Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Αν δεις καναπε των 2000 και 2500€ πιστεψε με! θα την διακρινεις την διαφορα απο τους φασοναδικους Πευκου και νοβοπαν.

Δεν μιλαω για Bo Concept που εχει μουτρα και πουλαει 7000€ καναπε με πευκο και νοβοπαν. Μιλαω για επιπλάδες. Για οικογενειακες επιχειρησεις.

Τα λες πολύ καλά φίλτατε. Εγώ έφτιαξα προ ανατιμησεων το 2018 τον καναπέ μου μόνος μου 3x2.5 , από σιμιδα σκελετό   και γενικά από ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στην αγορά σε μαξιλάρια, υφάσματα και γενικά στο σύνολο τα υλικά κόστισαν πάνω κάτω στα 800€, χωρίς να βάλω σε αυτά βίδες, κόλλες, χρόνο .  Αυτός ο καναπές κάτω από 3 κ δεν πωλείται. Οπότε τα 1200 π διαβάζω στο δικό μου αυτί ακούγονται οριακά για κάτι το ποιοτικό γιατί όπως είπα αν τα υλικά μ είχαν 800€  προ 3 ετιας σήμερα θα περνάνε το χιλιάρικο. Επιπλοποιίος είμαι αλλά καναπέδες δεν φτιάχνω κ από τι βλέπω σε συναδέλφους που φτιάχνουν καναπέδες ( φτιάχνουν όμως εξαρχής, όχι απλά φέρνουν από Ιταλία - Γερμανία) για να πάρεις καλό καναπέ που θα ζήσει για καιρό θες πάνω από 2κ. Και το είδα και με τα μάτια μου όπως γράφω παραπάνω. 

@Kapou Kapote γνώμη μου είναι να φωνάξεις έναν ταπετσερη που είναι η δουλειά του αποκλειστικά να σου πει τι φταίει και πως θα διορθωθεί άμεσα εφόσον σε καίει αν σε συμφέρει οικονομικά. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολυ μου αρεσει η εξελιξη τετοιων θεματων. Εδω τα καλα επιπλαδικα ειναι υποδεεστερα απο τα ψευτικα του ΙΚΕΑ.
Σε αλλα θεματα τα εργαλεια του Lidl ειναι καλυτερα απο τις γνωστες και πανακριβες επαγγελματικες σειρες εργαλειων.
Θα ανοιξω θεμα να συζητησουμε για τον επεξεργαστη 68020 που ειχε η Amiga και φυσικα θα ειναι καλυτερος και πιο γρηγορος απο τον νεο Intel και AMD. Μην πω για τον Ζ80

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, safridia είπε

Πολυ μου αρεσει η εξελιξη τετοιων θεματων. Εδω τα καλα επιπλαδικα ειναι υποδεεστερα απο τα ψευτικα του ΙΚΕΑ.
Σε αλλα θεματα τα εργαλεια του Lidl ειναι καλυτερα απο τις γνωστες και πανακριβες επαγγελματικες σειρες εργαλειων.
Θα ανοιξω θεμα να συζητησουμε για τον επεξεργαστη 68020 που ειχε η Amiga και φυσικα θα ειναι καλυτερος και πιο γρηγορος απο τον νεο Intel και AMD. Μην πω για τον Ζ80

Δυστυχώς το θέμα είναι ότι έχουν μπλεχτεί καλά επιπλάδικα με «καλά» επιπλάδικα. Όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν τεχνίτες που δεν έχουν εκθέσεις κλπ αλλά βγάζουν διαμάντια με 1,5κ και σε υποστηρίζουν και μέχρι να πεθάνουν που λέει ο λόγος. Υπάρχουν και άλλοι που δίνεις 1,5κ και βγάζουν 700€ κέρδος από εισαγωγές και υπεργολαβίες. 

Κανεις δε λέει ότι αυτό που κάνει 500€ από το ικεα είναι καλύτερο από αυτό που κάνει 1,5κ από σωστό τεχνίτη. Απλά δυστυχώς μπορεί να πάρεις στην αγορά με 1,5κ κάτι που κάνει 700€ πραγματικά και ναι τότε δεν είναι και πολύ καλύτερο από του ικεα.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, safridia είπε

Εδω τα καλα επιπλαδικα ειναι υποδεεστερα απο τα ψευτικα του ΙΚΕΑ.

Στην υποθεση μας ΔΕΝ βλεπω κανα καλο επιπλαδικο παντως

Δημοσ.
1 ώρα πριν, filipprin είπε

Μην τους χαλάς το αφήγημα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, andreaspA είπε

Αν δεις καναπε των 2000 και 2500€ πιστεψε με! θα την διακρινεις την διαφορα απο τους φασοναδικους Πευκου και νοβοπαν.

Δεν μιλαω για Bo Concept που εχει μουτρα και πουλαει 7000€ καναπε με πευκο και νοβοπαν. Μιλαω για επιπλάδες. Για οικογενειακες επιχειρησεις.

Μωρέ καλός είναι κ φίλου έχω δει που έκανε 1800 ναι έχει διαφορά στην ποιοτητα αλλά τι εξυπηρετεί τελικά.Τωρα οκ αν μπαινοβγαίνουν 6-7 άτομα κάθε σκ κ άλλα 3-4 καθημερινές νταξει..αλλά προτεραιότητες είναι ολα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, filipprin είπε

3 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Αυτο το καταλαβαμε απο ενα θεμα σε ενα φορουμ; Ειμαστε οι καλυτεροι μαστοροι του συμπαντος. ΤΕΛΟΣ :) :) :)

Επεξ/σία από safridia
Δημοσ.
22 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Μα, ολοι λενε να μην πας σε επιπλοποιο. Τραβα ΙΚΕΑ, δες τον καναπε που θες, και σε 5 μερες θα ειναι σπιτι. Με κανα 30-50 ακομα τον στηνουν. Οσο "κακες" ειναι οι αλυσιδες για την τοπικη οικονομια, αλλο τοσο κακοι ειναι καποιοι "επαγγελματιες"

Πλάκα πλάκα 12 χρόνια καναπέ είχαμε απο ικεα γωνιακό που γινόταν κρεβάτι! Τέλειος εκτός απο το ύφασμα που έγινε χάλια. Δεν έτριζε ποτέ, τελευταία όμως έσπασε το μπράτσο όταν κάθισε κάποιος πάνω το οποίο ήταν σαν απο χαρτόνι. Τουλάχιστον μας έβγαλε 12 χρόνια και 500 ευρώ.

16 ώρες πριν, zio10 είπε

Συρραπτικό πιστόλι παίρνεις με 10€ αν είναι να γλιτώσεις την ταλαιπωρία. 

Αλλά αν στο φτιάχνουν αυτοί σε δύο μέρες δώστο πίσω να το φτιάξουν.

Το φτιάχνουν αλλά μετά που το σκέφτηκα φοβάμαι τη διαδικασία, πως θα τον ανοίξουν απο πάνω; Θα βγάλουν τα υφάσματα; Θα ξανά μπουν σωστά; Τρέμω τι θα παραλάβω. Στο τέλος θα κάνω αυτό που είπες με συρραπτικό πιστόλι. 

12 ώρες πριν, bblov είπε

Όταν θα έρθουνε να τον πάρουνε να τους δείξεις εκεί στο σπίτι ακριβώς τους ήχους που κάνει,μην τους πεις μόνο είναι από τους ιμάντες ας το βρούμε αυτοί από που ακριβώς είναι και να έχεις στο νου σου αν ποια δεν μπορούνε να το βρούνε ας τον κάνουνε μπαούλο το κάτω μέρος,θα είναι λίγο ποιο σκληρός από αυτό που κάθεστε τώρα αλλά θα έχεις και χώρο από κάτω(καταργούνται οι ιμάντες)

Η σύγκριση επίπλων από καταστήματα αλυσίδων με επιπλαδικα απλός είναι αστεία

Ούτε στην εργασία ούτε στα υλικά δεν συγκρίνονται το ότι προέκυψε κάτι δεν πάει να πει ότι δεν είναι καλής ποιότητας απλά και στα 1200 είναι μια τιμή αξιοπρεπέστατη για επιπλαδικο και δεν πρέπει να έχει ελαττώματα και αυτό προσπαθεί να λύσει ο φίλος.

Όσο για τους τόσο υποστηρικτές αλυσίδων ο καθένας κρίνει μόνος του τι τον ικανοποιεί ποιοτικά και οικονομικά,μην τα κάνετε όλα κρεμασταρια...

Υ.Γ: Σε πολλά έπιπλα μαζικής παραγωγής πλέον χρησιμοποιείται αρκετά και το πεπιεσμένο χαρτί,ούτε καν αφροξυλο.

Τι να τους δείξω αυτοί που τα έφερναν ήταν χαιβάνια. Και να τους δείξω αυτοί παίζει να μου τον φέρουν χειρότερο.

11 ώρες πριν, greekbusters είπε

@Kapou Kapote γνώμη μου είναι να φωνάξεις έναν ταπετσερη που είναι η δουλειά του αποκλειστικά να σου πει τι φταίει και πως θα διορθωθεί άμεσα εφόσον σε καίει αν σε συμφέρει οικονομικά. 

Επικοινώνησα κ με ταπετσιέρη κ μου είπε να πάρει 2 βδομάδες τον καναπέ κ θέλει 600 ευρω για να αλλάξει τους ιμάντες συν τα μεταφορικά γιανα τον πάρει. Δεν ξέρω αν κάποιος έρχεται σπίτι για να το κάνει.

Αυτό που με προβληματίζει τώρα που το ξανασκέφτομαι είναι το πώς θα αλλάξουν τους ιμάντες; Θα ανοίξουν μόνο το πάνω μέρος; Θα βγάλουν την ταπετσαρία; Θα αποσυναρμολογήσουν κομμάτια κ θα τα ξανά συναρμολογήσουν; Γιατί αν είναι να μου τον φέρουν χειρότερο καλύτερα να μείνω με αυτόν. Δεν τους εμπιστεύομαι αυτούς καθόλου. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, andreaspA είπε

20 δεν θα δωσεις, αλλα θα δωσεις 2000 - 3000 για να παρεις σοβαρο καναπε απο σοβαρο ξυλο, με σοβαρα μαξιλαρια, και σοβαρη στηριξη.
Αν ειναι να πας στα 1200 για αφροξυλα, πηγαινε πραγματικα στα 400-500-600 να παρεις το ιδιο πραγμα απο το ΙΚΕΑ και το Praktiker. Στην Ελλαδαρα μας και οχι Ελλαδιτσα μας, ειναι ρεαλιστικο παντως τα iphone, galaxy, laptop, υπολογιστες, τηλεορασεις 3000αρες και ολα αυτα τα σκουπιδια που του χρονου θα ειναι για πεταμα ουτως η αλλως.

Ποσο μαλλον φανταζομαι για εναν καναπε που θα τον κρατησεις 20-30 χρονια αν ειναι της προκοπής.

Υ.γ Δεν χρειαζεται τάση μιζέρια! Η μιζέρια , φέρνει μιζέρια και στενοχώρια.

Εγω παντως εδωσα 2500€ για καναπε, και δεν τον λυπαμαι καθολου. Και ξαπλαρουμε, και κοιμομαστε, και τρωμε, και πινουμε και πλακωνομαστε και γαργαλιομαστε.

Συμφωνώ και επαυξάνω.

Κάπου 2,5 μου πήγε και εμένα, καναπεδάρα, 6 χρόνια και είναι όπως την πρώτη μέρα. Και μιλάμε για πολλή χρήση, όχι αστεία. 

έχω έπιπλα ΙΚΕΑ αρκετά, έχουν κρατήσει κάποια πολύ, ανθεκτικά τα λες, ποιοτικά όμως? όχι.

9 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Δεν χαλάει κανένα αφήγημα.

Τέθηκε ένα πρόβλημα από κάποιον και ακολούθησε η γενίκευση ότι δεν αξίζει κανείς να αγοραζει ποιοτικά έπιπλο, καλύτερα στα ΙΚΕΑ, δεν υπάρχουν καλοί επιπλάδες. Αυτής η εντελώς υποκειμενική γενίκευση είναι αναληθής και της άξιζαν αντεπιχειρήματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...