marphys Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα,είμαι νέα οδηγός και την πρώτη ημέρα που πήρα το αυτοκίνητο μόνη μου στριμωχτηκα ανάμεσα σε ένα κινούμενο όχημα και ένα παρκαρισμένο και χτύπησα το παρκαρισμένο. Ενώ σταμάτησα αμέσως ο άνθρωπος με είδε πανικοβλητη και ότι η άδεια μου ήταν η προσωρινή και μου είπε να φύγω παρόλο που τον ρώτησα αν είναι σίγουρος. Τώρα σκέφτομαι τι βλακεια έκανα αφού σίγουρα θα κράτησε τις πινακίδες μου και οταν δει όλες τις γρατζουνιές μπορεί να με κυνηγήσει απο εκεί αν έχει όρεξη. Τι σου κάνουν αν έρθει δήλωση απο το "πουθενά"; Σου κάνουν μήνυση; Δε λέω μπορεί να ήταν καλός άνθρωπος πράγματι αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα. αν έγιναν ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι και όχι στο περίπου τα πράγματα, ενημερώνεις την ασφαλιστική σου (πράκτορα, ασφαλιστή ή στο τηλ. κέντρο) και αναφέρεις μέρα, ώρα και το γεγονός. ακόμα καλύτερα αν έχεις και τη πινακίδα του παρκαρισμένου ώστε να αποδεχτείς την ευθύνη σου. αν έρθει λοιπόν δήλωση ατυχήματος με τη πινακίδα σου ως υπαίτια θα είναι πιο εύκολο για τις ασφαλιστικές να συνεννοηθούν και να αποζημιώσουν τον άνθρωπο. αν ενημερώσεις όπως σου γράφω, πριν κινήσει εκείνος διαδικασίες, δε θα έχεις να ανησυχείς για τίποτα. αν ΔΕΝ ενημερώσεις, υπάρχουν μικρές πιθανότητες αλλά υπάρχουν, να βρεθείς προ εκπλήξεων στη μεταχείριση από την ασφαλιστική ή/και το δικηγόρο του, ή/ΚΑΙ από τη δική σου ασφαλιστική ώς κακή περίπτωση "ασφαλιζόμενου" με ότι προεκτάσεις μπορεί να έχει αυτό μελλοντικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marphys Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 δυστυχώς δεν έχω την πινακίδα του και θυμάμαι την ώρα στο πολύ περίπου,επίσης δεν θυμάμαι και το σημείο ωστε να πάω να τον βρω όμως πράγματι μου είπε ο ίδιος να φύγω,τώρα καθομαι και αναρωτιέμαι το γιατί ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε μια δήλωση...μάλλον θα πάω στην ασφαλιστική μου όντως γιατί με τρώει η αγωνία τώρα,ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GodzillaCover Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Τίποτα δε σου κανουν. Μπορεί να σε πάρει τηλέφωνο να του κανεις μια δήλωση, θα την κανεις και όλα καλά. Ακόμα και αν, για κάποιον λόγο, το αρνηθείς, πάλι δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα, καθώς δεν έχει αποδείξεις ότι τον χτυπησες. Μια σχετική ιστορία: Οδηγουσα πριν λίγα χρόνια το παρατημένο μηχανάκι του πατέρα μου χωρίς δίπλωμα. Ήταν φουλ κακοσυντηρημένο, τα λάστιχα ήταν δεκαετίας, ήμουν σχετικά άπειρος, η μπαγκαζιέρα δεν ήταν καλά δεμένη και το μηχανάκι δεν είχε ABS. Ως αποτέλεσμα, με το πρώτο δυνατό φρενάρισμα, έπεσε η μπαγκαζιέρα, κόλλησε ο μπροστά τροχός και έπεσα κάτω. Στο κέντρο της πόλης. Ενας φαινομενικά πολύ βοηθητικός τύπος με αμάξι, σταματάει, με βοηθάει, του λέω ευχαριστώ, ανεβαίνω στο μηχανάκι με την μπαγκαζιέρα αγκαλιά και φεύγω. Παρατηρώ ότι κάτι σημειώνει και δε φεύγει αμέσως. Το ίδιο βράδυ, με βρίσκει στο Instagram και μου στέλνει αν θα μπορούσα να του κάνω δήλωση γιατί του προκάλεσα γρατσουνιές. Εννοείται εγώ είμαι σίγουρος ότι δεν υπήρξε επαφή! Προφανώς δε μου το είπε εκεί επιτόπου γιατί θα του έλεγα «τι μαλακιες μου λες τώρα». Έστειλε και φωτογραφίες και δεν υπήρχε περίπτωση να προκλήθηκαν αυτές οι γρατσουνιές από το μηχανάκι. Του έδωσα το τηλέφωνο του πατέρα μου, τον οποίο πήρε η μάνα του. Τελος πάντων, ο πατέρας μου στο τέλος δέχτηκε να κάνει δήλωση, παροτι δεν υπήρξε σύγκρουση, για να μην μπλέξουμε. Και από εκείνη τη στιγμή, εξαφανίστηκαν και ο τύπος και η μάνα του. Πού πήγαν και γιατί εξαφανίστηκαν, δεν ξέρω. Ίσως κατάλαβαν ότι θα έμπλεκαν με την ασφαλιστική. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 4 minutes ago, marphys said: δυστυχώς δεν έχω την πινακίδα του και θυμάμαι την ώρα στο πολύ περίπου,επίσης δεν θυμάμαι και το σημείο ωστε να πάω να τον βρω όμως πράγματι μου είπε ο ίδιος να φύγω,τώρα καθομαι και αναρωτιέμαι το γιατί ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε μια δήλωση...μάλλον θα πάω στην ασφαλιστική μου όντως γιατί με τρώει η αγωνία τώρα,ευχαριστώ πόσες μέρες πέρασαν σήμερα που μιλάμε από τη στιγμή που έγινε το συμβάν για να μη θυμάσαι ούτε το σημείο; μάρκα χρώμα του παρκαρισμένου; περίεργα τα λες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MadPax Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δεν θυμάμαι που τράκαρα, δεν θυμάμαι την ώρα αλλά ο καλός κύριος με άφησε να φύγω... Ινσόμνια, δεν πλήττεις ποτέ 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marphys Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Η αλήθεια είναι πως εγώ σίγουρα τον χτύπησα και το είδαν όλοι,μαλλιστα μετα είδα οτι είχε χρώμα στο αυτοκίνητο το δικό μου οπότε η ζημιά δεν είναι μικρή και αποδεικνύεται άνετα. Επρεπε να να επιμείνω να γίνει δήλωση αλλά πρώτη μέρα στους δρόμους ήμουν σαν χαμένη και φοβόμουν και τι θα μου πει ο πατέρας μου). Το πιο πιθανό να ακολουθήσω την συμβουλή του greekfragma Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από marphys Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 περιμένω μια φωτογραφία από τη ζημιά με το χρώμα και ένα χαρτάκι που να γράφει marphys Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marphys Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 MadPax δεν είναι όλα αυτονόητα για κάποιον με έντονο άγχος και έλλειψη εμπειρίας 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 3 minutes ago, marphys said: MadPax δεν είναι όλα αυτονόητα για κάποιον με έντονο άγχος και έλλειψη εμπειρίας αν δε νιώθεις σιγουριά για το χειρισμό ενός οχήματος αφήνεις τα κλειδιά στην άκρη και ξαναπάς σε σχολή οδηγών ή το παίρνεις σε μια αλάνα με κάποιον δικό σου άνθρωπο μέχρι να καταφέρεις να οδηγείς με σίγουρες και ασφαλείς κινήσεις. αν ξαναβγείς στο δρόμο με έντονο άγχος για το που στρίβεις 1500κιλά λαμαρίνας και πλαστικών, ρισκάρεις χειρότερες συνέπειες σε σένα και σε τρίτους. 16 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marphys Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε αν δε νιώθεις σιγουριά για το χειρισμό ενός οχήματος αφήνεις τα κλειδιά στην άκρη και ξαναπάς σε σχολή οδηγών ή το παίρνεις σε μια αλάνα με κάποιον δικό σου άνθρωπο μέχρι να καταφέρεις να οδηγείς με σίγουρες και ασφαλείς κινήσεις. αν ξαναβγείς στο δρόμο με έντονο άγχος για το που στρίβεις 1500κιλά λαμαρίνας και πλαστικών, ρισκάρεις χειρότερες συνέπειες σε σένα και σε τρίτους. Μετά απο το σημερινό δεν με βλέπω να το κουνάω μόνη μου για καποιον καιρό αλλά έχω πάει και σε αλάνες,δυστυχώς στην κίνηση μαθαίνεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 minute ago, marphys said: Μετά απο το σημερινό δεν με βλέπω να το κουνάω μόνη μου για καποιον καιρό αλλά έχω πάει και σε αλάνες,δυστυχώς στην κίνηση μαθαίνεις και οι αλάνες χρήσιμες είναι βάζοντας πλαστικά μπουκάλια νερού ή άλλα παρόμοια αντικείμενα για ασκήσεις ελιγμών φρενάρισμα όπισθεν κλπ. αυτό που θες είναι σωστό δάσκαλο οδήγησης να του πεις οτι θες εξάσκηση με έξτρα μαθήματα. το δίπλωμα πως κατάφερες και το πήρες με τόσο άγχος; με τη 1η; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GodzillaCover Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε αν δε νιώθεις σιγουριά για το χειρισμό ενός οχήματος αφήνεις τα κλειδιά στην άκρη και ξαναπάς σε σχολή οδηγών ή το παίρνεις σε μια αλάνα με κάποιον δικό σου άνθρωπο μέχρι να καταφέρεις να οδηγείς με σίγουρες και ασφαλείς κινήσεις. αν ξαναβγείς στο δρόμο με έντονο άγχος για το που στρίβεις 1500κιλά λαμαρίνας και πλαστικών, ρισκάρεις χειρότερες συνέπειες σε σένα και σε τρίτους. Εσύ δηλαδή την πρώτη φορά που οδήγησες μόνος σου μέσα στην πόλη δεν είχες άγχος; 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Just now, GodzillaCover said: Εσύ δηλαδή την πρώτη φορά που οδήγησες μόνος σου μέσα στην πόλη δεν είχες άγχος; όχι γιατί είχα ήδη εξοικειωθεί σε αλάνες και χωματόδρομους, χωράφια πως στρίβει φρενάρει και ανταποκρίνεται το αυτοκίνητο 2-3 χρόνια πριν βγάλω δίπλωμα και βγω σε κανονικούς δρόμους. στα μαθήματα οδήγησης με το δάσκαλο ήξερα ήδη τα πάντα και τα έκανα μόνο για το υποχρεωτικό των ωρών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marphys Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε και οι αλάνες χρήσιμες είναι βάζοντας πλαστικά μπουκάλια νερού ή άλλα παρόμοια αντικείμενα για ασκήσεις ελιγμών φρενάρισμα όπισθεν κλπ. αυτό που θες είναι σωστό δάσκαλο οδήγησης να του πεις οτι θες εξάσκηση με έξτρα μαθήματα. το δίπλωμα πως κατάφερες και το πήρες με τόσο άγχος; με τη 1η; Το δίπλωμα εξετάζεται σε περιοχή με πολύ χώρο και σχετικά άδειους δρόμους εκεί που μένω. Και δεν είναι ότι κοπανάω γενικά αυτοκίνητα όπου βρω ή πιάνω το τιμόνι τρέμοντας. Απλά έγινε αυτό και εκεί τα έχασα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις