EzioMorte Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2024 Στις 8/2/2024 στις 5:48 ΜΜ, kavadias είπε ρε τρελέ ποιον αφυγραντήρα; θέλει απολύμανση το σπίτι πολύ προσεκτικό ξεκαθάρισμα σε ΟΛΑ τα τροφιμα ΑΔΕΙΣΜΑ απο ντουλάπες, ξήλωμα οι φάσες για να πάει το φάρμακο παντού κλπ. Αλλιώς δεν ξεμπλεκεις και μπορει να χρειαστεί και 2 και 3 απολυμάνσεις. Ναι προφανως θα γινει απολυμανση, απλα μετα θα μπει και αφυγραντηρας σε περιπτωση που το προβλημα ειναι η υγρασια. Γενικα η περιοχη εχει παρα πολυ υγρασια γιατι ειμαστε 500 μετρα απο τη θαλασσα. Οσο για τα ντουλαπια, ΔΕΝ παιρνουμε πολλα πραγματα για να μεινουν, δεν εχω δηλαδη μακαρονια πανω απο 1 μηνα στο ντουλαπι, ουτε ρυζια και οσπρια, τα ψωνιζουμε οταν ειναι να τα μαγειρεψουμε συν 1-2 συσκευασιες μακαρονια για κανενα γρηγορο βραδυνο φαγητο, οποτε ΔΕΝ ειναι απο εκει (ελεγμενο απο χθες μηπως κατα τυχη ειχε μεινει τιποτα καιρο). Στις 8/2/2024 στις 4:45 ΜΜ, Akor1981 είπε Άμα βλέπεις και μαύρες πεταλούδες , σκόρος φαγητού είναι . Ακριβώς το ίδιο θέμα έχουμε , από μια συσκευασία βιολογικά όσπρια την πατήσαμε. Εκεί που νομίζαμε ότι ηρεμήσαμε ένα χρόνο μετά επανήλθαν. Και παρότι πετάξαμε τη μισή τροφοθήκη , καθαρίσαμε , ρίξαμε φάρμακα. Οχι δεν εχω καθολου πεταλουδες στο σπιτι, εκανα και ελεγχο το ντουλαπι μηπως και ξεφυγε τιποτα αλλα δεν εχουμε καμια παλια συσκευασια. Οπως εγραψα και στο προηγουμενο μηνυμα μου, ψωνιζουμε τα ζυμαρικα, οσπρια κτλ την μερα που ειναι να καταναλωθουν, δεν κραταμε στο ντουλαπι.
kavadias Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2024 οι συγκεκριμένες προνύμφες μπορούν να επιβιώσουν / αναπτυχθούν με οποιοδήποτε "οργανικό" υλικό πχ. χαρτόκουτα σε αποσύνθεση κλπ. χρειάζεται καλό καθάρισμα απ' οτιδήποτε οργανικό το σπίτι. μην κολλάς μόνο στα μακαρόνια. Ο αφυγραντήρας θα βοηθήσει στο να μην δημιουργείτε μούχλα που μπορεί να τροφοδοτήσει αυτες τις προνύμφες.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 14 ώρες πριν, EzioMorte είπε Οχι δεν εχω καθολου πεταλουδες στο σπιτι, εκανα και ελεγχο το ντουλαπι μηπως και ξεφυγε τιποτα αλλα δεν εχουμε καμια παλια συσκευασια. Οπως εγραψα και στο προηγουμενο μηνυμα μου, ψωνιζουμε τα ζυμαρικα, οσπρια κτλ την μερα που ειναι να καταναλωθουν, δεν κραταμε στο ντουλαπι. Φοβασαι οτι τα εντομα θα βγουν απο τη συσκευασια που υπηρχαν ηδη, ή οτι η ανοιχτη συσκευασια θα προσελκυσει εντομα? (το πρωτο δεν παιζει)
