QuintusVaggelis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Γεια σας καλή χρονιά θέλω ένα αξιόπιστο αλλά και vfm υπολογιστή να τρέχει προγράμματα απροβληματιστα δεν με απασχολούν τα παιχνίδια προορίζεται για επαγγελματική χρήση ποιον μου προτείνετε;
nickol-us Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Να πάρεις ένα με καλό επεξεργαστή, να έχει ραμ και σκληρό nvme
kostascreta28 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) γνωμη μου ειναι οτι οι ιντελ ειναι απιστευτη αξια αντοχη εγγυηση και δυσκολα χαλανε δεν εχουν ασυμβατοτητες για να χαλασει intel πρεπει να κανεις σοβαρα λαθη και εγω κανω δουλεια δεν παιζω στο pc εχω περασει απο 2η 8η 10η 11η και τωρα 13η γενια ποτε δεν ειχα προβληματα τωρα στο σπιτι εχω 8η 10η 11η γενια και 13 η το σετακι που μπορεις να βρεις τωρα φθηνο με μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ ειναι ισως εναν 10850k i9 με z490 η z590 μητρικη αλλα και πριν που ειχα 11700k με z590 ειχαν περιπου τις ιδιες επιδοσεις.οπωσδηποτε αν το θες για δουλεια 32gb ram ενα πολυ καλο τροφοδοτικο corcair ,seasonic ssd οπωσδηποτε samsung τωρα δεν ξερω τι ειδους δουλεια θελεις να κανεις.εννοω για την καρτα. οσο αφορα τις καρτες εχω προτιμηση amd sapphire ειναι σκυλια και αν δεν κανεις αηδιες με overclocking εχουν απιστευτη αντοχη και δυναμη αν η invidia συνεργαζοταν με sapphire ισως πηγαινα εκει απο δεκατη γενια εχω δοκιμασει 10850κ 10700κ 10600κ 10100 10105 11η 11700κ 8η 8500 13η 13700κ χαμηλες θερμοκρασιες πολυ δυναμη και σου κανουν την δουλεια. εχω κρατησει για ιδιωτικη χρηση 11700κ 13700κ 10105 8500 αν ειχα ομως την οικονομικη δυνατοτητα θα τους κρατουσα ολους Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από kostascreta28 1 1
tzavardin Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 5 ώρες πριν, QuintusVaggelis είπε Intel η amd? Άμα δεν πεις προγράμματα που θα χρησιμοποιείς, τι δουλειά δηλαδή και τι μπατζετ εχεις, δεν θα ακούσεις σοβαρή γνώμη. Άλλο δουλειά γραφείου, browsing και office, άλλο rendering, άλλο προγράμματα που θέλουν επεξεργαστική ισχύ. Ειδικά την τελευταία απάντηση καλό είναι να μην την πάρεις υπόψη σου ούτε 1%. SSD δεν είναι ανάγκη να πάρεις Samsung, και σε πολλές κατηγορίες αυτή τη στιγμή δεν είναι vfm στην ελληνικη αγορα, επίσης η amd έχει πολλές καλές προτασεις σε επεξεργαστές, ειδικά όταν μιλάμε για προγράμματα που εκμεταλλεύονται πολλούς πυρηνες, τέλος κάρτα γραφικών προφανώς μην ψωνίσεις βάσει μάρκας μονο. Και το λέω έχοντας Pc με 10400, Samsung 860 evo, sapphire pulse 6700. 2 1
kostascreta28 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) οι ιντελ για εμενα ειναι top για εργασια γιατι μπορουν να δουλευουν 24 ωρες την ημερα 7 ημερες τη εβδομαδα αποδιδουν το μεγιστο με χαμηλες θερμοκρασιες για αυτο ρωτησα για ποια δουλεια το χρειαζεται για να δωσω μια πιο ολοκληρωμενη αποψη αλλα με την συνταγη 10850k και z490 ειναι ενα συνδιασμος που κανει για editing σε καλες τιμες.πλακα πλακα..tzavardin επεσες περιπου στις προτασεις μου.. οσο αφορα τους ssd επειδη εχω περασει απο ολες τις μαρκες και εχω στην κατοχη μου crucial adata wd sundisk samsung kingston .οτι πληρωσεις παιρνεις.μονο το λογισμικο της samsung φτανει..αν μιλαμε για αξιες..και η crucial καλη ειναι Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από kostascreta28
Seldon68 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εννοεις οτι οι επεξεργαστες της AMD δεν δουλευουν 24/7 ? Κανουν διαλειματακι για break το μεσημερι? 🙃 Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από Seldon68
kostascreta28 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) γνωμη μου ειναι οταν μιλαμε και δινουμε μια συμβουλη να εχουμε δοκιμασει αρκετο harware οπως εγω και να εχουμε σοβαρες προτασεις εχω περασει και απο amd ναι στα πολυπηρηνα ειναι καλη αλλα τι να το κανω αν μου μεινη στο χερι οπως προσφατα ο ryzen 9 του αδερφου μου οταν το θελουμε για δουλεια θελουμε αξιοπιστια εχω στην κατοχη μου i3 2ης γενιας που δουλευει απροβληματιστα. οχι δεν κανουν coffe break οι amd απλα ετσι απο το πουθενα μπορει να μην ξεκινησουν.... και με τις ασυμβατοτητες αστο... το bios update γινεται κολλητος σου.... ναι οφειλω να ομολογησω οτι δεν αλλαζεις μητρικη συνεχεια να λεμε και του στραβου το δικιο.αυτο ειναι ενα μειον απο ιντελ το οτι αλλαζει ομως μητρικη συνεχεια ισως εχει σχεση το οτι δεν εχει ασυμβατοτητες.λεω τωρα εγω... Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από kostascreta28
adtakhs Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, kostascreta28 είπε γνωμη μου ειναι οταν μιλαμε και δινουμε μια συμβουλη να εχουμε δοκιμασει αρκετο harware οπως εγω και να εχουμε σοβαρες προτασεις εχω περασει και απο amd ναι στα πολυπηρηνα ειναι καλη αλλα τι να το κανω αν μου μεινη στο χερι οπως προσφατα ο ryzen 9 του αδερφου μου οταν το θελουμε για δουλεια θελουμε αξιοπιστια εχω στην κατοχη μου i3 2ης γενιας που δουλευει απροβληματιστα. οχι δεν κανουν coffe break οι amd απλα ετσι απο το πουθενα μπορει να μην ξεκινησουν.... και με τις ασυμβατοτητες αστο... το bios update γινεται κολλητος σου.... ναι οφειλω να ομολογησω οτι δεν αλλαζεις μητρικη συνεχεια να λεμε και του στραβου το δικιο.αυτο ειναι ενα μειον απο ιντελ το οτι αλλαζει ομως μητρικη συνεχεια ισως εχει σχεση το οτι δεν εχει ασυμβατοτητες.λεω τωρα εγω... Δεν υπάρχει θέμα αξιοπιστίας σε καμία εταιρεία παραγωγής CPU. Αυτά είναι αστεία να λέγονται. Εχω στην αποθήκη μου από λειτουργικούς Pentium III, Duron, Thunderbird, Pentium 4, Athlons 64, Athlons X2 64, C2D, C2Q, Phenoms, Phenoms II, Thurion Ultra X2, I5 πρώτης, τρίτης γενιάς, FX 6XX, FX 8XX, Threadripper , Ryzen 1000, Ryzen 2XXXG και τώρα RYZEN 5000. Δεν έχει χαλάει ποτέ κανείς. Καμιά μητρική, κάρτα γραφικών, ίσως, επεξεργαστής ποτέ. Όσο για τα bios, που έχεις θέμα; Για ποια ασυμβατότητα μιλάς ; Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από adtakhs 9
triplex1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 ..................και γω αλλους τοσους εχω!!!! 2
kostascreta28 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι οι CPU είναι εξαιρετικά ευαίσθητες και αστείες. Για να λειτουργήσουν σωστά, απαιτούν κυριολεκτική τελειότητα σε ατομικό επίπεδο. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθεί ένας κατασκευαστής, δεν βγαίνουν όλα τα εξαρτήματα τέλεια. Η τιμή μιας CPU οφείλεται εν μέρει στο πόσα μπορείτε να φτιάξετε και, τελικά, αυτό εξαρτάται από την τύχη. Οι επεξεργαστές Intel σχεδιάζονται και κατασκευάζονται ως ένα ενιαίο κομμάτι. Αυτό κάνει τον επεξεργαστή εξαιρετικά γρήγορο και αποτελεσματικό. Το μειονέκτημα είναι ότι εάν κάποιο μέρος αυτού του επεξεργαστή δεν λειτουργεί σωστά, πρέπει να απενεργοποιηθεί, μεταφέροντας το τσιπ σε χαμηλότερο SKU. Φανταστείτε ότι για κάθε δέκα I7 που σκοπεύει να κάνει η Intel, μπορεί να πάρει δύο I7, τέσσερα I5 και τέσσερα I3, αλλά πλήρωσαν για την κατασκευή δέκα I7 και αυτές οι απώλειες πρέπει να μεταφερθούν στον καταναλωτή μέσω υψηλότερων τιμών. Στην πραγματικότητα, οι αριθμοί είναι πιθανώς πολύ διαφορετικοί, αλλά το θέμα παραμένει το ίδιο. Οι CPU της AMD, από την άλλη πλευρά, είναι στην πραγματικότητα απλώς μια σειρά από υπο-εξαρτήματα της CPU «κολλημένα μεταξύ τους» χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μέσο που ονομάζεται Infinity Fabric. Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι εάν κάποιο από αυτά τα μικρότερα εξαρτήματα είναι ελαττωματικά ή υποβαθμισμένα, μπορούν απλώς να απορριφθούν και να αντικατασταθούν. Σίγουρα, δεν μπορεί να λειτουργήσει τόσο γρήγορα ή αποτελεσματικά όσο ένα τσιπ της Intel, αλλά επιτρέπει στην AMD να παράγει τεράστιες ποσότητες επεξεργαστών σχετικά φθηνά και με πολύ μικρή σπατάλη. Με απλά λόγια, είναι πολύ φθηνότερο να χτίσεις ένα σπίτι από τούβλα και σκυρόδεμα από το να σκαλίσεις ένα από ένα συμπαγή πέτρα. Δεν είναι μια τέλεια αναλογία, αλλά είναι αρκετά κοντά. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από kostascreta28
TEOKOS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Ότι ναναι Ημιμάθεια λέγεται Πλάκα έχει όμως 5
adtakhs Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, kostascreta28 είπε Κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι οι CPU είναι εξαιρετικά ευαίσθητες και αστείες. Για να λειτουργήσουν σωστά, απαιτούν κυριολεκτική τελειότητα σε ατομικό επίπεδο. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθεί ένας κατασκευαστής, δεν βγαίνουν όλα τα εξαρτήματα τέλεια. Η τιμή μιας CPU οφείλεται εν μέρει στο πόσα μπορείτε να φτιάξετε και, τελικά, αυτό εξαρτάται από την τύχη. Οι επεξεργαστές Intel σχεδιάζονται και κατασκευάζονται ως ένα ενιαίο κομμάτι. Αυτό κάνει τον επεξεργαστή εξαιρετικά γρήγορο και αποτελεσματικό. Το μειονέκτημα είναι ότι εάν κάποιο μέρος αυτού του επεξεργαστή δεν λειτουργεί σωστά, πρέπει να απενεργοποιηθεί, μεταφέροντας το τσιπ σε χαμηλότερο SKU. Φανταστείτε ότι για κάθε δέκα I7 που σκοπεύει να κάνει η Intel, μπορεί να πάρει δύο I7, τέσσερα I5 και τέσσερα I3, αλλά πλήρωσαν για την κατασκευή δέκα I7 και αυτές οι απώλειες πρέπει να μεταφερθούν στον καταναλωτή μέσω υψηλότερων τιμών. Στην πραγματικότητα, οι αριθμοί είναι πιθανώς πολύ διαφορετικοί, αλλά το θέμα παραμένει το ίδιο. Οι CPU της AMD, από την άλλη πλευρά, είναι στην πραγματικότητα απλώς μια σειρά από υπο-εξαρτήματα της CPU «κολλημένα μεταξύ τους» χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μέσο που ονομάζεται Infinity Fabric. Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι εάν κάποιο από αυτά τα μικρότερα εξαρτήματα είναι ελαττωματικά ή υποβαθμισμένα, μπορούν απλώς να απορριφθούν και να αντικατασταθούν. Σίγουρα, δεν μπορεί να λειτουργήσει τόσο γρήγορα ή αποτελεσματικά όσο ένα τσιπ της Intel, αλλά επιτρέπει στην AMD να παράγει τεράστιες ποσότητες επεξεργαστών σχετικά φθηνά και με πολύ μικρή σπατάλη. Με απλά λόγια, είναι πολύ φθηνότερο να χτίσεις ένα σπίτι από τούβλα και σκυρόδεμα από το να σκαλίσεις ένα από ένα συμπαγή πέτρα. Δεν είναι μια τέλεια αναλογία, αλλά είναι αρκετά κοντά. Αυτά να τα πεις σε αυτούς που πραγματικά σκίζουν τους επεξεργαστές σε επίπεδο server ..... όπου τα "κολλημένα" ... βγάζουν την Intel εκτός αγοράς . Δες ΠΧ. τον νέο EPYC με 96 πυρήνες .... τι πάρτι κάνει στο πτώμα της Intel. Τι άλλο θα ακούσουμε θεέ μου................ Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από adtakhs 2
kostascreta28 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 https://www.tomshardware.com/features/amd-vs-intel-cpus σας παραπεμπω στο αρθο αυτο!δεν υπαρχει λογος να το συνεχισω.
adtakhs Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, kostascreta28 είπε https://www.tomshardware.com/features/amd-vs-intel-cpus σας παραπεμπω στο αρθο αυτο!δεν υπαρχει λογος να το συνεχισω. Τι είναι αυτό που μας δείχνεις; Πως η Intel στην προσπάθειά της να ανταγωνιστεί την AMD έβαλε Performance cores, μαζί με E-Cores που για να παίξουν ομαλά, έπρεπε να πάει την τεχνολογία ένα βήμα πίσω, και να κλειδώσει το AVX 512 στους P-Cores γιατί δεν το είχαν οι E-Cores , ενώ αντίθετα τα AMD είναι ίσων πυρήνων ήρθαν με υποστήριξη AVX 512? Γιατί μου μιλάς για μονολιθικά με κανένα θέμα .... αλλά εγώ βλέπω ανάγκη απενεργοποίησης των AVX 512 .... που (?) στο μονολιθικό .... Που για να πας σε ενεργοποίηση AVX πρέπει να κλείσεις όλους τους E-CORES πυρήνες, δηλαδή το μισό chip ή να παίζεις με P. lasso για να μην γίνει της τρελής το πανηγύρι (όπου επιτρέπει η μητρική ενεργοποίηση); Τι να πούμε; Πως είναι πιο efficient για την ίδια παραγωγή έργου σε Full load ; Αλλά και πάλι, άσχετα με το τι αποδίδει ο κάθε ένας σε κάθε σενάριο, το παραπάνω δείχνει κάποιο πρόβλημα αξιοπιστίας του οποιουδήποτε κατασκευαστή CPU ? Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από adtakhs 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα