. Αλάνες ειδικές για αυτόν τον σκοπό δεν ξέρω που έχει, πόσες υπάρχουν άλλα ακόμα κι έτσι πρέπει να οδηγήσει το αμάξι κάποιος μεγάλος μέχρι να σε πάει σε αλανα με το δικό του για να εξασκηθείς.

Οσο για τον/την ts. Το πιθανότερο για να την άφησε ναν φύγει ο άλλος. Ήταν να το είχε ανασφαλιστο, χωρίς δίπλωμα, κλεμμένο και δεν ξέρω και εγώ τι άλλη λαμογια, οπότε δεν τον συνέφερε να ανακατευτεί η ασφαλιστική η αστυνομία κτλ. 

• Confused 2

2 minutes ago, Basilhs23___ said:

Δηλαδή λες να παρει κάποιος αμάξι χωρίς δίπλωμα και να ρισκάρει ατυχημα; Και ο θείος μου έτσι εκανε πριν πάρει το δίπλωμα και ήταν εντελώς εξοικιωμενος, αλλά δεν είναι και η καλύτερη συμβουλή αυτή. Επίσης δεν μένουν όλοι σε χωριά και σε χωράφια. Αλάνες ειδικές για αυτόν τον σκοπό δεν ξέρω που έχει, πόσες υπάρχουν άλλα ακόμα κι έτσι πρέπει να οδηγήσει το αμάξι κάποιος μεγάλος μέχρι να σε πάει σε αλανα με το δικό του για να εξασκηθείς.

πιες καφέ και ξαναδιάβασε πλήρως τις καταχωρήσεις μου. απομόνωσες την αλάνα χωράφι αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα που έγραψα στο θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

ή δεν ηταν το δικό του αμάξι.

Πλάκα πλάκα παίζει και αυτό. Μια γνωστή χτύπησε παρκαρισμένο, άφησε σημείωμα και μια γιαγιά περαστική πήρε το σημείωμα, το πέταξε και περίμενε τον ιδιοκτήτη να τον ενημερώσει ότι «σε χτύπησε αμάξι με πινακίδα (την πινακίδα της γνωστής)». Και ο ιδιοκτήτης πήρε μετά νευριασμένος τηλέφωνο «Επ! Τι έγινε, με χτυπησες και δεν άφησες σημείωμα; Ευτυχώς ήταν αυτή η άγια γυναίκα εκεί και μου το είπε.». 

Προφανως η γιαγιά περίμενε ότι θα έπαιρνε λεφτά από τον τύπο :P

Επεξ/σία από GodzillaCover
  • Like 2

Για να μην μακρηγορήσω, κάποτε κουτούλησα σε έναν μπροστινό, βράδυ, με πινακίδες Βουλγαρίας που μιλούσε σπαστά και με γεροδεμένη κορμοστασιά. Ευτυχώς δεν ήμουν μόνος αλλά δεν νομίζω ότι θα βοηθούσε και πολύ αυτό. Παραδόξως ήταν πολύ κουλ και μου έλεγε κάτι του στυλ δεν πειράζει, θα το πετάξω το αυτοκίνητο έτσι κι αλλιώς (χωρίς να είναι κάποιο σαπάκι). Μα  γιατί  του έλεγα , να σου δώσω τα στοιχεία μου κλπ, όχι δεν χρειάζεται να μου λέει. 

Ε, δεν επέμεινα και πολύ αφού καταφανώς ήμουν υπαίτιος.

Απομακρυνόμενοι αναρωτηθήκαμε μήπως είχε κανένα πτώμα στο πορτπαγκάζ 😕

1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

πιες καφέ και ξαναδιάβασε πλήρως τις καταχωρήσεις μου. απομόνωσες την αλάνα χωράφι αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα που έγραψα στο θέμα.

Δεν με ενδιαφέρει τι έγραψες στα άλλα ποστ, τα οποια και έχω διαβάσει. Εστιάζομαι στο μήνυμα που γράφεις στο συγκεκριμένο ποστ. Κατάλαβα πολύ καλά τι έγραψες. Για να μην έχεις άγχος να μην φοβάσαι και να έχεις πιο πολύ εμπειρία όταν οδηγήσεις για πρώτη φορά στην πόλη μετά το δίπλωμα, εσύ οδηγούσες σε αλάνες σε χωματόδρομους και σε χωράφια εκεί που μένεις/μεγάλωσες και που πιθανότατα δεν θα σε εντοπίσει αστυνομία ούτε θα τρακάρεις με άλλον οδηγό. Δεν το έχεις κανει μόνο εσύ αυτό, το έχουν κάνει και χιλιάδες άλλοι.

Τις επιπτώσεις που έχει αυτό μέχρι να μάθει να οδηγεί ο καθένας, τις πιθανότητες και τους κινδύνους που έχει να βγεις σε κανέναν δρόμο κανονικής κυκλοφορίας να γίνει ατύχημα, δεν τις ανέφερες καθόλου, αυτό λοιπόν σχολίασα εγώ. 

Οποίος θέλει να μάθει καλύτερα να οδηγεί ξαναπάει σε σχολή, κάνει επιπλέον μαθήματα με έναν εμλειροτερο καθηγητή. Δεν ψάχνεται πως να οδηγήσει πρωτα χωρίς δίπλωμα σε έρημα μέρη. 

Ελπίζω να μην έχεις παιδιά και να τους λες να κάνουν τα ίδια. 

Καφέ δεν πίνω, μόνο τσάι πινω. 

• Like 4
  • Thanks 1

41 minutes ago, greekfragma said:

αν δε νιώθεις σιγουριά για το χειρισμό ενός οχήματος αφήνεις τα κλειδιά στην άκρη και ξαναπάς σε σχολή οδηγών ή το παίρνεις σε μια αλάνα με κάποιον δικό σου άνθρωπο μέχρι να καταφέρεις να οδηγείς με σίγουρες και ασφαλείς κινήσεις.

αν ξαναβγείς στο δρόμο με έντονο άγχος για το που στρίβεις 1500κιλά λαμαρίνας και πλαστικών, ρισκάρεις χειρότερες συνέπειες σε σένα και σε τρίτους.

@Basilhs23___

αν έχεις πρόβλημα κατανόησης ελληνικών πάω πάσο.

• Thanks 1

Παιδιά δεν νομίζω ούτε κλεμμένο να το είχε ούτε τίποτα,αφού πήγε να βγάλει τα χαρτιά και μετά με κοίταξε και μου είπε φύγε. Κι εγώ κάθομαι εδώ και αναρωτιέμαι με λυπήθηκε,υπάρχουν τόσο καλοί άνθρωποι ή θα βγάλει πολλά περισσότερα αν με κυνηγήσει μετά...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...