EzioMorte Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 10/2/2024 στις 5:38 ΜΜ, kavadias είπε οι συγκεκριμένες προνύμφες μπορούν να επιβιώσουν / αναπτυχθούν με οποιοδήποτε "οργανικό" υλικό πχ. χαρτόκουτα σε αποσύνθεση κλπ. χρειάζεται καλό καθάρισμα απ' οτιδήποτε οργανικό το σπίτι. μην κολλάς μόνο στα μακαρόνια. Ο αφυγραντήρας θα βοηθήσει στο να μην δημιουργείτε μούχλα που μπορεί να τροφοδοτήσει αυτες τις προνύμφες. Τωρα παμε σε πολυ εξειδικευμενα, χαρτοκουτα δεν εχω, εχω τα κλασσικα χαρτια υγειας και κουζινας αλλα αυτα καταναλωνονται μεσα σε μερες/εβδομαδες και αλλαζουν, αν ειναι κατι τοσο ιδιαιτερο τοτε αστα να πανε! Στις 11/2/2024 στις 4:49 ΠΜ, dasos2024 είπε Φοβασαι οτι τα εντομα θα βγουν απο τη συσκευασια που υπηρχαν ηδη, ή οτι η ανοιχτη συσκευασια θα προσελκυσει εντομα? (το πρωτο δεν παιζει) Γενικα δεν εχουμε στο σπιτι τροφιμα που τα κρατησουμε για πολυ καιρο εκτος απο συγκεκριμενα κατεψυγμενα, τα εκτος καταψυξης μεσα στο μηνα εχουν καταναλωθει ακομα και αυτα που παιρνουμε για "καβατζα". Το εχω κανονα μεχρι και τωρα στα 41 μου απο τοτε που ημουν φοιτητης οταν ειχα τραβηξει μια δηλητηριαση ολα τα λεφτα απο ζυμαρικα/ρυζια. Μονο στις πολυ αρχες των λοκνταουν του κοβιντ ειχαμε μερικα παραπανω για να μην στηνόμαστε στα μαρκετ την περιοδο που ειχαν χαρτι προτεραιότητας και έμπαινες ανα μιση ωρα (για ελαχιστη ωρα) σε MyMarket και ΑΒ στην Καισαριανη αλλα τοτε εμενα σε αλλο σπιτι οποτε... Στις 7/2/2024 στις 3:50 ΠΜ, dimioanna είπε Βρήκες λύση; Τις τελευταίες μέρες έχω παρατηρήσει αυτό που λες και στο δικό μου σπίτι και ψάχνω να βρω πληροφορίες και δεν έχω βρει κάτι Βρηκες τιποτα τελικα; Αρχες του επομενου μηνα εχω κλεισει ραντεβου για απολυμανση και παρήγγειλα αφυγραντηρα για το ιδιο διαστημα που θα εχουμε πληρωθει να δω αν γινει τιποτα. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2024 από EzioMorte
ringboy Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Παιδιά τι κανατε με το θεμα? Να ξερετε παντως οτι τα θηλυκα γεννουν 100 αυγα σε διαφορα σημεια του σπιτιου και απ΄οτι βλεπω δεν χρειαζεται καν να βγουν απο τροφιμα, αλλα μπαινουν και απο τις μπαλκονοπορτες το καλοκαιρι.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, ringboy είπε και απ΄οτι βλεπω δεν χρειαζεται καν να βγουν απο τροφιμα, αλλα μπαινουν και απο τις μπαλκονοπορτες το καλοκαιρι. στα τροφιμα πως μπαινουν?
marinna Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 Κάποιες φορές έρχονται από το σούπερ. Εκεί που τελειώνει η συσκευασία και κάπως "διπλώνει" μπορεί να βρεις κουκούλια. Τα δικά μας σκουληκακια πάντως ήταν ροζ - άσπρα και πήρε αρκετό χρόνο για να τα ξεφορτωθούμε. Τώρα μόλις βλέπουμε τέτοια "πεταλούδα " (σκώρο) τη σκοτώνουμε , γιατί αν γεννήσει βραστα.
ringboy Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 10/5/2024 στις 10:08 ΜΜ, dasos2024 είπε στα τροφιμα πως μπαινουν? Οι προνυμφες (δλδ τα σκουληκια) τρυπανε τις συσκευασιες, ακομα λενε και τις πλαστικες. Ακομα μπορουν να μπουν και απο τα πασα των καπακιων πλαστικων δοχειων. (οχι των αεροστεγων) Επαναλαμβανω ομως, μπορεις να δεις αρκετες τετοιες πεταλουδες στο σπιτι, και να εχουν μπει απο το μπαλκονι, και να εχουν γεννησει σε ασχετα με τα τροφιμα μερη. Δλδ να μην υπαρχει μολυσμενο τροφιμο. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2024 από ringboy
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 11/5/2024 στις 11:50 ΜΜ, ringboy είπε Οι προνυμφες (δλδ τα σκουληκια) τρυπανε τις συσκευασιες, ακομα λενε και τις πλαστικες. Ακομα μπορουν να μπουν και απο τα πασα των καπακιων πλαστικων δοχειων. (οχι των αεροστεγων) Επαναλαμβανω ομως, μπορεις να δεις αρκετες τετοιες πεταλουδες στο σπιτι, και να εχουν μπει απο το μπαλκονι, και να εχουν γεννησει σε ασχετα με τα τροφιμα μερη. Δλδ να μην υπαρχει μολυσμενο τροφιμο. Αρα μιλας για σκουληκια που μπαινουν στα τροφιμα στο σπιτι. Οχι για σκουληκια που υπαρχουν ηδη σε τροφιμα που αγορασες. Στις 11/5/2024 στις 10:36 ΠΜ, marinna είπε Κάποιες φορές έρχονται από το σούπερ. Εκεί που τελειώνει η συσκευασία και κάπως "διπλώνει" μπορεί να βρεις κουκούλια. Τα δικά μας σκουληκακια πάντως ήταν ροζ - άσπρα και πήρε αρκετό χρόνο για να τα ξεφορτωθούμε. Τώρα μόλις βλέπουμε τέτοια "πεταλούδα " (σκώρο) τη σκοτώνουμε , γιατί αν γεννήσει βραστα. Ετσι ε? ειναι τοσο επικινδυνες οι πεταλουδες της νυχτας? Και τις τελευταιες μερες υπαρχει μια τετοια στο σπιτι μου, προηγουμενως την ειδα στη κουζινα 😄 Επεξ/σία 13 Μαΐου 2024 από Επισκέπτης
ringboy Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, dasos2024 είπε Αρα μιλας για σκουληκια που μπαινουν στα τροφιμα στο σπιτι. Οχι για σκουληκια που υπαρχουν ηδη σε τροφιμα που αγορασες Και τα δυο μπορει να συμβουν. Το προβλημα αρχιζει να θελει ψαξιμο οταν ανοιγεις το ντουλαπι και βρισκεις μεσα μια-δυο πεταλουδες ή πεταγονται εξω απο το ντουλαπι. Παντως οπου τις δειτε μεσα στο σπιτι δεν ειναι καλη ιδεα να τις αφηνουμε να πετανε. Σκοτωστε τις. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2024 από ringboy
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Στις 13/5/2024 στις 8:33 ΜΜ, ringboy είπε Και τα δυο μπορει να συμβουν. Δηλαδη τα σουπερ μαρκετ πουλανε συσκευασμενα τροφιμα με σκουληκια. Στις 13/5/2024 στις 8:33 ΜΜ, ringboy είπε Παντως οπου τις δειτε μεσα στο σπιτι δεν ειναι καλη ιδεα να τις αφηνουμε να πετανε. Σκοτωστε τις. Μεχρι τωρα δεν το εκανα, δεν εδινα σημασια. Αλλα αφου υπαρχει τετοιος κινδυνος τωρα θα το κανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα