doob Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Καλησπερα, Πρόκειται για φοιτητή που θα μετακομίσει στην πόλη σύντομα. Έχει κάποιος να προτείνει σχολή οδήγησης κέντρο ή ανατολική Θεσσαλονίκη? Σε μία σχολή οδήγησης που ρώτησα μας είπαν 800€ (όλα συμπεριλαμβανομένα) για αυτοκίνητο και μηχανή μαζί. Είναι καλή τιμή?
bezan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 μια χαρα ειναι αρκει να ασχοληθουν μαζι του και να το μαθουν το παιδι να οδηγαει και να μην βγει αλλος ενας carmageddon στην πολη...
GodzillaCover Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 38 λεπτά πριν, bezan είπε μια χαρα ειναι αρκει να ασχοληθουν μαζι του και να το μαθουν το παιδι να οδηγαει και να μην βγει αλλος ενας carmageddon στην πολη... Δε θέλω να φύγουμε off topic αλλά δε γίνεται να μην απαντήσω. Κανένας δεν έμαθε να οδηγεί στη σχολή οδηγών. Κανένας. Ίσως να έμαθε να πατάει συμπλέκτη, γκάζι, φρένο, να παρκάρει, να ξεκινάει σε ανηφόρα και να κάνει μια οπισθογωνια για να περάσει τις εξετάσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι ξέρεις να οδηγείς. Μαθαινεις σιγά σιγά, αφού βγάλεις το δίπλωμα, όταν αποκτησεις εμπειρια στους δρόμους. Είτε πας στον καλύτερο είτε στον χειρότερο δάσκαλο, είναι περίπου το ίδιο στο τέλος. Μόνος σου θα μάθεις. Και στην αρχή θα είσαι χάρος. Είναι δεδομένο. 1 1
doob Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, GodzillaCover είπε Δε θέλω να φύγουμε off topic αλλά δε γίνεται να μην απαντήσω. Κανένας δεν έμαθε να οδηγεί στη σχολή οδηγών. Κανένας. Ίσως να έμαθε να πατάει συμπλέκτη, γκάζι, φρένο, να παρκάρει, να ξεκινάει σε ανηφόρα και να κάνει μια οπισθογωνια για να περάσει τις εξετάσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι ξέρεις να οδηγείς. Μαθαινεις σιγά σιγά, αφού βγάλεις το δίπλωμα, όταν αποκτησεις εμπειρια στους δρόμους. Είτε πας στον καλύτερο είτε στον χειρότερο δάσκαλο, είναι περίπου το ίδιο στο τέλος. Μόνος σου θα μάθεις. Και στην αρχή θα είσαι χάρος. Είναι δεδομένο. Δεκτό, δεν αντιλέγω. Η ερώτηση μου αφορά την γενική εμπειρία, που διαφέρει απο δάσκαλο σε δάσκαλο και την τιμη. Υπάρχει φθηνότερα απο 800 ευρώ ας πούμε? Σε ευχαριστώ ουτως η άλλως.
ObeyWario! Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Νομίζω είναι καλή τιμή αλλά κάνε μια έρευνα σε 4-5 σχολές Πρόσφατα που έκανα έρευνα για ανανέωση υπήρχε διαφορά 80Ε στη τιμή με τη πιο γνωστή στη περιοχή να χρεώνει τα περισσότερα
stefa_1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, GodzillaCover είπε Δε θέλω να φύγουμε off topic αλλά δε γίνεται να μην απαντήσω. Κανένας δεν έμαθε να οδηγεί στη σχολή οδηγών. Κανένας. Ίσως να έμαθε να πατάει συμπλέκτη, γκάζι, φρένο, να παρκάρει, να ξεκινάει σε ανηφόρα και να κάνει μια οπισθογωνια για να περάσει τις εξετάσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι ξέρεις να οδηγείς. Μαθαινεις σιγά σιγά, αφού βγάλεις το δίπλωμα, όταν αποκτησεις εμπειρια στους δρόμους. Είτε πας στον καλύτερο είτε στον χειρότερο δάσκαλο, είναι περίπου το ίδιο στο τέλος. Μόνος σου θα μάθεις. Και στην αρχή θα είσαι χάρος. Είναι δεδομένο. Ισχυει. Η εμπειρια μου σχετικα με το αν μαθαινεις να οδηγας απο τη σχολη οδηγησης : Οδηγουσα χρονια ποδηλατο εντατικα, εκανα ακομα και ποδηλατο-κουρσα παραλληλα απο εθνικες οδους, οδηγηση απο τα 0 μετρα σε μεγαλα υψομετρα στον Ολυμπο (Ευλογημενο μερος η Πιερια, πολλες επιλογες για ποδηλατες, θαλασσα, βουνο και φυση γενικοτερα) και γενικα extreme ποδηλασια, αλλα εχω οδηγησει και μεσ την πολη (50.000 κατοικων) παρα πολυ καιρο με ποδηλατο τηρωντας τον κοκ, δειχνοντας με το χερι για αλλαγη πορειας, και μπορω να πω, μην το βρισκετε αστειο, οτι πιστευω αυτο μου εδωσε αρκετη εμπειρια που αν περιμενα απο τη σχολη να παρω εμπειρια ή να μαθω δεν θα επρεπε να πιασω τιμονι στο χερι μου. Ξερω ατομο που πηρε διπλωμα και δεν ηξερε σε ποια απο τις 2 λωριδες επρεπε να παει για να παει ευθεια ή να στριψει, αντε αυτο το ατομο να το βαλεις θεσσαλονικη. Μεσα σε 5' απο τα δικαστηρια θα βρεθει σε ατυχημα ή θα κανει αιωνες να φτασει στον προορισμο του που μπορει να ειναι 1-2χλμ επειδη δεν ξερει και ελπιζει οτι θα ειναι καποιος μπροστα απ αυτον στα φαναρια για να δει που θα παει. Αστα βραστα οδηγος. Εχω περασει με το ποδηλατο αρκετο καιρο μεσα στην κινηση κτλ (κατι που αρκετοι ποδηλατες θα απεφευγαν και ειτε θα οδηγουσαν πανω στο πεζοδρομιο ή απλα θα το κουβαλουσαν μαζι τους το ποδηλατο στο πεζοδρομιο), για να ξερω την οδηγικη τους συμπεριφορα, να βλεπω λαθη, κινδυνους κτλ Οταν πηγα στη σχολη οδηγησης απο τις πρωτες ερωτησεις ηταν αν ειχα ξαναπιασει τιμονι στο χερι μου. Του απαντω, επειδη μενω σε χωριο κοντα στην πολη, ναι οδηγουσα manual ΙΧ (πλεον ημιαυτοματο σμαρτ) μεσα στο χωριο κανα δυο χρονια (που και που, οχι καθε μερα), εκει στη θαλασσα και τριγυρω επισης σε ερημικες περιοχες (λογω τουρισμου, νεκρη περιοχη το χειμωνα), πουθενα που να υπαρχει κινηση ή κατι επικινδυνο (ενταξει, αυτο ειναι αντικειμενικο, μπορει να σκοτωθεις οδηγοντας και σε μια τελειως ησυχη περιοχη απο εναν που ξεχασε να δει ενα στοπ ενω δεν υπαρχει κανενας στο δρομο). Ωραια λεει, με βαζει να ξεκινησω πρωτο μαθημα απο τον χειροτερο σε κινηση δρομο που ερχονται αυτοκινητο απο 100 κατευθυνσεις και τον απεφευγα ακομα και με το ποδηλατο, μια χαρα λεω...Ενταξει, ειπαμε, επιασα τιμονι, αλλα οχι και πρωτο μαθημα απο δω. Η πορεια παει καλα, (εκτος απο τα ρεταρισματα του πρωταρη/αγχους και η συνηθεια συμπλεκτη σε παλιο αυτοκινητο και μετα οδηγηση σε αλλο και ολοκαινουργιο μοντελο) οποτε η πορεια πηγε τοσο καλα, που απο τις 5 ωρες που εκανα μαθηματα, μονο 1,5 ωρα ηταν πορεια χωρις να μου βρει κανενα λαθος ολως περιεργως, (μονο μου τονισε τους καθρεφτες απο τα πλαινα να μην τους παρω παραμαζωμα απο την υπερβολικη συγκεντρωση μπροστα και να θυμαμαι να αφηνω το συμπλεκτη παντα να απελευθερωθει πληρως κατα την αλλαγη ταχυτητας γιατι ειχα αυτο το κουσουρι). Εν κατακλειδι, 1,5 ωρα πορεια, 1,5 ωρα παρκαρισμα, 2 ωρες οπισθογωνια (sucking σαυτο λολ) και μια αποπειρα εκκινησης απο ανηφορα με και χωρις χειροφερνο. Με 1,5 ωρα πορεια μαθαινεις να οδηγησεις ? Κατα την ταπεινη μου γνωμη, εμαθα να οδηγω, μεσω του ποδηλατου ( και εχει κ το bonus να θυμαμαι παντου που εχει στοπ, μονοδρομους, φαναρια, προτεραιοτητες , σε ποιους δρομους παραβιαζουν συχνα στοπ κτλ). Λυπαμαι που παρατησα απο τοτε το ποδηλατο και το χρησιμοποιω σχεδον ποτε το χειμωνα και περιστασιακα το καλοκαιρι. Πηρα και ενα scooter των 25χλμ την ωρα, μιας και πλεον συμφερει πιο πολυ αυτο πλεον για μεσ την πολη, και θελω να το βαλω και πατεντα για φλας. Ειναι ενα Mi Pro 2 με τρελη επιταχυνση, οποτε δεν σπας τα νευρα οδηγων μεσα στην πολη. PS Παντως οσο οδηγεις, για παντα πρακτικα συνεχιζεις και μαθαινεις. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από stefa_1 2
stefa_1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 5/1/2023 στις 5:23 ΜΜ, doob είπε Δεκτό, δεν αντιλέγω. Η ερώτηση μου αφορά την γενική εμπειρία, που διαφέρει απο δάσκαλο σε δάσκαλο και την τιμη. Υπάρχει φθηνότερα απο 800 ευρώ ας πούμε? Σε ευχαριστώ ουτως η άλλως. Το '19 που εβγαλα διπλωμα, 500€ παντως πληρωσα. Αν ειναι 800 μαλλον περιλαμβανει και λαδωμα. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από stefa_1
NickTG Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 27 minutes ago, stefa_1 said: Το '19 που εβγαλα διπλωμα, 500€ παντως πληρωσα. Για αυτοκίνητο και μηχανή μαζί?
stefa_1 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 6/1/2023 στις 7:01 ΜΜ, NickTG είπε Για αυτοκίνητο και μηχανή μαζί? Ναι, αν εμενα Βουλγαρια τοσο θα πληρωνα συνολο και για τα δυο. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από stefa_1 1
vs_skg Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Στις 5/1/2023 στις 4:27 ΜΜ, doob είπε Καλησπερα, Πρόκειται για φοιτητή που θα μετακομίσει στην πόλη σύντομα. Έχει κάποιος να προτείνει σχολή οδήγησης κέντρο ή ανατολική Θεσσαλονίκη? Σε μία σχολή οδήγησης που ρώτησα μας είπαν 800€ (όλα συμπεριλαμβανομένα) για αυτοκίνητο και μηχανή μαζί. Είναι καλή τιμή? Καλούτσικη τιμή ανάλογα τι ακριβώς συμπεριλαμβάνει στο κομμάτι της μηχανής. Αν θες (για αυτοκίνητο) σύσταση για σχολή που δεν σε βγάζει χάρο όπως λανθασμένα ειπώθηκε ότι ισχύει παντού στείλε πμ. Υ.Γ. Συνήθως πικρία για το τι σε βγάζει η σχολή οδηγών βγάζουν όσοι λάδωσαν, κόπηκαν, πήγαν σε τυχάρπαστο εκπαιδευτή κλπ. Η πλειοψηφία μια χαρά κάνει μαθήματα και περνάει, και ξέρει τα βασικά για το πως να κινείται στον δρόμο.
NickTG Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 1 hour ago, stefa_1 said: Ναι, αν εμενα Βουλγαρια τοσο θα πληρωνα συνολο και για τα δυο. Δεν νομίζω να ψάχνει για τιμές Βουλγαρίας. 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Στις 5/1/2023 στις 4:27 ΜΜ, doob είπε Είναι καλή τιμή? Μια χαρα τιμη ειναι. Γυρω στα 600-700 εχει για αμαξι μονο. Οποτε θεωρω λογικη την αυξηση.
bezan Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Στις 5/1/2023 στις 5:18 ΜΜ, GodzillaCover είπε Δε θέλω να φύγουμε off topic αλλά δε γίνεται να μην απαντήσω. Κανένας δεν έμαθε να οδηγεί στη σχολή οδηγών. Κανένας. Ίσως να έμαθε να πατάει συμπλέκτη, γκάζι, φρένο, να παρκάρει, να ξεκινάει σε ανηφόρα και να κάνει μια οπισθογωνια για να περάσει τις εξετάσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι ξέρεις να οδηγείς. Μαθαινεις σιγά σιγά, αφού βγάλεις το δίπλωμα, όταν αποκτησεις εμπειρια στους δρόμους. Είτε πας στον καλύτερο είτε στον χειρότερο δάσκαλο, είναι περίπου το ίδιο στο τέλος. Μόνος σου θα μάθεις. Και στην αρχή θα είσαι χάρος. Είναι δεδομένο. φιλε μ δεν διαφωνω στο οτι κανενας δεν εμαθε να οδηγαει στην σχολη και ολοι μαθαμε να οδηγαμε οδηγωντας. το σχολιο μου αφορα σχολες οι οποιες σου βγαζουν το διπλωμα και ας εισαι κινδυνος θανατος στον δρομο, και οχι σχολες που βγαζεις το διπλωμα γιατι τουλαχιστον γνωριζεις τα στοιχειωδη, αλλαζω λωριδα, δεν ενοχλω τους γυρο μου, αυτο το μαμημενο στοπ ειναι στοπ και το σεβομαι και οποια αλλη πινακιδα σου δινει καθοδηγηση στον δρομο οσο οδηγας. ξερω και γνωριζω σχολες που σου αγοραζουν το διπλωμα και το μονο που χρειαζεται απλα ειναι να ξερεις να κρατας αυτο το κουλουρακι που λεγεται τιμονι. ουτε να προσβαλλω κανεναν θελω, και ουτε να μειωσω. Στις 8/1/2023 στις 4:55 ΜΜ, vs_skg είπε Καλούτσικη τιμή ανάλογα τι ακριβώς συμπεριλαμβάνει στο κομμάτι της μηχανής. Αν θες (για αυτοκίνητο) σύσταση για σχολή που δεν σε βγάζει χάρο όπως λανθασμένα ειπώθηκε ότι ισχύει παντού στείλε πμ. Υ.Γ. Συνήθως πικρία για το τι σε βγάζει η σχολή οδηγών βγάζουν όσοι λάδωσαν, κόπηκαν, πήγαν σε τυχάρπαστο εκπαιδευτή κλπ. Η πλειοψηφία μια χαρά κάνει μαθήματα και περνάει, και ξέρει τα βασικά για το πως να κινείται στον δρόμο. λαθος, κανονικα το πηρα φιλε μου εαν η σποντα πηγαινε για μενα ))) λογω δουλειας εχω να κανω δυστιχως με ανθρωπους που δεχονται να πληρωσουν για να αγορασουν διπλωμα και μερικες σχολες να πληρωθουν για αυτο το πραγμα. ειδικα στα επαγγελματικα δηπλωματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα