airtrelomike13 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!! Όπως ίσως γνωρίζετε, πλεον συντάξεις μπορούν να βγάλουν και οι πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές , ενώ γενικά η αίτηση για συνταξιοδοτική κατατίθεται ηλεκτρονικά. Η μητέρα μου είναι στη φάση που ΔΕΝ θέλει να καταθέσει την αίτηση για συνταξιοδότηση, αλλά να ξεκινήσει τη προετοιμασία για συνταξιοδότηση, καθώς τέλος του 2023 βγαίνει στη σύνταξη γήρατος. Έτσι θέλει να στείλει κάποια ερωτήματα στον εργατολόγο/πιστοποιημένο δικηγόρο, και ήρθε σε επικοινωνία με μια δικηγορική εταιρεία, την οποία μας την πρότειναν αρκετοί γνωστοί που έχουν πάει εκεί. Το θέμα είναι ότι η δικηγορική εταιρεία, ζητάει κωδικούς taxisnet, για να δει κάποια πράγματα στον ΕΦΚΑ που αφορούν τη μητέρα μου ( ένσημα κλπ) και τους είπα ότι θα τους τα στείλω εγώ ότι χρειάζονται. Κατά τη γνώμη σας, είναι αρκετά ριψοκίνδυνο να δίνονται κωδικοί taxisnet? 1
SB_1957 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Αν μπορείς εσύ να τους δώσεις ό,τι πληροφορίες θέλουν μην τα δώσεις. 1
kostasbm Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!! Όπως ίσως γνωρίζετε, πλεον συντάξεις μπορούν να βγάλουν και οι πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές , ενώ γενικά η αίτηση για συνταξιοδοτική κατατίθεται ηλεκτρονικά. Η μητέρα μου είναι στη φάση που ΔΕΝ θέλει να καταθέσει την αίτηση για συνταξιοδότηση, αλλά να ξεκινήσει τη προετοιμασία για συνταξιοδότηση, καθώς τέλος του 2023 βγαίνει στη σύνταξη γήρατος. Έτσι θέλει να στείλει κάποια ερωτήματα στον εργατολόγο/πιστοποιημένο δικηγόρο, και ήρθε σε επικοινωνία με μια δικηγορική εταιρεία, την οποία μας την πρότειναν αρκετοί γνωστοί που έχουν πάει εκεί. Το θέμα είναι ότι η δικηγορική εταιρεία, ζητάει κωδικούς taxisnet, για να δει κάποια πράγματα στον ΕΦΚΑ που αφορούν τη μητέρα μου ( ένσημα κλπ) και τους είπα ότι θα τους τα στείλω εγώ ότι χρειάζονται. Κατά τη γνώμη σας, είναι αρκετά ριψοκίνδυνο να δίνονται κωδικοί taxisnet? με τους κωδικούς θα μπουν για να σου δώσουν συνολική εικόνα των ενσήμων (μπορεί να έχει διαφορά ένσημα...βαρέα η μικτά η απλά ικα τεαμ) .... μπες εσύ στη σελίδα του εφκα και τύπωσε τα ένσημα της μητέρας σου....αν όμως είναι παλιά εργαζόμενη θα έχει και καρτέλες με ένσημα τα οποία δε φαίνονται στο σύστημα(μετά το 1993 φαίνονται on line) βγαλε φωτοτυπιες τις καρτελες και μαζι με αυτα που θα τυπωσεις απο τη σελιδα του εφκα να τα πας στον εργατολογο.... όμως πρέπει να τα πας όλα πριν το 1993 στο ΙΚΑ ΕΦΚΑ για καταμέτρηση(βγάλεις φωτοτυπίες από τις καρτέλες αν έχει )τα παραδίδεις τα πρωτότυπα και σου δίνουν απόδειξη παραλαβής και σε περίπου 3μηνο πριν βγει στη σύνταξη θα έχουν κάνει πράξη καταμέτρησης όπου θα σου στείλουν το πρακτικό και θα αναφέρουν ποσά ένσημα έχει. το μόνο που θα απομείνει μετά τη καταμετρηση είναι η on line αιτηση συνταξιοδοτησης.... αν έχει ερωτήματα Πχ ποσά θα πάρω και δεν θες να πας σε εργατολόγο στο ΙΚΑ ΕΦΚΑ είναι υπάλληλος που μπορεί να σου πει....προχτές ειχα παει και ήταν εξυπηρετικος 2 χρόνια πριν πάρω σύνταξη είχα πάει σε εργατολόγο και μου είχε πει ακριβώς τι θα πάρω και με ποιες προϋποθέσεις και ήταν ακριβώς όπως τα είπε...μου είχαν ζητήσει τους κωδικούς και τους είχα δώσει και μετα τους άλλαξα.....επώνυμο γραφειο ειναι όπως είπες ..αν δεν το εμπιστεύεσαι τι συζητάμε αλλά και γιατί να πας.... 1
airtrelomike13 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, kostasbm είπε με τους κωδικούς θα μπουν για να σου δώσουν συνολική εικόνα των ενσήμων (μπορεί να έχει διαφορά ένσημα...βαρέα η μικτά η απλά ικα τεαμ) .... μπες εσύ στη σελίδα του εφκα και τύπωσε τα ένσημα της μητέρας σου....αν όμως είναι παλιά εργαζόμενη θα έχει και καρτέλες με ένσημα τα οποία δε φαίνονται στο σύστημα(μετά το 1993 φαίνονται on line) βγαλε φωτοτυπιες τις καρτελες και μαζι με αυτα που θα τυπωσεις απο τη σελιδα του εφκα να τα πας στον εργατολογο.... όμως πρέπει να τα πας όλα πριν το 1993 στο ΙΚΑ ΕΦΚΑ για καταμέτρηση(βγάλεις φωτοτυπίες από τις καρτέλες αν έχει )τα παραδίδεις τα πρωτότυπα και σου δίνουν απόδειξη παραλαβής και σε περίπου 3μηνο πριν βγει στη σύνταξη θα έχουν κάνει πράξη καταμέτρησης όπου θα σου στείλουν το πρακτικό και θα αναφέρουν ποσά ένσημα έχει. το μόνο που θα απομείνει μετά τη καταμετρηση είναι η on line αιτηση συνταξιοδοτησης.... αν έχει ερωτήματα Πχ ποσά θα πάρω και δεν θες να πας σε εργατολόγο στο ΙΚΑ ΕΦΚΑ είναι υπάλληλος που μπορεί να σου πει....προχτές ειχα παει και ήταν εξυπηρετικος 2 χρόνια πριν πάρω σύνταξη είχα πάει σε εργατολόγο και μου είχε πει ακριβώς τι θα πάρω και με ποιες προϋποθέσεις και ήταν ακριβώς όπως τα είπε...μου είχαν ζητήσει τους κωδικούς και τους είχα δώσει και μετα τους άλλαξα.....επώνυμο γραφειο ειναι όπως είπες ..αν δεν το εμπιστεύεσαι τι συζητάμε αλλά και γιατί να πας.... Aρχικά σ ευχαριστώ για την αναλυτική σου απάντηση. Η μητέρα μου είναι νέα ασφαλισμένη, συγκεκριμένα από την 1/1/1993 εως σήμερα , και θα εργαστεί πρώτα ο θεός μέχρι τέλος του 2023. Τα είχε πάει στο ΙΚΑ το 2011, έτσι ώστε να της τα καταμετρήσουν από το 1993 έως το 2011 και είχε πάρει βεβαίωση αναλυτική που αναγράφει ποια από αυτά ηταν βαρέα ή μικτά κλπ. Τα μόνα που μένει να μετρηθούν είναι από το 2012 έως σήμερα, τα οποία είναι εύκολο διότι είναι ψηφιακά. Επίσης έχω σκανάρει και τα ένσημα από το 1993 έως το 2001 , μέσω του ατλας καθώς φαίνοναι μηχανογραφημένα ηλεκτρονικά και επιπροσθέτως σκνάρα και αυτά από το 2002 και μετά για να είμαι καλλυμενος. Μόνο κατι ένσημα που είχε η μητέρα μου από το 1988-1993 τα οποία ήταν ΟΓΑ ως πρόσθετη ασφάλιση ( τοτε ο ΟΓΑ δεν ήταν φορέας κύριας ασφάλισης) τα έβγαλα φωτοτυπία και του τα σκάναρα. Τέλος, πλέον βγάζουν προσυνταξιοδοτικές βεβαιώσεις και οι πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές και νομίζω δεν χρειάζεται να τα πας στον ΕΦΚΑ. Απλά η μόνη διαφορά ειναι ότι πληρώνεις 80 ευρώ στον πιστοποιημένο δικηγόρο/λογιστή σύμφωνα με το μισθολόγιο που βγήκε
SB_1957 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Πας πρώτα στον εφκα όπου ανήκει η μητέρα σου και στο τμημα συντάξεων οι υπάλληλοι θα σε ενημερώσουν για όλα. Εμείς εξυπηρτηθηκαμε άψογα στον εφκα, πρώην ικα, στο Μαρούσι και δεν χρειαστήκαμε ουτε εργατολογο, ούτε δικηγόρο. Όσοι γνωστοί ή συνάδελφοι προτίμησαν τους "ειδικούς" και ταλαιπωρήθηκαν και άργησαν περισσότερο από μας. 1
kostasbm Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Aρχικά σ ευχαριστώ για την αναλυτική σου απάντηση. Η μητέρα μου είναι νέα ασφαλισμένη, συγκεκριμένα από την 1/1/1993 εως σήμερα , και θα εργαστεί πρώτα ο θεός μέχρι τέλος του 2023. Τα είχε πάει στο ΙΚΑ το 2011, έτσι ώστε να της τα καταμετρήσουν από το 1993 έως το 2011 και είχε πάρει βεβαίωση αναλυτική που αναγράφει ποια από αυτά ηταν βαρέα ή μικτά κλπ. Τα μόνα που μένει να μετρηθούν είναι από το 2012 έως σήμερα, τα οποία είναι εύκολο διότι είναι ψηφιακά. Επίσης έχω σκανάρει και τα ένσημα από το 1993 έως το 2001 , μέσω του ατλας καθώς φαίνοναι μηχανογραφημένα ηλεκτρονικά και επιπροσθέτως σκνάρα και αυτά από το 2002 και μετά για να είμαι καλλυμενος. Μόνο κατι ένσημα που είχε η μητέρα μου από το 1988-1993 τα οποία ήταν ΟΓΑ ως πρόσθετη ασφάλιση ( τοτε ο ΟΓΑ δεν ήταν φορέας κύριας ασφάλισης) τα έβγαλα φωτοτυπία και του τα σκάναρα. Τέλος, πλέον βγάζουν προσυνταξιοδοτικές βεβαιώσεις και οι πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές και νομίζω δεν χρειάζεται να τα πας στον ΕΦΚΑ. Απλά η μόνη διαφορά ειναι ότι πληρώνεις 80 ευρώ στον πιστοποιημένο δικηγόρο/λογιστή σύμφωνα με το μισθολόγιο που βγήκε το ΟΓΑ μάλλον θα το ξεχάσει..ξέρω περιπτώσεις με ΟΓΑ αλλά έκαναν αργότερα και ΙΚΑ 5 χρόνια πήγαν στον ΟΓΑ για συνταξη τα έχασαν του ΙΚΑ δεν τα συνυπολογιζουν συμψηφίζουν......όπως Πχ ΙΚΑ ΤΕΒΕ Ν.Α.Τ αν τα λάβουν υπ όψιν απλά ενημέρωσε με....οι εισφορές του ΟΓΑ ξεκίνησαν το 1988 αλλά ήταν πολύ μικρά ποσά για να παίξουν ρόλο , δε θυμάμαι ποσά έδιναν.... η μητέρα σου έχει 9000 ένσημα περίπου και καταλαβαίνω την ερώτηση της που θα είναι αν τα 5 ΟΓΑ μετρήσουν χ 300 για 1500 ώστε 9000 + 1500 =10500 συνολικά μακάρι ......
airtrelomike13 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, kostasbm είπε το ΟΓΑ μάλλον θα το ξεχάσει..ξέρω περιπτώσεις με ΟΓΑ αλλά έκαναν αργότερα και ΙΚΑ 5 χρόνια πήγαν στον ΟΓΑ για συνταξη τα έχασαν του ΙΚΑ δεν τα συνυπολογιζουν συμψηφίζουν......όπως Πχ ΙΚΑ ΤΕΒΕ Ν.Α.Τ αν τα λάβουν υπ όψιν απλά ενημέρωσε με....οι εισφορές του ΟΓΑ ξεκίνησαν το 1988 αλλά ήταν πολύ μικρά ποσά για να παίξουν ρόλο , δε θυμάμαι ποσά έδιναν.... η μητέρα σου έχει 9000 ένσημα περίπου και καταλαβαίνω την ερώτηση της που θα είναι αν τα 5 ΟΓΑ μετρήσουν χ 300 για 1500 ώστε 9000 + 1500 =10500 συνολικά μακάρι ...... δεν το ξεχνάει το ΟΓΑ. Έχουμε πάρει Βεβαίωση από τον ΟΓΑ και από το ΙΚΑ που τα 5 χρόνια ΟΓΑ πρόσθετης ασφάλισης θα υπολογιστούν στην επικουρική σύνταξη ως διαδοχική. Εγώ ο ίδιος πήγα στα κεντρικά του ΟΓΑ και τα ρώτησα, και πήρα και βεβαίωση. Δεν είναι καθόλου αμελητέο να τα βάλεις γιατί αυξάνει το ποσό της επικουρικής σύνταξης. Έτσι και αλλιώς η μητέρα μου θα βγει στη σύνταξη με 9200 ένσημα, καθώς θα έχει τόσα μέχρι τέλος του 2023, στο ΙΚΑ. Από εκει και πέρα δυστυχώς οι συντάξεις γήρατος πλέον στην Ελλάδα είναι πείνας. Δουλεύεις 30 χρόνια και, και παίρνεις μια σύνταξη 650 ευρώ κύρια και 120 ευρώ επικουρική και το βαφτίζουν επιτυχία. Στην Αμερική η θεία μου , δούλεψε μόνο 10 χρόνια σε μια πολυεθνική ως γραμματέας, και άλλα 33 χρόνια εδώ στην Ελλάδα και της έβγαλαν σύνταξη από την Αμερική για τα 10 χρόνια που εργάστηκε 1325$ το μήνα και η Ελληνική σύνταξη βγήκε στο 1000αρικο. Τρομερά λεφτά τα Ελληνικά ε? 3 ώρες πριν, SB_1957 είπε Πας πρώτα στον εφκα όπου ανήκει η μητέρα σου και στο τμημα συντάξεων οι υπάλληλοι θα σε ενημερώσουν για όλα. Εμείς εξυπηρτηθηκαμε άψογα στον εφκα, πρώην ικα, στο Μαρούσι και δεν χρειαστήκαμε ουτε εργατολογο, ούτε δικηγόρο. Όσοι γνωστοί ή συνάδελφοι προτίμησαν τους "ειδικούς" και ταλαιπωρήθηκαν και άργησαν περισσότερο από μας. Κοίτα δεν είναι κακό να πάρεις μια γνώμη στις απορίες που ενδέχεται να έχεις, από κάποιον εργατολόγο ή λογιστή. Για να είμαι ειλικρινής στο τμήμα συντάξεων του ΕΦΚΑ της περιοχής μου δεν πήγα, αλλά βρήκα γνωστό μου που εργάζεται εκεί και μου είπε ότι πλέον οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση γίνονται ηλεκτρονικά και ότι θα πρέπει να πάμε σε κάποιον πιστοποιημένο δικηγόρο ή λογιστή για να κάνει την αίτηση. Αυτό φυσικά διαφέρει από ταμείο σε ταμείο. Πχ οι δημόσιοι υπαλληλοι ακομα δεν μπορούν να πάνε σε πιστοποιημένο δικηγόρο ή λογισττή να βγάλουν τη συνταξή τους. Το ΙΚΑ, το ΟΓΑ και ακόμα ένα ταμείο μπορούν. Δηλαδή μια συνάδελφος στη δουλειά μου, που είναι δημόσιος υπάλληλος, πήγε σε πιστοποιημένο δικηγόρο, της έκανε τα χαρτιά, της τα ετοίμασε, τις έβγαλε τη σύνταξη και τα πήγε εκείνη στο ταμείο της γιατί δεν μπορούσε να τα στείλει εκείνος. Απλά τις ανέφερε, όταν θα πάρει τη πρώτη της σύνταξη σε 2 μήνες, να τους ενημερώσει για να δουν αν το ποσό που έβγαλαν εκείνη ως σύνταξη με το ποσο του ΕΦΚΑ συμφωνεί
esertas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Τι ηλικία είναι η μητέρα σου; Πέρασε τα 62; Για να δω πόσο θέλω ακόμα εγώ.
airtrelomike13 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, esertas είπε Τι ηλικία είναι η μητέρα σου; Πέρασε τα 62; Για να δω πόσο θέλω ακόμα εγώ. στα 64 βαδίζει. Στην ουσία θα βγει 2,5 χρόνια πριν τη πλήρη. Και θα χάσει 150 ευρώ το μήνα μηνιαίως συνολικά επειδή θα φύγει 2,5 χρόνια πριν τη πλήρη. 1
StamTheMan Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 8 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Κατά τη γνώμη σας, είναι αρκετά ριψοκίνδυνο να δίνονται κωδικοί taxisnet? Τι πιστευεις οτι μπορουν να σου κανουν;
kostasbm Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε δεν το ξεχνάει το ΟΓΑ. Έχουμε πάρει Βεβαίωση από τον ΟΓΑ και από το ΙΚΑ που τα 5 χρόνια ΟΓΑ πρόσθετης ασφάλισης θα υπολογιστούν στην επικουρική σύνταξη ως διαδοχική. Εγώ ο ίδιος πήγα στα κεντρικά του ΟΓΑ και τα ρώτησα, και πήρα και βεβαίωση. Δεν είναι καθόλου αμελητέο να τα βάλεις γιατί αυξάνει το ποσό της επικουρικής σύνταξης. Έτσι και αλλιώς η μητέρα μου θα βγει στη σύνταξη με 9200 ένσημα, καθώς θα έχει τόσα μέχρι τέλος του 2023, στο ΙΚΑ. Από εκει και πέρα δυστυχώς οι συντάξεις γήρατος πλέον στην Ελλάδα είναι πείνας. Δουλεύεις 30 χρόνια και, και παίρνεις μια σύνταξη 650 ευρώ κύρια και 120 ευρώ επικουρική και το βαφτίζουν επιτυχία. Στην Αμερική η θεία μου , δούλεψε μόνο 10 χρόνια σε μια πολυεθνική ως γραμματέας, και άλλα 33 χρόνια εδώ στην Ελλάδα και της έβγαλαν σύνταξη από την Αμερική για τα 10 χρόνια που εργάστηκε 1325$ το μήνα και η Ελληνική σύνταξη βγήκε στο 1000αρικο. Τρομερά λεφτά τα Ελληνικά ε? Κοίτα δεν είναι κακό να πάρεις μια γνώμη στις απορίες που ενδέχεται να έχεις, από κάποιον εργατολόγο ή λογιστή. Για να είμαι ειλικρινής στο τμήμα συντάξεων του ΕΦΚΑ της περιοχής μου δεν πήγα, αλλά βρήκα γνωστό μου που εργάζεται εκεί και μου είπε ότι πλέον οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση γίνονται ηλεκτρονικά και ότι θα πρέπει να πάμε σε κάποιον πιστοποιημένο δικηγόρο ή λογιστή για να κάνει την αίτηση. όταν παρει την αναλυση θα δεις πως υπολογίζουν του ΟΓΑ σε σχέση με το ΙΚΑ.... η Θεία σου κάτι άλλο είχε κάνει...με 10 χρόνια δε παίρνεις τέτοια σύνταξη ουτε με σφαίρες , αν δεν δηλώνει την από εξωτερικό κάποια στιγμή θα της έρθει ο λογαριασμός
airtrelomike13 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 40 λεπτά πριν, kostasbm είπε όταν παρει την αναλυση θα δεις πως υπολογίζουν του ΟΓΑ σε σχέση με το ΙΚΑ.... η Θεία σου κάτι άλλο είχε κάνει...με 10 χρόνια δε παίρνεις τέτοια σύνταξη ουτε με σφαίρες , αν δεν δηλώνει την από εξωτερικό κάποια στιγμή θα της έρθει ο λογαριασμός μια χαρα τα δηλωνει ολα νομιμα. Τις τα εκανε ο πιστοποιημενος δικηγορος ολα για να είναι νόμιμη και καλυμμένη. Δούλευε γραμματέας 10 χρόνια σε μεγάλη πολυεθνική στην Αμερική 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε Τι πιστευεις οτι μπορουν να σου κανουν; Δυστυχώς οι καιροί έχουν γίνει αρκετά "πονηροί" και πλέον ο καθένας μπορεί να κάνει το οτιδήποτε. Μη ξεχνας ότι δεν παύει να είναι ένα εύαίσθητο προσωπικό δεδομένο
dbrillis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Η ερωτηση ειναι αν ειναι "αρκετά ριψοκίνδυνο να δίνονται κωδικοί taxisnet" ; Ναι, ειναι. Μπορει να κλειδωθει το θεμα. Αν μπορεις να τους κανεις εξουσιοδοτηση, κανε εξουσιοδοτηση. Αν δεν θες να τα δωσεις, μην τα δωσεις, κανε εσυ αυτα που θα ζητησουν. Το γραφειο το εμπιστευεστε ή θα τσεκαρεις μετα και μονος σου και αν αν αν αν, και θα πατε και σε δυο τρεις αλλους και μετα θα ρωτησεις και στο insomnia;;; Η μητερα σου εχει και καποιο ιδιωτικο συνταξιοδοτικο προγραμμα να τρεχει(πληρωνει) εδω και χρονια για να εχει πιο καλη συνταξη; Αν οχι, σταματα τη γκρινια. Η απλη κρατικη συνταξη ειναι παντου σχετικα μικρη. Σε πολλες χωρες ομως οι συνταξιουχοι (ή οι δουλειες τους) πληρωναν καθε μηνα εξτρα (για χρονια), ιδιωτικο συνταξιοδοτικο για να εχουν μια καλη συνταξη. Αν βλεπεις πολλες γερμανιδες και αυστριακες συνταξιουχους να μενουν Ελλαδα ειναι επειδη η συνταξη τους ειναι μικρη για την χωρα τους (συν ο καλυτερος καιρος). 2
airtrelomike13 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, dbrillis είπε Η ερωτηση ειναι αν ειναι "αρκετά ριψοκίνδυνο να δίνονται κωδικοί taxisnet" ; Ναι, ειναι. Μπορει να κλειδωθει το θεμα. Αν μπορεις να τους κανεις εξουσιοδοτηση, κανε εξουσιοδοτηση. Αν δεν θες να τα δωσεις, μην τα δωσεις, κανε εσυ αυτα που θα ζητησουν. Το γραφειο το εμπιστευεστε ή θα τσεκαρεις μετα και μονος σου και αν αν αν αν, και θα πατε και σε δυο τρεις αλλους και μετα θα ρωτησεις και στο insomnia;;; Η μητερα σου εχει και καποιο ιδιωτικο συνταξιοδοτικο προγραμμα να τρεχει(πληρωνει) εδω και χρονια για να εχει πιο καλη συνταξη; Αν οχι, σταματα τη γκρινια. Η απλη κρατικη συνταξη ειναι παντου σχετικα μικρη. Σε πολλες χωρες ομως οι συνταξιουχοι (ή οι δουλειες τους) πληρωναν καθε μηνα εξτρα (για χρονια), ιδιωτικο συνταξιοδοτικο για να εχουν μια καλη συνταξη. Αν βλεπεις πολλες γερμανιδες και αυστριακες συνταξιουχους να μενουν Ελλαδα ειναι επειδη η συνταξη τους ειναι μικρη για την χωρα τους (συν ο καλυτερος καιρος). Καλώς τον. Λέω και εγω το κλασσικό τρολ θα λείπει.... Μάθε λοιπόν ότι στην Ελλάδα η σύνταξη γήρατος αποτελείται από την εθνική σύνταξη και την ανταποδοτική. Η εθνική σύνταξη είναι αυτή που είναι από το κράτος και η ανταποδοτική από τα εισοδημτα- εισφορές που έχεις κάνει και έχεις πληρώσει. Συν ότι και εκεί το κράτος σε κλέβει , γιατι μέσω του ποσοστού αναπλήρωσης πραγματικά σε σχέση με αυτά που έχεις πληρώσει παίρνεις μια τρύπα στο νερό. Υπάρχει και η επικουρική σύνταξη όπου και εκεί το κράτος σε κλέβει εν συγκρίσει με τις εισφορές που έχεις πληρώσει Στα άλλα που λες συμφωνώ εν μέρει αλλά υπάρχουν και συνταξιοδοτικά συστήματα όπως το Ολλανδικό όπου οι συντάξεις είναι αξιοπρέπεις. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από airtrelomike13
The_Judas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Θα δωσεις λεφτα σε δικηγορους και θα κανεις και τη δουλεια τους; δωσε καλυτερα τους κωδικους για να αποφυγεις την ταλαιπωρια. Οταν τελειωσουν την δουλεια τους αλλαζεις τον κωδικο. Χωρις το κινητο της μαμας σου δεν μπορουν να βγαλουν εξουσιοδοτησεις-δηλωσεις κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα