Dr_Pepper Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε 0 7600x ειναι το μεγαλυτερο Fail του 2022. Δεν μπορει να περασει ουτε τη 12η γενια με τον 12600κ Συγκρίνουμε με DDR4 τι δεν καταλαβαίνεις; ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ; και τέλος ειναι φθηνότερος απο όλους αυτούς και δεν έχει ουσιαστική διαφορά ακόμη και έτσι να ειναι αλλά δεν νομίζω να ειναι έτσι δηλαδή ο 12600Κ έχει 6% διαφορά απο τον 12900Κ αυτό ειναι fail συγκρίνοντας τις τιμές τους λολ και ο 13700Κ 1.9% διαφορά απο τον 12900Κ ?? δηλαδή αν ο 12900Κ έβγαζε 100 FPS O 12700K έβγαζε 98.1? άλλο fail! Απλά μεθύσανε εκει η στο "αμερικάνικο insomnia" (το techpowerup forum) ή παίζει κάτι άλλο (πχ απο την μέτρηση που το πήρες να ήταν engineering sample ολοι αυτοί οι επεξεργαστές) . ... τα νούμερα ειναι αστεία πάντως βαλανε τον 7600x με OC να έχει χειρότερη επίδοση απότι χωρίς λολ αυτό ειναι πιο κοντά στην πραγματικότητα (επίσης πάλι παρατηρούμε την 6400 mhz για τον intel 1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε ενα Gigabyte του κιλου Ποιου κιλού ρε καλύτερη ειναι απο αυτή που έβαλες εσύ έχει 2 M2 η δικιά σου δεν έχει έχει PCI 4.0 η δικιά σου έχει PCIe 3.0 έχει wifi/bluetooth η δικιά σου δεν έχει κτλ η δικιά σου ειναι του κιλού... https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=39227603%2C33381340 1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε H εκδοση wifi ηταν λαθος μου που δεν την εβαλα και στην Intel οπως και στα αλλα 2 αλλα μιλαμε για 10-20€. ναι κατα λάθος και μόνο 10-20 ευρώ διαφορά Και επίσης αν δεν σου αρέσει η gigabyte πάρε μια asus tuf κυριολεκτικά 16 ευρώ παραπάνω (απο την gigabyte ΑΜ4) όχι και καλά "10-20" 1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε Οι DDR4 ειναι απο 2400 εως 4800 και σου εβαλα 3600 με CL14 οχι με CL18. Aντιστοιχα στις DDR5 δεν σου εβαλα 5400 ουτε 8000 σου εβαλα 6400 με CL32 αντι για 40+. οι DDR4 υπάρχουν χρόνια τώρα δεν έχει σημασία πόσα σκαλοπατάκια ανέβηκες απο την πιο αργή που βγήκε μια δεκαετία πριν σχεδόν. έπρεπε να βάλεις μια ραμ που να είχε έστω ελπίδες ο 12700Κ να έρθει κοντά σε επιδόσεις και μια τέτοια ραμ (όπου βασικά θα πλήρωνες όσο μια καλή DDR5 Οπότε τουλάχιστον κάτι αξιοπρεπές πχ τουλάχιστον 4000) 1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε Εσυ παρε 7950x και βαλε 5600 μνημες τουλαχιστον θα δωσεις χαρα στον πωλητη ή σε αυτον που θα ετοιμασει τη παραγγελια. και όμως το 99% των μετρήσεων που βλέπεις Online (και ενώ παράλληλα στους intel εχουν 6400 + Mhz) βάζουν στους AMD 5200 ή 5600 Και όπως και να έχει και με 5600 θα περνάει τον όποιο raptorlake me DDR4 μνήμη ακόμη και γρήγορη DDR4! 1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε απο εκει και περα εσυ ψαξε βρες 1 game που ειναι AMD favored για να πεταξεις το πινακακι σου. ε καλά δεν έχεις τον θεό σου αυτά ΕΣΥ τα κάνεις όχι εγώ λολ 1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε και μου βαζεις αντι για x670 ενα B650 Δεν έχεις τον θεό σου το ξαναλέω ξέχασα να το σχολιάσω αυτό παραπονιέσαι που δεν έβαλα x670 ενώ εσύ όχι z790 ούτε καν z690 δεν έβαλες!!!!!! δηλαδή και λίγο συναίσθηση... τεσπα τελευταίο ποστ αληθεια τώρα όμως ειναι γελοία αυτά τα "καθρεφτάκια" σαν 5χρονα δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε εσύ εισαι τσουκαλάς της intel Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από Dr_Pepper
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Συγκρίνουμε με DDR4 τι δεν καταλαβαίνεις; ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ; και τέλος ειναι φθηνότερος απο όλους αυτούς και δεν έχει ουσιαστική διαφορά ακόμη και έτσι να ειναι αλλά δεν νομίζω να ειναι έτσι δηλαδή ο 12600Κ έχει 6% διαφορά απο τον 12900Κ αυτό ειναι fail συγκρίνοντας τις τιμές τους λολ και ο 13700Κ 1.9% διαφορά απο τον 12600Κ ?? δηλαδή αν ο 12900Κ έβγαζε 100 FPS O 12700K έβγαζε 98.1? Απλά μεθύσανε εκει η στο "αμερικάνικο insomnia" (το techpowerup forum) ή παίζει κάτι άλλο... τα νούμερα ειναι αστεία πάντως (πχ απο την μέτρηση που το πήρες να ήταν engineering sample ολοι αυτοί οι επεξεργαστές) . αυτό ειναι πιο κοντά στην πραγματικότητα (επίσης πάλι παρατηρούμε την 6400 mhz για τον intel Ποιου κιλού ρε καλύτερη ειναι απο αυτή που έβαλες εσύ έχει 2 M2 η δικιά σου δεν έχει έχει PCI 4.0 η δικιά σου έχει PCIe 3.0 έχει wifi/bluetooth η δικιά σου δεν έχει κτλ η δικιά σου ειναι του κιλού... https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=39227603%2C33381340 ναι κατα λάθος και μόνο 10-20 ευρώ διαφορά Και επίσης αν δεν σου αρέσει η gigabyte πάρε μια asus tuf κυριολεκτικά 16 ευρώ παραπάνω (απο την gigabyte ΑΜ4) όχι και καλά "10-20" οι DDR4 υπάρχουν χρόνια τώρα δεν έχει σημασία πόσα σκαλοπατάκια ανέβηκες απο την πιο αργή που βγήκε μια δεκαετία πριν σχεδόν. έπρεπε να βάλεις μια ραμ που να είχε έστω ελπίδες ο 12700Κ να έρθει κοντά σε επιδόσεις και μια τέτοια ραμ (όπου βασικά θα πλήρωνες όσο μια καλή DDR5 Οπότε τουλάχιστον κάτι αξιοπρεπές πχ τουλάχιστον 4000) και όμως το 99% των μετρήσεων που βλέπεις Online (και ενώ παράλληλα στους intel εχουν 6400 + Mhz) βάζουν στους AMD 5200 ή 5600 Και όπως και να έχει και με 5600 θα περνάει τον όποιο raptorlake me DDR4 μνήμη ακόμη και γρήγορη DDR4! ε καλά δεν έχεις τον θεό σου αυτά ΕΣΥ τα κάνεις όχι εγώ λολ Nα σου θυμισω οτι απο ενα σημειο και μετα σταματησα να συγκρινω Intel με AMD και συγκρινα 5800x3D με 7950x3D γιατι ηξερα που καταληγουν αυτες οι συζητησεις. To oτι ξαναγυρισα σε Intel ηταν γιατι το ζητησε ο Πετρος να δειξω τι προταση εχει η Intel. Oταν σου εγραψα για τις μητρικες μαλλον δεν το καταλαβες. Για αυτη τη συγκριση μιλαω μιας και ειναι και οι 2 AM5 και οχι AM4 με AM5 μιας και δεν υπαρχει AM4 με PC-e 5.0. https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=38541238%2C39227603 Μου κανει εντυπωση που εχουν βγει εδω και 3-4 μηνες αλλα επελεξες παλι να εμφανηστεις μετα τα price drops για να μας πεις ποσο εχουν επεξεργαστες,μητρικες και DDR5. Οταν ειχαν πχ 600€ cpu 400€ m/b 500€ ddr5 δεν εγραφες ουτε καλημερα. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από BlurayMoviesGreece
adtakhs Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Toν 7900x τον εβαλα τυπικα κανονικα εκει πρεπει να μπει ο 7800x3D (καπου στα 530€) . Συγνώμη, αλλά μια Asrock B650-E Riptide έχει 235€ . https://www.skroutz.gr/s/38849872/Asrock-B650E-PG-Riptide-WiFi-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html Ξαναλέω B650E που έχει παντού PCI-E v5.0 Ποιος ο λόγος για 400€ μητρική στο AM5, την στιγμή κι όλας που οι 3D επεξεργαστές θα παίζουν με 50watt TDP χαμηλότερα , άρα και οι απαιτήσεις τροφοδοσίας θα είναι πολύ μικρότερες; Υπάρχουν και απλές Β650 με 170-180€. Κατά τα άλλα, Micro ATX στον Intel , άσκοπα ακριβή μητρική στον 5800X3D που παίζει και με μητρική των 60€ . Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από adtakhs 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, adtakhs είπε Συγνώμη, αλλά μια Asrock B650-E Riptide έχει 235€ . https://www.skroutz.gr/s/38849872/Asrock-B650E-PG-Riptide-WiFi-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html Ξαναλέω B650E που έχει παντού PCI-E v5.0 Ποιος ο λόγος για 400€ μητρική στο AM5, την στιγμή κι όλας που οι 3D επεξεργαστές θα παίζουν με 50watt TDP χαμηλότερα , άρα και οι απαιτήσεις τροφοδοσίας θα είναι πολύ μικρότερες; Υπάρχουν και απλές Β650 με 170-180€. Κατά τα άλλα, Micro ATX στον Intel , άσκοπα ακριβή μητρική στον 5800X3D που παίζει και με μητρική των 60€ . Η συγκριση τιμων συνηθως γινεται σε αντιστοιχα μοντελα για αυτο επελεξα σε ολα Asus TUF Plus που ειναι αξιοπρεπεστατα μοντελα με καλο μεσο ορο δυνατοτητων και VRM και οχι κινεζιες. H Asrock εχει φαει ban απο τους περισσοτερους reviewers γιατι στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν καλυπτε ουτε τα βασικα ή ειχε αθλια temps. Kαι σε Intel υπαρχουν μητρικες με 70€ αλλα δεν θα ηταν σωστη η συγκριση. Ο 5800x3D μπαινει σε μητρικη των 60 αλλα παλι δεν θα ηταν TUF. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από BlurayMoviesGreece
adtakhs Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Η συγκριση τιμων συνηθως γινεται σε αντιστοιχα μοντελα για αυτο επελεξα σε ολα Asus TUF Plus που ειναι αξιοπρεπεστατα μοντελα και οχι κινεζιες. Kαι σε Intel υπαρχουν μητρικες με 70€ αλλα δεν θα ηταν σωστη η συγκριση. Ο 5800x3D μπαινει σε μητρικη των 60 αλλα παλι δεν θα ηταν TUF. Ως γνωστόν η Intel TUF B660 (ddr4) έχει τόση σχέση με την TUF X670E (ddr5), Όση έχει ένα Datsun με πατάτες σε σχέση με μια Lamborghini..... Μου αρέσει όμως που η σύγκριση γίνεται TUF με TUF .... Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από adtakhs
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, adtakhs είπε Ως γνωστόν η Intel TUF B660 (ddr4) έχει τόση σχέση με την TUF X670 (ddr5), Όση έχει ένα κάρο με πατάτες σε σχέση με μια Lamborghini..... E ναι ολα τα B660 εχουν pci-e 5.0 ενω πολλα AM5 εχουν pci-e 4.0 ακομα και στα 200€. Τουλαχιστον τα VRMs ειναι πανω κατω τα ιδια. Αsrock και τα Colorful που βρηκες ειναι καλυτερα απο TUF... Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από BlurayMoviesGreece
Mythoplasths Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Στις 5/1/2023 στις 7:52 ΜΜ, NickMMM είπε Για δοκιμασε εσυ να παιξεις RUST και αν πιανεις τα 140 fps σε official server εγω θα βγαλω φτερα!! φυσικα δεν μιλαω για αναλυσεις 1080p αλλα παραπανω Και να φανταστώ.. Τα 140 είναι λίγα ναι;
pirmen56 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 38 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε Και να φανταστώ.. Τα 140 είναι λίγα ναι; Ο χώρος του gaming χρειάζεται επειγόντως Double Blind Test για να προσδιοριστεί από ποιο frame rate και πάνω δεν βελτιώνονται οι επιδόσεις των παικτών και από ποιο δεν υπάρχει αντιληπτή διαφορά. Δύο αρκετά διαφορετικά πράγματα. Γιατί τελευταία διαβάζουμε ένα σωρό αβάσιμες απόψεις που πάνε να βγάλουν ακόμα και τα 240Hz/καρέ ανεπαρκή. 1
Πέτρος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 15 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Toν 7900x τον εβαλα τυπικα κανονικα εκει πρεπει να μπει ο 7800x3D (καπου στα 530€) . Aν και θα φάμε σκούπα γερή (και θα μας αξίζει), απλά επειδή απάντησες σε εμένα και επανήλθα τώρα, απαντώ ανάκατα: Οι μνήμες που δείχνεις είναι οι παρακάτω...CL16 όπως σου επισημάνθηκε. Διαθεσιμότητα 4-10 ημέρες, αλλά από αξιόπιστο κατάστημα, οπότε όλα καλά. Θα ανέβουν σε 12/13 imc, αλλά 4000+/14, δεν θα πάνε, ας είμαστε σοβαροί. Έχουν 2-3 μέλη εδώ kit 4000+/14, αν τους πετύχουμε κάπου μπορούμε να ρωτήσουμε τί+πώς, και κυρίως πόσο. Στους 3δ, βέβαια, δεν θέλουμε 6400/30-28 ή οτιδήποτε τέτοιο. Ακόμα και το "απλό" 6000/30-32 θα σηκωθεί μια χαρά για τους (δεδομένους) περιορισμούς του socket/imc και το θέμα του lat θα το καταπιεί η 3δ. Το θέμα του b/w, το μόνο πραγματικά υπαρκτό, περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί (α, και να δούμε πόσο πραγματικά επηρεάζει πέρα από bench). Έχουμε ξεκαθαρίσει καιρό τώρα ότι το θέμα με τις μητρικές στους ΑΜ5 (αλλά και στους 13χχχ/ddr5) είναι για ξύλο. Το ζήτημα είναι ότι και έχουν βελτιωθεί κάπως τα πράγματα (καλή ώρα η μητρική που δίνει παρακάτω ο @adtakhs . Τη σύγκριση με "ίδια" μοντέλα την κάνουμε για άλλους λόγους, όχι για αυτούς που αναφέρθηκαν παραπίσω. Η μητρική είναι αυτή: https://pg.asrock.com/MB/AMD/B650E PG Riptide WiFi/index.us.asp#Specification Αν εσύ θεωρείς ότι δεν είναι καλή με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σε αυτή την τιμή, μην την πάρεις, πραγματικά. Βάζεις 670Ε, ούτε καν το "απλό" 670, απέναντι σε 550/660? Αν ο σκοπός είναι να βγει το παραμύθι ότι "χρειάζεται μητρική με 400€" (που αυτό ρώτησα παραπίσω), οκ...αξία ως προς την κουβέντα που κάνουμε, δεν έχει πάντως. Αν είχες γράψει "μητρική με 600", θα έβαζες κάποια σε αυτή την τιμή μόνο και μόνο επειδή...? Οι 3δ θα έχουν (όπως και ο 5800Χ3δ) χαμηλότερο όριο wattage...πολύ πιο χαμηλές απαιτήσεις σε "κυκλώματα". Για αυτό το λόγο, δε, θα βγουν και νέες μητρικές με πιο "μαλακό" σχεδιασμό σε Power delivery. Χαμηλότερες απαιτήσεις σε τροφοδοσία, χαμηλότερες απαιτήσεις σε ψύξεις (που ήταν εξωφρενικές στους κανονικούς στα μεγάλα watt), χαμηλότερες (ίσως...δεν έχω εμπιστοσύνη και εκτίμηση στους μητρικάδες και στην αλυσίδα διάθεσης) τιμές. Για PCIX5, δεν συζητάμε...παραμύθια της Xαλιμάς. Η gen3 τώρα άρχισε να ζορίζεται πια, με τις τωρινές κάρτες (βασικά με την 4090 μόνο) και συζητάμε για gen5? Η 4 ξαφνικά δεν μας κάνει? Θα βάλουμε μήπως Μ2gen5, να κοστίζει το 1γίγα παραπάνω από τη μητρική και να θέλει active cooling για να σταθεί χειμώνα, να ψήνει τα πάντα γύρω του? Επειδή τους εξαντλήσαμε και τους gen4, ειδικά σε gaming (μιλάμε για αυτή τη χρήση πάντα) έχουμε συγκλονιστεί. Άντε, θα έρθει τώρα όπου να'ναι το ds και θα σοκαριστούμε...θα παρακαλάμε για gen6. 15 ώρες πριν, Πέτρος είπε Οπότε και οι s1700 αποτυχία, ε? Δεν καταλαβαίνω, ειλικρινά. Οι 6000/36 έχουν 200€ σήμερα. Τα 400€ για μητρική, για ποιο λόγο? Οι τιμές στην Intel, για να χτυπήσει αντίστοιχες επιδόσεις, είναι χαμηλότερες? Πάνε οι ddr4 3200/16 σε 4400/14 για να χτυπήσουν lat+b/w στους 13χχχ και να μην μένουν πίσω αισθητά, με χαμηλό κόστος? 5 ώρες πριν, adtakhs είπε Συγνώμη, αλλά μια Asrock B650-E Riptide έχει 235€ . https://www.skroutz.gr/s/38849872/Asrock-B650E-PG-Riptide-WiFi-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html Ξαναλέω B650E που έχει παντού PCI-E v5.0 Ποιος ο λόγος για 400€ μητρική στο AM5, την στιγμή κι όλας που οι 3D επεξεργαστές θα παίζουν με 50watt TDP χαμηλότερα , άρα και οι απαιτήσεις τροφοδοσίας θα είναι πολύ μικρότερες; Υπάρχουν και απλές Β650 με 170-180€. Κατά τα άλλα, Micro ATX στον Intel , άσκοπα ακριβή μητρική στον 5800X3D που παίζει και με μητρική των 60€ . Αυτό που τελικά θα είναι το πραγματικό πρόβλημα, θα είναι οι τιμές των 3δ. Σίγουρα θα βαρέσει αλύπητα στην αρχή όλο το κύκλωμα (με τη μαμά ΑΜΔ πρώτη-πρώτη). Βλέπουμε και κάνουμε. Θα πέσει σφαγή σε benches/αναλύσεις, για το αν τελικά αξίζουν τα (δεδομένα) παραπάνω χρήματα σε σχέση με 58003δ/13χχχ+ddr4. Μόνο να είναι αναλύσεις που στέκουν, όχι αναλύσεις απλά για να δείξουμε κάτι.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Aν και θα φάμε σκούπα γερή (και θα μας αξίζει), απλά επειδή απάντησες σε εμένα και επανήλθα τώρα, απαντώ ανάκατα: Οι μνήμες που δείχνεις είναι οι παρακάτω...CL16 όπως σου επισημάνθηκε. Διαθεσιμότητα 4-10 ημέρες, αλλά από αξιόπιστο κατάστημα, οπότε όλα καλά. Θα ανέβουν σε 12/13 imc, αλλά 4000+/14, δεν θα πάνε, ας είμαστε σοβαροί. Έχουν 2-3 μέλη εδώ kit 4000+/14, αν τους πετύχουμε κάπου μπορούμε να ρωτήσουμε τί+πώς, και κυρίως πόσο. Στους 3δ, βέβαια, δεν θέλουμε 6400/30-28 ή οτιδήποτε τέτοιο. Ακόμα και το "απλό" 6000/30-32 θα σηκωθεί μια χαρά για τους (δεδομένους) περιορισμούς του socket/imc και το θέμα του lat θα το καταπιεί η 3δ. Το θέμα του b/w, το μόνο πραγματικά υπαρκτό, περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί (α, και να δούμε πόσο πραγματικά επηρεάζει πέρα από bench). Έχουμε ξεκαθαρίσει καιρό τώρα ότι το θέμα με τις μητρικές στους ΑΜ5 (αλλά και στους 13χχχ/ddr5) είναι για ξύλο. Το ζήτημα είναι ότι και έχουν βελτιωθεί κάπως τα πράγματα (καλή ώρα η μητρική που δίνει παρακάτω ο @adtakhs . Τη σύγκριση με "ίδια" μοντέλα την κάνουμε για άλλους λόγους, όχι για αυτούς που αναφέρθηκαν παραπίσω. Η μητρική είναι αυτή: https://pg.asrock.com/MB/AMD/B650E PG Riptide WiFi/index.us.asp#Specification Αν εσύ θεωρείς ότι δεν είναι καλή με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σε αυτή την τιμή, μην την πάρεις, πραγματικά. Βάζεις 670Ε, ούτε καν το "απλό" 670, απέναντι σε 550/660? Αν ο σκοπός είναι να βγει το παραμύθι ότι "χρειάζεται μητρική με 400€" (που αυτό ρώτησα παραπίσω), οκ...αξία ως προς την κουβέντα που κάνουμε, δεν έχει πάντως. Αν είχες γράψει "μητρική με 600", θα έβαζες κάποια σε αυτή την τιμή μόνο και μόνο επειδή...? Οι 3δ θα έχουν (όπως και ο 5800Χ3δ) χαμηλότερο όριο wattage...πολύ πιο χαμηλές απαιτήσεις σε "κυκλώματα". Για αυτό το λόγο, δε, θα βγουν και νέες μητρικές με πιο "μαλακό" σχεδιασμό σε Power delivery. Χαμηλότερες απαιτήσεις σε τροφοδοσία, χαμηλότερες απαιτήσεις σε ψύξεις (που ήταν εξωφρενικές στους κανονικούς στα μεγάλα watt), χαμηλότερες (ίσως...δεν έχω εμπιστοσύνη και εκτίμηση στους μητρικάδες και στην αλυσίδα διάθεσης) τιμές. Για PCIX5, δεν συζητάμε...παραμύθια της Xαλιμάς. Η gen3 τώρα άρχισε να ζορίζεται πια, με τις τωρινές κάρτες (βασικά με την 4090 μόνο) και συζητάμε για gen5? Η 4 ξαφνικά δεν μας κάνει? Θα βάλουμε μήπως Μ2gen5, να κοστίζει το 1γίγα παραπάνω από τη μητρική και να θέλει active cooling για να σταθεί χειμώνα, να ψήνει τα πάντα γύρω του? Επειδή τους εξαντλήσαμε και τους gen4, ειδικά σε gaming (μιλάμε για αυτή τη χρήση πάντα) έχουμε συγκλονιστεί. Άντε, θα έρθει τώρα όπου να'ναι το ds και θα σοκαριστούμε...θα παρακαλάμε για gen6. Αυτό που τελικά θα είναι το πραγματικό πρόβλημα, θα είναι οι τιμές των 3δ. Σίγουρα θα βαρέσει αλύπητα στην αρχή όλο το κύκλωμα (με τη μαμά ΑΜΔ πρώτη-πρώτη). Βλέπουμε και κάνουμε. Θα πέσει σφαγή σε benches/αναλύσεις, για το αν τελικά αξίζουν τα (δεδομένα) παραπάνω χρήματα σε σχέση με 58003δ/13χχχ+ddr4. Μόνο να είναι αναλύσεις που στέκουν, όχι αναλύσεις απλά για να δείξουμε κάτι. Εγω δεν θα εβαζα ποτε στο συστημα μου Asrock για να γλιτωσω μερικα ευρω. Τα τελευταια χρονια εχουν αποδειχθει σκουπιδια και εχουν φαει ban απο τους περισσοτερους youtubers για βαρεθηκαν να τις κατηγορουν για ακαταλληλα προιοντα. Επισης εχουν φαει ban οπως και πολλα gigabyte προιοντα γιατι απαιτουσαν να δουν το βιντεο πριν κυκλοφορησει για να κανουν υποδειξεις για τo πως θα παρουσιαστει και ενδεχομενως να μη κατηγορηθει. Υπαρχουν μητρικες που λες "ελα μωρε stock ειναι ο επεξεργαστης δεν τραβαει και πολλα ρευματα" και η μητρικη επιανε τους 90c με ασυρματο θερμομετρο. Ο καθε ενας βεβαια οτι θελει βαζει, κουτια με 20€ τροφοδοτικα με 30€ μητρικες με 50€ κτλ. Εγω θεωρω οτι ολα τα parts θα πρεπει να εχουν αναλογη ποιοτητα ,δεν μπορεις να βαζεις πχ επεξεργαστη των 400€+ και μητρικη των 50€ απλα επειδη μπαινει. Θα βαλεις μια μητρικη εστω των 150€ που θα εχει καλη ποιοτητα κατασκευης,καλα VRM ,πολλα usb, καλη καρτα ηχου, συγχρονα wifi b/t και τα τελευταια features σε pci-e ,nvme ,ddr κτλ. Εγω πχ θα εβαζα αυτη με τον 5800x3D https://www.skroutz.gr/s/25774610/Asus-ROG-Strix-B550-A-Gaming-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html Σημερα μπορει να μη χρειαστεις το pci-e αλλα σε 2 χρονια μπορει να εχει σημασια με τις 5090. Ειδικα σε AM5 που η πλατφορμα θα κρατησει τουλαχιστον μεχρι το 2025 δεν βρισκω το λογο να μη εχω pci-e 5.0. Καλυτερα να το εχω και να μη το χρειαστω παρα να το χρειαστω και να μη το εχω. Οπως πχ εγινε με τις B450 ή με τους Ryzen 5000G που ειχαν pci-e 3.0 και οι 6400 6500 που ηταν ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ καρτες σερνονταν στο pci-e 3.0. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από BlurayMoviesGreece
Mythoplasths Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, pirmen56 είπε Ο χώρος του gaming χρειάζεται επειγόντως Double Blind Test για να προσδιοριστεί από ποιο frame rate και πάνω δεν βελτιώνονται οι επιδόσεις των παικτών και από ποιο δεν υπάρχει αντιληπτή διαφορά. Δύο αρκετά διαφορετικά πράγματα. Γιατί τελευταία διαβάζουμε ένα σωρό αβάσιμες απόψεις που πάνε να βγάλουν ακόμα και τα 240Hz/καρέ ανεπαρκή. Εγώ ήμουν σαρκαστικός... Στο 140.. Δεν ξέρω.. Διαβάζεις * γκειμερζ * που λένε λιγα τα 60-70 καρέ.. Και την ίδια στιγμή γράφουν διδυραμβθκα σχόλια για τα 25 με το ζόρι του στεαμ ντεκ.. Βγάλε εσύ αν τολμάς συμπέρασμα για τους * γκειμερζ * εγώ γέρος άνθρωπος είμαι.. Δεν μπλέκω 1
Πέτρος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Εγω δεν θα εβαζα ποτε στο συστημα μου Asrock για να γλιτωσω μερικα ευρω. Τα τελευταια χρονια εχουν αποδειχθει σκουπιδια και εχουν φαει ban απο τους περισσοτερους youtubers για βαρεθηκαν να τις κατηγορουν για ακαταλληλα προιοντα. Επισης εχουν φαει ban οπως και πολλα gigabyte προιοντα γιατι απαιτουσαν να δουν το βιντεο πριν κυκλοφορησει για να κανουν υποδειξεις για τo πως θα παρουσιαστει και ενδεχομενως να μη κατηγορηθει. Υπαρχουν μητρικες που λες "ελα μωρε stock ειναι ο επεξεργαστης δεν τραβαει και πολλα ρευματα" και η μητρικη επιανε τους 90c με ασυρματο θερμομετρο. Μην βάζεις Asrock, δικαίωμά σου, αλλά δεν αποτελεί κριτήριο για κανέναν πέρα από εσένα. Ρώτα τον @akoinonitos να σου πει για την πρόσφατη εμπειρία του με την Asrock και το report της σε σχέση με την αντικαταστάτριά της ή με το τί κάνει η κάθε μια. Γνώμη tubers...μάλιστα. 2 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Εγω θεωρω οτι ολα τα parts θα πρεπει να εχουν αναλογη ποιοτητα ,δεν μπορεις να βαζεις πχ επεξεργαστη των 400€+ και μητρικη των 50€ απλα επειδη μπαινει. Θα βαλεις μια μητρικη εστω των 150€ που θα εχει καλη ποιοτητα κατασκευης,καλα VRM ,πολλα usb, καλη καρτα ηχου, συγχρονα wifi b/t και τα τελευταια features σε pci-e ,nvme ,ddr κτλ. Εγω πχ θα εβαζα αυτη με τον 5800x3D https://www.skroutz.gr/s/25774610/Asus-ROG-Strix-B550-A-Gaming-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html Ποιός μίλησε για μητρική των 50€? Συζητάμε για τα 400€ με το ζόρι, όταν υπάρχουν αξιοπρεπέστατες επιλογές χαμηλότερα και έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα βγουν και νέες πιο φτηνές για τους 3δ από τις υπάρχουσες. Συζητάμε για 550/660 vs 670E...ούτε καν 650Ε, για WiFi6 vs no wifi, για...για...για..., απλά για να γράψουμε "θες 400€ για τον 3δ". Αυτή εδώ, ξέρω...δεν έχει gen5: https://www.skroutz.gr/s/38675869/MSI-Mag-B650-Tomahawk-WIFI-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html#specs Αυτή εδώ, κάνει κάτι?: https://www.skroutz.gr/s/38676939/Asus-Rog-Strix-B650-A-Gaming-WIFI-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html Συζητάμε για μνήμες με διαφορές που δεν υπάρχουν, αφού καλά-καλά δεν βρίσκουμε μνήμη να κάνει αυτά που λέμε στην τιμή που λέμε. Βρήκες μνήμη να πάει 4000+ με καλό lat για να έχει νόημα ο 12/13th με ddr4 vs 3d (που ήταν η κουβέντα) ή έστω non3d ddr5 (που να έχει νόημα για ΑΜ5...όχι να πιάσουμε τίποτα 7000, πχ, που δεν μπορεί καν να χρησιμοποιηθεί αυτή τη στιγμή)? 2 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Σημερα μπορει να μη χρειαστεις το pci-e αλλα σε 2 χρονια μπορει να εχει σημασια με τις 5090. Ειδικα σε AM5 που η πλατφορμα θα κρατησει τουλαχιστον μεχρι το 2025 δεν βρισκω το λογο να μη εχω pci-e 5.0. Καλυτερα να το εχω και να μη το χρειαστω παρα να το χρειαστω και να μη το εχω. Οπως πχ εγινε με τις B450 ή με τους Ryzen 5000G που ειχαν pci-e 3.0 και οι 6400 6500 που ηταν ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ καρτες σερνονταν στο pci-e 3.0. Ούτε σήμερα, ούτε σε 2 χρόνια, ούτε σε 5, ούτε σε 7 δεν θα χρειαστείς pcix5 για τη gpu (για Μ2 δεν συζητάμε καν, είναι για γέλια και σαν σκέψη μόνο). Δεν το γεμίζει το 4 ούτε η 6090, σου βάζω ότι στοίχημα θες από σήμερα, τυφλά. Οι 6400/500 είναι αδιάφορες στην κουβέντα μας, προϊόντα μιας διεστραμμένης κατάστασης έτσι κι αλλιώς...συζητάμε για gaming σύστημα προδιαγραφών 3δ, με όλα τα χαρακτηριστικά που μου ανέφερες πριν και στα σοβαρά λέμε ότι θέλουμε gen5 μήπως βάλουμε κάρτα γραφικών με 4lanes και χαντακώνεται?
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Πέτρος είπε Μην βάζεις Asrock, δικαίωμά σου, αλλά δεν αποτελεί κριτήριο για κανέναν πέρα από εσένα. Ρώτα τον @akoinonitos να σου πει για την πρόσφατη εμπειρία του με την Asrock και το report της σε σχέση με την αντικαταστάτριά της ή με το τί κάνει η κάθε μια. Γνώμη tubers...μάλιστα. Ποιός μίλησε για μητρική των 50€? Συζητάμε για τα 400€ με το ζόρι, όταν υπάρχουν αξιοπρεπέστατες επιλογές χαμηλότερα και έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα βγουν και νέες πιο φτηνές για τους 3δ από τις υπάρχουσες. Συζητάμε για 550/660 vs 670E...ούτε καν 650Ε, για WiFi6 vs no wifi, για...για...για..., απλά για να γράψουμε "θες 400€ για τον 3δ". Αυτή εδώ, ξέρω...δεν έχει gen5: https://www.skroutz.gr/s/38675869/MSI-Mag-B650-Tomahawk-WIFI-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html#specs Αυτή εδώ, κάνει κάτι?: https://www.skroutz.gr/s/38676939/Asus-Rog-Strix-B650-A-Gaming-WIFI-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html Συζητάμε για μνήμες με διαφορές που δεν υπάρχουν, αφού καλά-καλά δεν βρίσκουμε μνήμη να κάνει αυτά που λέμε στην τιμή που λέμε. Βρήκες μνήμη να πάει 4000+ με καλό lat για να έχει νόημα ο 12/13th με ddr4 vs 3d (που ήταν η κουβέντα) ή έστω non3d ddr5 (που να έχει νόημα για ΑΜ5...όχι να πιάσουμε τίποτα 7000, πχ, που δεν μπορεί καν να χρησιμοποιηθεί αυτή τη στιγμή)? Ούτε σήμερα, ούτε σε 2 χρόνια, ούτε σε 5, ούτε σε 7 δεν θα χρειαστείς pcix5 για τη gpu (για Μ2 δεν συζητάμε καν, είναι για γέλια και σαν σκέψη μόνο). Δεν το γεμίζει το 4 ούτε η 6090, σου βάζω ότι στοίχημα θες από σήμερα, τυφλά. Οι 6400/500 είναι αδιάφορες στην κουβέντα μας, προϊόντα μιας διεστραμμένης κατάστασης έτσι κι αλλιώς...συζητάμε για gaming σύστημα προδιαγραφών 3δ, με όλα τα χαρακτηριστικά που μου ανέφερες πριν και στα σοβαρά λέμε ότι θέλουμε gen5 μήπως βάλουμε κάρτα γραφικών με 4lanes και χαντακώνεται? To X670 δεν το εβαλα για να "δειξω" οτι οι 3D θα θελουν 370€ μητρικη, το εβαλα γιατι ο Δοκτωρ Πιπεριας αναφερθηκε αρκετες φορες για Overclocking και PBO 7950x3D. Oποτε δεν συζηταμε για minimum requirements και τη φθηνοτερη της αγορας . H "Extreme" σειρα για τα AM5 ειναι η X670 και η Β650 ειναι "entry". Aν ελεγε οτι θα βαλει εναν 7800x3D με μια μητρικη να κανει τη δουλεια του θα του εβαζα το Asus TUF GAMING B650M-PLUS με 229€ (ναι m-atx γιατι θα πρεπει να ειναι Atx;) και ας μην εχει PCi-e 5.0, oπως στον 5800x3D δεν εβαλα B450 ουτε Χ570 αλλα ενα B550 . Στα Pci-e Gen 3 4 5 υπαρχουν διαφορες και θα υπηρχαν μεγαλυτερες με τη 4090 αν δεν αλλαζαν τελευταια στιγμη αποφαση να τις βγαλουν με πρωτυπο Gen 4.0 ενω αρχικα ειχαν σκοπο να βγει Gen 5.0. Οι 5090 θα ειναι σιγουρα Gen 5.0 και δεν χρειαζεται να τερματησεις το Bandwidth για να υπαρξουν διαφορες απο Gen σε Gen. Aλλοι βαζουν μεγαλυτερο επεξεργαστη(+200€) η πιο γρηγορες μνημες(+100€) για να κερδισουν 5-10FPS και δεν θα υπολογισουν απωλειες των 10-40; Με 60€ διαφορα πας σε μητρικη που ειναι η μερα με τη νυχτα απο Asrock σε LetsRock. Aυτο που δεν ξερω γιατι δεν εχω ασχοληθει καθολου ειναι αν οι B650 εχουν τις ιδιες δυνατοτητες σε Overclocking, σε PBO και Memory OC με τις B650E και X670E. https://www.skroutz.gr/s/38676939/Asus-Rog-Strix-B650-A-Gaming-WIFI-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από BlurayMoviesGreece
Πέτρος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε To X670 δεν το εβαλα για να "δειξω" οτι οι 3D θα θελουν 370€ μητρικη, το εβαλα γιατι ο Δοκτωρ Πιπεριας αναφερθηκε αρκετες φορες για Overclocking και PBO 7950x3D. Oποτε δεν συζηταμε για minimum requirements και τη φθηνοτερη της αγορας . H "Extreme" σειρα για τα AM5 ειναι η X670 και η Β650 ειναι "entry". Aν ελεγε οτι θα βαλει εναν 7800x3D με μια μητρικη να κανει τη δουλεια του θα του εβαζα το Asus TUF GAMING B650M-PLUS με 229€ (ναι m-atx γιατι θα πρεπει να ειναι Atx;) και ας μην εχει PCi-e 5.0, oπως στον 5800x3D δεν εβαλα B450 ουτε Χ570 αλλα ενα B550 . Στα Pci-e Gen 3 4 5 υπαρχουν διαφορες και θα υπηρχαν μεγαλυτερες με τη 4090 αν δεν αλλαζαν τελευταια στιγμη αποφαση να τις βγαλουν με πρωτυπο Gen 4.0 ενω αρχικα ειχαν σκοπο να βγει Gen 5.0. Οι 5090 θα ειναι σιγουρα Gen 5.0 και δεν χρειαζεται να τερματησεις το Bandwidth για να υπαρξουν διαφορες απο Gen σε Gen. Aλλοι βαζουν μεγαλυτερο επεξεργαστη(+200€) η πιο γρηγορες μνημες(+100€) για να κερδισουν 5-10FPS και δεν θα υπολογισουν απωλειες των 10-40; Με 60€ διαφορα πας σε μητρικη που ειναι η μερα με τη νυχτα απο Asrock σε LetsRock. https://www.skroutz.gr/s/38676939/Asus-Rog-Strix-B650-A-Gaming-WIFI-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html Οκ, τρολάρεις και άσχημα μάλιστα...επίπεδο κάποιου άλλου που έχει και καιρό να φανεί, είχαν ηρεμήσει κάπως τα πράγματα, αλλά ανέλαβες εσύ τον αγώνα. Μου δίνεις τη μητρική που σου έδωσα εγώ στο μήνυμα που παραθέτεις? Από εκεί και πέρα, δεν κάνουν τα 650Ε για OC/PBO, ακόμα και για τον 125w 7950Χ3δ? Πώς το γράφεις ότι θέλει 670Ε απαραίτητα, με τί σκεπτικό? Tί λείπει στο "μικρό"? Εμένα με διαολίζουν οι 4 μόνο SATA, γιατί έχω αυτή τη στιγμή 1ssd+3hdds+1 οπτικό (+1 Μ2), αλλά αυτό αφορά τα κολλήματά μου (έχω 1TB δίσκο απλά για να υπάρχει στον οποίο "μπαίνω" μια φορά το μήνα, ίσως και σπανιότερα). Τί throughoutput έχει η 4090 που θα χρειαζόταν gen5 και την κόβει τώρα το 4? To video του GN το έχω δει καιρό τώρα, από τότε που βγήκε. Έχει κι άλλα στοιχεία μέσα, καθώς και κάποια ερωτήματα, τα οποία βολικά "παραβλέπεις". Εν τω μεταξύ, ο ίδιος γράφω ότι μόλις τώρα άρχισε να μην επαρκεί η gen3 και μου δίνεις το παράδειγμα όπου συμβαίνει ακριβώς αυτό...επειδή? Σίγουρα δεν είσαι ο "γνωστός"?
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 55 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Οκ, τρολάρεις και άσχημα μάλιστα...επίπεδο κάποιου άλλου που έχει και καιρό να φανεί, είχαν ηρεμήσει κάπως τα πράγματα, αλλά ανέλαβες εσύ τον αγώνα. Μου δίνεις τη μητρική που σου έδωσα εγώ στο μήνυμα που παραθέτεις? Η προταση σου ηταν η As(s)rock , οταν σου ειπα οτι οι Asrock "δεν κανουν για τιποτα" και δεν εχει και pci-e 5.0 ΤΟΤΕ την εφερες σαν λυση γραφοντας "Αυτή εδώ, κάνει κάτι?" Δεν ηταν ποτε η πρωτη σου επιλογη ουτε την εδωσες αρχικα σαν εναλακτικη. Το οτι συμφωνησα λοιπον και εγω οτι με 60€ παραπανω υπαρχουν ΠΟΛΥ καλυτερες επιλογες και επισημανα παλι την Asus που εδειξες δεν ξερω γιατι το θεωρεις τρολαρισμα. Δηλαδη αν εδειχνα μια αλλη με τα ιδια specs στην ιδια τιμη θα αλλαζε κατι εφοσον ΚΑΙ για εμενα ειναι καλυτερη επιλογη; Αντιδρας λες και σου ειπα "κοιτα να μαθαινεις" και απαντας με λογικη "εγω τη προλαβα πρωτος". 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Από εκεί και πέρα, δεν κάνουν τα 650Ε για OC/PBO, ακόμα και για τον 125w 7950Χ3δ? Πώς το γράφεις ότι θέλει 670Ε απαραίτητα, με τί σκεπτικό? Tί λείπει στο "μικρό"? Επειδη δεν ημουν σιγουρος για τις διαφορες B650 X670 αν ξαναδιαβασεις στο τελος του ποστ μου σου γραφω: Θα μπορουσες απλα να μου απαντησεις "δεν εχουν διαφορες" "εχουν διαφορες στο OC PBO εκει και εκει" 1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε Aυτο που δεν ξερω γιατι δεν εχω ασχοληθει καθολου ειναι αν οι B650 εχουν τις ιδιες δυνατοτητες σε Overclocking, σε PBO και Memory OC με τις B650E και X670E.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα