Allan-Wake Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, aerialsilk είπε Με λίγο google έπεσα σε αυτό https://maritimecvs.com/ , ίσως σε βοηθήσουν. Εδω ο αλλος ειπε θελεις ναυτικό φυλλάδιο (μεχρι 30 χρονων πρεπει να εισαι) για τετοια δουλεια... τι νοημα εχει να πληρωσω για να μου κανουν το CV αν ειναι αδυνατο να δουλεψω σε πλοιο? Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από Allan-Wake
dpolal Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Allan-Wake είπε εγω φανταζομαι οτι θα ειμαι στο γραφειο μου στο πλοιο οπως ειμαι και στη στερια. Δηλαδη πως αλλιως δουλευει ενας στο οργανωτικο προσωπικο? A μάλιστα, θες και δικό σου γραφείο στο καράβι. Τα πληρώματα, από τον κατώτατο τζόβενο, έτσι λέγεται πλέον ο μούτσος αν δεν απατώμαι, είναι απαραίτητο να έχουν ναυτικό φυλλάδιο και επιπλέον πιστοποιήσεις ασφαλείας και χρήσης σωστικών μέσων όπως αναφέρει ο @MadPax στην αρχή. Αλλιώς ΔΕΝ μπορούν να πιάσουν δουλειά σε πλοίο. Το οργανωτικό προσωπικό, στο οποίο αναφέρεσαι, είναι μέρος του πληρώματος και απαιτείται να έχει τα ίδια χαρτιά. Λογιστές κλπ ειδικότητες επάνω στο καράβι δεν υπάρχουν με τον τρόπο που το φαντάζεσαι, όλα διεκπεραιώνονται από τα ναυτιλιακά γραφεία στην στεριά. Κοίτα καλύτερα για δουλειά σε κάποιο γραφείο στο λιμάνι. Αν σε προσλάβουν και σου δώσουν κάποιο με θέα τουλάχιστον θα βλέπεις τα πλοία να έρχονται και να φεύγουν. 1 1
MadPax Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Allan-Wake είπε δηλαδη ολοι που κανουν τα οικονομικα του πλοιου και ειναι μεσα σε αυτο, εχουν πτυχια και απαραιτητες πιστοποιησεις...? Ναι, τι δεν καταλαβαίνεις; Είναι ανώφελο να προσπαθώ να σου εξηγήσω πράγματα που αδυνατείς ή δεν θέλεις να καταλάβεις...έχει και το τρολλάρισμα τα όρια του. Κατέβα μια βόλτα στον Πειραιά στις παραδοσιακές ακτοπλοϊκές εταιρείες αλλά μη παραξενευτείς αν γελάνε μέχρι και τα πόμολα στις πόρτες με αυτά που θα τους πεις. 2
Allan-Wake Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, MadPax είπε Ναι, τι δεν καταλαβαίνεις; Είναι ανώφελο να προσπαθώ να σου εξηγήσω πράγματα που αδυνατείς ή δεν θέλεις να καταλάβεις...έχει και το τρολλάρισμα τα όρια του. Κατέβα μια βόλτα στον Πειραιά στις παραδοσιακές ακτοπλοϊκές εταιρείες αλλά μη παραξενευτείς αν γελάνε μέχρι και τα πόμολα στις πόρτες με αυτά που θα τους πεις. και οι εταιριες εξωτερικου κρουαζιερας?
MadPax Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε Εδω ο αλλος ειπε θελεις ναυτικό φυλλάδιο (μεχρι 30 χρονων πρεπει να εισαι) για τετοια δουλεια... Ο "άλλος" που ειρωνικά αναφέρεις έχει 33 χρόνια θαλάσσια υπηρεσία και είναι αρχιμηχανικός σε ένα από τα καλύτερα φουγάρα της χώρας, κάτσε εσύ να παίζεις μπασαβιόλα και να τρολλάρεις στα φόρουμ. 6
Allan-Wake Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, MadPax είπε Ο "άλλος" που ειρωνικά αναφέρεις έχει 33 χρόνια θαλάσσια υπηρεσία και είναι αρχιμηχανικός σε ένα από τα καλύτερα φουγάρα της χώρας, κάτσε εσύ να παίζεις μπασαβιόλα και να τρολλάρεις στα φόρουμ. ουτε ειρωνια ουτε τρολ, ρωταω τι ακριβως παιζει, και ψαχνω τροπο να μπω σε πλοιο...μη αρπαζεσε
MadPax Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε ουτε ειρωνια ουτε τρολ, ρωταω τι ακριβως παιζει, και ψαχνω τροπο να μπω σε πλοιο...μη αρπαζεσε Δεν πρόκειται να μπεις και σου εξήγησα γιατί, δεν θέλεις να το καταλάβεις όμως, δεν πρόκειται να βρείς εταιρεία στην Ευρώπη στις ΗΠΑ, στο ΗΒ και στην Ιαπωνία που θα σε βάλουν να εργαστείς σε πλοία τους. 2
Allan-Wake Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MadPax είπε Δεν πρόκειται να μπεις και σου εξήγησα γιατί, δεν θέλεις να το καταλάβεις όμως, δεν πρόκειται να βρείς εταιρεία στην Ευρώπη στις ΗΠΑ, στο ΗΒ και στην Ιαπωνία που θα σε βάλουν να εργαστείς σε πλοία τους. ωραια καταλαβα.... καμια καλη κρουαζιερα να γυριζει ολη την μεσσογειο εχεις να μου προτεινεις? Σαν τουρίστας εννοώ Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από Allan-Wake 1
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Allan-Wake είπε εγω φανταζομαι οτι θα ειμαι στο γραφειο μου στο πλοιο οπως ειμαι και στη στερια. Δηλαδη πως αλλιως δουλευει ενας στο οργανωτικο προσωπικο? Ποιο γραφείο; Δεν υπάρχουν τέτοια στα πλοία. Ολο το πλήρωμα είναι στο πόδι και τρέχει. Οι μόνοι που μπορεί να κολοβαρανε είναι τίποτα γιατροί από το ιατρείο του πλοίου και αυτό εφόσον δεν υπάρξει περιστατικό που θα χρειαστούν ιατρική βοήθεια και επέμβαση σε συμβάν κάποιου επιβάτη. Από εκεί και πέρα όλους όσους βρίσκονται και εργάζονται σε πλοία δεν μπορώ να φανταστώ ποιος κάθεται σε γραφείο και δεν είναι όλη την ώρα στο πόδι. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από Basilhs23___
papp0us Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Κρεμάσου απο την άγκυρα ενός πλοιου που σαλπάρει για Φιλιππίνες. Αν τελικά σε βρουν μετά απο 3-4 μέρες και δεν έχεις γίνει παγωτο, ή φαί για τα ψάρια, αναγκαστικά θα σε βάλουν να δουλέψεις. Τι θα σε κάνουν; θα σε ταΐζουν τσάμπα; Έτσι θα μαζέψεις πολύτιμη εμπειρία, και θα μπορέσεις να ακολουθήσεις πλέον τη σταδιοδρομία που θες.
petran79 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 ο ξάδερφος μου είναι εδώ και χρόνια μηχανικός σε εμπορικό πλοίο και ακόμα και τώρα θα πάει ξανά σε σχολή για μετεκπαιδευση.
Kthulhou Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 πήγαινε στα πλοία που θέλουν "μάχιμους" για να περάσουν τη Σομαλία...άντε να το τερματίσουμε !!
cousa Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, Allan-Wake είπε Ψαχνω sites και γραφεια στην ελλαδα που σου βρισκουν δουλεια σε καραβι. Αγαπητέ φίλε καλημέρα και καλή χρονιά. Μπες εδώ και διάβασε η πάρε τηλέφωνο η εάν μπορείς να πας και είσαι στην Αττική. https://www.psoaen.gr/ Αυτά που σου απαντάνε κάποιοι μην τα λαμβάνεις υπό όψιν σου γιατί απλά είναι εκτός θέματος και δεν είναι ναυτικοί. Εκτός αυτού εάν δεν μπορείς να εκδόσεις ελληνικό ναυτικό φυλλάδιο λόγω ηλικίας, μπορείς να απευθυνθείς σε ναυτιλιακό πράκτορας να σου εκδοσει φυλλάδιο σημαίας Παναμά η Μάρσαλ και να αποκτήσεις επάρκεια σωστικών πυροσβεστικών μέσω από ιδιωτική σχολή και να ταξιδέψεις σε καράβια εξωτερικού αλλά θα πρέπει να πληρώνεις την υπηρεσία σου στη Ελλάδα για σύνταξη και αυτό είναι αρκετά κοστοβορο. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από cousa 1
alexioannou Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Το 1991 από μια αγγελία μαζεύω τα πράγματά μου και πάω Γερμανία botrop κοντά στο Ντυσελντορφ. Σερβιτόρος σε ελληνικό ρεστωραντ. Καμμία εμπειρία στο σέρβις. Αλλά μιλάω πολύ καλά γερμανικά. Δουλειά???? 7 φορές την βδομάδα πρωί απόγευμα. Στην αρχή μένω στο σπίτι των ιδιοκτητών. Μετά από 1 μήνα σε δική μου γκαρσονιέρα πληρωμένη απο το μαγαζί. Φαγητό απεριόριστο στο εστιατόριο.... Πρώτο μου ρεπό 2 μήνες μετά να μην πηγαίνω ένα.....πρωινό Δευτέρα η τρίτη. Μισθό 1900 μάρκα και 500 περίπου μπουρμπουαρ. Ο μέσος Γερμανός επερνε 1500-1700 και είχε να πληρώσει για,ενοίκιο κτλ. Έκατσα 1 χρόνιο. Τεράστιο σχολείο ..... Μπορείς να βρεις πολλές επιλογές να δουλέψεις ακόμα και σήμερα....... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις