GoMaR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Ρε συ το σκεπτικο μου για το τι επεξεργαστη θα διαλεξω ειναι αν πχ στο houdini τα λιγοτερα Ns στην μνημη, τρεχουν καλυτερα τα simulations. Στο phoenix toy 3ds max ας πουμε, ηθελε οσο το δυνατο ταχυτερο latency. Απο την αλλη επειδη επειδη τα περισσοτερα μηχανακια στο γραφειο ειναι AMD, μαλλον θα παω σε 7950 μιας και μου ειναι πιο ευκολη πλατφορμα και νιωθω οτι ειναι πιο plug n play. Ισως επειδη εχω να πιασω intel πλατφορμα καιρο. Επισης στον vray αποδιδει καλυτερα ο 7950χ. Θελω να περιμενω και τον 3D 7950 να δω αν υπαρχει βελτιωση. Στην τελικη πραγματικα ομως, οποιον και να παρεις ειναι θηρια. Το αν θα ειναι +5% ο ενας η -5% ο αλλος σε βαθος χρονου δε θα σε απασχολει. Στην αρχη μονο που θα μετρας επιδοσεις με νουμερα Βγαλε απο το τελικο κοστος τους δισκους. Εχουμε nvme.
thetiesthatbind Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, GoMaR είπε Ρε συ το σκεπτικο μου για το τι επεξεργαστη θα διαλεξω ειναι αν πχ στο houdini τα λιγοτερα Ns στην μνημη, τρεχουν καλυτερα τα simulations. Στο phoenix toy 3ds max ας πουμε, ηθελε οσο το δυνατο ταχυτερο latency. Απο την αλλη επειδη επειδη τα περισσοτερα μηχανακια στο γραφειο ειναι AMD, μαλλον θα παω σε 7950 μιας και μου ειναι πιο ευκολη πλατφορμα και νιωθω οτι ειναι πιο plug n play. Ισως επειδη εχω να πιασω intel πλατφορμα καιρο. Επισης στον vray αποδιδει καλυτερα ο 7950χ. Θελω να περιμενω και τον 3D 7950 να δω αν υπαρχει βελτιωση. Στην τελικη πραγματικα ομως, οποιον και να παρεις ειναι θηρια. Το αν θα ειναι +5% ο ενας η -5% ο αλλος σε βαθος χρονου δε θα σε απασχολει. Στην αρχη μονο που θα μετρας επιδοσεις με νουμερα Βγαλε απο το τελικο κοστος τους δισκους. Εχουμε nvme. Ο χρονος ειναι χρημα και το 5% ειναι χρονος αρκετος σε βαθος χρονου... 2
pnick Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, GoMaR είπε αν πχ στο houdini τα λιγοτερα Ns στην μνημη, τρεχουν καλυτερα τα simulations Δεν είναι μετρήσιμες ή τουλάχιστον αντιληπτές τέτοιες διαφορές. Οι περισσότερες μνήμες ddr5 κινούνται σε πραγματικό latency μεταξύ 10 και 13ns. Πού να καταλάβεις διαφορά; Τότε, εφόσον έχεις άνεση με AMD δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Πήγαινε εκεί. Εγώ έχω μεγαλύτερη άνεση με Intel και αυτό πρότεινα. Πράγματι οι διαφορές είναι ελάχιστες και αλλού είναι μπροστά ο ένας και αλλού ο άλλος. Απλά βάλε καλή μητρική. Οι AMD μητρικές έχουν κάποια έτοιμα profile (θυμάμαι μια Asrock που είχα δει review) που ρίχνει το max temp και κάνει αυτόματο offset στα ρεύματα χωρίς σχεδόν καμία απώλεια σε απόδοση αλλά φοβερή βελτίωση στις θερμοκρασίες. Σαν φίλος (και κάτοχος) Asus μητρικών, θα σου έλεγα να δεις Χ670 τουλάχιστον Strix (που είναι ROG μοντέλα). Έχω διαχρονικά μεγάλη εμπιστοσύνη σε ROG κομμάτια. Και η παρούσα μητρική μου ROG είναι. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από pnick 1
GoMaR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Ο χρονος ειναι χρημα και το 5% ειναι χρονος αρκετος σε βαθος χρονου... Δε το συζηταμε εννοειται. Αλλα οταν μιλαμε για σταθερη παραγωγη και σε 24/7 mode και ολα στο 100% Κατι που δεν ισχυει στην περιπτωση μας 😛 12 λεπτά πριν, pnick είπε Δεν είναι μετρήσιμες ή τουλάχιστον αντιληπτές τέτοιες διαφορές. Οι περισσότερες μνήμες ddr5 κινούνται σε πραγματικό latency μεταξύ 10 και 13ns. Πού να καταλάβεις διαφορά; Τότε, εφόσον έχεις άνεση με AMD δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Πήγαινε εκεί. Εγώ έχω μεγαλύτερη άνεση με Intel και αυτό πρότεινα. Πράγματι οι διαφορές είναι ελάχιστες και αλλού είναι μπροστά ο ένας και αλλού ο άλλος. Απλά βάλε καλή μητρική. Οι AMD μητρικές έχουν κάποια έτοιμα profile (θυμάμαι μια Asrock που είχα δει review) που ρίχνει το max temp και κάνει αυτόματο offset στα ρεύματα χωρίς σχεδόν καμία απώλεια σε απόδοση αλλά φοβερή βελτίωση στις θερμοκρασίες. Σαν φίλος (και κάτοχος) Asus μητρικών, θα σου έλεγα να δεις Χ670 τουλάχιστον Strix (που είναι ROG μοντέλα). Έχω διαχρονικά μεγάλη εμπιστοσύνη σε ROG κομμάτια. Και η παρούσα μητρική μου ROG είναι. Ειναι ακριβες ρε συ..550-700Ε εχουν λολ https://www.skroutz.gr/s/38419821/Asrock-X670E-Steel-Legend-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html Αυτη ; Επισης δεν εχω κανει ερευνα για τις διαφορες 650 me 670 και μηπως η μητρικη που προτεινε ο φιλος @adtakhs μας κανει. Το οτι παιρνεις high end επεξεργαστη, δε σημαινει απαραιτητα οτι θα παρεις και high end μητρικη.
pnick Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, GoMaR είπε Ειναι ακριβες ρε συ..550-700Ε εχουν λολ https://www.bestprice.gr/item/2157981728/asus-rog-strix-x670e-a-gaming-wifi.html?qo=x670&from=cat 9 λεπτά πριν, GoMaR είπε Το οτι παιρνεις high end επεξεργαστη, δε σημαινει απαραιτητα οτι θα παρεις και high end μητρικη. Οι Strix φαντάσου είναι mid range μητρικές. Οι high-end από Asus είναι οι Crosshair στο AM5
GoMaR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, pnick είπε https://www.bestprice.gr/item/2157981728/asus-rog-strix-x670e-a-gaming-wifi.html?qo=x670&from=cat Οι Strix φαντάσου είναι mid range μητρικές. Οι high-end από Asus είναι οι Crosshair στο AM5 Οχι τα θεωρω πολλα. Σορρυ. Μπορει να προτιμαω και εγω τiς ROG strix (τετοια εχω και εγω σπιτι) αλλα η αξια της ηταν στα 300 και τωρα εχει παει ~500 (ναι οκ 460Ε σε 2-3 μαγαζια) Αν με πεισεις τι παραπανω μπορει να προσφερει αυτη η μητρικη απο μια αλλη των 250-300Ε ναι θα το σκεφτω.
pnick Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, GoMaR είπε Αν με πεισεις τι παραπανω μπορει να προσφερει αυτη η μητρικη απο μια αλλη των 250-300Ε ναι θα το σκεφτω. Α, δεν έχω τέτοια διάθεση, με συγχωρείς. Δεν μπήκα στο θέμα για να σε πείσω. Το τί σημαίνει ROG εξηγεί από μόνο του πολλά κατ' εμέ, και δεν είναι μόνο να βάλουμε κάτω τις διαφορές στα σημεία. Έχει ολόκληρη ιστορία αυτό το όνομα. Είναι ολόκληρη λογική στο στήσιμο του hardware, βελτιστοποίηση ρευμάτων, ποιότητα υλικών κ.λπ. Ελπίζω ειλικρινά να βγάλεις άκρη. 2
GoMaR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Ωραια, τροφοδοτικο βρηκαμε, μνημες βρηκαμε, κουτι λογικα θα κανει, μητρικη ειναι θεμα. (αμαν ρε Νικο με εβαλες σε σκεψεις τωρα με τις STRIX σου ) και ψυξη δε ξερω αν ειναι προτιμοτερο 2χ140 η 3χ120.
alex19871987 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 https://www.skroutz.gr/s/38979119/Super-Flower-Leadex-V-1000W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Platinum.html 1
GoMaR Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Για την ιστορια κατεληξα σε αυτα. Ισως καποιοι να μη συμφωνουν(πχ στην μητρικη) αλλα και απο εμπειριες συνεργατων με παρομοιο μηχανημα δεν εχουν κανενα θεμα. Οι μνημες ειναι EXPO. Οποτε τις υποστηριζει αψογα. Χθες επεσε παραγγελια. Σας ευχαριστω πολυ. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα