Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και χρονια πολλα.

Θελω την βοηθεια σας μιας και δεν γνωριζω τι παιζει απο πλατφορμες.

Θελω μια συνθεση με 7950χ και μια με 13900Κ (δε ξερω ακομα τι με συμφερει θα το ψαξω)
Θελω DDR5  64GB και οχι αργες αλλα μη το παρακανουμε και ξεφυγουμε σε κοστος.
Καρτα θα μπει 4090.
Υδροψυξη ΑΙΟ σε καθε περιπτωση 
Με ενδιαφερει το τροφοδοτικο για να μην εχω θεματα με την 4090, οπως επισης και κουτι.

Οποτε αυτο που με καιει ειναι 
Τι μητρικη και μνημες ανα πλατφορμα, τι τροφοδοτικο και τι ΑΙΟ.
Εννοειται οχι υπερβολλες και πεταμα χρηματων.

Η χρηση ειναι για productivity. Οπως επισης μη μπουμε σε διαδικασια ποιος επεξεργαστης ειναι καλυτερος. Θα το ψαξω εγω αυτο. Δεν εχω θεμα οτι και να παρω για αυτο και ζηταω προτασεις και απο τις δυο πλατφορμες!

Σας ευχαριστω πολυ!

Επεξ/σία από GoMaR
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Για επεξεργαστή ανέμενε να δεις τι θα κάνει κι ο 7950X3D.

Αρχές Φεβρουαρίου θα βγει.

Για μητρική κάτι σαν την 

B650E Riptide .

Ναι το ξερω οτι βγαινουν οι 3D και θελω να περιμενω να δω επιδοσεις.
Αλλα απο οσο ξερω δεν δινουν κατι στα προγραμματα που δουλευω. Μονο αν χρονιζουν παραπανω θα το σκεφτω.
Απο μνημες ;  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Για επεξεργαστή ανέμενε να δεις τι θα κάνει κι ο 7950X3D.

Aν δεν κανω λαθος οι 3D την οποια διαφορα την κανουν στα παιχνιδια, για productivity που λεει οτι θελει δεν νομιζω οτι κανουν καποια διαφορα αξια λογου.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Aν δεν κανω λαθος οι 3D την οποια διαφορα την κανουν στα παιχνιδια, για productivity που λεει οτι θελει δεν νομιζω οτι κανουν καποια διαφορα αξια λογου.

Έχω την ίδια εντύπωση όμως παρουσιάστηκαν γραφήματα όπου δείχνουν 10-20% αύξηση επιδόσεων σε συγκεκριμένα progs.

Το ερώτημα είναι αν αξίζει την αναμονή καθώς όλοι καταλαβαίνουμε οτι με την αρχή της κυκλοφορίας και για ένα x διάστημα, η τιμή θα είναι "αστεία".

Για τον ts:

κοιτάς σύστημα  μερικών χιλιάδων ευρώ, ζητάς συμβουλές χωρίς να δίνεις βασικές πληροφορίες.

ΤΙ σημαίνει δώστε προτάσεις και για τα δύο και θα διαλέξω εγώ το καλύτερο; Αν ξέρεις το καλύτερο γιατί δε το αναφέρεις και να συζητήσουμε πιθανές δεύτερες γνώμες μελών του φόρουμ;

Θα κοιτάξεις ddr5 μνήμες και ζητάς να μη πληρώσεις ακριβά; Αφού ήδη πληρώνεις ακριβά επιλέγοντας ddr5 σύστημα. Αν έχεις κάτι στο μυαλό σου δώστο ως τροφή για σκέψη και ανάλογες απαντήσεις

Κουτί; Τι θα βάλεις μέσα; Πρέπει να μαντέψουμε; Δίσκους;

Aio με αυτά τα cpu πας κατευθείαν για minimum 360mm και χωρίς ίχνος υπερβολής.

Ανέφερε το είδος ή τα συγκεκριμένα προγράμματα που  θα εργαστεί το pc για να έρθουν οι "σωστές" προτάσεις

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Έχω την ίδια εντύπωση όμως παρουσιάστηκαν γραφήματα όπου δείχνουν 10-20% αύξηση επιδόσεων σε συγκεκριμένα progs.

Το ερώτημα είναι αν αξίζει την αναμονή καθώς όλοι καταλαβαίνουμε οτι με την αρχή της κυκλοφορίας και για ένα x διάστημα, η τιμή θα είναι "αστεία".

Για τον ts:

κοιτάς σύστημα  μερικών χιλιάδων ευρώ, ζητάς συμβουλές χωρίς να δίνεις βασικές πληροφορίες.

ΤΙ σημαίνει δώστε προτάσεις και για τα δύο και θα διαλέξω εγώ το καλύτερο; Αν ξέρεις το καλύτερο γιατί δε το αναφέρεις και να συζητήσουμε πιθανές δεύτερες γνώμες μελών του φόρουμ;

Θα κοιτάξεις ddr5 μνήμες και ζητάς να μη πληρώσεις ακριβά; Αφού ήδη πληρώνεις ακριβά επιλέγοντας ddr5 σύστημα. Αν έχεις κάτι στο μυαλό σου δώστο ως τροφή για σκέψη και ανάλογες απαντήσεις

Κουτί; Τι θα βάλεις μέσα; Πρέπει να μαντέψουμε; Δίσκους;

Aio με αυτά τα cpu πας κατευθείαν για minimum 360mm και χωρίς ίχνος υπερβολής.

Ανέφερε το είδος ή τα συγκεκριμένα προγράμματα που  θα εργαστεί το pc για να έρθουν οι "σωστές" προτάσεις

Σε ευχαριστω, αλλα πραγματικα δε καταλαβαινω τι παραπανω να πω απο οτι εχω γραψει.
Ζηταω προτασεις για μητρικη και μνημες (64GB DDR5 το εχω γραψει) ειτε για 7950χ ειτε για 13900Κ
Απο εκει και περα, τι τροφοδοτικο λογω καρτας (εχω γραψει τι καρτα θα μπει)για να ειμαι πιο σιγουρος με τα θεματα που εχουν ακουστει με τους ανταπτορες.
Και ΑΙΟ.
Δε ζηταω να στησουμε ολοκληρο πισι η τι ειναι καλυτερο για μενα βασει των αναγκων μου. Τις γνωριζω αυτες.
Απο εκει και περα σε τι θα βοηθησει αν πω οτι θελω 13900Κ η 7950χ ; Η μαλλον  σε τι θα επηρεασει το υπολοιπο συστημα πλην της πλατφορμας ;  Αν ειναι κατι που μου διαφευγει εννοειται να το συζητησουμε.

Οσον αφορα αν εχω κατι στο μυαλο μου, εννοω εχω δει μητρικες με 800Ε και μητρικες με 350Ε ΔΕΝ γνωριζω τις διαφορες. Αντιστοιχα και με τις μνημες. 
Για τους δισκους δεν ανεφερα εχεις δικιο αλλα επειδη θα μπει ενας NVME και ενας 3,5 δε πιστευω να δημιουργησει προβλημα στην επιλογη του κουτιου :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, GoMaR είπε

Σε ευχαριστω, αλλα πραγματικα δε καταλαβαινω τι παραπανω να πω απο οτι εχω γραψει.
Ζηταω προτασεις για μητρικη και μνημες (64GB DDR5 το εχω γραψει) ειτε για 7950χ ειτε για 13900Κ
Απο εκει και περα, τι τροφοδοτικο λογω καρτας (εχω γραψει τι καρτα θα μπει)για να ειμαι πιο σιγουρος με τα θεματα που εχουν ακουστει με τους ανταπτορες.
Και ΑΙΟ.
Δε ζηταω να στησουμε ολοκληρο πισι η τι ειναι καλυτερο για μενα βασει των αναγκων μου. Τις γνωριζω αυτες.
Απο εκει και περα σε τι θα βοηθησει αν πω οτι θελω 13900Κ η 7950χ ; Η μαλλον  σε τι θα επηρεασει το υπολοιπο συστημα πλην της πλατφορμας ;  Αν ειναι κατι που μου διαφευγει εννοειται να το συζητησουμε.

Οσον αφορα αν εχω κατι στο μυαλο μου, εννοω εχω δει μητρικες με 800Ε και μητρικες με 350Ε ΔΕΝ γνωριζω τις διαφορες. Αντιστοιχα και με τις μνημες. 
Για τους δισκους δεν ανεφερα εχεις δικιο αλλα επειδη θα μπει ενας NVME και ενας 3,5 δε πιστευω να δημιουργησει προβλημα στην επιλογη του κουτιου :P

Να πας σε ακριβή καλή μητρική μόνο αν πας στον 7950Χ και με την προϋπόθεση ότι η AMD θα υποστηρίξει αντίστοιχα το ΑΜ5 σοκετ όπως έκανε και με το ΑΜ4 που ό,τι έβγαινε σε CPU ήταν συμβατό. Γιατί έτσι θα έχεις καλή μητρική για οποιοδήποτε CPU έρθει μελλοντικά και σίγουρα θα το σηκώσει άνετα. 

Δε ξέρω αν η Intel κάνε το ίδιο από εδώ και πέρα, οπότε για τον 13900Κ, η πιο οικονομική λύση βάση ποιότητας (VFM), είναι η MSI Z790-A Pro. Τροφοδοτικό, λογικά κοιτάς σε 850-1000W, Gold efficiency minimum. Από μνήμες κοίτα να έχει υψηλό χρονισμό και χαμηλά timings (CAS/Latency). 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, GoMaR είπε

Καλησπερα και χρονια πολλα.

Θελω την βοηθεια σας μιας και δεν γνωριζω τι παιζει απο πλατφορμες.

Θελω μια συνθεση με 7950χ και μια με 13900Κ (δε ξερω ακομα τι με συμφερει θα το ψαξω)
Θελω DDR5  64GB και οχι αργες αλλα μη το παρακανουμε και ξεφυγουμε σε κοστος.
Καρτα θα μπει 4090.
Υδροψυξη ΑΙΟ σε καθε περιπτωση 
Με ενδιαφερει το τροφοδοτικο για να μην εχω θεματα με την 4090, οπως επισης και κουτι.

Οποτε αυτο που με καιει ειναι 
Τι μητρικη και μνημες ανα πλατφορμα, τι τροφοδοτικο και τι ΑΙΟ.
Εννοειται οχι υπερβολλες και πεταμα χρηματων.

Η χρηση ειναι για productivity. Οπως επισης μη μπουμε σε διαδικασια ποιος επεξεργαστης ειναι καλυτερος. Θα το ψαξω εγω αυτο. Δεν εχω θεμα οτι και να παρω για αυτο και ζηταω προτασεις και απο τις δυο πλατφορμες!

Σας ευχαριστω πολυ!

Ιάσονα, καλησπέρα. Θα βοηθούσε ένα budget χοντρικό πάντως για να δούμε ποιές υλοποιήσεις χωράνε από κάρτες, nvme κ.λπ. Επίσης, γιατί και 3.5"; Εφόσον υπάρχει άνεση καλύτερα 1000 φορές δύο nvme, έστω και πιό οικονομικοί. Για αυτό λέω για budget. 

Επεξ/σία από pnick
  • Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, pnick είπε

Ιάσονα, καλησπέρα. Θα βοηθούσε ένα budget χοντρικό πάντως για να δούμε ποιές υλοποιήσεις χωράνε από κάρτες, nvme κ.λπ. Επίσης, γιατί και 3.5"; Εφόσον υπάρχει άνεση καλύτερα 1000 φορές δύο nvme, έστω και πιό οικονομικοί. Για αυτό λέω για budget. 

Nικο Χρονια πολλα και καλη χρονια!
Η καρτα ειναι η ζοτακ που βγηκε σε προσφορα απο το πλαισιο σημερα.
https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/kartes-grafikon/zotac-vga-geforce-rtx-4090-trinity-oc-24-gb_4103076?qId=cbc000c1ad39209287506202ff0284aa&qIx=products_price_asc

3,5 δισκος γιατι υπαρχει ηδη σε workstation.Αλλα εννοειται δε θα κολλησουμε εκει.
Απο budget το λιγοτερο δυνατο λολ. Δεν θα μετρησουμε το ευρω εννοω, απλα δεν ειμαι υπερ της υπερβολης. Θεωρω κοντα στα 4 ;  

Την ξερεις την λογικη ρε συ. Οχι φρου φρου και αρωματα. Ουτε RGB με νοιαζουν ουτε να φαινεται η καρτα ομορφη. Ουσια κοιταμε και να δουλευει το μηχανημα. 
Μιας και αγοραστηκε η 4090 σημερα, ειπαμε να κανουμε αναβαθμιση λολ. 

@nickol-us

Σε ευχαριστω για τις προτασεις.
Τα τροφοδοτικα που προτεινεις ειναι καινουργιας γενιας η δε θα επρεπε να με απασχολησει καν; 
Επισης η 4090 απο οσο ξερω δεχεται 4χ8πινα. Βγαζουν 4 χ 8πινα τα τροφοδοτικα αυτα απο ξεχωριστες γραμμες ; Η δε μας νοιαζει ;
Πχ το 1600αρη που εχω σπιτι, βγαζει 8 χ 8πινα λολ.

Οσον αφορα τις μνημες, αν παω σε AMD(που μαλλον προς τα εκει με κοβω) ειναι προτιμοτερο Gskill η πλεον ειναι τα ιδια ;
Πχ αυτες https://www.skroutz.gr/s/36250103/G-Skill-Ripjaws-S5-64GB-DDR5-RAM-με-2-Modules-2x32GB-και-Ταχύτητα-5600-για-Desktop-F5-5600J3036D32GX2-RS5K.html
Βλεπω οτι εχουν Cas30 σε σχεση με το 40 που προτεινεις.
Αν η διαφορα αυτη σημαινει λιγοτερα Ns, τοτε μπορει να προτιμησω τις πιο γρηγορες. 
Αν θελω πχ να παω σε 6000 C32 2χ32, γνωριζουμε αν δουλευουν σωστα στις καινουργιες μητρικες ; Η θα εχω θεμα ασυμβατοτητας ;  

Κολλαω σε αυτο γιατι πχ ο 3970X (128GB 3000mhz)σε καθημερινη εργασια νιωθεις οτι ειναι λιγο "laggy" σε σχεση με αλλα μηχανηματα (5950χ πχ me 3800mhz οι μνημες)

Σας ευχαριστω και παλι!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, GoMaR είπε

Θεωρω κοντα στα 4 ;  

Μαζί με την κάρτα εννοείς. Μένουν 1700 για τα υπόλοιπα κομμάτια. Δεν βγαίνει κάτι αξιόλογο. Εκτός αν χτίσεις κάτι δυνατό αλλά οικονομικό γύρω από την κάρτα, π.χ. με μικρότερους επεξεργαστές και λιγότερο δυνατές μητρικές. Και πάλι στρυμωγμένα

Επεξ/σία από pnick
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pnick είπε

Μαζί με την κάρτα εννοείς. Μένουν 1800 για τα υπόλοιπα κομμάτια. Δεν βγαίνει κάτι αξιόλογο. Εκτός αν χτίσεις κάτι δυνατό αλλά οικονομικό γύρω από την κάρτα, π.χ. με μικρότερους επεξεργαστές και λιγότερο δυνατές μητρικές. 

η καρτα κοστιζει 1830Ε. (αν την βαλεις στο καλαθι, σου κανει εκπτωση 450Ε)
Οποτε ~2200Ε  για επεξεργααστη, μητρικη, τροφοδοτικο, μνημες, ψυξη και κουτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, GoMaR είπε

η καρτα κοστιζει 1830Ε. (αν την βαλεις στο καλαθι, σου κανει εκπτωση 450Ε)

Α, μάλιστα. Είδα 2299€. Οκ. Πυρήνες δεν χρειάζεσαι από όσο έχω καταλάβει την δουλειά σου. Μόνο καλή STP, έτσι δεν είναι; Θα σου πω τί θα έκανα εγώ με το budget και αν θέλεις κράτησέ το και δες και άλλες γνώμες. 

https://www.bestprice.gr/item/2157973049/intel-core-i7-13700k-box.html?qo=13700k&from=cat 435€

https://www.bestprice.gr/item/2157981727/asus-rog-strix-z790-a-gaming-wifi-d4.html?qo=z790&from=cat 436€

https://www.skroutz.gr/s/36671116/G-Skill-Ripjaws-S5-64GB-DDR5-RAM-με-2-Modules-2x32GB-και-Ταχύτητα-6000-για-Desktop-F5-6000J3040G32GX2-RS5W.html 416

https://www.bestprice.gr/item/2157773296/corsair-hx1000i-1000w.html?qo=hx1000&from=cat 250€ (βγάζει 6 8πινα, τα 4 θέλεις για την GPU και τα δύο θα πάνε στην μητρική)

https://www.skroutz.gr/s/26989226/Corsair-5000D-Airflow-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html 185€

https://www.bestprice.gr/item/2155999333/nzxt-kraken-x63.html 150€ (θα ρωτήσετε το κατάστημα αν συμπεριλαμβάνεται 1700 bracket, οι καινούργιες παραλαβές έχουν, αν έχουν παλιό στοκ δεν υπάρχει μέσα και πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά)

https://www.skroutz.gr/s/39358901/Samsung-990-PRO-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-MZ-V9P1T0BW.html 170€ 

https://www.bestprice.gr/item/2157104107/kingston-kc3000-m2-2tb.html 175€

2217€ μέχρι εδώ

Επεξ/σία από pnick
  • Like 2
Δημοσ.

Χρειαζομαι και πυρηνες περα του GPU rendering.
Τρεχουμε και projects με VFX simulations. (υγρα, καπνους κλπ) με το houdini. 

Για αυτο θελω η 7950χ η 13900Κ. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, GoMaR είπε

Χρειαζομαι και πυρηνες περα του GPU rendering.
Τρεχουμε και projects με VFX simulations. (υγρα, καπνους κλπ) με το houdini. 

Για αυτο θελω η 7950χ η 13900Κ. 

Θα σου δημιουργήσει πρόβλημα αν ανέβεις 200€ να πας με το ίδιο setup σε 13900Κ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...