Προς το περιεχόμενο

Χαμηλή ταχύτητα συγχρονισμού

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, lambroukos13 είπε

Έλληνες ηλεκτρολόγοι σου λέει μετά…εγγύηση😂

Δεν έχει να κάνει με αυτό.

Ανέκαθεν αυτή είναι η συνδεσμολογία που εφαρμόζουν οι ηλεκτρολόγοι σε κατασκευή με περισσότερα απο ένα πριζάκια τηλεφώνου για να έχεις τηλέφωνο και σε άλλα δωμάτια / ορόφους.

Πρέπει εμείς να γνωρίζουμε και να πούμε στον ηλεκτρολόγο απο πριν τι θέλουμε να κάνουμε στο σπίτι εκτός κι αν είναι "μοντέρνος" ο ηλεκτρολόγος και σου το προτείνει ο ίδιος.

Επεξ/σία από Andresalonika
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, mphxths είπε

Κοιτα , το θεμα της προβλεπομενης για a/v-dsl καλωδιωσης δεν ειναι κατι που ολοι οι ηλεκτρολογοι κατεχουν. Δηλαδη αν φωναξω τον ηλεκτρολογο που εχουμε εδω στο σπιτι και αναλαμβανει ολα τα ηλεκτρολογικα μας και του πω , φτιαξε την καλωδιωση οπως προβλεπεται για vdsl , νομιζεις οτι θα ξερει ? Δεν θα ξερει καν τι ειναι vdsl. Αναφερομαι κυριως σε ηλεκτρολογους μιας αλλης εποχης , 50 και ανω , που ενω μπορει να ξερουν απιστευτα πραγματα πανω στο αντικειμενο τους , οταν το θεμα αφορα νεες τεχνολογιες δεν ξερουν και πολλα. Αμα τους πεις βεβαια τι και πως πρεπει να γινει , θα το κανουν αψογα. Αλλα δεν μπορει ο τελικος χρηστης να ξερει τι και πως πρεπει να γινει και να το λεει στον ηλεκτρολογο.

Σε τετοια θεματα , πιο πολυ εμπιστευομαι τον ηλεκτρολογο του παροχου (ή του εξωτερικου συνεργατη τους) που ολη μερα καθε μερα ασχολειται με αυτα τα θεματα , παρα τον βετερανο ηλεκτρολογο γενικων γνωσεων :) 

Τελος να πω οτι καποια κτιρια , οπως και το δικο μου , χτιστηκαν σε μια εποχη ('80ς) που η εννοια του ιντερνετ δεν υπηρχε. Αρα δεν υπηρχε ηλεκτρολογικη προβλεψη για μελλοντικες τεχνολογιες. Κατανεμητης , ολα τα καλωδια μεσα στον τοιχο , απο την κεντρικη πριζα καλωδια προς τις αλλες και αγιος ο θεος.

Πιστεύεις δηλαδή ότι αν κάνω ότι δεν ξέρω και αφήσω τεχνικό της Vodafone να κάνει troubleshooting, θα γλυτωσω την επίσκεψη του ηλεκτρολόγου εσωτερικά;

13 λεπτά πριν, lambroukos13 είπε

Πιστεύεις δηλαδή ότι αν κάνω ότι δεν ξέρω και αφήσω τεχνικό της Vodafone να κάνει troubleshooting, θα γλυτωσω την επίσκεψη του ηλεκτρολόγου εσωτερικά;

Δεν ξερω πως λειτουργουν εκει στην vodafone. Θα σου πω πως εξελιχθηκε η φαση με εμενα που ειχα θεμα με την εσωτερικη καλωδιωση. Πληροφοριακα , ειμαι στην nova. Βλεπω ταχυτητα συγχρονισμου γυρω στο 50-60. Τσαταρω ονλαιν με εκπροσωπο και μου λεει θα κανονισει ραντεβου. Αν το προβλημα ειναι εκτος του κτιριου , δεν χρεωνομαι. Αν ειναι εντος κτιριου θα χρεωθω την επισκεψη. 

Ερχεται ο τεχνικος , μετραει την ταχυτητα στον κατανεμητη , βλεπει 100 , αρα μου λεει ειναι προβλημα στην εσωτερικη καλωδιωση. Κατι που ειχα υποψιαστει. Μου λεει , απο εδω και περα , ειτε πληρωνω την επισκεψη και καλω δικο μου ηλεκτρολογο για να φτιαξει την καλωδιωση , ειτε δεν πληρωνω την επισκεψη αλλα στελνουν αυτοι τον δικο τους ηλεκτρολογο (εξωτερικος συνεργατης βασικα) και πληρωνω την επισκευη/επισκεψη αυτου. Και επειδη οπως ειπα , πιο πολυ εμπιστευομαι ηλεκτρολογους απο τους παροχους , επελεξα την δευτερη λυση που μου προτεινε.

Με λιγα λογια , ο τεχνικος που ηρθε (απο την nova) για να κανει την αρχικη διαγνωση , δεν ειχε αρμοδιοτητα να ασχοληθει με ηλεκτρολογικες επισκευες εντος του σπιτιου. Οπως ειπα , δεν ξερω τι γινεται εκει στην vodafone. O τεχνικος θα ερθει και το πιο πιθανο ειναι να κανει αυτο που εκανες και εσυ , δηλ να μετρησει στον κατανεμητη τι γινεται για να δει που βρισκεται το προβλημα , εντος ή εκτος , θα καταλαβει οτι παιζει θεμα στην εσωτ. καλωδιωση και μετα μπορει να σου πει "ξερεις ? θες να στα φτιαξω ? με το αζημιωτο ?" ή μπορει να σου πει αυτο που μου ειπε ο τεχνικος της nova... να ερθει σε δευτερο ραντεβου δικος τους ηλεκτρολογος...

• 7 μήνες μετά...

Καλησπέρα παιδιά για να μην ανοίγω 2ο thread στο ακριβώς διπλανό σπίτι του θείου μου με nova 100αρα ενώ φαίνεται τζαμί η γραμμή δεν μπορεί να πιάσει με τπτ 100!😀 επειδή είχε αρχαία εσωτερική καλωδίωση (ραζιμ), του έβαλα και αυτού PET εξωτερικά που καταλήγει σε μια μόνο μπριζα που εκεί συνδέεται και το ρουτερ, τηλέφωνο είναι επισης συνδεδεμένο στο phone 1 και επειδή υπάρχει και συναγερμός που ήταν στην παλιά καλωδίωση έχω συνδέσει phone 2 με μια υπάρχουσα εσωτερική μπριζα που τροφοδοτεί τον συναγερμό! Η ταχύτητα είναι 87mbps ότι και να κάνω (ακόμα και να συνδέσω το ρουτερ μόνο του στο καλώδιο του ΟΤΕ), βλέπω παρά πολλά FEC errors (near end) και υποψιάζομαι ότι κάτι παίζει με το mini dslam στην απέναντι κολώνα που τροφοδοτεί το σπίτι, παραθέτω στατιστικά από το ρουτερ! 
έχετε να προτείνετε κάτι; 

IMG_9097.png

IMG_9096.png

1 hour ago, lambroukos13 said:

Καλησπέρα παιδιά για να μην ανοίγω 2ο thread στο ακριβώς διπλανό σπίτι του θείου μου με nova 100αρα ενώ φαίνεται τζαμί η γραμμή δεν μπορεί να πιάσει με τπτ 100!😀 επειδή είχε αρχαία εσωτερική καλωδίωση (ραζιμ), του έβαλα και αυτού PET εξωτερικά που καταλήγει σε μια μόνο μπριζα που εκεί συνδέεται και το ρουτερ, τηλέφωνο είναι επισης συνδεδεμένο στο phone 1 και επειδή υπάρχει και συναγερμός που ήταν στην παλιά καλωδίωση έχω συνδέσει phone 2 με μια υπάρχουσα εσωτερική μπριζα που τροφοδοτεί τον συναγερμό! Η ταχύτητα είναι 87mbps ότι και να κάνω (ακόμα και να συνδέσω το ρουτερ μόνο του στο καλώδιο του ΟΤΕ), βλέπω παρά πολλά FEC errors (near end) και υποψιάζομαι ότι κάτι παίζει με το mini dslam στην απέναντι κολώνα που τροφοδοτεί το σπίτι, παραθέτω στατιστικά από το ρουτερ! 
έχετε να προτείνετε κάτι; 

IMG_9097.png

IMG_9096.png

δεν δικαιολογει βλαβη σε οτε.μπορει να φταιει ο χαλκος αφου εχεις δοκιμασει πανω στο καλωδιο του οτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

δεν δικαιολογει βλαβη σε οτε.μπορει να φταιει ο χαλκος αφου εχεις δοκιμασει πανω στο καλωδιο του οτε.

Συμφωνώ απλά να αναφέρω ότι κάποια στιγμή έβλεπε 99.8mbps και δεδομένου ότι η εγγύηση ταχύτητας είναι τα 88mbps θεωρώ ότι τελικά μπορούν να το δώσουν βλάβη ΟΤΕ…όπως είπα πιστεύω ότι έχει θέμα η σύνδεση στο mini dslam που βρίσκεται στα 5 μέτρα από το σπίτι, εκεί και μόνο οπτικά φαίνεται ένας αχταρμάς καλωδίων που δεν έχουν πατσαριστει όπως πρέπει…το επόμενο βήμα είναι να έρθει τεχνικός nova για να τσεκάρει την γραμμή, και η ερώτηση μου είναι η εξης, έχει δικαιοδοσία να τσεκάρει το minidslam η πρέπει να γίνει μέσω ΟΤΕ; Αν δεν είναι αυτό τότε μπορώ να τους ζητήσω να με αλλάξουν ζεύγος χαλκό;

Επεξ/σία από lambroukos13

5 minutes ago, lambroukos13 said:

Συμφωνώ απλά να αναφέρω ότι κάποια στιγμή έβλεπε 99.8mbps και δεδομένου ότι η εγγύηση ταχύτητας είναι τα 88mbps θεωρώ ότι τελικά μπορούν να το δώσουν βλάβη ΟΤΕ…όπως είπα πιστεύω ότι έχει θέμα η σύνδεση στο mini dslam που βρίσκεται στα 5 μέτρα από το σπίτι, εκεί και μόνο οπτικά φαίνεται ένας αχταρμάς καλωδίων που δεν έχουν πατσαριστει όπως πρέπει…το επόμενο βήμα είναι να έρθει τεχνικός nova για να τσεκάρει την γραμμή, και η ερώτηση μου είναι η εξης, έχει δικαιοδοσία να τσεκάρει το minidslam η πρέπει να γίνει μέσω ΟΤΕ; Αν δεν είναι αυτό τότε μπορώ να τους ζητήσω να με αλλάξουν ζεύγος χαλκό;

το ζευγος χαλκου το τσεκαρει ο οτε. το kv το τσεκαρει ο παροχος που ανηκει το dslam. πχ οτε,wind(nova),vodafone. τα 88 δεν νομιζω οτι ειναι βλαβη αφου στο ποσοστο επι τοις 100 οσο ξερω μετραει και το Upload.δηλαδη 88 + 10 = 98.

δεν χανεις κατι να το ρωτησεις βεβαια.

ps για να σε αλλαξουν ζευγος χαλκου πρεπει να εισαι κατω απο αυτο που θεωρουν βλαβη. οτι ενα ζευγος μπορει να παιξει πχ 100 και εσυ παιζεις 90 δεν σημαινει οτι δικαιολογει να στο αλλαξουν αφου το 90 ειναι εντος οριων

σημερινή εμπειρία από nova, στέλνουν τεχνικό ενώ έχω κάνει μαζί τους την συζήτηση που τους εξηγώ ότι έχει ελέγχει η γραμμή μέχρι καλώδιο ΟΤΕ, έρχεται μιλάμε 2 λεπτά μου λέει το κλασικό ότι είσαι εντός αποδεκτών Ορίων και φεύγει! Πιο χάσιμο χρόνου δεν υπάρχει!

1 hour ago, lambroukos13 said:

σημερινή εμπειρία από nova, στέλνουν τεχνικό ενώ έχω κάνει μαζί τους την συζήτηση που τους εξηγώ ότι έχει ελέγχει η γραμμή μέχρι καλώδιο ΟΤΕ, έρχεται μιλάμε 2 λεπτά μου λέει το κλασικό ότι είσαι εντός αποδεκτών Ορίων και φεύγει! Πιο χάσιμο χρόνου δεν υπάρχει!

σου ειπα με 90  mbit δεν μπορει να μπει βλαβη.ειναι μεχρι 100 και οχι 100. και τα ιδια ισχυουν και στο adsl. απλα αν πχ ησουν 60 70  mbit ειτε θα σου αλλαζαν ζευγαρι ειτε θα σου ελεγαν τεχνικα μη εφικτο και θα  σε ριχναν στα 50mbit

9 λεπτά πριν, poulinos είπε

σου ειπα με 90  mbit δεν μπορει να μπει βλαβη.ειναι μεχρι 100 και οχι 100. και τα ιδια ισχυουν και στο adsl. απλα αν πχ ησουν 60 70  mbit ειτε θα σου αλλαζαν ζευγαρι ειτε θα σου ελεγαν τεχνικα μη εφικτο και θα  σε ριχναν στα 50mbit

Δηλαδή για να μιλήσουν με ΟΤΕ πρέπει να υπάρχει ντε και καλα βλάβη; Εγώ θέλω απλά να τσεκάρουν από miniDSLam και πίσω; Είναι ότι να ναι η nova από θέμα customer care, όταν έδινε service 99.8 mbps εντός των 2 πρώτων βδομαδων ενεργοποίησης ήταν καλα, τώρα σου λέει τον δεσμεύσαμε για 2 χρόνια και δεν κάνουμε τπτ…πραγματικά όμως δεν θα το αφήσω έτσι γιατί δεν ζητάω κάτι παράλογο στην τελική…

5 minutes ago, lambroukos13 said:

Δηλαδή για να μιλήσουν με ΟΤΕ πρέπει να υπάρχει ντε και καλα βλάβη; Εγώ θέλω απλά να τσεκάρουν από miniDSLam και πίσω; Είναι ότι να ναι η nova από θέμα customer care, όταν έδινε service 99.8 mbps εντός των 2 πρώτων βδομαδων ενεργοποίησης ήταν καλα, τώρα σου λέει τον δεσμεύσαμε για 2 χρόνια και δεν κάνουμε τπτ…πραγματικά όμως δεν θα το αφήσω έτσι γιατί δεν ζητάω κάτι παράλογο στην τελική…

εγω i give up.ξαναδιαβασε πιο πανω τι εχω γραψει αν θες.

αν θα το αφησεις ή οχι is up to u εγω σου εξηγησα τι ισχυει και τι θεωρειται βλαβη απο οτε.αυτα απο εμενα.

Just now, lambroukos13 said:

Κάτι άλλο, το τεχνικό τμήμα της nova, μπορεί να κάνει adjust snr για να κλειδώσει παραπάνω η γραμμή; 

μονο ο παροχος που εχει το kv και δεν θα το πανε πιο χαμηλα απο αυτο που εχουν σε ολους.μετα εσυ το κανεις εφοσον μπορει το cpe σου .μονο το fritz ξερω να κανει

1 λεπτό πριν, poulinos είπε

μονο ο παροχος που εχει το kv και δεν θα το πανε πιο χαμηλα απο αυτο που εχουν σε ολους.μετα εσυ το κανεις εφοσον μπορει το cpe σου .μονο το fritz ξερω να κανει

Παράξενο αυτό γιατί θυμάμαι σε εποχές adsl μπορούσαν να κάνουν adjust χωρίς τον ΟΤΕ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...