Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

αρα οσοι αγορασαν TESLA στη χωρα μας πριν χρονια ειναι #@ες με τη λογικη αυτη

Ξέρεις πολλά τέσλα να πωλούνται ώς 11000€;

• Confused 1
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

αρα οσοι αγορασαν TESLA στη χωρα μας πριν χρονια ειναι #@ες με τη λογικη αυτη

Σίγουρα πάντως δεν ήταν τσίμα τσιμα στα χρήματα. Γιατί πήραν ενα αυτοκίνητο ακριβό, προβληματικό λόγω έλλειψης υποδομών φόρτισης, που έχει πολύ ακριβές επισκευές και χωρίς να υπάρχει αντιπροσωπεία στη χώρα. Ναι δεν ήταν και η πιο συνετή επιλογή. Είχαν λεφτά για πέταμα και έκαναν το κομμάτι τους με το ηλεκτρικό

20 λεπτά πριν, InsomniSage είπε

Εάν έχεις 11 ζεστά για αμάξι, δε πας σε σαχλαμάρες γιαρις, φιέστα και τέτοια, πας για αληθινό αμάξι,

Πχ Αυτό

Για νέο οδηγό ο,τι πρέπει. Αν βέβαια έχει κανα χιλιάρικο το μήνα χαρτζιλίκι μόνο για να το συντηρει...

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.

καλορίζικο ότι και να πάρεις, προσοχή και  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ έλεγχος τι θα πάρεις και να ελέγξεις οπωσδήποτε το βιβλίο συντήρησης. Μην πέσεις σε αυτοκίνητο ''γνώστη'' που αλλάζει καθε 15000 τα λάδια όπως λένε οι μπαγλαμάδες των αντιπροσωπειών.

Toyota καλά αμάξια, συχνά λάδια (εως 10000χλμ ) για να μην έχεις θέματα με το γρανάζι μεταβλητού χρονισμού - συγκεκριμένα τα 2009-2013 μοντέλα- και να ξέρεις οτι τρίζουν τα πλαστικά όπως και σε αρκετά νισσαν. Τα vw επίσης καλα απο 2012 έως 2016 όπως είπαν προηγουμένως, φιέστα καλό αμαξάκι και αξιόπιστο.

Γενικά ενα καλο τσέκ για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τυχόν ανακλησεις.  Πες μας αν θες τι ψάχνεις για να σου προτείνουμε.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, InsomniSage είπε

Εάν έχεις 11 ζεστά για αμάξι, δε πας σε σαχλαμάρες γιαρις, φιέστα και τέτοια, πας για αληθινό αμάξι,

Πχ Αυτό

Το clk W209 είναι σαφώς ανώτερο αμάξι στα πάντα  από αυτά που αναφέρθηκαν αλλά είναι 1800 κυβικά και έχει πολύ πιο ακριβή συντήρηση.

Προσωπικά θα το προτιμούσα.

Δημοσ.

Δεν έχω άποψη για τα civic όποτε δεν μπορώ να απαντήσω.

Τα άλλα δύο ωστόσο τα έχω. Το Yaris είναι καθαρά αυτοκίνητο πόλης και αν θες να το βγάλεις εκτός τουλάχιστον θα πρέπει μα αλλάξεις ζαντολάστοιχα έτσι ώστε κάπως να πατάει. Αυτά βέβαια είναι ημίμετρα. Θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές αν εξαιρέσεις τον υπέροχο κινητήρα ότι το υπόλοιπο είναι φθηνοδουλειά. Και για μένα είναι υπερκτημιμένα!

Το fiesta είναι λιγάκι πιο μακρύ αλλά θεωρώ ότι έτσι όπως το βγάζει η μάνα του είναι πιο άνετο στη  οδήγηση, για να βγεί και εκτός πόλης, αλλά και σταθερό. Ωραία φρένα και από τα λίγα που θυμάμαι σε όλες τις εκδόσεις μετά το 2010 πιο ασφαλές. Προς Θεού βέβαια δεν θα φτάσει και VW Golf, αλλά είναι κάτι ανάμεσα σε αυτά τα 2.

Αν επιλέξεις Group Vag όπως είπαν οι παραπάνω σίγουρα να αποφύγεις TFSI μοντέλα.

Αν κάνεις οδήγηση σε πόλη καθημερινά για κανένα λόγο πετρέλαιο.

11000 δεν είναι μικρό ποσό ίσως για να πας και σε κάτι πιο μεγάλο, αλλά αν δεν το χρειάζεσαι, πάντα μπορείς και να το αποταμιεύσεις για αργότερα όπου θα έχεις κάποια εμπειρία και θα δεις και τι θα δου ταιριάζει καλύτερα.

• Like 3
Δημοσ.

Εφοσον εισαι νεος και δεν εχεις οικογενεια, θα σου προτεινα να παρεις μεταχειρισμενο ενα αυτοκινητο που θα σου ταιριαζε στην ηλικία σου και στα θελω σου. Μην φοβασαι να πας σε 2πορτο, καμπριο τυπου mercedes slk 200. Θα το ευχαριστηθείς 

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πρώτο αυτοκίνητο πήρα ένα φτηνό για να μάθω να οδηγάω, 10000 για πρώτο αμάξι είναι πολλά.. θέλει προσοχή να μην κλαίς τα λεφτά σου μετά, τα Φορντ φιέστα τα σπάνε, είχα παλιά φιέστα 2010 σπορτ και τώρα κάτοχος mild hybrid του 2020. Μακράν το πιο ωραίο από οδηγική απόλαυση από μικρή κατηγορία αυτοκίνητο πόλης.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/1/2023 στις 5:43 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε

Σίγουρα πάντως δεν ήταν τσίμα τσιμα στα χρήματα. Γιατί πήραν ενα αυτοκίνητο ακριβό, προβληματικό λόγω έλλειψης υποδομών φόρτισης, που έχει πολύ ακριβές επισκευές και χωρίς να υπάρχει αντιπροσωπεία στη χώρα. Ναι δεν ήταν και η πιο συνετή επιλογή. Είχαν λεφτά για πέταμα και έκαναν το κομμάτι τους με το ηλεκτρικό

Για νέο οδηγό ο,τι πρέπει. Αν βέβαια έχει κανα χιλιάρικο το μήνα χαρτζιλίκι μόνο για να το συντηρει...

Ασχετα που δεν κανει το συγκεκριμενο mercedes για νεο οδηγο, η συντηρηση του συγκεκριμενου Mercedes ειναι εξαιρετικα χαμηλοτερη απο την συντηρηση ενος συγχρονου yaris.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Ασχετα που δεν κανει το συγκεκριμενο mercedes για νεο οδηγο, η συντηρηση του συγκεκριμενου Mercedes ειναι εξαιρετικα χαμηλοτερη απο την συντηρηση ενος συγχρονου yaris.

Γιατί δεν κάνει για νέο οδηγό;

Ρωταω γιατί όντως δεν έχω ιδέα από το συγκεκριμένο μοντέλο.

Δημοσ.

Όχι ότι το yaris έχει φτηνά ανταλλακτικά αλλά δεν συγκρίνεται με 18άρι μερσέντες.Τα 55500χλμ αμάξι 18έτιας μόνο εμένα με χτύπησαν κάπως;

Μαυτά τα χρήματα βρίσκεις και ένα πεζό 208/308 5-8 χρόνων

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Όχι ότι το yaris έχει φτηνά ανταλλακτικά αλλά δεν συγκρίνεται με 18άρι μερσέντες.Τα 55500χλμ αμάξι 18έτιας μόνο εμένα με χτύπησαν κάπως;

Αν η πωλήτρια Αγγελική το είχε αγοράσει καινούριο,πρώτο χέρι,και έχει όλα τα ΚΤΕΟ;

Σύγκριση clk W209 με Yaris,Peygot 208/308,ακόμα και του 2023 δεν υπάρχει.

Χίλιες φορές το clk.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jmmys είπε

Χίλιες φορές το clk.

Να μου πεις δεν είχε budget να πάρει ένα μικρομεσαίο 18ετίας να το καταλάβω, το clk τι να το κάνει νέος οδηγός;  Δεν είναι μόνο η αγορά είναι και η συντήρηση/πάγια έξοδα που θα έχει. Τι κατανάλωση έχει το clk σε σχέση με ένα 208 πενταετίας; Πόσο κάνει ο συμπλέκτης στο ένα και στο άλλο; Τι πιθανότητες έχει να βγάλει φθορές ένα αμάξι 18ετίας σε σχέση με 5ετίας;

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

σιγα μην εχει και 5000χλμ....

1.000.000χλμ εχει αυτο το σαλονι που βλέπω.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Να μου πεις δεν είχε budget να πάρει ένα μικρομεσαίο 18ετίας να το καταλάβω, το clk τι να το κάνει νέος οδηγός;  Δεν είναι μόνο η αγορά είναι και η συντήρηση/πάγια έξοδα που θα έχει. Τι κατανάλωση έχει το clk σε σχέση με ένα 208 πενταετίας; Πόσο κάνει ο συμπλέκτης στο ένα και στο άλλο; Τι πιθανότητες έχει να βγάλει φθορές ένα αμάξι 18ετίας σε σχέση με 5ετίας;

Η κατανάλωση είναι 2-3 λίτρα παραπάνω.Ο συμπλέκτης δεν έχει διαφορά.

Κάτοχος clk230 W208 του 1998 από το 2003,ξάδερφος μου κάτοχος 308 του 2010,μάντεψε τι έχω ξοδέψει εγώ σε συνεργεία και τι αυτός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...