Πέτρος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 16 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Δεν ειπα κατι διαφορετικο και εγω αν ξαναδιαβασεις προσθεσα ενα πιο ρεαλιστικο 15% αντι για τα πινακακια της AMD. To ιδιο λες και εσυ τωρα, προσθετεις ενα 15%. 7950x 179FPS +15% = 205.85 να το κανουμε στρογγυλα 206 FPS 13900k 206 FPS Δηλαδη ενας stock 13900k θα εχει περιπου το ιδιο Average με τον 7950x στα μισα χρηματα; Σκεψου να βγει ο KS στα 6Ghz ή καποιος να κανει τον 13900κ 6Ghz. Σκεψου εναν 13700κ στα 6Ghz οταν stock εχει 196 FPS Average. Hw Unboxed ειναι σε ολους γνωστο οτι ειναι "AMD Unboxed" Eχει μαγειρεψει αρκετες φορες πολλα results με cherry picking επιλογες. Aν και ο "Τech Notice" θεωρειται τυχαιος σαν τους αλλους που ακυρωσες μπορεις να το δεις απο την ιδια τη Gigabyte. https://www.gigabyte.com/Press/News/2030 Aκομα και αν βγαζεις αφρους οταν ακους Intel και θες να πας σε AMD παλι τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα. Ο 5800x3D εχει 368€ μαζι με μια μητρικη B550 και DDR4 θες για το σετακι καπου 550€. Ο 7950x3D θα εχει κανα 900€ για πλακα(για να μη πω 1000€) με μια μητρικη και DDR5 για το σετακι θες καπου 1500€. 5800x3D 550€ combo 198 FPS 7950x3D 1500€ combo 179+15%= 206 FPS Ποιος λογικος ανθρωπος θα δωσει 1000€ παραπανω για 8-10FPS; Aυτα τα 1000€ μπορει να τα κανει μια 7900xtx. Αφού μιλάμε για gaming επεξεργαστές (για gaming χρήση, μάλλον), κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα πάρει 7950Χ3δ, έχεις δίκιο. Θα πάρει, ο λογικός, 7800Χ3δ, βαριά κανένα 7900Χ3δ (για να έχει και κάποια ακόμα πλεονεκτήματα με το oc στο 2ο ccx και το μεγαλύτερο ram b/w...έχοντας penalty σε lat και thread scheduling -αντε κι απαυτώσου MS-το τελευταίο με κάποιο όφελος από την 3δ του άλλου ccx...αν δεν τα απαυτωνει όλα ο scheduler της dnfn MS πάλι), και θα έχει >95% σε gaming σε σχέση με τον 7950Χ3δ. Τα ρέστα, καλύτερη gpu, διαρκείας για την ομάδα κλπ.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Αφού μιλάμε για gaming επεξεργαστές (για gaming χρήση, μάλλον), κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα πάρει 7950Χ3δ, έχεις δίκιο. Θα πάρει, ο λογικός, 7800Χ3δ, βαριά κανένα 7900Χ3δ (για να έχει και κάποια ακόμα πλεονεκτήματα με το oc στο 2ο ccx και το μεγαλύτερο ram b/w...έχοντας penalty σε lat και thread scheduling -αντε κι απαυτώσου MS-το τελευταίο με κάποιο όφελος από την 3δ του άλλου ccx...αν δεν τα απαυτωνει όλα ο scheduler της dnfn MS πάλι), και θα έχει >95% σε gaming σε σχέση με τον 7950Χ3δ. Τα ρέστα, καλύτερη gpu, διαρκείας για την ομάδα κλπ. Θα παρει 7800x3D οταν θα εχει φαει 2-3 price drops και οι μητρικες,DDR 5 θα κοστιζουν το μισο απο οτι εχουν τωρα. Ακομα και αν ο 7800x3D ειναι σε πιο "λογικη" τιμη , η πλατφορμα(m/b, ddr5) συνεχιζει να κοστιζει πανω κατω 600€, παραπανω απο οσο ο 5800x3D μαζι με μητρικη και DDR4. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από BlurayMoviesGreece 1
Dr_Pepper Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Αφού μιλάμε για gaming επεξεργαστές (για gaming χρήση, μάλλον), κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα πάρει 7950Χ3δ, έχεις δίκιο. Γιατί δεν κατάλαβα τι πάει να πει κανείς λογικός άνθρωπος ; Δηλαδή αν παίζεις παιχνίδια εισαι παιδί ή και να μην είσαι παιδί δεν κάνεις τίποτα άλλο; Εγώ ας πούμε έχω 5950x αλλά παίζω και games Και σκέφτομαι να πάρω τον 7950X3D όπως είπα και μήνες πριν (και όπως πρόβλεψα μήνες πριν το σκόντο της intel στις τιμές ) Στις 30/8/2022 στις 7:36 ΜΜ, Dr_Pepper είπε Αντικειμενικά περιμένω να κάνει η intel ένα σκόντο στους raptorlake (όπως ανακοίνωσε πως θα κάνει με την σειρά ARC καρτών γραφικών που είπε ότι θα τις τιμολογήσει με βάση την τιμή ανταγωνιστικών μοντέλων σε DX 11 -που εκει έχουν οι arc το πρόβλημα στις επιδόσεις- ) μπας και πάρω φθηνότερα τον 7950x3D όταν βγει Αλλά και "καθαρός" gamer να είσαι πάλι μπορεί να θες να κάνεις βιντεο encoding και να σηκώνεις στο youtube βιντεάκια απο τα παιχνίδια σου ή να κάνεις streaming και να χρησιμοποιείς την CPU για να μην καταπονήσεις την GPU ή το παιχνίδι σου να το απαιτεί πχ εγώ παίζω και σκάκι και κάτι που κάνω πολύ συχνά ειναι να να αναλύω την παρτίδα που μόλις νίκησα (φυσικά! ) ή μια άλλη ιστορική παρτίδα και όσο πιο πολλά και γρήγορα core έχεις τόσο πιο γρήγορα και περισσότερες κινήσεις μπροστά (ή παράλληλες βαριάντες) μπορεί να δει η μηχανή του σκάκι πχ stockfish
Πέτρος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε Θα παρει 7800x3D οταν θα εχει φαει 2-3 price drops και οι μητρικες,DDR 5 θα κοστιζουν το μισο απο οτι εχουν τωρα. Ακομα και αν ο 7800x3D ειναι σε πιο "λογικη" τιμη , η πλατφορμα(m/b, ddr5) συνεχιζει να κοστιζει πανω κατω 600€, παραπανω απο οσο ο 5800x3D μαζι με μητρικη και DDR4. Οπότε και οι s1700 αποτυχία, ε? Δεν καταλαβαίνω, ειλικρινά. Οι 6000/36 έχουν 200€ σήμερα. Τα 400€ για μητρική, για ποιο λόγο? Οι τιμές στην Intel, για να χτυπήσει αντίστοιχες επιδόσεις, είναι χαμηλότερες? Πάνε οι ddr4 3200/16 σε 4400/14 για να χτυπήσουν lat+b/w στους 13χχχ και να μην μένουν πίσω αισθητά, με χαμηλό κόστος?
Dr_Pepper Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, Πέτρος είπε Οι τιμές στην Intel, για να χτυπήσει αντίστοιχες επιδόσεις, είναι χαμηλότερες? όχι και του το είπα αλλά δεν 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε Θα με τρελάνετε εσεις οι fanboyz lol δηλαδή ειναι σαν να στήνεις με μεγάλη μελέτη κάθε λέξη στην πρόταση σου ώστε ειναι max intel χωρίς να αφήνεις ούτε νυχάκι στην AMD lol 1) cherry picking 20% α) πραγματικά το μικρότερο ποσοστό ήταν 21%!! (και το μεγαλύτερο 30% απο αυτά που δείξανε) και εσύ διάλεξες όχι μόνο το μικρότερο αλλά το αφαίρεσες και 1% για να το στρογγυλέψεις β) γιατί cherry picking αφού είδαμε πως σε 1080p με τον 5800x3d τα περισσότερα παιχνίδια επηρεάζονται (και επίσης είδαμε ότι πολλά επηρεάζονται κατα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απο 15% απλά το 15% ειναι το ΑVERAGE του 5800x3d θα μπορούσα να καταλάβω το cherry picking στην ανάλυση να πω εντάξει αλλά στο ποσοστό σαφέστατα και απλά δείξανε μια γκάμα ενδεικτικών αποτελεσμάτων RTS FPS Online γιατί ακόμη δεν βγήκαν "απο τον φούρνο" τα τσιπάκια ποτε να προλάβουν να κάνουν και φούλ μετρήσεις 2) Δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο κυριολεκτικά κανένα λόγο να πιστεύεις αν ξέρεις βασικά πράματα απο υπολογιστές - εκτός απο 1 λόγο να εισαι fanboy ιντελ ή να έχεις intel μετοχές- ότι η διαφορά σε average (γιατί εννοείται ότι μεμονωμένοι τίτλοι θα έχουν πολύ πιο μεγάλη διαφορά) δεν θα ειναι 15%.... 15% διαφορά είχε ο 5800x3D με τον 5800x σε AVERAGE ενώ παράλληλα ο 5800x3D έπιανε μικρότερα clock απο τον 5800x ειναι δεδομένο ότι η 7000 σειρά έχει καλύτερο IPC απο την 5000 ειναι δεδομένο ότι όλοι οι επεξεργαστές που ανακοινώνει το άρθρο έχουν μεγαλύτερο clock απο τον 5800Χ (που με την σειρά του είχε μεγαλύτερο clock και ίδιο IPC με τον 5800X3D και πάλι ήταν 15% πίσω) Άρα ειναι δεδομένο βάση λογικής αν κάποιος ξέρει τι σημαίνει IPC και ποια η σημασία του max clock στα FPS όταν το game ειναι CPU bound ότι θα έχουν πολύ μεγαλύτερη διαφορά απο 15% αν "φορέσουν" οι 7000X 3D cache σαν τον 5800x το γεγονός ότι οι AMD δημοσίευσε μετρήσεις που το επιβεβαιώνουν ειναι άλλος ένας λόγος για να μην έχεις την παραμικρή υποψία δηλαδή δεν χρειαζόταν η AMD να δημοσιεύσει αποτελέσματα ειναι απλά κοινή λογική για όσους ξέρουν τι σημαίνει IPC και Clock και FPS και την σχέση μεταξύ τους. ειναι σαν να ξέρω ότι αν αφήσω ένα βραχάκι να κυλίσει μια κατηφόρα θα πετάξει Χ λίτρα νερό όταν σκάσει στην λίμνη Και αν αντί να το αφήσω να τσουλήσει μόνο του το σπρώξω λίγο (<-- 3Dcache) θα βγάλει Χ+15% λίτρα νερό όταν σκάσει στην λίμνη. Και τώρα να μην πιστεύω να βγάλει παραπάνω απο Χ+15% λίτρα όταν σκάσει στην λίμνη αν σπρώξω (<--3Dcache) έναν βράχο που ειναι πιο μεγάλος (IPC + max clock) απο το προηγούμενο βραχάκι... Γίνεται να βγάλει κάποιος λογικός άνθρωπος ένα τέτοιο συμπέρασμα; Μόνο αν ειναι ανταγωνισμός και βάζουμε στοίχημα και ο κάποιος που βάζει στοίχημα θέλει τον βράχο να κάνει μικρότερο σπλάτς απο τον φελλό του για να μην χάσει τα χρήματα του Υ.Γ αυτό που κάνει την 3D cache να έχει καλύτερα αποτελέσματα στα FPS παιχνίδια δεν ειναι τόσο η διαφορά στην ταχύτητα (σε σχέση με άλλες cache επεξεργαστή όχι με την ram που εκει εννοείται έχει σχέση) αλλά ο όγκος το πόσο μεγάλη ειναι δηλαδή -και άρα χωράει περισσότερα δεδομένα frames προς επεξεργασία ανα hz- το ότι έχουν ήδη γρήγορη cache η 7000 ειναι ένα επιπλέον + όχι limiting factor . Αλλά ακόμη και έτσι να ήταν θα σήμενε απλά ότι δεν θα παίρνανε το full 15% πλεονέκτημα που πήρε ο 5800x3d ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ 5800Χ Αλλά συνεχίζει να υπάρχει το πλεονέκτημα πχ 7700x vs 5800x (non 3D και οι δύο) και σε αυτό προσθέτεις το μικρότερο απο 15% (κατα την θεωρία σου που δεν ισχύει) πλεονέκτημα λόγω 3D cache. όχι μόνο αυτό αλλά σαν κερασάκι στην τούρτα προσθέτεις EXTRA επιδόσεις στον 7900x και 7950x γιατί ειναι καλύτεροι απο τον 7700x(που βαφτίζεται 7800x3D) και πάλι δεν τελειώνει εκει βάζεις ΚΑΙ ΑΛΛΟ EXTRA γιατί όλη η σειρά 7800x3D 7900x3D 7950x3D ειναι overclockable ενώ ο 5800x3D (τουλάχιστον όταν γίνανε οι μετρήσεις που αναφερόμαστε ) δεν ήταν! και έπαιζε stock! Έτσι ειναι γιατί έτσι πάει Τα ιδια κατεβατα μου εγραφες οταν ελεγες οτι ειναι σιγουρο οτι ο 7900x θα εχει οσο ο 5900x στα 400€ ή οτι τα ενσωματομενα γραφικα των Ryzen 7000 επειδη ειναι RDNA 3 θα ειναι αναλογα μιας Rtx 3060 και εκανα να δω ποστς σου κανα 5μηνο απο τοτε που βγηκαν. Ας περιμενουμε λοιπον να δουμε αν το Average θα ειναι 15% ή αν στη Dota ειναι 30% αλλα στο Far Cry 6 και στο Hitman 3 ειναι πχ ειναι 5% οποτε 30+5+5 / 3 = 13.3%. Τα ειδαμε τα γραφηματα και τα παραδειγματα της στη παρουσιαση των Rx7000 . Πιστευε ο κοσμος οτι θα δει 70% αυξηση και η αυξηση τελικα ηταν 30-35%.
Πέτρος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε Γιατί δεν κατάλαβα τι πάει να πει κανείς λογικός άνθρωπος ; Δηλαδή αν παίζεις παιχνίδια εισαι παιδί ή και να μην είσαι παιδί δεν κάνεις τίποτα άλλο; Εγώ ας πούμε έχω 5950x αλλά παίζω και games Και σκέφτομαι να πάρω τον 7950X3D όπως είπα και μήνες πριν (και όπως πρόβλεψα μήνες πριν το σκόντο της intel στις τιμές ) Είπαμε καθαρά gaming χρήση. Τίποτα από αυτά που περιγράφεις δεν είναι αυτό. Αφού ωρέ το βλέπεις το context πάνω στο οποίο γράφω.
Dr_Pepper Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Τα ιδια κατεβατα μου εγραφες οταν ελεγες οτι ειναι σιγουρο οτι ο 7900x θα εχει οσο ο 5900x στα 400€ κάνεις λάθος αυτό που είχα πει τότε ήταν σχετικά με τον 7600x και όντως έπεσε η τιμή του στα 250 και γενικά πέσανε οι τιμές απο όλους (και συνεχίζουν να πέφτουν δεν πέρασε πολλής καιρός ακόμη) και γενικά συνήθως πέφτω μέσα σε αυτά που λέω γιατί ειμαι αντικειμενικός καταναλωτής και όχι φανμποι απλά φαίνεται να υποστηρίζω πολύ AMD γιατί το insomnia ειναι τίγκα στους intel φανμποι που συνέχεια πετάνε ειρωνεία και τα κάνουν όλα κρεμαστάρια και ενοχλούμαι με πράματα που δεν ισχύουν ειδικά όταν (δια μέσω του marketing/διαμόρφωση γνώμης για επιλογή αγοράς απο άτομα που τα διαβάζουν ) το μόνο που κάνουν τέτοιες παραμορφώσεις της αλήθειας υπέρ της intel ειναι να μεγαλώνουν το κασέ της intel και άρα τις τιμές και να ρίχνουν τις επιδόσεις (αν η amd "πέσει" όπως έγινε παλιά με τους μπουλντοζερ) δηλαδή σε κακό όλων μας. και να η απόδειξη ότι βγήκα και συνεχίζω να βγαίνω αληθινός Στις 30/8/2022 στις 7:25 ΜΜ, Dr_Pepper είπε Δεν νομίζω πχ ο 5600x που είχε και αυτός MSRP $299 Βγήκε στα 300 ευρώ περίπου στην ευρώπη Τέσπα θα δούμε κοντός ψαλμός.. Όπως και να έχει επειδή πλησιάζουν γιορτές και ειναι νέοι επεξεργαστές μπλαμπλα εγώ σου λέω και καπέλο να έχουν μέχρι τέλος του χρόνου είμαι σίγουρος ότι θα εξομαλυνθεί στα 300 και απο εκει και ύστερα μετά απο μερικούς μήνες (ειδικά με το που βγουν τα μοντέλα με 3D cache αλλά και raptorlake αν βγουν κοντά τότε θα πέσει και άλλο) Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από Dr_Pepper
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Είπαμε καθαρά gaming χρήση. Τίποτα από αυτά που περιγράφεις δεν είναι αυτό. Αφού ωρέ το βλέπεις το context πάνω στο οποίο γράφω. Toν 7900x τον εβαλα τυπικα κανονικα εκει πρεπει να μπει ο 7800x3D (καπου στα 530€) . Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από BlurayMoviesGreece
Dr_Pepper Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Είπαμε καθαρά gaming χρήση. Τίποτα από αυτά που περιγράφεις δεν είναι αυτό. Αφού ωρέ το βλέπεις το context πάνω στο οποίο γράφω. ναι don't worry απλά έγραψα και εγώ κάτι για να μην νομίζουν ότι παίρνω μονότερμα τον άλλο φίλο μας 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε κάνεις λάθος αυτό που είχα πει τότε ήταν σχετικά με τον 7600x και όντως έπεσε η τιμή του στα 250 και γενικά πέσανε οι τιμές απο όλους (και συνεχίζουν να πέφτουν δεν πέρασε πολλής καιρός ακόμη) και γενικά συνήθως πέφτω μέσα σε αυτά που λέω γιατί ειμαι αντικειμενικός καταναλωτής και όχι φανμποι απλά φαίνεται να υποστηρίζω πολύ AMD γιατί το insomnia ειναι τίγκα στους intel φανμποι που συνέχεια πετάνε ειρωνεία και τα κάνουν όλα κρεμαστάρια και ενοχλούμαι με πράματα που δεν ισχύουν ειδικά όταν (δια μέσω του marketing/διαμόρφωση γνώμης για επιλογή αγοράς απο άτομα που τα διαβάζουν ) το μόνο που κάνουν τέτοιες παραμορφώσεις της αλήθειας υπέρ της intel ειναι να μεγαλώνουν το κασέ της intel και άρα τις τιμές και να ρίχνουν τις επιδόσεις (αν η amd "πέσει" όπως έγινε παλιά με τους μπουλντοζερ) δηλαδή σε κακό όλων μας. και να η απόδειξη ότι βγήκα και συνεχίζω να βγαίνω αληθινός Tι ειχες πει μπορεις να το δεις εδω: H διαφωνια μας ουσιαστικα ηταν οτι εγω ελεγα οτι θα βγουν οσο οι 5000 στο Release και εσυ επεμενες οτι θα βγουν οσο οι 5000 στο τελος που ειχαν φαει 3-4 price drops. Με μια γρηγορη αναζητηση δεν βρηκα αυτο που ελεγες τοτε οτι θα εχουν ενσωματομενα γραφικα RDNA 3 και θα ειναι επιπεδου Rtx 3060 και μολις βγηκε αυτο το βιντεο, μου βγηκε ο καφες απο τη μυτη. Ηταν ξεκαθαρο απο τη παρουσιαση που δεν αφιερωσαν ουτε 2 λεπτα. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από BlurayMoviesGreece
Dr_Pepper Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε Toν 7900x τον εβαλα τυπικα κανονικα εκει πρεπει να μπει ο 7800x3D (καπου στα 530€) . lol όπως είπα και πριν 3 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Θα με τρελάνετε εσεις οι fanboyz lol δηλαδή ειναι σαν να στήνεις με μεγάλη μελέτη κάθε λέξη στην πρόταση σου ώστε ειναι max intel χωρίς να αφήνεις ούτε νυχάκι στην AMD lol Μαρέσει καταρχήν που στον intel βάζεις mini ATX ενώ στον AMD full atx + WIFI Επίσης μαρέσει που ξεχνάς ότι με DDR4 έχεις χαμηλότερες επιδόσεις απο DDR5 Μαρέσει που διάλεξες απο πάνω μια σάπια φθηνή DDR4 (που με αυτή θα έχεις ακόμη χαμηλότερες επιδόσεις) Μαρέσει που βάζεις στον AMD DDR5 6400 (ενώ οι μετρήσεις πάντα που δείχνουν ειναι με 5600) και ούτε την φθηνότερη Τέλος μαρέσει που μιλάς με τον φίλο για καθαρά gaming και επιλέγεις 7900 που και καλύτερος στο gaming ειναι (αν και για λίγο ) και καλύτερος απο θέμα productivity .... για να συγκρίνεις με 13700K πάς σε 7600x φίλος και μην ξεχνιόμαστε ο 13700Κ θα έχει χαμηλότερες επιδόσεις με DDR4 σε σχέση με αυτές που βλέπεις στο απο πάνω βίντεο ! θα έχεις 55€ κέρδος με AMD και θα έχεις καλύτερες επιδόσεις στο gaming αν σε ενδιαφέρει καθαρά gaming και τίποτα άλλο +rgb στις μνήμες σου!. 53 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Tι ειχες πει μπορεις να το δεις εδω: H διαφωνια μας ουσιαστικα ηταν οτι εγω ελεγα οτι θα βγουν οσο οι 5000 στο Release και εσυ επεμενες οτι θα βγουν οσο οι 5000 στο τελος που ειχαν φαει 3-4 price drops. Με μια γρηγορη αναζητηση δεν βρηκα αυτο που ελεγες τοτε οτι θα εχουν ενσωματομενα γραφικα RDNA 3 και θα ειναι επιπεδου Rtx 3060 και μολις βγηκε αυτο το βιντεο, μου βγηκε ο καφες απο τη μυτη. Ηταν ξεκαθαρο απο τη παρουσιαση που δεν αφιερωσαν ουτε 2 λεπτα. Θα με τρελάνεις πραγματικά, 379 είχε (την στιγμή της τότε κουβέντας) ο 5900x και όχι launch price = δεν μιλούσα για launch price που ήταν παραπάνω και εγώ είπα ότι όταν έως τα Χριστούγεννα αν φάει το σκόντο θα πείσει πολλούς και μόνο που δεν έπεσα μέσα στα cents λολ Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από Dr_Pepper
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε lol όπως είπα και πριν Μαρέσει καταρχήν που στον intel βάζεις mini ATX ενώ στον AMD full atx + WIFI Επίσης μαρέσει που ξεχνάς ότι με DDR4 Micro Atx ειναι δεν ειναι Μini ITX και δεν εχουν καμια διαφορα πρακτικα. Αν θες βαλε mini ITX στον AMD αλλα 9/10 περιπτωσεις ειναι πιο ακριβες οι μικροτερες μητρικες γιατι η "μοδα" ειναι τα μικρα cases και οχι οι "νεκροφορες". Την ιδια σειρα εχω βαλει σε ολα "Asus TUF Gaming Plus" Και η DDR 4 ειναι 3600 CL 14 δεν ειναι 3200 CL18 που εχουν 50€ αντι για 95€. 1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε Μαρέσει που βάζεις στον AMD DDR5 6400 (ενώ οι μετρήσεις πάντα που δείχνουν ειναι με 5600) και ούτε την φθηνότερη Τέλος μαρέσει που μιλάς με τον φίλο για καθαρά gaming και επιλέγεις 7900 που και καλύτερος στο gaming ειναι (αν και για λίγο ) και καλύτερος απο θέμα productivity .... Αν σεβεσαι τα λεφτα που θα δωσεις δεν πας να βαλεις σκουπιδια μνημες στα 4800 και στα 5600 με CL 1000. Θα βαλεις το λιγοτερο 6400 CL32 εφοσον οι διαφορες στο κοστος ειναι πλεον μικρες. Θα ακουσει κανεις 7950x3D με μνημες 5600 CL40+ και θα τον πανε νοσοκομειο απο τα γελια. Για τον ιδιο λογο εβαλα ddr4 3600 CL14 με 95€ ενω μπορουσα να βαλω 3200 με 50€ Τον 7900x αν ξαναδιαβασεις το ποστ γραφω οτι τον εβαλα τυπικα και στη θεση του θα επρεπε να ειναι ο 7800x3D καπου στα 530€. Τον εβαλα για να μην εχει κενο και επελεξα καποιον πολυ φθηνοτερο απο αυτον που πρεπει. Μην πιανεσαι λοιπον απο την επιλογη 7900x γιατι κοιτας το δεντρο και χανεις το δασος. 1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε για να συγκρίνεις με 13700K πάς σε 7600x φίλος Το πινακακι σου εχει ολα τα στοιχεια που χρειαζομαστε δεν χρειαζεται να παω πουθενα. 5800x3D 198FPS 13700k 196FPS 7950x 179FPS O 7600x προσπαθει να ξεπερασει το σοκ της 12ης γενιας . Εβαλα σκοπιμα ddr4 για να σου δειξω οτι με Intel υπαρχουν επιλογες και οχι γιατι θεωρω οτι εχουν ιδιες επιδοσεις. Και 17 FPS να χασω θα πεσω στα "δικα σου" 179 FPS που ειναι με ddr5. Kαι DDR5 να παω το Asus TUF Gaming B660M-PLUS WIFI εχει 216€ δηλαδη 60€ διαφορα. 1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε δεν πας καλά πραγματικά 379 είχε (την στιγμή της τότε κουβέντας) ο 5900x και όχι launch price = δεν μιλούσα για launch price που ήταν παραπάνω και εγώ είπα ότι όταν έως τα Χριστούγεννα φάει το σκόντο θα πείσει πολλούς Η συζητηση ειχε να κανει με το ποσο θα κυκλοφορισουν στην αγορα, οχι ποσο θα εχουν τα χριστουγεννα ουτε ποσο θα εχουν το πασχα. Τα Rumors λοιπον ελεγαν οτι οι 7000 θα κυκλοφορισουν πανω κατω οσο ειχαν οι 5000. Εσυ λοιπον πιαστηκες απο τη τιμη που ειχαν καταντησει οι 5000 μετα απο 2-3 price drops και πλεον τους πουλουσαν κοψοχρονια. Ενω εγω επεμενα και ελεγα οτι αν οι 7000 κυκλοφορησουν στις τιμες των 5000 δεν εννουν ποσο εφτασαν "σημερα" αλλα ποσο ανακοινωθηκαν. Οπως και εγινε. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από BlurayMoviesGreece
Dr_Pepper Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πραγματικά δεν έχει νόημα να σου μιλάω άλλο ή είσαι στον κόσμο σου όχι με γυαλιά intel αλλά με εγχείρηση αφαιρέσεις ματιών και εισαγωγή αν αυτού μίνι προτζέκτορα που δείχνει το logo της intel ή απλά τρολλάρεις Οπότε αυτό θα ειναι το κύκνειο άσμα μου στην "κουβέντα" αυτή 3 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Micro Atx ειναι δεν ειναι Μini ITX και δεν εχουν καμια διαφορα πρακτικα. Πρακτικά δεν ξέρω έχει διαφορά ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΜΩΣ επίσης διαφορά στα λεφτά έχει η το ενσωματωμένο WIFI που πάλι "τυχαία" διάλεξες μόνο για την AMD . και στην τελική σου έβαλα μητρική στα ίδια λεφτά οπότε τι προσπαθείς άδικα να βγάλεις το άσπρο μαύρο εννοείται ΕΠΙΤHΔΕΣ διάλεξες την άλλη μητρική τέλος. 3 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Αν θες βαλε mini ITX στον AMD αλλα 9/10 περιπτωσεις ειναι πιο ακριβες οι μικροτερες μητρικες γιατι η "μοδα" ειναι τα μικρα cases και οχι οι "νεκροφορες". μα το έκανα είσαι τυφλός; τι ρωτάω θα μου πεις... 3 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Και η DDR 4 ειναι 3600 CL 14 δεν ειναι 3200 CL18 που εχουν 50€ αντι για 95€. CL 16 η συγκεκριμένη και είναι χαμηλή η ταχύτητα θα μπορούσες τουλάχιστον να βάλεις 4000 για να πεις πως κάτι θα κάνεις (σε σύγκριση με DDR5) εδώ η σειρά 5000 (που είχε θέμα με τις πολύ γρήγορες μνήμες) άντεχε σίγουρα DDR4 3800... ή ίδια μνήμη (μαρκα και μοντέλο ) με cl 18 μιας και το ανέφερες πάει 4 ευρώ πιο κάτω χαχα 3 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Αν σεβεσαι τα λεφτα που θα δωσεις δεν πας να βαλεις σκουπιδια μνημες στα 4800 και στα 5600 με CL 1000 Αν σέβεσαι τα λεφτά που θα δώσεις δεν θα βάλεις σε micro ATX 13700Κ που προορίζεις για gaming γιατί θα φορέσεις και χοντρή κάρτα μόνο απο μεριας θέρμαλς να τοδεις.. Αλλά κυρίως αν σέβεσαι τα λεφτά που θα δώσεις ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ DDR4 RAM στον 13700Κ και DDR5 4800Mhz να έβαζα στον AMD πάλι καλύτερες επιδόσεις θα είχα απο DDR4 3600!!! και επίσης δεν ειναι σάπια η μνήμη που διάλεξα και γενικά οι 5600 ειναι βασικά ίδιας κατηγορίας και λίγο καλύτερη σε σχέση με την DDR4 που διάλεξες εσύ (ειναι βασικά αρκετά γρηγορότερη επειδή ειναι 5600DDR5 αλλά το λέω αν κατατάξεις όλες τις DDR4 σε μια σκάλα και όλες τις DDR5 σε μια άλλη σκάλα και βάλεις δίπλα δίπλα τις σκάλες αυτές οι μνήμες που διάλεξα θα ειναι στο ίδιο ύψος με τις δικές σου και λίγο πιο πάνω, 40 CAS έχει (για DDR5 δεν ειναι τρέλό) έχει και RGB! και τις έβαλα κυρίως γιατί με τέτοια "σκουπίδια" γίνονται τα benchmarks που βάζεις και στους intel φοράνε "τις καλές" έτσι ώστε να έχουμε αναφορά τις μετρήσεις που ποστάρουμε εδώ το έκανα.. Αν θες με 188 ευρώ ειναι αυτές https://www.skroutz.gr/s/38350552/Kingston-Fury-Beast-RGB-32GB-DDR5-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Ταχύτητα-6000-για-Desktop-KF560C36BBEAK2-32.html RGB 6000 CAS 36 sweetspot (με τις παρούσες τιμές) πάλι φθηνότερη σύνθεση και λιγο πιο γρήγορο σύστημα! 3 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Τον 7900x αν ξαναδιαβασεις το ποστ γραφω οτι τον εβαλα τυπικα και στη θεση του θα επρεπε να ειναι ο 7800x3D Ο 7800x3D φίλε (στα games)θα δίνει φάπες στον 13900KS me OC άστο μην ονειρεύεσαι Ο 7600Χ ειναι μια χαρά συγκρίσιμος στα games ειναι 2,3 frames πίσω με 13700Κ που φοράει καλές DDR5 και θα δίνει φάπες στον 13700K με DDR4 ΜΑ δεν είδες τις μετρήσεις πιο πάνω που ο 7600x δίνει φάπες στον 13900Κ με DDR4 τι σε κάνει να νομίζεις οτι ο 13700Κ θα τα πάει καλύτερα; 3 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε O 7600x προσπαθει να ξεπερασει το σοκ της 12ης γενιας . Πoιο σοκ ρε φίλε 12Τ vs 20T δείχνεις και πάλι 33% διαφορά στο multicore..... ενώ στο single core ειναι λίγο πιο πάνω ο 7600x ... και μιλούσαμε για gaming τι μου βάζεις cinebench ξαφνικά τώρα δεν μιλάμε για gaming (να μην κάνω 100 quotes με εσένα να μιλας για gaming ) Τέσπα ξέχνα τον 7600x και τον 7700x βάλε τον 7900x αφού τόπο πολύ το θες αλλά με τις μνήμες και την μητρική που έβαλα εγώ και θα τινάζει τα πέταλα στο gaming ακόμη και σε 13900Κ με DDR4 και ειδικά με τις μνήμες που διάλεξες αλλα οκ έχει τότε 159 ευρώ διαφορά αλλά απο την άλλη θα πάρεις σφαιρικά καλύτερο σύστημα με WIFI DDR5 προοπτική αναβάθμισης επεξεργαστή άνετα για 2 γενιές ακόμη μια χαρά και το "καλό" chipset όσι το ψόφιο b660. 3 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Το πινακακι σου εχει ολα τα στοιχεια που χρειαζομαστε δεν χρειαζεται να παω πουθενα. 5800x3D 198FPS 13700k 196FPS 7950x 179FPS Όχι μην μπερδεύεσαι το πινακάκι που μιλάς εσύ είχε τον 1370 σε αυτό το κουτί με 250 watt αν περάσουν 250 απο το σκατουλάκι που διαλέξεις εσύ για μητρική θα καεί Και με DDR4 3600 εσύ πρέπει να κοιτάς ΑΥΤΟ το πινακάκι όπου ακόμη και ο 7600x δίνει φάπες στον 13900Κ (βάλε με νου σου τον 13700Κ) αγνόησε το για 5η φορά ίσως φύγει Δεν θυμάμαι τώρα απο που το πήρα αλλά κόβο το χέρι μου ότι ο 13900Κ φοράει πολύ καλύτερη μνήμη απο 3600... 3600 βάζουν όσοι θέλουν να κάνουν οικονομία σε ryzen 5000 3 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε βαλα σκοπιμα ddr4 για να σου δειξω οτι με Intel υπαρχουν επιλογες ναι μια λες όποιος σέβεται τα χρήματα του δεν βάζει 5600 και την άλλη έβαλες απο τις πιο μούφα DDR4 για να δείξεις ότι έχεις επιλογές ούτε εσύ δεν τα πιστεύεις όταν τα γράφεις Ναι έχεις επιλογές που όμως όπως φαίνεται στα πινακάκια αμέσως πιο πάνω με τον 13900Κ να τρώει φάπες απο ryzen me 5600 μνήμες! αυτές οι επιλογές πονάνε στις επιδόσεις στα παιχνίδια. Με αυτή την λογική (να μην σε νοιάζει αν πέσουν οι επιδόσεις αλλά να σε νοιάζει "να έχεις επιλογές" ) πάρε επιλογή 56 ευρώ μνήμη μια χαρά επιλογή θα είναι αν σε νοιάζει DDR5 αλλά θες να κάνεις οικονομία (και πάλι πιο γρήγορη ειναι σε σύγκριση με DDR3 3600 lol ) 3 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Kαι DDR5 να παω το Asus TUF Gaming B660M-PLUS WIFI εχει 216€ δηλαδη 60€ διαφορα Πάλι Micro είναι.... μετά +60 ευρώ απο εκει και +60 ευρώ αν βάλεις καμιά μνήμη(πάλι DDR4 ) αλλά της προκοπής μαζεύονται! αλλά ωραία 60 διαφορά τίποτα δηλαδή δεν σε πειράζει σωστά; πιο πάνω τι έιπα; κάτσε να το βάλω quote και ας ειναι μέρος του ίδιου ποστ που διαβάζεις Αναφορά σε κείμενο Τέσπα ξέχνα τον 7600x και τον 7700x βάλε τον 7900x αφού τόπο πολύ το θες αλλά με τις μνήμες και την μητρική που έβαλα εγώ και θα τινάζει τα πέταλα στο gaming ακόμη και σε 13900Κ με DDR4 και ειδικά με τις μνήμες που διάλεξες αλλα οκ έχει τότε 150 ευρώ διαφορά αλλά απο την άλλη θα πάρεις σφαιρικά καλύτερο σύστημα με DDR5 προοπτική αναβάθμισης επεξεργαστή άνετα για 2 γενιές ακόμη μια χαρά και το "καλό" chipset όσι το ψόφιο b660. βγάλε τα 60 ευρώ απο τα 150 ε τότε μιλάμε για 90 ευρώ διαφορά τι 60 τι 90 αν δεν σε πείραζε το ένα δεν θα σε πειράξει και το άλλο! 3 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Η συζητηση ειχε να κανει με το ποσο θα κυκλοφορισουν στην αγορα, οχι ποσο θα εχουν τα χριστουγεννα ουτε ποσο θα εχουν το πασχα. Εγώ νομίζω ήμουν σαφέστατος και το έβαλά και ξανά σε quote και εκτός απο αυτό το quote σε εκείνη την κουβέντα το έχω ξαναπεί πως Στις 30/8/2022 στις 7:25 ΜΜ, Dr_Pepper είπε Όπως και να έχει επειδή πλησιάζουν γιορτές και ειναι νέοι επεξεργαστές μπλαμπλα εγώ σου λέω και καπέλο να έχουν μέχρι τέλος του χρόνου είμαι σίγουρος ότι θα εξομαλυνθεί στα 300 και απο εκει και ύστερα μετά απο μερικούς μήνες (ειδικά με το που βγουν τα μοντέλα με 3D cache αλλά και raptorlake αν βγουν κοντά τότε θα πέσει και άλλο) 3 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Εσυ λοιπον πιαστηκες Όχι ό μονος που πιάνετε με όλες τις σημασίες (σε πιάνουμε και δεν ξεφεύγεις άσχετα αν το παραβλέπεις αλλά και πιάνεσαι με την έννοια ότι κολλάς σε πράματα που δεν ισχύουν όπως αυτό που σχολιάζω τώρα) είσαι εσύ Τώρα όσο αφορά το MSRP είπα ξεκάθαρα ότι θα δούμε και ότι δεν θα μου φαινόταν περίεργο να κυκλοφορήσουν κοντά στο MSRP και όντως λίγο παραπάνω απο το MSRP κυκλοφόρησαν (30-50 ευρώ) στην Ευρώπη (και είχαμε και πληθωρισμούς ενεργειακά κτλ) και μέσα σε λίγες μέρες πολύ πριν τα Χριστούγεννα βασικά σε ούτε 1 μήνα* απο την κυκλοφορία τους πέσανε στο MSRP ! και μετά ΠΕΣΑΝΕ κιόλας! πχ για τον 7900x *Οκ δείχνω σε 1 μήνα και 18 μέρες αλλά ειναι ακριβώς MSRP με $=€ χωρίς μετατροπές αρκετές μέρες προς τα αριστερά ήταν 10-20 ευρώ πιο πάνω απο MSRP 3 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Οπως και εγινε. Όλα βασικά γίνανε όπως τα είπα έκανα υπολογισμούς και πρόβλεψα μέχρι και το multiscore στο geekbench για τον 7600x και έπεσα μέσα (είπα πάνω απο 10000 άνετα και ειναι 11370 ):P Όχι δεν ειμαι προφήτης απλά μετράω με αντικειμενικά κριτήρια και υπολογισμούς όχι όπως κάτι άλλοι που λέγανε ότι θα πήγαινε 400 ευρώ ο 7600x ή κάτι τέτοιο... Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από Dr_Pepper
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε Πραγματικά δεν έχει νόημα να σου μιλάω άλλο ή είσαι στον κόσμο σου όχι με γυαλιά intel αλλά με εγχείρηση αφαιρέσεις ματιών και εισαγωγή αν αυτού μίνι προτζέκτορα που δείχνει το logo της intel ή απλά τρολλάρεις Οπότε αυτό θα ειναι το κύκνιο άσμα μου στην "κουβέντα" αυτή Πρακτικά δεν ξέρω έχει διαφορά ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΜΩΣ επίσης διαφορά στα λεφτά έχει η το ενσωματομένο WIFI που πάλι "τυχαία" διάλεξες μόνο για την AMD . και στην τελική σου έβαλα μητρική στα ίδια λεφτά οπότε τι προσπαθείς άδικα να βγάλεις το άσπρο μαύρο εννοείται ΕΠΙΤΙΔΕΣ διάλεξες την άλλη μητρική τέλος. μα το έκανα είσαι τυφλός; τι ρωτάω θα μου πεις... CL 16 και η συγκεκριμένη και ειναι χαμηλή η ταχύτητα η θα μπορούσες τουλάχιστον να βάλεις 4000 για να πεις πως κάτι θα κάνεις (σε σύγκριση με DDR5) εδώ η σειρά 5000 (που είχε θέμα με τις πολύ γρήγορες μνήμες) άντεχε σίγουρα DDR4 3800... ή ίδια μνήμη (μαρκα και μοντέλο ) με cl 18 μιας και το ανέφερες πάει 4 ευρώ πιο κάτω χαχα Αν σέβεσαι τα λεφτά που θα δώσεις δεν θα βάλεις σε micro ATX 13700Κ που προορίζεις για gaming γιατί θα φορέσεις και χοντρί κάρτα μόνο απο μεριας θέρμαλς να τοδεις.. Αλλά κυρίως αν σέβεσαι τα λεφτά που θα δώσεις ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ DDR4 RAM στον 13700Κ και DDR5 4800Mhz να έβαζα στον AMD πάλι καλύτερες επιδόσεις θα είχα απο DDR4 3600!!! και επίσης δεν ειναι σάπια η μνήμη που διάλεξα και γενικά οι 5600 ειναι βασικά ίδιας κατηγορίας και λίγο καλύτερη σε σχέση με την DDR4 που διάλεξες εσύ (ειναι βασικά αρκετά γρηγορότερη επειδή ειναι 5600DDR5 αλλά το λέω αν κατατάξεις όλες τις DDR4 σε μια σκάλα και όλες τις DDR5 σε μια άλλη σκάλα και βάλεις δίπλα δίπλα τις σκάλες αυτές οι μνήμες που διάλεξα θα ειναι στο ίδιο ύψος με τις δικές σου και λίγο πιο πάνω, 40 CAS έχει (για DDR5 δεν ειναι τρέλό) έχει και RGB! και τις έβαλα κυρίως γιατί με τέτοια "σκουπίδια" γίνονται τα benchmarks που βάζεις και στους intel φοράνε "τις καλές" έτσι ώστε να έχουμε αναφορά τις μετρήσεις που ποστάρουμε εδώ το έκανα.. Αν θες με 188 ευρώ ειναι αυτές https://www.skroutz.gr/s/38350552/Kingston-Fury-Beast-RGB-32GB-DDR5-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Ταχύτητα-6000-για-Desktop-KF560C36BBEAK2-32.html RGB 6000 CAS 36 sweetspot (με τις παρούσες τιμές) πάλι φθηνότερη σύνθεση και λιγο πιο γρήγορο σύστημα! Ο 7800x3D φίλε (στα games)θα δίνει φάπες στον 13900KS me OC άστο μην ονειρεύεσαι Ο 7600Χ ειναι μια χαρά συγκρίσιμος στα games ειναι 2,3 frames πίσω με 13700Κ που φοράει καλές DDR5 και θα δίνει φάπες στον 13700K με DDR4 ΜΑ δεν είδες τις μετρήσεις πιο πάνω που ο 7600x δίνει φάπες στον 13900Κ με DDR4 τι σε κάνει να νομίζεις οτι ο 13700Κ θα τα πάει καλύτερα; Πιο σοκ ρε φίλε 12Τ vs 20T δείχνεις και πάλι 33% διαφορά στο multicore..... ενώ στο single core ειναι λίγο πιο πάνω... και μιλούσαμε για gaming τι μου βάζεις cinebench ξαφνικά τώρα δεν μιλάμε για gaming (να μην κάνω 100 quotes με εσένα να μιλας για gaming ) Τέσπα ξέχνα τον 7600x και τον 7700x βάλε τον 7900x αφού τόπο πολύ το θες αλλά με τις μνήμες και την μητρική που έβαλα εγώ και θα τινάζει τα πέταλα στο gaming ακόμη και σε 13900Κ με DDR4 και ειδικά με τις μνήμες που διάλεξες αλλα οκ έχει τότε 159 ευρώ διαφορά αλλά απο την άλλη θα πάρεις σφαιρικά καλύτερο σύστημα με WIFI DDR5 προοπτική αναβάθμισης επεξεργαστή άνετα για 2 γενιές ακόμη μια χαρά και το "καλό" chipset όσι το ψόφιο b660. Όχι μην μπερδεύεσαι το πινακάκι που μιλάς εσύ είχε τον 1370 σε αυτό το κουτί με 250 watt αν περάσουν 250 απο το σκατουλάκι που διαλέξεις εσύ για μητρική θα καεί Και με DDR4 3600 εσύ πρέπει να κοιτάς ΑΥΤΟ το πινακάκι όπου ακόμη και ο 7600x δίνει φάπες στον 13900Κ (βάλε με νου σου τον 13700Κ) αγνόησε το για 5η φορά ίσως φύγει Δεν θυμάμαι τώρα απο που το πήρα αλλά κόβο το χέρι μου ότι ο 13900Κ φοράει πολύ καλύτερη μνήμη απο 3600... 3600 βάζουν όσοι θέλουν να κάνουν οικονομία σε ryzen 5000 ναι μια όποιος σέβετε τα χρήματα του δεν βάζει DDR5 δεν βάζει 5600 και μια έβαλες απο τις πιο μούφα DDR4 για να δείξεις ότι έχεις επιλογές ούτε εσύ δεν τα πιστεύεις όταν τα γράφεις Ναι έχεις επιλογές που όμως όπως φαίνεται στα πινακάκια αμέσως πιο πάνω με τον 13900Κ να τρώει φάπες απο ryzen me 5600 μνήμες! αυτές οι επιλογές πονάνε στις επιδόσεις στα παιχνίδια. Με αυτή την λογική (να μην σε νοιάζει αν πέσουν οι επιδόσεις αλλά να σε νοιάζει "να έχεις επιλογές" ) πάρε επιλογή 56 ευρώ μνήμη μια χαρά επιλογή θα είναι αν σε νοιάζει DDR5 αλλά θες να κάνεις οικονομία (και πάλι πιο γρήγορη ειναι σε σύγκριση με DDR3 3600 lol ) Πάλι Micro είναι.... μετά +60 ευρώ απο εκει και +60 ευρώ αν βάλεις καμιά μνήμη(πάλι DDR4 ) αλλά της προκοπής μαζεύονται! αλλά ωραία 60 διαφορά τίποτα δηλαδή δεν σε πειράζει σωστά; πιο πάνω τι έιπα; κάτσε να το βάλω quote και ας ειναι μέρος του ίδιου ποστ που διαβάζεις βγάλε τα 60 ευρώ απο τα 150 ε τότε μιλάμε για 90 ευρώ διαφορά τι 60 τι 90 αν δεν σε πείραζε το ένα δεν θα σε πειράξει και το άλλο! Εγώ νομίζω ήμουν σαφέστατος και το έβαλά και ξανά σε quote και εκτός απο αυτό το quote σε εκείνη την κουβέντα το έχω ξαναπεί πως Όχι ό μονος που πιάνετε με όλες τις σημασία (σε πιάνουμε και δεν ξεφεύγεις άσχετα αν το παραβλέπεις αλλά και πιάνεσαι με την έννοια ότι κολλάς σε πράματα που δεν ισχύουν όπως αυτό που σχολιάζω τώρα) είσαι εσύ Τώρα όσο αφορά το MSRP είπα ξεκάθαρα ότι θα δούμε και ότι δεν θα μου φαινόταν περίεργο να κυκλοφορίσουν κοντά στο MSRP και όντως λίγο παραπάπάνω απο το MSRP κυκλοφόρησαν (30-50 ευρώ) στην Ευρώπη (και είχαμε και πληθωρισμούς ενεργειακά κτλ) και μέσα σε λίγες μέρες πολύ πριν τα Χριστούγεννα βασικά σε ούτε μήνα απο την κυκλοφορία τους πέσανε στο MSRP ήταν! και μετά ΠΕΣΑΝΕ κιόλας! πχ για τον 7900x Όλα βασικά γίνανε όπως τα είπα έκανα υπολογισμούς και πρόβλεψα μέχρι και το multiscore στο geekbench για τον 7600x και έπεσα μέσα (είπα πάνω απο 10000 άνετα και ειναι 11370 ):P Όχι δεν ειμαι προφήτης απλά μετράω με αντικειμενικά κριτήρια και δεν υπολογισμούς όπου κάτι άλλοι που λέγανε ότι θα πήγαινε 400 ευρώ ο 7600x ή κάτι τέτοιο... Kαλα κρασια, εγω βαζω σε ολες τις μητρικες την ιδια μαρκα και τον ιδιο μοντελο για να μην υπαρξουν διαφωνιες και εσυ πας και μου βαζεις αντι για x670 ενα B650 και αντι για "Asus TUF Plus" ενα Gigabyte του κιλου με pci-e 4.0. H εκδοση wifi ηταν λαθος μου που δεν την εβαλα και στην Intel οπως και στα αλλα 2 αλλα μιλαμε για 10-20€. Σου βαζω και στα 2 καλες και αντιστοιχες μνημες και πας και βαζεις οτι ναναι. Οι DDR4 ειναι απο 2400 εως 4800 και σου εβαλα 3600 με CL14 οχι με CL18. Aντιστοιχα στις DDR5 δεν σου εβαλα 5400 ουτε 8000 σου εβαλα 6400 με CL32 αντι για 40+. Aπο τη μια παραπονιεσαι οτι στις δοκιμες βαζουν στους 7000 μικρες μνημες 5600 και απο την αλλη σου βαζω 6400 και πας και βαζεις 5600 αποφασισε τι θες. Εσυ παρε 7950x και βαλε 5600 μνημες τουλαχιστον θα δωσεις χαρα στον πωλητη ή σε αυτον που θα ετοιμασει τη παραγγελια. Το 3600 που το βρισκεις μικρο για DDR4 εχει σημασια σε ποσα CL ειναι. H σχεση Μhz με CL δειχνουν ποια ειναι πιο γρηγορη. Πχ 3200 CL16 ειναι το ιδιο περιπου με 3600 CL18. H 3600 CL14 ειναι πιο γρηγορη απο 3600 CL16 και πολυ πιο γρηγορη απο 3600 CL18. 0 7600x ειναι το μεγαλυτερο Fail του 2022. Δεν μπορει να περασει ουτε τη 12η γενια με τον 12600κ απο εκει και περα εσυ ψαξε βρες 1 game που ειναι AMD favored για να πεταξεις το πινακακι σου. Περιμενουμε να βγουν και βλεπουμε καλη συνεχεια δεν εχει νοημα να το συνεχισουμε. Ολοι κραζουν τους 7000 για τι θερμοκρασιες,για το TDP και για τις τιμες τους εσυ θα τους βγαζεις κελεπουρι. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από BlurayMoviesGreece
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα