Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ακόμη μια χρονιά, οι τηλεοράσεις LG OLED που παρουσιάστηκαν στην έκθεση CES ήταν «στολίδια» και όσα είδαμε μάς άφησαν θετική εντύπωση. 

Πρόκειται για τρία νέα μοντέλα, τα LG OLED G3, LG OLED C3 και LG OLED Z3, που επεκτείνουν τις δημοφιλείς σειρές της εταιρείας και θα κυκλοφορήσουν φέτος για αγορά.

Έχοντας συμπαγείς κορμούς πάνω στους οποίους «πάτησαν», οι δύο νέες τηλεοράσεις δεν έχουν κάποια σημαντική αλλαγή στον σχεδιασμό ή τα βασικά χαρακτηριστικά τους, κρατώντας το γνώριμο λεπτό design και ανάλυση 4K, με εξαίρεση την LG OLED Z3 που διαθέτει ανάλυση 8K.
Ακόμη, θα μοιράζονται τεχνολογία HDMI 2.1a στις θύρες τους, όπως και AMD FreeSync, NVIDIA G-Sync και για πρώτη φορά, Source-Based Tone Mapping και Quick Media Switching-VRR. Το SBTM, σε συνεργασία με τον νέο επεξεργαστή α9 Gen6, θα προσφέρει ρεαλιστικότερα χρώματα και τόνους, με τον επεξεργαστή γενικότερα να εξασφαλίζει ευκρινέστερη εικόνα.

Αρκετό ενδιαφέρον έχει η τεχνολογία QMS-VRR, η οποία θα φροντίζει ώστε να εξαφανίζονται τα μαύρα καρέ που κάνουν την εμφάνισή τους για μια στιγμή κατά την αλλαγή πηγής, προκειμένου να είναι ομαλότερη η αλλαγή. Αυτό δεν αγγίζει την αλλαγή κατάστασης του HDR (ενεργό ή ανενεργό), οπότε πάλι θα εμφανίζονται μαύρα καρέ σε τέτοια περίπτωση.

image.jpeg.d5042d4cd2fe35e719e9c7b278c8b5bb.jpeg

Ο νέος επεξεργαστής θα βοηθήσει στην αναπαραγωγή ποιοτικότερου ήχου, υποστηρίζοντας virtual surround 9.1.2 έχοντας τρία ενσωματωμένα ηχεία στο σώμα της τηλεόρασης.

Αυτό που αλλάζει δραστικά, και γίνεται ευκολότερα αντιληπτό στην LG OLED G3, είναι η φωτεινότητα. Το συγκεκριμένο μοντέλο αναφέρεται από την εταιρεία πως θα έχει «70% υψηλότερη φωτεινότητα», δίνοντάς της σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στα περυσινά μοντέλα κι όχι μόνο, αφού πρόκειται για την υψηλότερη φωτεινότητα που έχουμε δει σε τηλεόραση OLED έως σήμερα.
Κατά τα άλλα, το webOS επίσης θα λάβει αναβαθμίσεις, σχετικά με την ταχύτητα και τον σχεδιασμό. Συγκεκριμένα, νέος αλγόριθμος θα προτείνει συναφές περιεχόμενο στον χρήστη βάσει του ιστορικού του, ενώ σε παρόμοιο πνεύμα, θα ομαδοποιεί εφαρμογές και περιεχόμενο βάσει είδους – για παράδειγμα, Γραφείο ή Αθλητικά.

Για την ώρα, δεν έχουμε την πλήρη λίστα χαρακτηριστικών για κάθε μοντέλο, ενώ απουσιάζει και η τιμή τους, οπότε αναμένουμε νεότερα μέσα στη χρονιά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Πολύ καλές αλλά νομίζω όταν ακούω κάτι 8κ που λέει ο λόγος η καλύτερες Oled κλπ δεν ξέρω σε τι βλέπουν την διαφορά οι άνθρωποι. Έχω δει μια Oled 65 LG του 20 μοντέλο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω και τρελή διαφορά πχ με μια του 22 μοντέλο. 🤷🏻‍♂️ 

• Like 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, killerx3 είπε

Πολύ καλές αλλά νομίζω όταν ακούω κάτι 8κ που λέει ο λόγος η καλύτερες Oled κλπ δεν ξέρω σε τι βλέπουν την διαφορά οι άνθρωποι. Έχω δει μια Oled 65 LG του 20 μοντέλο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω και τρελή διαφορά πχ με μια του 22 μοντέλο. 🤷🏻‍♂️ 

Διαφορα βλεπεις σε τετοιες ιντσες 65-75++ το ppi ειναι αισθητο.

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το νέο MLA OLED Panel που θα έχει η G3 προσφέρει βελτιώσεις που φαίνονται με το μάτι πλέον.

Δημοσ.

Ωραίες οι βελτιώσεις. Βέβαια οι τιμές όπως πάντα θα είναι υψηλές και λογικά δεν θα αξίζει αν κάποιος έχει ήδη μια καλή τηλεόραση. Οι αναβαθμίσεις πλέον στην τεχνολογία έχουν κατά κάποιο τρόπο φτάσει στο peak τους και δεν βλέπεις τρελές διαφορές στα προιόντα τεχνολογίας (κινητά , τηλεοράσεις κλπ).

Δημοσ.
5 ώρες πριν, killerx3 είπε

Η διάφορες πλέον είναι στις τεχνολογίες και όχι τόσο στο panel. 

Δλδ hdmi 2.1, VRR, Dolby Atmos κτλ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, k_dinos είπε

Η διάφορες πλέον είναι στις τεχνολογίες και όχι τόσο στο panel. 

Δλδ hdmi 2.1, VRR, Dolby Atmos κτλ 

Kαι οι τηλεοράσεις του 2020 έχουν ακριβώς τις ίδιες τεχνολογίες..οι διαφορές είναι στον επεξεργαστή( ομαλότητα του WebOS) και στην φωτεινότητα του panel, που μόνο στην σειρά G έιναι εμφανής, λόγω φυσικά του heatshink που έχει

Επεξ/σία από astro.satstore
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ας μας εξηγησουν καποια στιγμη οι φιλοι στην LG για ποιο λογο δεν βαζουν και μια ΓΑΜΩΒΑΣΗ μαζι με την σειρα G σε περιπτωση που ΔΕΝ ΘΕΣ να την βαλεις επιτοιχια και σε χρεωνουν 250 ευρω για ενα κομματι πλαστικο με 6 βιδες. Τραγικοι.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 10/1/2023 στις 8:51 ΠΜ, tsibosp είπε

Ας μας εξηγησουν καποια στιγμη οι φιλοι στην LG για ποιο λογο δεν βαζουν και μια ΓΑΜΩΒΑΣΗ μαζι με την σειρα G σε περιπτωση που ΔΕΝ ΘΕΣ να την βαλεις επιτοιχια και σε χρεωνουν 250 ευρω για ενα κομματι πλαστικο με 6 βιδες. Τραγικοι.

Κ γω έχω τρέλα με τις OLED LG.. Έχω την B7 κ ακόμα εντυπωσιάζει η εικόνα.. Αλλά κ γω θέλω να πάρω κάποια στιγμή G3 ας πούμε .. Αυτό με την βάση είναι λίγο ξενερα όντος.. Μπορεί στην G3 να έχει πλέον ξερω γω; Θέλω να δω κ πόσο έχει βελτιωθεί η φωτεινότητα στην C3..

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Φωτης1975 said:

Θέλω να δω κ πόσο έχει βελτιωθεί η φωτεινότητα στην C3..

Όχι μόνο αυτή, με το MLA panel δείχνει πιο σωστά τα λευκά κι έχει ακόμα καλύτερες γωνίες θέασης αν θυμάμαι καλά.

Γενικότερα είναι πολύ καλό upgrade, αλλά ζητάει και premium price.

Δημοσ.
Στις 13/1/2023 στις 11:28 ΠΜ, Φωτης1975 είπε

Κ γω έχω τρέλα με τις OLED LG.. Έχω την B7 κ ακόμα εντυπωσιάζει η εικόνα.. Αλλά κ γω θέλω να πάρω κάποια στιγμή G3 ας πούμε .. Αυτό με την βάση είναι λίγο ξενερα όντος.. Μπορεί στην G3 να έχει πλέον ξερω γω; Θέλω να δω κ πόσο έχει βελτιωθεί η φωτεινότητα στην C3..

Πραγματικα το θεωρω λογο για να ΜΗΝ την παρω. Με εκνευριζουν τρομερα αυτα τα cash grabs. Η σειρα G συνηθως κυμαινεται στα 1600 ευρω για την 55αρα αν δεν με απατα η μνημη μου  και με την βαση πας στα 1850€. Οχι, απλα οχι. Αν δεν κανω καποιο λαθος εχουν πει οτι η τεχνολογια που θα ειναι στην G3 ΔΕΝ θα ειναι στην σειρα C3. Δεν νομιζω οτι πρεπει να περιμενουμε κατι αξιοσημειωτο με την φωτεινοτητα για την σειρα C για φετος. Ισως το δουμε για το 2024 αν και πιο πιθανο μου φαινεται η τεχνολογια αυτη να περασει στην σειρα C το 2025. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...