Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, andreaspA είπε

Ασχετα που δεν κανει το συγκεκριμενο mercedes για νεο οδηγο, η συντηρηση του συγκεκριμενου Mercedes ειναι εξαιρετικα χαμηλοτερη απο την συντηρηση ενος συγχρονου yaris.

Φθηνότερα σέρβις; Φθηνότερα ανταλλακτικά; Φθηνότερα αναλώσιμα; Λάστιχα να θέλει να αλλάξει θα θέλει τα διπλά λεφτά απο το Yaris και το κάθε Yaris. Ξέχωρα το θέμα της κατανάλωσης, με ενα μικρό θα καίει 7-8λ/100 στην Αθήνα, με μια παλιά Merc θα καίει 11-12. Συν οτι ένα αυτοκίνητο 15ετίας, ακόμα και ευλαβικά συντηρημένο, θα αρχίσει να ζητάει. Συν παραπάνω τέλη, συν παραπάνω ασφάλεια κλπ κλπ. 

Όπως γράφτηκε και παρακάτω, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και τους αντίστοιχους κώλους. Το συγκεκριμένο "πήρα το εφάπαξ και με αυτό μια μερσεντές" αυτοκίνητο προφανώς δε κάνει για το φίλο και ως μεταχειρισμένο για μένα σχεδόν για κανένα δε κάνει να το αγοράσει.

Αμα μπορείς να συντηρείς μερσεντές/bmw παίρνεις μια μεταχειρισμένη 5ετίας με νορμάλ χιλιόμετρα και τη φροντίζεις όπως πρέπει χωρίς να κάνεις τσιγκουνιές. 

• Like 6
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Dimi00 είπε

Hyundai γιατί δεν κοιτας? Ειναι πολυ vfm

Απτο 18 και μετά. Τα παλιότερα είναι πολύ κατώτερης ποιότητας και με τις τωρινές τιμές μεταχειρισμένων καθόλου vfm

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.. καλή χρονιά...πρόκειται να πάρω αμάξι..έως 8000 ευρώ...μετά το 2010..τετράπορτο...σε αυτά τα λεφτά έχω επιλογές όπως toyota auris, golf, opel astra, i20. Αθήνα μένω οπότε το αυτοκίνητο θα ταλαιπωρηθεί με χιλιόμετρα και γενικά θα ήθελα να το έχω και σαν πρώτο οικογενειακό. Επίσης, επειδή σε αυτές τις τιμές δεν βρίσκεις euro6 κοιτάω για βενζίνα με την προοπτική όταν το πάρω να το κάνω αέριο.Εαν έχει κάποιος γνώση πάνω σε κάποιο από τα παραπάνω τον ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Giorgis97 είπε

Καλησπέρα σε όλους.. καλή χρονιά...πρόκειται να πάρω αμάξι..έως 8000 ευρώ...μετά το 2010..τετράπορτο...σε αυτά τα λεφτά έχω επιλογές όπως toyota auris, golf, opel astra, i20. Αθήνα μένω οπότε το αυτοκίνητο θα ταλαιπωρηθεί με χιλιόμετρα και γενικά θα ήθελα να το έχω και σαν πρώτο οικογενειακό. Επίσης, επειδή σε αυτές τις τιμές δεν βρίσκεις euro6 κοιτάω για βενζίνα με την προοπτική όταν το πάρω να το κάνω αέριο.Εαν έχει κάποιος γνώση πάνω σε κάποιο από τα παραπάνω τον ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Βγαίνεις συχνά εκτός Αθήνας ή πιστεύεις ότι μέσα στην Αθήνα ότι οι αποστάσεις είναι μεγάλες; Για μέσα Αθήνα έτσι κι αλλιώς αποκλείουμε πετρέλαιο Euro5 και Euro6 καθώς δεν πρόκειται να κάνει ποτέ αναγέννηση το DPF.

Aν θες να βρεις σίγουρα Euro6 πρέπει να ψάξεις μετά το 2015. Το βρίσκεις μέχρι και σε αυτοκίνητα του 2003.

Πάντως πετρέλαιο σε αυτά τα λεφτά υπάρχει αλλά πιο μικρό https://www.car.gr/classifieds/cars/?condition=used&crashed=f&euroclass=6&euroclass=7&euroclass=9&fuel_type=2&pg=1&price-from=2500&price-to=8000&registration-from=2015&rg=3&st=dealer

Γενικά όμως για μεγαλύτερη κατηγορία όπως αυτά που ζητάς δεν νομίζω να βρεις σε Euro 6 με τα λεφτά που διαθέτεις. Εκεί πρέπει να τα ζυγίσεις όπως να κατέβεις κατηγόρια πχ Astra -> Corsa ή Κλάση Ρύπων

Τέλος δεν προτείνω για κανένα λόγο auris. Υπερκοστολογιμένος κουβάς είναι.

Δημοσ.
Στις 12/1/2023 στις 5:46 ΜΜ, Giorgis97 είπε

δυστυχώς στη μπανανία και να το κάνεις υγραέριο θα μετρά η κλάση euro που είχε

Δώσε προτεραιότητα σε αυτο που παιρνει πιο εύκολα αέριο και φυσικά στην καλύτερη κατάσταση . Ψάξου σε κανα fb group να πάρεις πληροφορίες , υπάρχει και νήμα εδώ για υγραεροκίνητα

Μιας και είσαι Αθήνα μπορείς να ρισκάρεις για φυσικό αέριο πχ κανα Punto αλλά τα περισσότερα είναι εισαγωγής οπότε θα πρέπει να κάνεις και έξτρα έλεγχο πλην των τυπικών . Στη 10ετία όμως (όπου και κλείνει 20ετία) θα πρέπει να κάνεις αλλαγή τις δεξαμενές που ειναι πανάκριβες σε σχέση με υγραέριο

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους.

Σκεφτομαι και εγω τις τελευταιες μερες να αγορασω πρωτο αυτοκινητο και κανω ερευνες αγορας. Θελω να αγορασω απο αντιπροσωπεια κατι μεταξυ 17-22.000 ευρω. Αυτα που ενδιαφερουν περισσοτερο ειναι η αξιοπιστια , το longetivity και η ιπποδυναμη. Το θελω για αμαξι πολης.

Εχει κανεις να μου προτεινει κατι; Ευχαριστω.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Stevenkap είπε

Καλησπέρα σε ολους.

Σκεφτομαι και εγω τις τελευταιες μερες να αγορασω πρωτο αυτοκινητο και κανω ερευνες αγορας. Θελω να αγορασω απο αντιπροσωπεια κατι μεταξυ 17-22.000 ευρω. Αυτα που ενδιαφερουν περισσοτερο ειναι η αξιοπιστια , το longetivity και η ιπποδυναμη. Το θελω για αμαξι πολης.

Τι σου αρεσει πανω κατω? Για αμαξι πολης και αξιοπιστια μου ερχεται στο μυαλο σε αυτα τα λεφτα καποια εκδοση του i20.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Stevenkap είπε

Καλησπέρα σε ολους.

Στο θέμα αξιοπιστίας είναι πλέον σε γενικές γραμμές όλα ίδια.Δεν είναι όπως παλιά,οπου πήγαινες σχεδόν αποκλειστικά σε ιαπωνικά ή γερμανικά.

Το ποσο θα κρατήσει,χωρίς σοβαρά προβλήματα εξαρτάται αποκλειστικά από τον οδηγό,τρόπο οδήγησης,συντήρηση.

Η ιπποδύναμη είναι σχετική.Για άλλον ειναι τα 80-90 αλογα αρκετά,για άλλον όχι.

Σε αυτά τα χρήματα,πας σε κάτι μικρό,τύπου Peugeot 208,Ford Fiesta,I20,Vw Polo,Citroën c3,το αμάξι του μέσου Έλληνα Yaris κλπ.

Κοιτάς ΕΣΕΝΑ τι σου αρέσει και ψάχνεις ποιο σου προσφέρει,για τα δικά σου γούστα,τα περισσότερα από θέμα εξοπλισμού.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Υπαρχουν ακομα αυτοκινητα που φτιαχνονται ιαπωνια πχ το suzuki ignis που εχω,δεν εχει χαλασει ουτε λαμπακι 

Αυτό που κολλάει τώρα;

Και εγώ στη clk του 1998 με 315.000χλμ δεν έχω αλλάξει ποτε λαμπάκι στο ταμπλό ούτε στον εσωτερικό φωτισμό.Επίσης δεν έχω μείνει ποτε στο δρόμο,δεν είχα ποτε βλάβη σε τίποτα  και ότι έχει αλλαχτεί είναι μόνο αναλώσιμα λόγω φθοράς.

Αυτο δεν σήμαινει ότι σε όλα τα clk είναι έτσι ούτε ότι σε όλα τα Ignis παγκοσμίως δεν έχει χαλάσει τίποτα και ούτε φυσικά ότι τα αμάξια που φτιάχνονται Ιαπωνία δεν χαλάνε.

Μόνο στο insomnia φυσικά δεν χαλάνε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Τι σου αρεσει πανω κατω? Για αμαξι πολης και αξιοπιστια μου ερχεται στο μυαλο σε αυτα τα λεφτα καποια εκδοση του i20.

Αντικειμενικα μου αρεσουν πολυ τα suv. Αλλα γνωριζω οτι δε θα βρω ολοκαινουριο στις τιμες που ειπα. Huyndai , citroen , fiat και mazda τα σνομπαρω απο μικρος. 

17 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Υπαρχουν ακομα αυτοκινητα που φτιαχνονται ιαπωνια πχ το suzuki ignis που εχω,δεν εχει χαλασει ουτε λαμπακι 

1 ώρα πριν, jmmys είπε

Στο θέμα αξιοπιστίας είναι πλέον σε γενικές γραμμές όλα ίδια.Δεν είναι όπως παλιά,οπου πήγαινες σχεδόν αποκλειστικά σε ιαπωνικά ή γερμανικά.

Το ποσο θα κρατήσει,χωρίς σοβαρά προβλήματα εξαρτάται αποκλειστικά από τον οδηγό,τρόπο οδήγησης,συντήρηση.

Η ιπποδύναμη είναι σχετική.Για άλλον ειναι τα 80-90 αλογα αρκετά,για άλλον όχι.

Σε αυτά τα χρήματα,πας σε κάτι μικρό,τύπου Peugeot 208,Ford Fiesta,I20,Vw Polo,Citroën c3,το αμάξι του μέσου Έλληνα Yaris κλπ.

Κοιτάς ΕΣΕΝΑ τι σου αρέσει και ψάχνεις ποιο σου προσφέρει,για τα δικά σου γούστα,τα περισσότερα από θέμα εξοπλισμού.

Ροπη και ιπποδυναμη μπορω να προσθεσω και μετα. Αυτο ειναι σιγουρο. Εμενα με νοιαζει να μη καταναλωνει τρελους ρυπους, βεβαια αυτο συνδεεται και με τον τροπο οδηγησης, αλλα δε με ενοχλει να ναι και μεγαλο μεγεθος. Εχω astra του 04 το οποιο ειναι σε μηκος ισο με το crossland ξερω γω. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Stevenkap είπε

Αντικειμενικα μου αρεσουν πολυ τα suv. Αλλα γνωριζω οτι δε θα βρω ολοκαινουριο στις τιμες που ειπα. Huyndai , citroen , fiat και mazda τα σνομπαρω απο μικρος. 

Ίσως το Dacia Duster σε αυτά τα χρήματα ή καποιο άλλο μεταχειρισμένο

8 λεπτά πριν, Stevenkap είπε

Ροπη και ιπποδυναμη μπορω να προσθεσω και μετα

Α κατάλαβα,καλη τύχη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...