Πέτρος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 51 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Η προταση σου ηταν η As(s)rock , οταν σου ειπα οτι οι Asrock "δεν κανουν για τιποτα" και δεν εχει και pci-e 5.0 ΤΟΤΕ την εφερες σαν λυση γραφοντας "Αυτή εδώ, κάνει κάτι?" Δεν ηταν ποτε η πρωτη σου επιλογη ουτε την εδωσες αρχικα σαν εναλακτικη. Το οτι συμφωνησα λοιπον και εγω οτι με 60€ παραπανω υπαρχουν ΠΟΛΥ καλυτερες επιλογες και επισημανα παλι την Asus που εδειξες δεν ξερω γιατι το θεωρεις τρολαρισμα. Δηλαδη αν εδειχνα μια αλλη με τα ιδια specs στην ιδια τιμη θα αλλαζε κατι εφοσον ΚΑΙ για εμενα ειναι καλυτερη επιλογη; Αντιδρας λες και σου ειπα "κοιτα να μαθαινεις" και απαντας με λογικη "εγω τη προλαβα πρωτος". Ποιά Asrock δεν έχει 5th gen? Η Riptide (που δεν την έβαλα καν εγώ αρχικά στην κουβέντα)? Διαβάζεις αυτά που παραθέτουμε ή απλά κοιτάς να απαντήσεις? Gen5 είναι, τόσο σε gpu όσο και σε Μ2. 1η-3η-5η επιλογή, εκεί είναι το ζήτημα? Μπήκα στον τσιγγούνη και απλά είδα τί έχει διαθέσιμο σε χαμηλότερες τιμές από τα 400€ (γιατί αυτό ήταν το ζήτημα) κι έδωσα 1-2 που μου φάνηκαν normal. Θα στο γράψω ξεκάθαρα: Το ότι εσύ δεν γουστάρεις/θες/δέχεσαι τις Asrock σαν λύση, αφορά και ενδιαφέρει εσένα μόνο, κανέναν άλλο. Δεν θα κάτσει κανείς να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη επιλογή σου (σεβαστή για εσένα, προφανώς), εκτός κι αν συζητάτε για στήσιμο μηχανήματος εκείνη τη στιγμή και πεις "ότι θέτε εκτός από Asrock!". Αν ο οποιοσδήποτε δέχεται μόνο τις ASUS (ή κάτι άλλο) σαν άξιες λόγου, δικαίωμά του και πρόβλημά του. Δεν θα κάτσουμε όλοι οι υπόλοιποι να απορρίψουμε τα πάντα-όλα σε συζήτηση για το αν τελικά στήνεται μηχάνημα με μητρική στα 400 (ξαναγράφω, εκεί ξεκίνησε η συζήτησή μας, όσο κι αν προσπαθείς να το πας αλλού τώρα) ή και παρακάτω. Έχεις τις παραδοχές σου, ακολούθησέ τις ως προς τις δικές σου επιλογές. Μην περιμένεις να τις πάρουμε οι υπόλοιποι ως θέσφατο και να συζητάμε μόνο με βάση αυτές. Τα υπόλοιπα, είναι τρολάρισμα αφού δεν συμφώνησες κάπου, γιατί απλά ξεκάθαρα και πάλι δεν είχες κοιτάξει τί (αντί)πρότεινα και μου το έδωσες ως παράδειγμα...το παράδειγμά μου, με σπουδή κιόλας. 1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε Επειδη δεν ημουν σιγουρος για τις διαφορες B650 X670 αν ξαναδιαβασεις στο τελος του ποστ μου σου γραφω: Θα μπορουσες απλα να μου απαντησεις "δεν εχουν διαφορες" "εχουν διαφορες στο OC PBO εκει και εκει" Από πονηριές ξέρω κι εγώ. Τα προσέθεσες αυτά αφού είχα ήδη απαντήσει, αλλιώς θα φαίνονταν στην παράθεσή μου. Δεν μπορούσα να απαντήσω, συνεπώς, σε κάτι που εκείνη τη στιγμή δεν είχες γράψει. Αν δεν ήξερες, δε, κακώς έγραψες αρχικά ότι υπάρχει θέμα στο να διαλέξει κάποιος 650Ε για oc/pbo σε 125w επεξεργαστή. Πολύ βολικά, βλέπω, δεν απαντάς στα ουσιαστικά (τί ισχύει με τις gen4/5, τελικά, και αν όντως χρειάζονται, πχ) και πάμε γύρω-γύρω-όλοι.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Πέτρος είπε Μην βάζεις Asrock, δικαίωμά σου, αλλά δεν αποτελεί κριτήριο για κανέναν πέρα από εσένα. Ρώτα τον @akoinonitos να σου πει για την πρόσφατη εμπειρία του με την Asrock και το report της σε σχέση με την αντικαταστάτριά της ή με το τί κάνει η κάθε μια. Γνώμη tubers...μάλιστα. Ποιός μίλησε για μητρική των 50€? Συζητάμε για τα 400€ με το ζόρι, όταν υπάρχουν αξιοπρεπέστατες επιλογές χαμηλότερα και έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα βγουν και νέες πιο φτηνές για τους 3δ από τις υπάρχουσες. Συζητάμε για 550/660 vs 670E...ούτε καν 650Ε, για WiFi6 vs no wifi, για...για...για..., απλά για να γράψουμε "θες 400€ για τον 3δ". Αυτή εδώ, ξέρω...δεν έχει gen5: https://www.skroutz.gr/s/38675869/MSI-Mag-B650-Tomahawk-WIFI-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html#specs Αυτή εδώ, κάνει κάτι?: https://www.skroutz.gr/s/38676939/Asus-Rog-Strix-B650-A-Gaming-WIFI-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html Συζητάμε για μνήμες με διαφορές που δεν υπάρχουν, αφού καλά-καλά δεν βρίσκουμε μνήμη να κάνει αυτά που λέμε στην τιμή που λέμε. Βρήκες μνήμη να πάει 4000+ με καλό lat για να έχει νόημα ο 12/13th με ddr4 vs 3d (που ήταν η κουβέντα) ή έστω non3d ddr5 (που να έχει νόημα για ΑΜ5...όχι να πιάσουμε τίποτα 7000, πχ, που δεν μπορεί καν να χρησιμοποιηθεί αυτή τη στιγμή)? Ούτε σήμερα, ούτε σε 2 χρόνια, ούτε σε 5, ούτε σε 7 δεν θα χρειαστείς pcix5 για τη gpu (για Μ2 δεν συζητάμε καν, είναι για γέλια και σαν σκέψη μόνο). Δεν το γεμίζει το 4 ούτε η 6090, σου βάζω ότι στοίχημα θες από σήμερα, τυφλά. Οι 6400/500 είναι αδιάφορες στην κουβέντα μας, προϊόντα μιας διεστραμμένης κατάστασης έτσι κι αλλιώς...συζητάμε για gaming σύστημα προδιαγραφών 3δ, με όλα τα χαρακτηριστικά που μου ανέφερες πριν και στα σοβαρά λέμε ότι θέλουμε gen5 μήπως βάλουμε κάρτα γραφικών με 4lanes και χαντακώνεται? Εχεις δικιο εχεις κανει παραθεση τον "Amdακη" που τη προτεινει και το θεωρησα λαθος μου σαν δικο σου ποστ οταν απανταγα 1-1 τα σκελη του ποστ σου. Δεν εχω κανει καμια πονηρια, ναι μεν το εκανα edit αλλα πριν απαντησεις, απλα συμπληρωσα τη σκεψη μου για να ξεκαθαρισω οτι δεν ημουν σιγουρος λιγα δευτερολεπτα μετα τη κοινοποίηση, ενω εσυ ειχες κανει ηδη quote στο προχειρο και εγραφες τη δικη σου απαντηση. Το οτι οι Asrock ΔΕΝ ειναι καλες μητρικες ειναι κατα γενικη ομολογια(κυριως τα φθηνα μοντελα), δεν νομιζω οτι το ακουσες σημερα μονο απο εμενα. Απο εκει και περα οπως πολυ σωστα λες ο καθε ενας βαζει οτι θελει εφοσον υπαρχει στη αγορα και πωλειται κανονικα. Αν το εκρινα με βαση τι θα εβαζα ΕΓΩ και οχι για να γινεται συζητηση εγω θα εβαζα Intel. Το οτι συζηταω σε θεμα των AMD ειναι γιατι επισημανα οτι ο 5800x3D στεκεται αξιοπρεπεστα ακομα και σημερα με κοστος στο 1/3 απο την πλατφορμα ΑΜ5. Eκει λοιπον με ρωτησεις γιατι η Intel τι επιλογες εχει; Oριστε λοιπον εβαλα ASrock ΑΜ4 ,εβαλα τη φθηνοτερη B650 που υπαρχει και εβαλα και τις φθηνοτερες DDR5 που υπαρχουν ενω στα DDR4 εχω 3600 CL16. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από BlurayMoviesGreece
Πέτρος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 16 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Το οτι συζηταω σε θεμα των AMD ειναι γιατι επισημανα οτι ο 5800x3D στεκεται αξιοπρεπεστα ακομα και σημερα με κοστος στο 1/3 απο την πλατφορμα ΑΜ5. Eδώ συμφωνούμε, σχεδόν (καλά, όχι και 1/3...είπαμε). Ακόμα και +25% να είναι σε σχέση με τον 58003δ ο 78003δ, δεν αφορά παρά μόνο λίγους με κάρτες με ισχύ από 3090 και πάνω, που θέλουν να πάρουν και τα τάληρα από το h/w τους. Οι υπόλοιποι, ειδικά αν έχουν ήδη ένα καλό μηχάνημα (58003δ, 13700+ κλπ), με μια μεσαία gpu, συζητάμε πόσο ακόμα έχουν να πάρουν. Σε θέμα "επένδυσης" και μόνο, σε τωρινή αγορά, έχουν αξία οι νεότεροι 3δ προφανώς, αφού θα έχουν όλα τα καλούδια που θα μας απασχολήσουν την επόμενη 5ετία.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Πέτρος είπε Eδώ συμφωνούμε, σχεδόν (καλά, όχι και 1/3...είπαμε). Ακόμα και +25% να είναι σε σχέση με τον 58003δ ο 78003δ, δεν αφορά παρά μόνο λίγους με κάρτες με ισχύ από 3090 και πάνω, που θέλουν να πάρουν και τα τάληρα από το h/w τους. Οι υπόλοιποι, ειδικά αν έχουν ήδη ένα καλό μηχάνημα (58003δ, 13700+ κλπ), με μια μεσαία gpu, συζητάμε πόσο ακόμα έχουν να πάρουν. Σε θέμα "επένδυσης" και μόνο, σε τωρινή αγορά, έχουν αξία οι νεότεροι 3δ προφανώς, αφού θα έχουν όλα τα καλούδια που θα μας απασχολήσουν την επόμενη 5ετία. To 1/3 βγαινει με βαση τα Rumors και τη τιμη 799$ για τον 7950x3d με το ΦΠΑ παει 930-950€ αν δεν οργιασουν και δεν φτασει τα 1000€ στο Ελλαντα. 930-950 + 250€ μια decent Μ/b + 180-190€ decent 32gb ddr5 θα πας 1400€; Oταν το combo 5800x3D ειναι κατω απο 500€. Καθε game αντιμετοπιζει διαφορετικα το συστημα δεν εχουν ολα την ιδια συμπεριφορα. Καποια πχ δινουν FPS οσο μεγαλυτερα ειναι τα clock σου ή οσο μεγαλυτερο ειναι το single core score. Kαποια δινουν FPS αναλογα με το ποσους πυρηνες εχει το συστημα γιατι τους εκμεταλευεται ολους. Καποια ειτε εχεις 6 cores ειτε εχει 600 cores ειναι το ιδιο. Καποια εκμεταλευονται μεχρι πχ το 60 cashe και καποια μεχρι πχ 90 cashe οποτε και 1000 να εχεις δεν αλλαζει κατι. Kαποια αποδιδουν καλα στο SAM και καποια αλλα ειναι το ιδιο με SAM και RBar. Ολες αυτες οι διαφορες και αλλες τοσες που δεν αναφερω εχουν σαν αποτελεσμα να βλεπουμε διαφορες απο game σε game και αποτελεσματα που μπορει να σε κανουν να νομιζεις οτι μπορει να ειναι fake. Nα βλεπεις τον 5800x3D να εχει καλυτερα FPS απο 7950x και 13900κ. Nα βλεπεις τον 13600κ να εχει καλυτερα FPS απο 5800x3D και 7950x. Nα βλεπεις τον 7600x να εχει τα ιδια ή καλυτερα FPS απο τον 7950x. Nα βλεπεις τους 13600κ 13700κ 13900κ να εχουν τα ιδια FPS. Nα βλεπεις τους 7000 να εχουν ολοι τα ιδια FPS. Eτσι λοιπον καταληγουμε σε ενα Average αχταρμα που δεν μπορει να ειναι αντιπροσωπευτικο της σχεσης Cashe vs FPS. Δηλαδη η cashe δεν θα αλλαξει ξαφνικα τα παντα αλλα επιλεκτικα σε καποια με αποτελεσμα το Average να εχει μικροτερες αλλαγες απο οσο νομιζουμε. Aν σου δειχνει με cherry picking 20-30% , στο Αverage θα ειναι καπου 15% και αυτο με δεδομενο οτι ο 7950x με τον 7950x3D ηταν ακριβος στα ιδια specs με extra cashe. Xαμηλοτερο clock, χαμηλοτερο TDP και χαμηλοτερο TJunction (95->89) δηλωνει απωλιες σε σχεση με τον 7950x και απο εκει και περα θα ερθει η εξτρα cashe να καλυψει το κενο του υποδιεστερου Clock,TDP,TJ και να σου δωσει οτι εξτρα μπορει να σου δωσει σε games που η cashe παιζει ρολο(οχι σε ολα). Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από BlurayMoviesGreece
Dr_Pepper Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 6/1/2023 στις 10:27 ΜΜ, Dr_Pepper είπε Αν αυτό ειναι το θέμα είναι μόνο gaming τι το συζητάμε; κάτσε να σου δείξω πως θα ειναι: @BlurayMoviesGreece Πάλι μέσα έπεσα η αύξηση ειναι δραματική έναντι του 5800Χ3D Και είναι νωρίς ακόμη απότι καταλαβαίνω υπάρχουν "παιδικά δοντάκια" θέματα με την διαχείρισιση των threads στον 7950Χ3D πχ ο driver με την ανακοίνωση έχει σημαντική διαφορά απο τον driver που βγήκε λιγο μετά Αυτό φαίνεται επίσης και σε παιχνίδια που εξαρτώνται αρκετά απο τις υψηλές συχνότητες ανα πυρήνα όπου βλέπουμε τον 7950X3D να ειναι κάτω απο τον 7950Χ αλλά απο την άλλη ο 5800Χ3D συνεχίζει να ειναι πάνω την σειρά 5000 αναμένω με ανυπομονησία να στρώσει η κατάσταση για να δω "τελικές" επιδόσεις καθώς και να δω τον 7800Χ3D (που θα έχει 1 CCD άρα μικρότερο latency και γενικά πιο κατάλληλο επεξεργαστή για gaming απο θέμα κατανάλωσης, πυρήνων, κόστους) τα σάλια μου τρέχουν βασικά Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2023 από Dr_Pepper
Herald Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Νεκρανάσταση Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2023 από Herald
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα