Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για 3060ti

kserpanos@yahoo.gr
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από TR-909,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτοχος τις παραπάνω κάρτας αντιμετώπισα το παρακάτω πρόβλημα. Όταν η κάρτα συνδέεται με HDMI όλα καλά. Όταν η σύνδεση γίνει με DP η κάρτα δουλεύει αλλά :

1) Άσχετα αν παίζεις παιχνίδι ή γράφεις στο word σε κάποια τυχαία στιγμή μαυρίζει η οθόνη και η κάρτα "τρελαίνεται". Τα fans δουλεύουν στο 1000%. Το υπόλοιπο σύστημα ανεμιστήρες cpu ενδεχομένως μουσική κ.λ.π. λειτουργούν κανονικά.

2) Ενώ το σύστημα έχει γίνει shutdown η οθόνη η οποία δεν έχει κλείσει από τον διακόπτη κάνει αναλαμπές λες και ανοίγει το σύστημα.

Εχω κάνει καθαρή εγκατάσταση των drivers. Μιλώντας με τεχνικό μου είπε ότι αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό και η nvidia έχει βγάλει firmware update για την κάρτα. Ψάχνοντας ανακάλυψα το "NVIDIA_DisplayID_Firmware_Updater_1.0-x64" που όμως όπως η ίδια nvidia αναφέρει είναι για 3070ti, 3080ti και 3060. 

Γνωρίζει κάποιος κάτι για το πρόβλημα? Αν ναι πια η λύση? Η προσωρινή λύση που έδωσα είναι να χρησιμοποιήσω την κάρτα με HDMΙ.

9/1/2023. Πρόβλημα πάλι και ας δουλεύω με HDMI. Εκανα firmware udate για Display Port. Τι θα γίνει δεν ξέρω.

Επεξ/σία από [email protected]
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την δοκίμασα σε άλλο PC αλλά τα ίδια. Τελικά η κάρτα νομίζω ότι παράδωσε πνεύμα. Τώρα ανοίγοντας τον υπολογιστή έχω κανονικά εικόνα μέχρι την έναρξη των w11 και μετά μαυρίλα. Για την ιστορία η κάρτα είναι η 3060TI της MANLI. Σημειώστε ότι ένωσα το μηχάνημα με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και όλα ΟΚ. ΤΕΣΠΑ. Το θέμα είναι ότι η κάρτα έχει ανοιχτεί από μέρους μου για αλλαγή πάστας και έτσι η εγγύηση δεν...

Στις 13/1/2023 στις 11:04 ΜΜ, [email protected] είπε

Το θέμα είναι ότι η κάρτα έχει ανοιχτεί από μέρους μου για αλλαγή πάστας και έτσι η εγγύηση δεν...

Εφόσον το έκανες μια φορά, δεν την ανοίγεις ξανά; 

Μήπως κάτι ακουμπάει εκεί που δεν πρέπει;

Δεν  νομίζω να έβαλες ηλεκτρικά αγώγιμη πάστα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/1/2023 στις 10:32 ΜΜ, TR-909 είπε

Είναι η άλλη έκδοση με τόσες ανωμαλίες που έχει διαπράξει σε κάθε κάρτα ο Πέτσινος https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-3060.c3682

Επεξ/σία από 7nisiotis

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν κύριοι τo μυστήριο λύθηκε και ήταν θέμα τροφοδοσίας. Άλλαξα το καλώδιο τροφοδοσίας (από το τροφοδοτικό στην κάρτα) και ως θαύματος όλα δουλεύουν κανονικά. Ευχαριστώ για τις προσπάθειες και τις συμβουλές σας.

PS. Έτσι εξηγείται γιατί όταν χρησιμοποιούσα την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών όλα δούλευαν ρολόι...

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...