Προς το περιεχόμενο

Μπορείς να πουλήσεις ένα ΙΧ ενώ είναι σε καθεστός δανείου

JimxxZe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρεται, έχω ένα αυτοκίνητο και είμαι στα μισά έτη αποπληρωμής της χρηματοδότησης. Ενδιαφέρομαι να το πουλήσω και να ανέβω κατηγορία. Το ζήτημα είναι, εφόσον τυπικά το αμάξι ακόμα δεν μου ανήκει, αλλά ανήκει στα τράπεζα, μπορώ να το πουλήσω - μεταβιβάσω, να ξεχρεώσω με τα λεφτά της πώλησης το δάνειο και να προβώ στην αγορά νέου αυτοκινήτου;

Επεξ/σία από JimxxZe
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μονο αν ο αγοραστης αποπληρωσει το υπολοιπο του δανειου οποτε γινεται και αρση παρακρατησης και το κανεις οτι θελεις 

Το ειχα κανει παλια που εμπορος κατεθεσε το ποσο γραφοντας " δια χειρος ...."  μου εκανε αρση παρακρατησης ο εμπορος που το ειχα παρει και ο αγοραστης μου εδωσε τα υπολοιπα 

• Like 1
  • Thanks 1

Ναι έτσι 

Αν τα βρείτε να πάτε μαζί στην τράπεζα να κανονίσετε το υπόλοιπο και την διαφορά…

Μετα το αυτοκίνητο είναι ελεύθερο να μεταβιβαστεί 

• Like 1

Το παράδοξο ήταν όταν πήρα με απαλλαγή αλλά με δάνειο τριτεκνικο αυτοκίνητο δεν υπήρχε παρακράτηση κυριότητας. 

2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Το παράδοξο ήταν όταν πήρα με απαλλαγή αλλά με δάνειο τριτεκνικο αυτοκίνητο δεν υπήρχε παρακράτηση κυριότητας. 

Μήπως το δάνειο τελειωνε πριν την διορία της τριτεκνιας; Δεν μπορείς να πουλήσεις αμάξι που έχεις πάρει με τριτεκνια σε λιγότερο από κάποια χρόνια (νομίζω 3 χρόνια) 

1 ώρα πριν, Tasos19s είπε

Μήπως το δάνειο τελειωνε πριν την διορία της τριτεκνιας; Δεν μπορείς να πουλήσεις αμάξι που έχεις πάρει με τριτεκνια σε λιγότερο από κάποια χρόνια (νομίζω 3 χρόνια) 

Οχι κραταγε πολυ περισοτερο 

Μπορεις να το πουλησεις πριν την 3ετια αλλα καταβαλοντας αναλογικα το ποσο που γλυτωσες απο τα μειωμενα τελη ταξινομησης 

1 ώρα πριν, JimxxZe είπε

Χαίρεται, έχω ένα αυτοκίνητο και είμαι στα μισά έτη αποπληρωμής της χρηματοδότησης. Ενδιαφέρομαι να το πουλήσω και να ανέβω κατηγορία. Το ζήτημα είναι, εφόσον τυπικά το αμάξι ακόμα δεν μου ανήκει, αλλά ανήκει στα τράπεζα, μπορώ να το πουλήσω - μεταβιβάσω, να ξεχρεώσω με τα λεφτά της πώλησης το δάνειο και να προβώ στην αγορά νέου αυτοκινήτου;

Έτσι όπως το περιγράφεις όχι, δεν μπορείς, για να μπορέσει να γίνει μεταβίβαση πρέπει πρώτα να γίνει άρση παρακράτησης, η οποία απαιτεί ένα χαρτί από την τράπεζα.

Μόνο με συνεννόηση με την τράπεζα μπορεί να γίνει αυτό που περιγράφεις.

μπα δεν....... καποια φάση ήθελα να πουλήσω μηχανάκι και είχα ακομη να δώσω μισή δόση (τελευταια) στην τράπεζα κάπου στα 35 με 37 ευρώ ήταν τα τελευταια........ εμ που  δεν γινοταν..... εκανα την αποπληρωμη και μετα το εδωσα (ναι ακομη και για τα 35 ευρω)

• Like 1

Λογικά γίνεται να κάνεις ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον αγοραστή, να σου δώσει τα λεφτά να το ξεχρεώσεις στην τράπεζα και μετά να γίνει η μεταβίβαση.

1 ώρα πριν, zio10 είπε

Λογικά γίνεται να κάνεις ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον αγοραστή, να σου δώσει τα λεφτά να το ξεχρεώσεις στην τράπεζα και μετά να γίνει η μεταβίβαση.

Μπορει και ο αγοραστης να καταθεσει τα λεφτα γραφοντας το ονομα του σαν αιτιολογια και μετα να γινει αρση και μεταβιβαση .

• Like 1

1 ώρα πριν, zio10 είπε

Σαφώς και γίνεται, αμφιβάλλω όμως αν θα βρεθεί αγοραστής που θα δεχτεί κάτι τέτοιο μια και για αυτόν είναι μεγάλο ρίσκο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σαφώς και γίνεται, αμφιβάλλω όμως αν θα βρεθεί αγοραστής που θα δεχτεί κάτι τέτοιο μια και για αυτόν είναι μεγάλο ρίσκο.

Με εμπορο μια χαρα το ειχα κανει για ενα polo καπου το 2009

Κατεθεσε τα χρηματα γραφοντας το ονομα του και εγινε αρση και μεταβιβαση .

Μου εδωσε τα υπολοιπα μετρητα ( επιταγη) 

Χωρις να αγορασω μαλιστα αλλο ΙΧ απο αυτον .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Στις 5/1/2023 στις 10:39 ΠΜ, JimxxZe είπε

Όχι, πρώτα από πληρώνεις το δάνειο, παίρνεις την βεβαίωση ότι έχει αποπληρωθεί και η αντιπροσωπεία εκδίδει το έγγραφο για την μεταβίβαση στο όνομα σου και με αυτό γίνετε η μεταβίβαση / πώληση. Το έχω κάνει ήδη 2 φορές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...