vamvakoolas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, GimimiG είπε Παιδιά έχετε δίκαιο και σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Έκατσα και έγραψα το βιογραφικό μου από την αρχή. Από ότι κατάλαβα επειδή δεν έχω μεγάλη προϋπηρεσία, πρέπει να δώσω μεγάλη έμφαση στις σπουδές μου έτσι; Κατέβασα ένα πρότυπο και έβαλα μέσα την πτυχιακή μου και διάφορα πιασάρικα μαθήματα που πίστεων θα αρέσουν στους εργοδότες, έβαλα τον στρατό και ένα σεμινάριο που είχα κάνει. Επειδή δεν έχω πάρει ακόμα το CCNA πιστεύτε ότι μπορώ να το βάλω στο βιογραφικό μου ή θα πρέπει πρώτα να το πάρω; οχι αφου το παρεις: ωστοσο να το αναφερεις αν πας σε συνεντευξη, Αυτη ειναι η γνωμη μου
ghostaki Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 24 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε οχι αφου το παρεις: ωστοσο να το αναφερεις αν πας σε συνεντευξη, Αυτη ειναι η γνωμη μου Θα μπορούσες να κάνεις μια σύντομη αναφορά, π.χ. "...σε διαδικασία απόκτησης CCNA, αναμένεται Απρίλιο 2023." Έτσι και ψέματα δε λες, αλλά και δείχνεις ότι κινείσαι και αναπτύσεσαι.
pintourikio Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Για να βρεις δουλειά μέσω αγγελίας σήμερα, απλά θέλει απίστευτη τύχη!!! Οι αιτήσεις συνήθως είναι "άπειρες". Πιστεύεις ότι βλέπουν ένα ένα τα βιογραφικά και στο τέλους καλούν αυτούς τους 3 με τα περισσότερα προσόντα? Ούτε καν! Ανοίγουν 5-6 βιογραφικά (από τα 100+ πολλές φορές) στη τύχη κι αν βρουν 3 που τους κάνουν, τους καλούν για συνέντευξη και τέλος. Επίσης, το άλλο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες "καλές δουλειές" δίνονται σε γνωστούς κτλπ (αναφέρθηκε και από άλλο μέλος σε προηγούμενο σχόλιο). Ένα άλλο ποσοστό προσλαμβάνουν άτομα που έχουν κάρτα ανεργίας και ουσιαστικά ολόκληρος ο μισθός ή ένα ποσοστό (~70%) πληρώνεται από τον ΟΑΕΔ. Και τέλος, υπάρχουν και αυτοί που απλά θέλουν να προσλάβουν γυναίκες, είτε γιατί ελπίζουν ότι θα τους κάτσουν, είτε γιατί θεωρούν ότι είναι πιο οργανωτικές-καθαρές και τέλος γιατί πιστεύουν ότι ο κάθε μακάκας θα ψωνίσει επειδή τον εξυπηρετεί μια όμορφη (ίσως) κοπέλα. Και σχετικό με την ειδικότητα σου.. έχω πάει πάρα πολλές φορές σε καταστήματα να αγοράσω h/w κλπ. και συνήθως με εξυπηρετούν άτομα που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα (τους ζητάω πάστα και μόνο που δεν με στέλνουν στον Κωνσταντινίδη). Μετά σκέφτηκα "γιατί δεν στέλνεις ένα βιογραφικό; Δεν έχουν ιδέα οι υπάλληλοι" και όταν πήγα σε συνέντευξη μου είπαν: "για αυτές τις θέσεις συνήθως προσλαμβάνουμε κοπέλες, έχουμε όμως μια θέση στην αποθήκη". (Εννοείται, πως αρνητικά λόγια λέω για τους σεξιστες και για το πως σκέφτονται και όχι για τις γυναίκες/άντρες) Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από pintourikio 3
jimakos234 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, GimimiG είπε Παιδιά έχετε δίκαιο και σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Έκατσα και έγραψα το βιογραφικό μου από την αρχή. Από ότι κατάλαβα επειδή δεν έχω μεγάλη προϋπηρεσία, πρέπει να δώσω μεγάλη έμφαση στις σπουδές μου έτσι; εν μερη σωστο, να γραψεις πραγματα που ειχαν ενα ενδιαφερων και μια δυσκολια και ειναι αξια αναφορας-ουσιωδη, μην αναφερεις τα παντα ή το φορτωσεις, γιατι ενδεχεται απο την αλλη να κουρασεις με το πολυ μπλα μπλα 5 ώρες πριν, GimimiG είπε Επειδή δεν έχω πάρει ακόμα το CCNA πιστεύτε ότι μπορώ να το βάλω στο βιογραφικό μου ή θα πρέπει πρώτα να το πάρω; προφανως και οχι. Αν σε ρωτησουν σε καποια συνεντευξη μετα, για το τι κανεις αυτη την περιοδο στην ζωη σου, μπορεις να αναφερεις οτι διαβαζεις για να το αποκτησεις, που αν ειναι καποιος σοβαρος εργοδοτης, ενδεχομενως θα το εκτιμησει που θα το ακουσει, δεν θα πει οτι ξυνεσαι Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από jimakos234
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, pintourikio είπε Πιστεύεις ότι βλέπουν ένα ένα τα βιογραφικά και στο τέλους καλούν αυτούς τους 3 με τα περισσότερα προσόντα? Ούτε καν! Ανοίγουν 5-6 βιογραφικά (από τα 100+ πολλές φορές) στη τύχη κι αν βρουν 3 που τους κάνουν, τους καλούν για συνέντευξη και τέλος. Αυτο μπορει να εχει μια βαση για καποιον αποφοιτο. Αν κανεις αποκτησει εργασιαση εμπειρια στο αντικειμενο του εστω και για ενα χρονο το βιογραφικο του με σωστο στησιμο θα λαβει αρκετη προσοχη. Δεν μιλαμε καν για καπιον με 2-5 χρονια προυπηρεσια, εκει αλλαζει το παιχνιδι... Επισης μεγαλη σημασια εχει να κανεις αιτησεις σε σχετικες θεσεις και θεσεις που ζητανε αναλογα προσοντα. Αποφοιτος να κανεια αιτηση σε θεση senior χαμενος κοπος... Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από OxiGiannisGiannakis
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Επισης μεγαλη σημασια εχει να κανεις αιτησεις σε σχετικες θεσεις και θεσεις που ζητανε αναλογα προσοντα. Αποφοιτος να κανεια αιτηση σε θεση senior χαμενος κοπος... Καλά ναι εδώ όμως έχουμε φτάσει σε σημείο θέσεις όπως helpdesk και support να θέλουν 2-3 χρόνια προϋπηρεσία. Δεν είναι η λίγες φορές που όλοι πιστεύω έχουμε δει θέσει junior - entry level που να θέλει τουλάχιστον 2 χρόνια.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, GimimiG είπε Καλά ναι εδώ όμως έχουμε φτάσει σε σημείο θέσεις όπως helpdesk και support να θέλουν 2-3 χρόνια προϋπηρεσία. Δεν είναι η λίγες φορές που όλοι πιστεύω έχουμε δει θέσει junior - entry level που να θέλει τουλάχιστον 2 χρόνια. Υπαρχουν και οι πονηροι που ζητανε mid level με μισθο junior, περι αυτου προκειται...O junior ειναι αποφοιτος και αντε να εχει κανει καμια 6μηνη πρακτικη...
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Υπαρχουν και οι πονηροι που ζητανε mid level με μισθο junior, περι αυτου προκειται...O junior ειναι αποφοιτος και αντε να εχει κανει καμια 6μηνη πρακτικη... Ο τσιγκούνης και τον 10+ θα τον βγάλει junior εάν θέλει. 😁
GoMaR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Εγω παντως στις 2 τελευταιες δουλειες μου, ειχα στειλει βιογραφικο και δεν απαντησαν. Επειδη τσαντιζομαι με κατι τετοια, τους πηρα τηλεφωνο. Θελει λιγο κλωτσιμο η πορτα για να βρεις δουλεια. Τους πηρα τηλεφωνο λοιπον λεγοντας το ονομα μου και αν ειδαν το βιογραφικο μου. Η απαντηση ηταν αρνητικη αλλα τους ειπα το ξανα στελνω επιτοπου και θα περιμενω απαντηση. Μπορει να σταθηκα τυχερος με την τακτικη αυτη, αλλα πιστευω οτι μπορει να μετραει αν μιλησεις μαζι τους τηλεφωνικως. Δειχνει κυνηγι και μπορει να θυμουνται και το ονομα σου απο το τηλεφωνο σου. Βεβαια ειμαι σιγουρος οτι στον κλαδο μου, τα βιογραφικα θα ηταν πολυ λιγοτερα απο οτι στο στοιχειο σου.
pintourikio Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GoMaR είπε Εγω παντως στις 2 τελευταιες δουλειες μου, ειχα στειλει βιογραφικο και δεν απαντησαν. Επειδη τσαντιζομαι με κατι τετοια, τους πηρα τηλεφωνο. Θελει λιγο κλωτσιμο η πορτα για να βρεις δουλεια. Τους πηρα τηλεφωνο λοιπον λεγοντας το ονομα μου και αν ειδαν το βιογραφικο μου. Η απαντηση ηταν αρνητικη αλλα τους ειπα το ξανα στελνω επιτοπου και θα περιμενω απαντηση. Μπορει να σταθηκα τυχερος με την τακτικη αυτη, αλλα πιστευω οτι μπορει να μετραει αν μιλησεις μαζι τους τηλεφωνικως. Δειχνει κυνηγι και μπορει να θυμουνται και το ονομα σου απο το τηλεφωνο σου. Βεβαια ειμαι σιγουρος οτι στον κλαδο μου, τα βιογραφικα θα ηταν πολυ λιγοτερα απο οτι στο στοιχειο σου. Αρχικά καλά έκανες και το πήγες μέχρι τέλους, αλλά θεωρώ ότι μάλλον ήσουν τυχερός. Το πρόβλημα είναι ότι στις περισσότερες αγγελίες πλέον δεν αναγράφουν κανένα στοιχείο της εταιρείας... (Του στυλ "κατασκευαστική στον Πειραιά αναζητεί..") και δεν είναι εφικτή η επικοινωνία. 1) Εγω είχα βρει μια αγγελία εργασίας σε σοβαρή (θεωρητικά) εταιρεια, που ήταν λες και έψαχναν εμένα και εκτός του να στείλω βιογραφικό, αποφάσισα να πάω να το αφήσω και από κοντά μιας και ήταν 20 λεπτά με τα πόδια (να δω τι παίζει, να δουν ότι ενδιαφέρομαι για τη θεση κτλπ. Δεν πιστεύω ότι έχουν αποτέλεσμα τέτοιες τεχνικές πλέον, αλλά είπα ότι δεν έχω να χάσω κάτι). Εεε ήταν από τις πιο χαμένες ώρες στη ζωή μου 😂😂 Χτυπάω κουδούνι... - Παρακαλω; - Καλημέρα σας, να αφήσω ένα βιογραφικό σημείωμα για την αγγελία που έχετε αναρτήσει. - Από που είστε; - Τι εννοείται από που είμαι; - Από που είστε; - Τι σχέση από που είμαι; Εγώ να αφήσω ένα βιογραφικό θέλω, για την αγγελία που έχετε αναρτήσει. - Δεν γίνεται. Δεν είναι κανείς εδώ. - Τι εννοείται δεν είναι κανείς εδώ; (@#'+*@), οκ θα έρθω αύριο-μεθαύριο μιας και μένω στο "δίπλα τετράγωνο". - Δεν γίνεται. Να στείλετε μαιλ. - Τι εννοείται δεν γίνεται; - Δεν γίνεται. δεν θα είναι κανείς εδώ! Μετά είδα άθλιες αξιολογήσεις στο γοογλε και οι περισσότερες είχαν σχέση με συνεντεύξεις. 2) Φίλο κάλεσαν για συνέντευξη από κατάστημα γνωστής εταιρείας επικοινωνίας μπλε χρώματος, του είπαν ημέρα και ώρα. Τελικά του ακύρωσαν την συνέντευξη γιατί η θέση καλύφθηκε. Μετά από μερικές μέρες τον κάλεσαν και του ζήτησαν τα ρέστα για ποιο λόγο δεν πήγε στη συνέντευξη... Του είπαν ότι αν ήθελε όντως την δουλειά θα πήγαινε για συνέντευξη κι ας του την ακύρωσαν 😂🤣 (Σόρρυ για τα σεντόνια, άρρωστος που βαριέται όλη μέρα σπίτι) Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από pintourikio 1 1
Jesse007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Αυτο μπορει να εχει μια βαση για καποιον αποφοιτο. Αν κανεις αποκτησει εργασιαση εμπειρια στο αντικειμενο του εστω και για ενα χρονο το βιογραφικο του με σωστο στησιμο θα λαβει αρκετη προσοχη. Δεν μιλαμε καν για καπιον με 2-5 χρονια προυπηρεσια, εκει αλλαζει το παιχνιδι... Επισης μεγαλη σημασια εχει να κανεις αιτησεις σε σχετικες θεσεις και θεσεις που ζητανε αναλογα προσοντα. Αποφοιτος να κανεια αιτηση σε θεση senior χαμενος κοπος... Το οτι ζητάνε senior level δεν σημαίνει ότι θα βρούν κιολας. Οπότε, το να μην στέλνεις και εκεί που ζητάνε 1-3 χρόνια εμπειρία το θεωρώ κακή συμβουλή. Στέλνεις ΠΑΝΤΟΎ και ανάλογα με τον ανταγωνισμό που θα έχει μια θέση, μπορεί να σε ζητήσουν. Εγω πχ προηγουμενες μερες ειχα στειλει για μια θεση σινιορ και με πηραν πισω για αλλη θεση. Ποτε δεν ξερεις. 1
panatha1369 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 με αυτο το προφιλ στο linkedin https://www.linkedin.com/in/apostolis-antoniou-0462b598/ και ειμαι στο ψαξιμο εδω και εναμιση χρονο..εχω περασει καποιες συνεντευξεις και ειχα και δυο offer αλλα με 3 μηνες συμβασεις..
Jesse007 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, panatha1369 είπε με αυτο το προφιλ στο linkedin https://www.linkedin.com/in/apostolis-antoniou-0462b598/ και ειμαι στο ψαξιμο εδω και εναμιση χρονο..εχω περασει καποιες συνεντευξεις και ειχα και δυο offer αλλα με 3 μηνες συμβασεις.. αλλαξε φωτο 1
panatha1369 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 https://www.itspossible.gr/πολλές-εταιρίες-δημοσιεύουν-αγγελίε/
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, panatha1369 είπε https://www.itspossible.gr/πολλές-εταιρίες-δημοσιεύουν-αγγελίε/ Πρέπει να έχω πετύχει 2 τέτοιες αγγελίες οι οποίες είναι ανοιχτές από πολύ πριν το καλοκαίρι, δεν γίνετε ρε φίλε να ψάχνεις sysadmin εδώ και πάνω από μισό χρόνο και να μην βρίσκεις. 1 ώρα πριν, pintourikio είπε Το πρόβλημα είναι ότι στις περισσότερες αγγελίες πλέον δεν αναγράφουν κανένα στοιχείο της εταιρείας... (Του στυλ "κατασκευαστική στον Πειραιά αναζητεί..") και δεν είναι εφικτή η επικοινωνία. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, γιατί εγώ τουλάχιστον πριν στείλω κάπου το βιογραφικό μου πάντα ψάχνω στο streetview να δω πως είναι η εταιρία απέξω. Έτσι γλιτώνεις τις εταιρίες φάντασμα, δηλαδή σε μια αγγελία, η διεύθυνση της «εταιρίας» στην κυριολεξία δεν υπήρχε! Εκεί που έλεγε η διεύθυνση ήταν μόνο χωράφια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα