Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ το φόρουμ και καλή χρονιά!!

Θα ήθελα τα φώτα σας διότι θέλω να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και σκέφτομαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πληρώσω. Ας πούμε ότι έχω 8000Ε μετρητά και μου υπολείπονται 1500-2000Ε. Είναι καλύτερα αυτό το υπόλοιπο να το πληρώσω μέσω δανείου ή πιστωτικής κάρτας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα το δάνειο θα σε συμφέρει περισσότερο σε σχέση με την πιστωτική.

Μάθε επιτόκιο στο δάνειο στη τράπεζα όπου έχεις την μισθοδοσία, το πιθανότερο είναι να είναι λίγο πιο κάτω από τα κλασικά καταναλωτικά.

Έτσι έχω κάνει και εγώ.

Δημοσ.

Αν ο έμπορος κάνει δόσεις με πιστωτική τότε ξεκάθαρα πιστωτική. Όσο την πληρώνεις δεν έχει τόκους. Το καταναλωτικό δάνειο έχει κοντά στο 11-12%.

Δημοσ.

εξαρτάται από που θα γίνει η αγορά , αν γίνει σε χέρι ιδιώτη πρέπει να τα έχεις μετρητά φυσικά ... 

αλλιώς θα δεις τα επιτόκια της κάρτας (για ανάληψη μετρητών όχι αγοράς ειδών ) και μέσω της σελίδας της τράπεζα σου θα δεις ή θα μπεις να κάνεις και καλά αίτηση δανείου , για να δεις κι εκεί το επιτόκιο , πάνω κάτω θα είναι τα ίδια επιτόκια 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Burgos είπε

Αν ο έμπορος κάνει δόσεις με πιστωτική τότε ξεκάθαρα πιστωτική. Όσο την πληρώνεις δεν έχει τόκους. Το καταναλωτικό δάνειο έχει κοντά στο 11-12%.

Οι έμποροι αυτοκινητων δεν κάνουν άτοκες δόσεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εχεις Πειραιως, δεν ξερω (δεν γνωριζω αν υπαρχει μεγιστο οριο ωστε να γινει η συναλλαγη σε δοσεις) αμα γινεται να πληρωσεις εφαπαξ με την πιστωτικη και να βαλεις μεσα απο το winbank ατοκες δοσεις στην Πειραιως. 

https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/campaigns/metatropi-sunallagis-se-doseis-me-pistotiki-karta

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
7 ώρες πριν, nikoskola είπε

γνώμη μου είναι ότι εάν έχεις 8κ παίρνεις αμάξι που κάνει 6κ και όχι 10κ  :-)

Αν δεν χρειαζεται μαζεματα ανετα μπορεις να παρεις των 8000 .Φυσικα να εχεις τα κλασικα απαιτουμενα για ασφαλεια κλπ .

Δημοσ.
13 ώρες πριν, nikoskola είπε

γνώμη μου είναι ότι εάν έχεις 8κ παίρνεις αμάξι που κάνει 6κ και όχι 10κ  :-)

και λέω δε θα βρεθεί κάποιος με μυαλό να το γράψει. Πάλι εγώ θα κάνω τον σπασίκλα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας! Θα κοιτάξω τα επιτοκια οπως είπατε και αν χρειαστώ κάτι εκ νέου θα επανέλθω! Καταλαβαίνω μεν το σκεπτικό μερικών απο εσας αλλά υπάρχουν πολλές και διαφορετικές οπτικές για το συγκεκριμένο ζήτημα! Ας πουμέ οτι εγώ σκέφτομαι το εξής: Με την τωρίνη κατάσταση των μεταχειρισμένων, κοντά στα 5-6k, δεν υπάρχει κάτι το οποίο δεν θα "παντρευτώ" και θα μου μείνει στα χέρια. Σίγουρα υπάρχουν αξιόλογα αμάξια στα 5-6k αλλα σίγουρα είναι πάνω απο δεκαετίας και σίγουρα το κοντέρ στην καλύτερη θα γράφει 180k+χλμ αν όχι 200+βάλε. Κοιτάω και δίνω μεγάλη έμφαση στη μεταπωλειτική του αξία. Για μένα προσωπικά αξίζει και νομίζω είναι πιο future-proof να δώσεις 1,5-2k παραπάνω και να πάρεις ένα μεταχειρισμένο το οποίο θα είναι πολύ πιθανότερο οτι θα πουληθεί και δεν θα χάσει μεγάλο ποσοστό απο την αξία του, παρά να πάρω τωρα ενα με 5-6k και να μου μείνει στα χέρια διότι ύστερα απο 2-3 ή και 4 χρόνια θα να πρέπει να το σκοτώσω για να το πουλήσω. Δυστηχώς το σενάριο με τους συγγενείς δεν υπάρχει... 🥲

Επεξ/σία από timopie
Δημοσ.

Νομιζεις οτι αυτο που θα παρεις με 10Κ δε θα χρειαστει να το σκοτωσεις σε τεσσερα πεντε  χρονια που θα εχει υπερβει τη δεκαετια;

Σε 5 χρονια θα το πουλησεις 6000 π.χ (χωρις αυτο να ειναι σιγουρο, ισως το δωσεις πιο κατω)  ....εχεις χασει 4000

Εστω αυτο που θα αγορασεις 6000  να το σκοτωσεις για 2000 παλι εχεις χασει 4000 αλλα εχεις τα τεσσερα χιλιαρικα της διαφορας στην τσεπη σου καθ`ολη τη διαρκεια αυτων των πεντε χρονων...

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Νομιζεις οτι αυτο που θα παρεις με 10Κ δε θα χρειαστει να το σκοτωσεις σε τεσσερα πεντε  χρονια που θα εχει υπερβει τη δεκαετια;

Σε 5 χρονια θα το πουλησεις 6000 π.χ (χωρις αυτο να ειναι σιγουρο, ισως το δωσεις πιο κατω)  ....εχεις χασει 4000

Εστω αυτο που θα αγορασεις 6000  να το σκοτωσεις για 2000 παλι εχεις χασει 4000 αλλα εχεις τα τεσσερα χιλιαρικα της διαφορας στην τσεπη σου καθ`ολη τη διαρκεια αυτων των πεντε χρονων...

Εφόσον αγοράσει κάποιο με 6.000, τότε το πιο πιθανό είναι σε 5 χρόνια που θα το πουλήσει να χάσει λιγότερα από όσα θα έχανε αν είχε αγοράσει κάποιο με 10.000.

Από την άλλη όμως το φτηνότερο μπορεί να του κοστίσει περισσότερα σε χρήση και συντήρηση μέσα σε αυτή την 5ετία.

Σχετικά είναι όλα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...