timopie Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Χαιρετώ το φόρουμ και καλή χρονιά!! Θα ήθελα τα φώτα σας διότι θέλω να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και σκέφτομαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πληρώσω. Ας πούμε ότι έχω 8000Ε μετρητά και μου υπολείπονται 1500-2000Ε. Είναι καλύτερα αυτό το υπόλοιπο να το πληρώσω μέσω δανείου ή πιστωτικής κάρτας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Grim Ripper Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Κατά πάσα πιθανότητα το δάνειο θα σε συμφέρει περισσότερο σε σχέση με την πιστωτική. Μάθε επιτόκιο στο δάνειο στη τράπεζα όπου έχεις την μισθοδοσία, το πιθανότερο είναι να είναι λίγο πιο κάτω από τα κλασικά καταναλωτικά. Έτσι έχω κάνει και εγώ.
Burgos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Αν ο έμπορος κάνει δόσεις με πιστωτική τότε ξεκάθαρα πιστωτική. Όσο την πληρώνεις δεν έχει τόκους. Το καταναλωτικό δάνειο έχει κοντά στο 11-12%.
terry308 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 εξαρτάται από που θα γίνει η αγορά , αν γίνει σε χέρι ιδιώτη πρέπει να τα έχεις μετρητά φυσικά ... αλλιώς θα δεις τα επιτόκια της κάρτας (για ανάληψη μετρητών όχι αγοράς ειδών ) και μέσω της σελίδας της τράπεζα σου θα δεις ή θα μπεις να κάνεις και καλά αίτηση δανείου , για να δεις κι εκεί το επιτόκιο , πάνω κάτω θα είναι τα ίδια επιτόκια
NikosKallithea Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 26 λεπτά πριν, Burgos είπε Αν ο έμπορος κάνει δόσεις με πιστωτική τότε ξεκάθαρα πιστωτική. Όσο την πληρώνεις δεν έχει τόκους. Το καταναλωτικό δάνειο έχει κοντά στο 11-12%. Οι έμποροι αυτοκινητων δεν κάνουν άτοκες δόσεις
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Να κοιταξεις τα επιτοκια και αν το δανειο εχει εξοδα συναψης που ισως δεν συμφερει .
ilias78 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Για τόσο μικρό υπόλοιπο, βρες να δανειστείς από κάνα συγγενή κ να του πληρωνεις τις δόσεις. Άτοκες. 1
chaosmaster Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Όλοι μπορούν να κάνουν δόσεις με άτοκες. Σίγουρα για 12 μήνες. Κάποιοι κ για 24. Δάνειο σίγουρα όχι
SabotazNic Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν εχεις Πειραιως, δεν ξερω (δεν γνωριζω αν υπαρχει μεγιστο οριο ωστε να γινει η συναλλαγη σε δοσεις) αμα γινεται να πληρωσεις εφαπαξ με την πιστωτικη και να βαλεις μεσα απο το winbank ατοκες δοσεις στην Πειραιως. https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/campaigns/metatropi-sunallagis-se-doseis-me-pistotiki-karta Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2023 από SabotazNic
nikoskola Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 γνώμη μου είναι ότι εάν έχεις 8κ παίρνεις αμάξι που κάνει 6κ και όχι 10κ :-) 3 1 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 7 ώρες πριν, nikoskola είπε γνώμη μου είναι ότι εάν έχεις 8κ παίρνεις αμάξι που κάνει 6κ και όχι 10κ Αν δεν χρειαζεται μαζεματα ανετα μπορεις να παρεις των 8000 .Φυσικα να εχεις τα κλασικα απαιτουμενα για ασφαλεια κλπ .
Bitbit Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 13 ώρες πριν, nikoskola είπε γνώμη μου είναι ότι εάν έχεις 8κ παίρνεις αμάξι που κάνει 6κ και όχι 10κ και λέω δε θα βρεθεί κάποιος με μυαλό να το γράψει. Πάλι εγώ θα κάνω τον σπασίκλα;
timopie Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας! Θα κοιτάξω τα επιτοκια οπως είπατε και αν χρειαστώ κάτι εκ νέου θα επανέλθω! Καταλαβαίνω μεν το σκεπτικό μερικών απο εσας αλλά υπάρχουν πολλές και διαφορετικές οπτικές για το συγκεκριμένο ζήτημα! Ας πουμέ οτι εγώ σκέφτομαι το εξής: Με την τωρίνη κατάσταση των μεταχειρισμένων, κοντά στα 5-6k, δεν υπάρχει κάτι το οποίο δεν θα "παντρευτώ" και θα μου μείνει στα χέρια. Σίγουρα υπάρχουν αξιόλογα αμάξια στα 5-6k αλλα σίγουρα είναι πάνω απο δεκαετίας και σίγουρα το κοντέρ στην καλύτερη θα γράφει 180k+χλμ αν όχι 200+βάλε. Κοιτάω και δίνω μεγάλη έμφαση στη μεταπωλειτική του αξία. Για μένα προσωπικά αξίζει και νομίζω είναι πιο future-proof να δώσεις 1,5-2k παραπάνω και να πάρεις ένα μεταχειρισμένο το οποίο θα είναι πολύ πιθανότερο οτι θα πουληθεί και δεν θα χάσει μεγάλο ποσοστό απο την αξία του, παρά να πάρω τωρα ενα με 5-6k και να μου μείνει στα χέρια διότι ύστερα απο 2-3 ή και 4 χρόνια θα να πρέπει να το σκοτώσω για να το πουλήσω. Δυστηχώς το σενάριο με τους συγγενείς δεν υπάρχει... 🥲 Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από timopie
nik0laus Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Νομιζεις οτι αυτο που θα παρεις με 10Κ δε θα χρειαστει να το σκοτωσεις σε τεσσερα πεντε χρονια που θα εχει υπερβει τη δεκαετια; Σε 5 χρονια θα το πουλησεις 6000 π.χ (χωρις αυτο να ειναι σιγουρο, ισως το δωσεις πιο κατω) ....εχεις χασει 4000 Εστω αυτο που θα αγορασεις 6000 να το σκοτωσεις για 2000 παλι εχεις χασει 4000 αλλα εχεις τα τεσσερα χιλιαρικα της διαφορας στην τσεπη σου καθ`ολη τη διαρκεια αυτων των πεντε χρονων...
Joshua21 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 44 λεπτά πριν, nik0laus είπε Νομιζεις οτι αυτο που θα παρεις με 10Κ δε θα χρειαστει να το σκοτωσεις σε τεσσερα πεντε χρονια που θα εχει υπερβει τη δεκαετια; Σε 5 χρονια θα το πουλησεις 6000 π.χ (χωρις αυτο να ειναι σιγουρο, ισως το δωσεις πιο κατω) ....εχεις χασει 4000 Εστω αυτο που θα αγορασεις 6000 να το σκοτωσεις για 2000 παλι εχεις χασει 4000 αλλα εχεις τα τεσσερα χιλιαρικα της διαφορας στην τσεπη σου καθ`ολη τη διαρκεια αυτων των πεντε χρονων... Εφόσον αγοράσει κάποιο με 6.000, τότε το πιο πιθανό είναι σε 5 χρόνια που θα το πουλήσει να χάσει λιγότερα από όσα θα έχανε αν είχε αγοράσει κάποιο με 10.000. Από την άλλη όμως το φτηνότερο μπορεί να του κοστίσει περισσότερα σε χρήση και συντήρηση μέσα σε αυτή την 5ετία. Σχετικά είναι όλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις