Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα, εδώ και κάμποσους μήνες έχω μπει στην διαδικασία του να στέλνω βιογραφικά σε αγγελίες εργασίας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν παίρνω καμία απάντηση. Πριν ξεκινήσω αυτό το thread διάβασα σχεδόν όλα τα άλλα threads στο insomnia με περιεχόμενο του "πως να βρω δουλεία" αλλά έβλεπα ότι σε όλα έλεγαν ότι τους απορρίπτουν στις συνεντεύξεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με απορρίπτουν χωρίς ούτε καν να με πάρουν ένα τηλέφωνο ή ένα email. Έχω απογοητευτεί σε βαθμό που κάθε μέρα κάνω κωλοδάχτυλο στο κορνιζαρισμένο μου πτυχίο. Όσο για το βιογραφικό μου, το έχω τροποποιήσει πάνω από 20 φορές και το έχω βασίσει πάνω σε κάποιου που έχει πάνω από 10 χρόνια που το χρησιμοποιεί και έχει επιτυχία. Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω για να σας βοηθήσω, γιατί δεν έχω απολυτός καμιά ηδέα γιατί με "γράφουν" όλοι κανονικά.
vamvakoolas Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, GimimiG είπε Καλησπέρα, εδώ και κάμποσους μήνες έχω μπει στην διαδικασία του να στέλνω βιογραφικά σε αγγελίες εργασίας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν παίρνω καμία απάντηση. Πριν ξεκινήσω αυτό το thread διάβασα σχεδόν όλα τα άλλα threads στο insomnia με περιεχόμενο του "πως να βρω δουλεία" αλλά έβλεπα ότι σε όλα έλεγαν ότι τους απορρίπτουν στις συνεντεύξεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με απορρίπτουν χωρίς ούτε καν να με πάρουν ένα τηλέφωνο ή ένα email. Έχω απογοητευτεί σε βαθμό που κάθε μέρα κάνω κωλοδάχτυλο στο κορνιζαρισμένο μου πτυχίο. Όσο για το βιογραφικό μου, το έχω τροποποιήσει πάνω από 20 φορές και το έχω βασίσει πάνω σε κάποιου που έχει πάνω από 10 χρόνια που το χρησιμοποιεί και έχει επιτυχία. Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω για να σας βοηθήσω, γιατί δεν έχω απολυτός καμιά ηδέα γιατί με "γράφουν" όλοι κανονικά. γενικα περιγραφεις το θεμα σου και ισως παρεις και γενικες απαντησεις: εχεις προυπηρεσια; εχεις δουλεψει; εχεις στειλει σε μεγαλες εταιριες; σε μικρες; Ενα τιπ και χωρις να ξερω τι δουλεια κανεις: σε κοπελα που τελειωσε...κοινων λειτουργος(!) και δεν εβρισκε με τη καμμια δουλεια στο αντικειμενο της, προτεινα να βρει μια ασχετη δουλεια ή σε "εθελοντικη/βασικη" εργασια στο αντικειμενο. Ξεκινησε στο χαμογελο του παιδιου αμισθη, μετα πηρε μισθο, μετα δουλεψε σε ασχετη δουλεια (γραμματεας σε κλινικη). Στο ενδιαμεσο εστελνε και μετα απο 2-3 χρονια δουλεια βρηκε δουλεια πανω στο αντικειμενο της. Ουτε αλλαγη σε βιογραφικο ουτε να καθεται ολη ημερα και να στεναχωριεται 3
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε γενικα περιγραφεις το θεμα σου και ισως παρεις και γενικες απαντησεις: εχεις προυπηρεσια; εχεις δουλεψει; εχεις στειλει σε μεγαλες εταιριες; σε μικρες; Ενα τιπ και χωρις να ξερω τι δουλεια κανεις: σε κοπελα που τελειωσε...κοινων λειτουργος(!) και δεν εβρισκε με τη καμμια δουλεια στο αντικειμενο της, προτεινα να βρει μια ασχετη δουλεια ή σε "εθελοντικη/βασικη" εργασια στο αντικειμενο. Ξεκινησε στο χαμογελο του παιδιου αμισθη, μετα πηρε μισθο, μετα δουλεψε σε ασχετη δουλεια (γραμματεας σε κλινικη). Στο ενδιαμεσο εστελνε και μετα απο 2-3 χρονια δουλεια βρηκε δουλεια πανω στο αντικειμενο της. Ουτε αλλαγη σε βιογραφικο ουτε να καθεται ολη ημερα και να στεναχωριεται Έχω σπουδάσει "Μηχανικός Πληροφορικής" και έχω εργαστεί περίπου 1 χρόνο σε κατάστημα υπολογιστών σαν τεχνικός, αλλά αυτό έκλεισε και τώρα έχω μείνει άνεργος. Έχω στείλει και σε μεγάλες και σε μικρές εταιρίες και σε καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις, αλλά τζίφος. Το να εργαστώ εθελοντικά και αμισθί δεν παίζει γιατί έχω ανάγκη τα λεφτά. Το να εργαστώ όμως άσχετα με το αντικείμενο μου είναι μια ιδέα που μέρα με την μέρα γίνεται όλο και πιο αρεστή σε εμένα
vamvakoolas Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 τοτε κανε κατι ασχετο και παραλληλα στειλε βιογραφικα. Μπορεις να βρεις μια δουλεια χωρις δεσμευση (π.χ περιπτερο/πωλητης κτλ) και οποτε εχεις κατι καλο ...τη κανεις.
Bomber-21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν είμαι σίγουρος τι σημαίνει "Μηχανικός Πληροφορικής" και τι επίπεδο σπουδών αφορά (ΤΕΙ;) αλλά ο κλάδος της Πληροφορικής είναι αυτός με την μεγαλύτερη ίσως ζήτηση στην αγορά εργασίας και μου κάνει εντύπωση που σε αγνοούν. Ίσως να έπαιρνες κάποια δημοφιλή πιστοποίηση ή να έκανες κάποιο μεταπτυχιακό για να αύξανες τις πιθανότητες σου να βρεις μια θέση εργασίας; Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2023 από Bomber-21 1
truman2193 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Νομιζω οτι σε θεσεις προγραμματισμου πχ το να εχεις ενα πτυχιο δεν αρκει. Βασικα ειναι το bare minimum. Αν δεν εχεις δειγμα της δουλειας σου ανεβασμενο σε github κλπ δεν νομιζω να μπουν καν στην διαδικασια να σε δοκιμασουν. Βεβαια αν δεν ειναι θεση προγραμματισμου, πολυ πιθανον να μην τους φτανει η προυπηρεσια και να πρεπει να βαλεις λιγη "σαλτσα".
Jesse007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, GimimiG είπε Καλησπέρα, εδώ και κάμποσους μήνες έχω μπει στην διαδικασία του να στέλνω βιογραφικά σε αγγελίες εργασίας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν παίρνω καμία απάντηση. Πριν ξεκινήσω αυτό το thread διάβασα σχεδόν όλα τα άλλα threads στο insomnia με περιεχόμενο του "πως να βρω δουλεία" αλλά έβλεπα ότι σε όλα έλεγαν ότι τους απορρίπτουν στις συνεντεύξεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με απορρίπτουν χωρίς ούτε καν να με πάρουν ένα τηλέφωνο ή ένα email. Έχω απογοητευτεί σε βαθμό που κάθε μέρα κάνω κωλοδάχτυλο στο κορνιζαρισμένο μου πτυχίο. Όσο για το βιογραφικό μου, το έχω τροποποιήσει πάνω από 20 φορές και το έχω βασίσει πάνω σε κάποιου που έχει πάνω από 10 χρόνια που το χρησιμοποιεί και έχει επιτυχία. Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω για να σας βοηθήσω, γιατί δεν έχω απολυτός καμιά ηδέα γιατί με "γράφουν" όλοι κανονικά. Eγω πάντως έχω στείλει καμια 20αρια και με καλεσαν για συνεντευξη 4. Αυτο που θυμαμαι να μου λενε ειναι οτι το job market ανοιγει συνηθως Σεπτεμβρη και Ιανουαριο, αφου φευγουν υπαλληλοι και ανοιγουν θεσεις μετα απο τα δωρα και μετα απο ολες τις αδειες που δικαιουνται. Πόσους μήνες ψάχνεις αν επιτρέπεται; Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2023 από Jesse007 4
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Bomber-21 είπε Δεν είμαι σίγουρος τι σημαίνει "Μηχανικός Πληροφορικής" και τι επίπεδο σπουδών αφορά (ΤΕΙ;) αλλά ο κλάδος της Πληροφορικής είναι αυτός με την μεγαλύτερη ίσως ζήτηση στην αγορά εργασίας και μου κάνει εντύπωση που σε αγνοούν. Ίσως να έπαιρνες κάποια δημοφιλή πιστοποίηση ή να έκανες κάποιο μεταπτυχιακό για να αύξανες τις πιθανότητες σου να βρεις μια θέση εργασίας; Ναι είναι ΤΕΙ πληροφορικής. Τώρα αρχίζω να διαβάζω για το CCNA, αλλά για μεταπτυχιακό δεν παίζει, γιατί δεν μπορώ να δεσμευτώ για 2 χρόνια και δεν νομίζω ότι θα βοηθήσεις και πολύ 2 λεπτά πριν, truman2193 είπε Νομιζω οτι σε θεσεις προγραμματισμου πχ το να εχεις ενα πτυχιο δεν αρκει. Βασικα ειναι το bare minimum. Αν δεν εχεις δειγμα της δουλειας σου ανεβασμενο σε github κλπ δεν νομιζω να μπουν καν στην διαδικασια να σε δοκιμασουν. Βεβαια αν δεν ειναι θεση προγραμματισμου, πολυ πιθανον να μην τους φτανει η προυπηρεσια και να πρεπει να βαλεις λιγη "σαλτσα". Σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν ενδιαφέρομαι για προγραμματιστής και ποτέ δεν ήμουνα καλός στον προγραμματισμό βασικά με ενδιαφέρουν τα δίκτυα, αλλά τώρα πια θα δούλευα σε οποιοδήποτε τομέα. Έχω στείλει βιογραφικά σε θέσεις όπως helpdesk, support, τεχνικός η/υ και δικτύων κ.α.
Allan-Wake Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, GimimiG είπε Καλησπέρα, εδώ και κάμποσους μήνες έχω μπει στην διαδικασία του να στέλνω βιογραφικά σε αγγελίες εργασίας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν παίρνω καμία απάντηση. Πριν ξεκινήσω αυτό το thread διάβασα σχεδόν όλα τα άλλα threads στο insomnia με περιεχόμενο του "πως να βρω δουλεία" αλλά έβλεπα ότι σε όλα έλεγαν ότι τους απορρίπτουν στις συνεντεύξεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με απορρίπτουν χωρίς ούτε καν να με πάρουν ένα τηλέφωνο ή ένα email. Έχω απογοητευτεί σε βαθμό που κάθε μέρα κάνω κωλοδάχτυλο στο κορνιζαρισμένο μου πτυχίο. Όσο για το βιογραφικό μου, το έχω τροποποιήσει πάνω από 20 φορές και το έχω βασίσει πάνω σε κάποιου που έχει πάνω από 10 χρόνια που το χρησιμοποιεί και έχει επιτυχία. Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω για να σας βοηθήσω, γιατί δεν έχω απολυτός καμιά ηδέα γιατί με "γράφουν" όλοι κανονικά. φτιαξε ενα καλο προφιλ στο linkedin... Θα ερθουν ευκαιριες.. αλλα μονο απο εκει... 5
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, Jesse007 είπε Eγω πάντως έχω στείλει καμια 20αρια και με καλεσαν για συνεντευξη 4. Αυτο που θυμαμαι να μου λενε ειναι οτι το job market ανοιγει συνηθως Σεπτεμβρη και Ιανουαριο, αφου φευγουν υπαλληλοι και ανοιγουν θεσεις μετα απο τα δωρα και μετα απο ολες τις αδειες που δικαιουνται. Πόσους μήνες ψάχνεις αν επιτρέπεται; Ψάχνω από Μάιο. 1 λεπτό πριν, Allan-Wake είπε φτιαξε ενα καλο προφιλ στο linkedin... Θα ερθουν ευκαιριες.. αλλα μονο απο εκει... Το έχω δοκιμάσει και το linkedin και πήγε τελείως άπατο.
Jesse007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Και εγώ θεωρώ οτι το linkedin βοηθαει μονο φτασμένους επαγγελματικά και εταιρίες που δεν έχουν HR. Αμα έχουν HR στην ελλάδα βαζουν σε σαιτς τις δουλειές. Μην απελπίζεσαι. Να σε ρωτήσω κάτι άλλο; Συμφοιτητές σου βρίσκουν εύκολα δουλειά που να τους ικανοποιει;
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, Jesse007 είπε Και εγώ θεωρώ οτι το linkedin βοηθαει μονο φτασμένους επαγγελματικά και εταιρίες που δεν έχουν HR. Αμα έχουν HR στην ελλάδα βαζουν σε σαιτς τις δουλειές. Μην απελπίζεσαι. Να σε ρωτήσω κάτι άλλο; Συμφοιτητές σου βρίσκουν εύκολα δουλειά που να τους ικανοποιει; Από τους λίγους που έχουμε κρατήσει επικοινωνία λένε ότι και αυτοί δεν μπορούν να βρούνε πάνω στο αντικείμενο και ψάχνονται αλλού.
Jesse007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αρα ειναι θεμα κλαδου και οχι προσωπικό σου. Θα σου ελεγα το ιδιο με τους παραπανω. Βρες κατι αλλο για χαρτζηλικωμα και ψαχνε παραλληλα. Αν το ειχες κανει απο Οκτωβρη θα ειχες ηδη 3 μηνιατικα. Επειδη και εγω σε αυτη τη φαση ειμαι απο αρχες δεκεμβρη, εχω βαλει οριο να βρω κατι μεχρι τελος ιανουαριου και μετα θα ψαξω καπου για μεροκάματο. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2023 από Jesse007 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Αν και είμαι λίγο διστακτικός να ανεβάσω το βιογραφικό μου, το ανεβάζω βαριά επεξεργασμένο.
filip123go Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, GimimiG είπε Αν και είμαι λίγο διστακτικός να ανεβάσω το βιογραφικό μου, το ανεβάζω βαριά επεξεργασμένο. Βιογραφικό.pdf 45.16 kB · 2 downloads Διπλωματική δεν έκανες; Γιατί δεν τη γράφεις; Επίσης, κανένα σεμινάριο στη σχολή ή ότιδηποτε άλλο; Το βιογραφικό σου είναι πολύ φτωχό. Και εγώ θα το προσπερνούσα. Δεν μας λες και πόσο χρονών είσαι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα