Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο αγαπημενο forum,θελω να φτιάξω ένα build για μια φίλη που ασχολείται με το Photoshop κτλπ... Τα χρήματα που θέλει να διαθέσει είναι πάνω κάτω γύρω στα 1.000 και εγώ της είπα ότι είναι ένα σεβαστό πόσο για αυτά που ζητάει από έναν υπολογιστή... κυρίως η χρήση θα γίνεται για photoshop κτλπ & ελαφρύ gaming(LOL)

Το δίλλημα είναι πάμε Ryzen ή Intel? DDR4/DDR5? Αυτο που με ενδιαφέρει πιο πολύ για το build είναι να ειναι διαχρονικό και όσο πιο κοντινό στα δεδομένα που έρχονται,οπότε θέλω να προτιμήσω τα νεότερα μοντέλα που κυκλοφορούνε. Είναι καλή εποχή για αγορά υπολογιστή ή υπομονή;

Δημοσ.

Η εποχή είναι μέτρια.

Υπάρχουν κάποιες καλές προσφορές και τιμές σε hardware αλλά υπάρχουν και αρκετά πράγματα με σχετική έλλειψη και τσιμπημένη τιμή (mobo,cases).

Λόγω Adobe και Photoshop ιδανικά πας σε Intel & Nvidia. Δυστυχώς όμως σε αυτό το budget μάλλον δεν είναι οι καλύτερες επιλογές.

Από Intel αξίζει ο 13600k, αλλά σε αυτό το budget κρίνεται ακατάλληλος, αφού χρειάζεται και μια επιπλέον σοβαρή ψύκτρα.

Επίσης οι Nvidia gpu μια από τα ίδια. Ιδανικά μιλάμε για μια 3060 αλλά με κατώτατη τιμή στα 350€ δε λέει σε αυτό τ budget. Οι αμέσως προηγούμενες σε τιμή 3050/1660 ti ενώ αρκούν είναι κακό vfm.

Ddr5... όχι πλέον τόσο απαγορευτικό πλέον σε θέμα τιμής αλλά και πάλι το πληρώνεις ακριβά με αμφίβολα αποτελέσματα στην απόδοση. Η λογική λέει να πας για 32gb ram, ddr4 3200 με ddr5 5600 έχουν 50€ διαφορά (90-140).

Βάλτα κάτω, δες πως θες να κινηθείς για να έρθουν ολοκληρωμένες προτάσεις

• Like 2
Δημοσ.

Για Photoshop και Illustrator δεν είναι φοβερές οι απαιτήσεις. Μπορεί να γίνει ένα σύστημα με i5 12400 ή 12500, 32gb μνήμης, και οπωσδήποτε δύο nvme. Ούτε από κάρτα γραφικών υπάρχουν απαιτήσεις, αρκεί να υπάρχουν cuda cores για τα φίλτρα και τα εφέ που τα επιταχύνει η κάρτα.

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι σε αναζήτηση και εγώ αντίστοιχου build.. όμως είχα καταλήξει σε AMD Ryzen 7700x με 64gb ddr5. Να προτιμήσω Intel δηλαδή? Και αν ναι γιατί?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Spavento είπε

Είμαι σε αναζήτηση και εγώ αντίστοιχου build.. όμως είχα καταλήξει σε AMD Ryzen 7700x με 64gb ddr5. Να προτιμήσω Intel δηλαδή? Και αν ναι γιατί?

Δεν υπάρχει λόγος, οι 7ΧΧΧ amd έχουν γερή/παραπλήσια απόδοση.
Και δεν χρειάζονται και γομάρια ψύκτρες.

Είτε amd είτε Intel θα δεις πολύ καλά αποτελέσματα (ειδικά από 13600K / 7700X και πάνω)

Τώρα αν έχεις πολύ χαμηλό budget και δεν μπορείς να βάλεις τελευταία γενιά ryzen, τότε κοιτάς προς Intel τι παίζει.

Επεξ/σία από hln3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Spavento είπε

Αν το budget σου επαρκεί για 7700Χ με 64gb RAΜ δεν χρειάζεται να κοιτάξεις προς Intel. H Intel δίνει λύσεις σε λίγο πιό χαμηλά budget όπως στο παρόν νήμα. Ο 7700Χ είναι εφάμιλλος σε τιμή και απόδοση με τον 13600Κ, απλά κοιτάς συνολικά τις πλατφόρμες να δεις τί συμφέρει (βασικά τον συνδυασμό cpu/mobo/RAM). Ο 13600 βγαίνει και σε KF που είναι λίγο πιό οικονομικός. Δες τον απλά εφόσον πρόκειται να βάλεις ξεχωριστή κάρτα (με τον 7700Χ είσαι υποχρεωμένος). Κατά τα άλλα από πλευράς απόδοσης στα adobe είναι ίδιοι. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pnick είπε

Αν το budget σου επαρκεί για 7700Χ με 64gb RAΜ δεν χρειάζεται να κοιτάξεις προς Intel. H Intel δίνει λύσεις σε λίγο πιό χαμηλά budget όπως στο παρόν νήμα. Ο 7700Χ είναι εφάμιλλος σε τιμή και απόδοση με τον 13600Κ, απλά κοιτάς συνολικά τις πλατφόρμες να δεις τί συμφέρει (βασικά τον συνδυασμό cpu/mobo/RAM). Ο 13600 βγαίνει και σε KF που είναι λίγο πιό οικονομικός. Δες τον απλά εφόσον πρόκειται να βάλεις ξεχωριστή κάρτα (με τον 7700Χ είσαι υποχρεωμένος). Κατά τα άλλα από πλευράς απόδοσης στα adobe είναι ίδιοι. 

Ήμουν ανάμεσα σε αυτούς τους δύο επεξεργαστές, όμως σκεπτόμενος για το μέλλον των socket, είπα να πάω σε AM5 που είναι φρέσκο, σε αντίθεση με το 1700. Σε χρήματα δεν θέλω να ξεφύγω πολύ, όμως βλέπω πως αυτοί οι δύο συνολικά δεν έχουν μεγάλη απόκλιση. Μελλοντικά θα κοιτάξω για αναβάθμιση GPU.. οπότε γι'αυτό μάλλον AMD.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Spavento είπε

Ήμουν ανάμεσα σε αυτούς τους δύο επεξεργαστές, όμως σκεπτόμενος για το μέλλον των socket, είπα να πάω σε AM5 που είναι φρέσκο, σε αντίθεση με το 1700. Σε χρήματα δεν θέλω να ξεφύγω πολύ, όμως βλέπω πως αυτοί οι δύο συνολικά δεν έχουν μεγάλη απόκλιση. Μελλοντικά θα κοιτάξω για αναβάθμιση GPU.. οπότε γι'αυτό μάλλον AMD.

To διαβάζω συχνά αυτό για την αναβαθμισιμότητα του ΑΜ5, αλλά δεν το βλέπω έτσι. Ουσιαστικά, όταν θα έρθει καιρός να αναβαθμίσεις από 7000 σειρά θα έχει ήδη αλλάξει socket και η AMD. Κατά την γνώμη μου, όσοι πάρουν τώρα 7000 επεξεργαστή ούτως ή άλλως δεν θα έχει νόημα να αναβαθμίσουν στην επόμενη γενιά. Το ίδιο ισχύει και για Intel. Εγώ π.χ. έχω 10850Κ. Προς το παρόν δεν σκέφτομαι καμία αναβάθμιση. Στην επόμενη γενιά και άν.

• Like 1
Δημοσ.

Μεγάλη κουβέντα ανοίξαμε δηλαδή… Για να φτιάξεις κάτι καλό ποσό πρέπει να ξεφύγεις απτό χιλιάρικο;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, InTheEnd είπε

Μεγάλη κουβέντα ανοίξαμε δηλαδή… Για να φτιάξεις κάτι καλό ποσό πρέπει να ξεφύγεις απτό χιλιάρικο;

Στο 1000 φτιάχνεις ένα πάρα πολύ καλό μηχάνημα, ασυζητητί, στο είπε ήδη ο pnick.

Χαλάει η μαγιά όταν αρχίζεις να ξεζουμίζεις τις επιλογές, μιλάς για futereproof κοκ. Είναι πράγματα που τα πληρώνεις χωρίς να έχεις άμεση ανταπόδοση χρημάτων, ενδεχομένως ίσως και ποταπή σε βάθος χρόνου.

Ακόμη και ένα σύστημα με 12400f/32gb ram/1660ti θα μπορούσε να θεωρηθεί κάλλιστα ακόμη και επαγγελματικό.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, pnick είπε

To διαβάζω συχνά αυτό για την αναβαθμισιμότητα του ΑΜ5, αλλά δεν το βλέπω έτσι. Ουσιαστικά, όταν θα έρθει καιρός να αναβαθμίσεις από 7000 σειρά θα έχει ήδη αλλάξει socket και η AMD. Κατά την γνώμη μου, όσοι πάρουν τώρα 7000 επεξεργαστή ούτως ή άλλως δεν θα έχει νόημα να αναβαθμίσουν στην επόμενη γενιά. Το ίδιο ισχύει και για Intel. Εγώ π.χ. έχω 10850Κ. Προς το παρόν δεν σκέφτομαι καμία αναβάθμιση. Στην επόμενη γενιά και άν.

Ανάλογα τι παίρνεις. Αν π.χ (λέμε τώρα γτ δε ξέρουμε τι θα ισχύσει) πας από 7600Χ σε zen5 με 16 πυρήνες, μια χαρά θα έχει νοήμα.

Δημοσ.

Δε ξέρω πως συμπεριφέρονται οι AMD σε προγράμματα της Adobe, ωστόσο αν η AMD συνεχίσει να υποστηρίζει το σοκετ οπως το εκανε και με την ΑΜ4 και η Ιντελ οχι, τότε νομιζω η AMD αποκτά σοβαρό προβάδισμα έναντι της Intel, ειδικά αν οι επιδόσεις είναι παρόμοιες για τα προγράμματα. 

Δημοσ.

Και εμένα το build μου είναι 5900X γενικά έχω αφήσει την Intel πολλά χρόνια… γιαυτο και ρωτάω… και σε αυτά τα χρήματα νομίζω ότι οι Ryzen είναι πιο δυνατοί…

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...