GEEORGINOS Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μόλις αγοράσα ένα rj45 splitter που βγάζει μια θύρα Ethernet σε 2 το έχω συνδέσει σε ένα wifi extender που έχει Ethernet. Έχω τραβήξει λοιπόν τα δύο καλώδια στις δύο συσκευές και το πρόβλημα είναι ότι περνει σήμα μόνο η μία συσκευή έκανα τραμπα τα καλώδια τιποτα! Μήπως φταίει ότι είναι συνδεδεμένο σε wifi extender η είναι ελάττωματικο το splitter ? Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2023 από GEEORGINOS
NikosKallithea Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, GEEORGINOS είπε Μόλις αγοράσα ένα rj45 splitter που βγάζει μια θύρα Ethernet σε 2 το έχω συνδέσει σε ένα wifi extender που έχει Ethernet. Έχω τραβήξει λοιπόν τα δύο καλώδια στις δύο συσκευές και το πρόβλημα είναι ότι περνει σήμα μόνο η μία συσκευή έκανα τραμπα τα καλώδια τιποτα! Μήπως φταίει ότι είναι συνδεδεμένο σε wifi extender η είναι ελάττωματικο το splitter ? Δεν υπαρχει η έννοια splitter στα δίκτυα. Ενα switch χρειάζεσαι. 1
GEEORGINOS Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Σωστός! Άρα το συγκεκριμένο που αγοράσα δε κάνει!! https://www.skroutz.gr/s/31820548/Splitter-RJ45-Ethernet-1-Female-σε-2-Female.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share 29 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δεν υπαρχει η έννοια splitter στα δίκτυα. Ενα switch χρειάζεσαι. Σωστός! Άρα το συγκεκριμένο που αγοράσα δε κάνει!! https://www.skroutz.gr/s/31820548/Splitter-RJ45-Ethernet-1-Female-σε-2-Female.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Κανονικα θες και απο τις 2 πλευρές τέτοιο. Και οτι καλωδιο χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να έχει και τα 8 συρματα μεσα πατημενα. Ουσιαστικα χωριζει το 8αρι Ethernet σε 2 4αρια με μεγιστη ταχύτητα τα 100mpbs . Δες λιγο αυτη την φωτογραφία 1
micos000 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Εντάξει, δεν χρειάζεται να πάει κάποιος σε δικτυακές μελέτες και να πληρώσει επαγγελματίες δικτυάδες για να του πουν ότι χρειάζεται ένα απλό lan switch για να κάνει αυτό που θέλει. https://www.skroutz.gr/s/19356044/TP-LINK-TL-SF1005D-v16-Unmanaged-L2-Switch-με-5-Θύρες-Ethernet.html Όσον αφορά την χρήση του splitter, είναι ακριβώς αυτήν που υπέδειξε (πολύ σωστά) ο necromancer παραπάνω, δηλαδή πάνε σε ζευγάρια... Quote The Proper Setup Ethernet splitters are useful in connecting two devices in a different room from where the main signal is coming. They help save cables, network wall outlets and provide reliable connections in most cases. As was mentioned previously, ethernet splitters come in pairs. One splitter merges two signals from a device (in most cases, the router), and one unmerge the signals into two lanes, allowing two devices to be connected. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 20 ώρες πριν, GEEORGINOS είπε Μόλις αγοράσα ένα rj45 splitter που βγάζει μια θύρα Ethernet σε 2 το έχω συνδέσει σε ένα wifi extender που έχει Ethernet. Έχω τραβήξει λοιπόν τα δύο καλώδια στις δύο συσκευές και το πρόβλημα είναι ότι περνει σήμα μόνο η μία συσκευή έκανα τραμπα τα καλώδια τιποτα! Μήπως φταίει ότι είναι συνδεδεμένο σε wifi extender η είναι ελάττωματικο το splitter ? Το splitter χωρίζει μόνο την αναλογική τηλεφωνία από τα ψηφιακά δεδομένα, εάν θες να συνδέσεις παραπάνω συσκευές τότε όπως είπαν και παραπάνω θες ένα switch.
jkoukos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μπερδεύεις το DSL splitter με το απλό που συζητάμε εδώ που δεν έχει σχέση με τηλεφωνία αλλά διαμοιρασμό ενός καλωδίου δικτύου σε δύο συσκευές, με τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Μπερδεύεις το DSL splitter με το απλό που συζητάμε εδώ που δεν έχει σχέση με τηλεφωνία αλλά διαμοιρασμό ενός καλωδίου δικτύου σε δύο συσκευές, με τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν. Αχα ναι όντος. Πάντως πάλι θα του πρότεινα να πάρει ένα 4αρι switchακι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα