Speculoos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Η ιστορία έχει ως εξής. Εδώ και αρκετά χρόνια λύση για δίκτυο στο desktop έχω βρει μέσω powerline το οποίο με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο παρά τις σποραδικές πτώσεις που λύνονται μόνο μέσω disable/enable adapter από το network settings των Windows. To τελευταίο powerline που χρησιμοποιώ εδώ και μίνιμουμ 6 χρόνια(;) είναι το TL-PA8010P, της TP-Link. Όσο έμενα στην Ιρλανδία έπιανα άνετα τα 250Mbps της σύνδεσης χωρίς απώλειες, ήρθα στο Βέλγιο και έπιανα τα 40 από τα 45Mbps της σύνδεσης. Εδώ και κάποιους (αρκετούς) μήνες παρατήρησα ότι η ταχύτητά μου ήταν πάντα γύρω στα 25-35Μbps γεγονός που απέδωσα στο χάλια δίκτυο. Πριν λίγο καιρό μας έκαναν αυτόματη αναβάθμιση στα 100Mbps παρόλα αυτά συνέχισα στην ίδια ταχύτητα. Αυτή τη στιγμή που γράφω πιάνω 26 Mbps. Πήρα ένα λάπτοπ και τον έναν αντάπτορα και πήγα σε άλλες πρίζες του σπιτιού όπου έπιανα 85-95Mbps. Το ίδιο λάπτοπ στις πρίζες του τοίχου που είναι το desktop έπιανε εκεί στα 25-30. Θεωρώ ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με τις πρίζες του δωματίου μάλλον. Πέρσι τόσο στο διπλανό διαμέρισμα που μοιράζεται τον τοίχο όσο και από πάνω έκαναν βαριές ανακαινίσεις, ίσως να φταίει αυτό; Όπως και να χει είμαι σε αναζήτηση λύσης. Τι μπορώ να κάνω αφού είναι κρίμα να χρησιμοποιώ μόλις το 1/4 της ταχύτητας. Άραγε ένα usb3 dual channel wifi adapter να είναι valid εναλλακτική ή να δω κάτι άλλο; Πρίζα ή μέρος που είναι το desktop δεν μπορώ να αλλάξω, ούτε να τραβήξω τόσο μακρύ καλώδιο από άλλο δωμάτιο. Η μητρική που έχω είναι μία Β550 Aorus Elite V2.
lneam Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 - ποσο παλιο ειναι το σπιτι / ηλεκτρολογικη εγκατασταση ? - μπορεις να δοκιμασεις το TL-PA8010P σε αλλο οροφο στην ιδια κατοικια , δηλαδη σε αλλο ρολοι ΔΕΗ ? Σε αλλη περιοχη συγγενη / φιλου ? - μονοφασικο ή τριφασικο ρολοι δεη ?
Speculoos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, lneam είπε - ποσο παλιο ειναι το σπιτι / ηλεκτρολογικη εγκατασταση ? - μπορεις να δοκιμασεις το TL-PA8010P σε αλλο οροφο στην ιδια κατοικια , δηλαδη σε αλλο ρολοι ΔΕΗ ? Σε αλλη περιοχη συγγενη / φιλου ? - μονοφασικο ή τριφασικο ρολοι δεη ? To θέμα είναι ότι δεν έχω θέμα ταχύτητας ακόμα και στο ίδιο μου το σπίτι αλλάζοντας απλά τοίχο/δωμάτιο για αυτό δε νομίζω να είναι το TP-Link αλλά η γραμμή/φορτίο που περνάει από το συγκεκριμένο τοίχο που έχω τώρα τον υπολογιστή/powerline. Έχω άλλες 3 πρίζες σε αυτόν τον χώρο όπου η ταχύτητα κόβεται. Για το ρολόι πρέπει να κατέβω στο υπόγειο να δω πόσα καλώδια βγάζει στον πίνακα, δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα.
lneam Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 δεν εχεις απαντησει στην πρωτη ερωτηση. Δεν χρειαζεται να πας εκτος διαμερισματος, ο πινακας ειναι εντος σπτιτιου. Εχει μια γενικη ασφαλεια ή τρεις ? εχω διαβασει πως σε αλλο δωματιο παιζει καλυτερα .....
Speculoos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 27 λεπτά πριν, lneam είπε δεν εχεις απαντησει στην πρωτη ερωτηση. Δεν χρειαζεται να πας εκτος διαμερισματος, ο πινακας ειναι εντος σπτιτιου. Εχει μια γενικη ασφαλεια ή τρεις ? εχω διαβασει πως σε αλλο δωματιο παιζει καλυτερα ..... Για μονοφασικο το κόβω
Speculoos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 30 λεπτά πριν, lneam είπε το reley διαρροης ειναι μονοφασικο (2P) Thanks, καλό να το ξέρω, αυτό όμως πώς μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα του ίντερνετ στο desktop;
lneam Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 για να δωσουμε μια λυση σε ενα προβλημα, πρεπει 1. να μας εχει ξανασυμβει ή 2. να αποκλεισουμε "τι ΔΕΝ φταιει" στην περιπτωση σου, δεν εχεις τριφασικο ρευμα, αρα αποκλεισαμε καποιες περιπτωσεις απο εξοπλισμο που εχει αδυναμιες σε τετοιες καταστασεις. Μπορει λοιπον να λεμε >80% περιπτωση να φταιει το ηλεκτρικο δικτυο στο σπιτι, αλλα προσωπικα θα αφησω και την περιπτωση να εχει "θεμα" το tp link , μιας και σε 3 σπιτια που το εχεις δοκιμασει με διαφορετικες επιδοσεις. απο εδω και περα, 2 λυσεις εχεις. Καποιον εμπειρο τεχνικο που το ξερει το θεμα ή να δοκιμασεις με αλλο εξοπλισμο στον χωρο σου και αναλογος προχωρας. Εγω θα αγοραζα devolo, ως καλυτερης ποιοτητας. Φυσικα και η τιμη ειναι μεγαλυτερη. - μεχρι τωρα δεν εχω εικονα της παλαιοτητας του σπιτιου. Μπορει να υπαρχει και η περιπτωση, οι μπριζες να εχουν προβλημα απο χρηση αλλου ενοικου ή να ειναι χαμηλης ποιοτητας. Τα καλωδια λιγο δυσκολο να εχουν χαλασει, συνηθως τα προβληματα ειναι στον τερματισμο - εκει που γινονται οι συνδεσεις / βυσματα. Στην περιπτωση σου οι μπριζες τα προβληματα λυνονται πρωτα με γνωσεις και εμπειρια και μετα με μετρησεις και αλλαγη υλικου 1
Speculoos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, lneam είπε για να δωσουμε μια λυση σε ενα προβλημα, πρεπει 1. να μας εχει ξανασυμβει ή 2. να αποκλεισουμε "τι ΔΕΝ φταιει" στην περιπτωση σου, δεν εχεις τριφασικο ρευμα, αρα αποκλεισαμε καποιες περιπτωσεις απο εξοπλισμο που εχει αδυναμιες σε τετοιες καταστασεις. Μπορει λοιπον να λεμε >80% περιπτωση να φταιει το ηλεκτρικο δικτυο στο σπιτι, αλλα προσωπικα θα αφησω και την περιπτωση να εχει "θεμα" το tp link , μιας και σε 3 σπιτια που το εχεις δοκιμασει με διαφορετικες επιδοσεις. απο εδω και περα, 2 λυσεις εχεις. Καποιον εμπειρο τεχνικο που το ξερει το θεμα ή να δοκιμασεις με αλλο εξοπλισμο στον χωρο σου και αναλογος προχωρας. Εγω θα αγοραζα devolo, ως καλυτερης ποιοτητας. Φυσικα και η τιμη ειναι μεγαλυτερη. - μεχρι τωρα δεν εχω εικονα της παλαιοτητας του σπιτιου. Μπορει να υπαρχει και η περιπτωση, οι μπριζες να εχουν προβλημα απο χρηση αλλου ενοικου ή να ειναι χαμηλης ποιοτητας. Τα καλωδια λιγο δυσκολο να εχουν χαλασει, συνηθως τα προβληματα ειναι στον τερματισμο - εκει που γινονται οι συνδεσεις / βυσματα. Στην περιπτωση σου οι μπριζες τα προβληματα λυνονται πρωτα με γνωσεις και εμπειρια και μετα με μετρησεις και αλλαγη υλικου Πολύ σωστή η προσέγγιση. Όμως το ΤP-Link γιατί να έχει θέμα; Έκατσα και έβαλα τον αντάπτορα σε όλες τις πρίζες του σπιτιού. Αυτή τη στιγμή έχω πρόβλημα μόνο σε μία συγκεκριμένη γραμμή. Έχω το σχεδιάγραμμα από τον ηλεκτρολόγο που άλλαξε τις πρίζες και τον πίνακα στο σπίτι πριν λίγα χρόνια και χαμηλή απόδοση παίρνω μόνο σε 5 πρίζες που τροφοδοτούνται από αυτή τη γραμμή. Δυστυχώς είναι οι πρίζες που με αφορούν και το πρόβλημα στην ταχύτητα δεν υπήρχε πάντα αλλά εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες. Στις άλλες πρίζες παίρνω μια σταθερή απόδοση από 77 μέχρι 91Mbps...Αν πάω σε devolo παίζει να έχω καλύτερη απόδοση; Υπάρχει κάποια άλλη λύση;
lneam Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 9 ώρες πριν, Speculoos είπε Έχω το σχεδιάγραμμα από τον ηλεκτρολόγο που άλλαξε τις πρίζες και τον πίνακα στο σπίτι πριν λίγα χρόνια και χαμηλή απόδοση παίρνω μόνο σε 5 πρίζες που τροφοδοτούνται από αυτή τη γραμμή. Δυστυχώς είναι οι πρίζες που με αφορούν και το πρόβλημα στην ταχύτητα δεν υπήρχε πάντα αλλά εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες. με το τσιγκελι στα βγαζω !!!! εαν τα ειχες αναφερει θα ειχα δωσει αλλη κατευνθυνση. πριν λειτουργουσε, τωρα εχουμε θεμα. Σε μια γραμη που "διαμοιραζει" τα 3 καλωδια - καθε ενα σε 5 αλλα. Μηπως (???) υπαρχει προβλημα στην ενωση του 1>5. ή μηπως κατι αλλο ? Εγω θα ανοιγα πινακα-κουτακια-μπριζες και θα ελεγχα το δικτυο. Εγω ... ή ο τεχνικος, καποιος τελος παντων. 9 ώρες πριν, Speculoos είπε Πολύ σωστή η προσέγγιση. Όμως το ΤP-Link γιατί να έχει θέμα; παντα μια μικρη πιθανοτητα δυο προιοντα, με μερικα χρονια διαφορας στην αγορα, με αλλη τεχνολογια σε ηλεκτρονικα, απο διαφορετικους κατασκευαστες, με αλλη τιμη .... στο ιδιο προβλημα, ισως το καινουργιο και ακριβοτερο να λειτουργει καλυτερα. Απλα δεν μπορω να αποκλεισω την πιθανοτητα, γι' αυτο και το ανεφερα. -------------- ελπιζω οι ενωσεις του 1 σε 5, να εχουν γινει στα κουτακια με κλεμες ρευματος AC και οχι να εχει απλα "στιψει" με το χερι τα καλωδια και τα εχει καλυψει με μονωτικη ταινια τα χαλκινα καλωδια .... μαυριζουν πολυ γρηγορα
Speculoos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, lneam είπε με το τσιγκελι στα βγαζω !!!! εαν τα ειχες αναφερει θα ειχα δωσει αλλη κατευνθυνση. πριν λειτουργουσε, τωρα εχουμε θεμα. Σε μια γραμη που "διαμοιραζει" τα 3 καλωδια - καθε ενα σε 5 αλλα. Μηπως (???) υπαρχει προβλημα στην ενωση του 1>5. ή μηπως κατι αλλο ? Εγω θα ανοιγα πινακα-κουτακια-μπριζες και θα ελεγχα το δικτυο. Εγω ... ή ο τεχνικος, καποιος τελος παντων. παντα μια μικρη πιθανοτητα δυο προιοντα, με μερικα χρονια διαφορας στην αγορα, με αλλη τεχνολογια σε ηλεκτρονικα, απο διαφορετικους κατασκευαστες, με αλλη τιμη .... στο ιδιο προβλημα, ισως το καινουργιο και ακριβοτερο να λειτουργει καλυτερα. Απλα δεν μπορω να αποκλεισω την πιθανοτητα, γι' αυτο και το ανεφερα. -------------- ελπιζω οι ενωσεις του 1 σε 5, να εχουν γινει στα κουτακια με κλεμες ρευματος AC και οχι να εχει απλα "στιψει" με το χερι τα καλωδια και τα εχει καλυψει με μονωτικη ταινια τα χαλκινα καλωδια .... μαυριζουν πολυ γρηγορα Έγραψα στο πρώτο ποστ ότι δοκίμασα στις άλλες πρίζες του σπιτιού και δεν έχω θέμα ταχύτητας, ίσως να μην έγινα κατανοητός. 😄 Παραθέτω τα σχεδιαγράμματα του ηλεκτρολόγου μιας και μπορείς να καταλάβεις περισσότερα από μένα, οι πρίζες και ο πίνακας αλλάχτηκαν το 2015. Εδώ είναι το σχεδιάγραμμα του δωματίου που έχω το θέμα. Το μόντεμ με το πρώτο tp link είναι στην D1 και το adapter είναι στην Α2. Σε όποια πρίζα Α1, Α2, Α3 το βάλω έχω μεγάλη πτώση στην ταχύτητα ενώ αν το βάλω σε άλλη, ακόμα και σε άλλο δωμάτιο στην άλλη άκρη του σπιτιού ποιάνω 80-90Μbps. O τοίχος που είναι οι Α1/Α2 ειναι κοινός με γείτονα που μετακόμισε πριν από ένα χρόνο και έκανε ανακαινίσεις.
lneam Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Speculoos είπε Έγραψα στο πρώτο ποστ ότι δοκίμασα στις άλλες πρίζες του σπιτιού και δεν έχω θέμα ταχύτητας, ίσως να μην έγινα κατανοητός. 😄 Παραθέτω τα σχεδιαγράμματα του ηλεκτρολόγου μιας και μπορείς να καταλάβεις περισσότερα από μένα, οι πρίζες και ο πίνακας αλλάχτηκαν το 2015. Εδώ είναι το σχεδιάγραμμα του δωματίου που έχω το θέμα. Το μόντεμ με το πρώτο tp link είναι στην D1 και το adapter είναι στην Α2. Σε όποια πρίζα Α1, Α2, Α3 το βάλω έχω μεγάλη πτώση στην ταχύτητα ενώ αν το βάλω σε άλλη, ακόμα και σε άλλο δωμάτιο στην άλλη άκρη του σπιτιού ποιάνω 80-90Μbps. O τοίχος που είναι οι Α1/Α2 ειναι κοινός με γείτονα που μετακόμισε πριν από ένα χρόνο και έκανε ανακαινίσεις. μια χαρα εγινες κανατοητος, αυτος ειναι και ο λογος που εκανα στο πρωτο μου ποστ, την Νο1 ερωτηση. Ποτε την απαντησες ? σημερα .... το να γνωριζω περισοτερα απο εσενα και λιγοτερα απο τον ηλεκτρολογο τεχνικο σου, δεν σημαινει οτι μπορω απο το φορουμ να κανω κατι. Ο τεχνικος αυτος ειναι μια χαρα για να κανει ηλεκτρολογικες συνδεσεις ισχυος. Να βαλει ο πελατης μια σομπα, ενα πλυντηριο, κτλ. Οταν ομως εχου μεταφορα ραδιοσυχνοτητων GHz, τοτε οπως φαινεται χρειαζεται αλλο τεχνικο. Με ειδικα οργανα μετρησεων. Αυτος ο τεχνικος εχει καποιο κοστος, συν τις επισκευες που θα απαιτηθουν. Ισως και αλλαγη καλωδιων εντος του σπιτιου. Δεν ξερω για εσενα, εγω θα προσπαθoυσα να παω σε αλλες λυσεις. Απο περασμα καλωδιου ethernet ή wifi repeater,κατι αλλο ... ??? Αν ηταν δικο μου το σπιτι ... παλι και αυτο παιζει ρολο.
Speculoos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, lneam είπε μια χαρα εγινες κανατοητος, αυτος ειναι και ο λογος που εκανα στο πρωτο μου ποστ, την Νο1 ερωτηση. Ποτε την απαντησες ? σημερα .... το να γνωριζω περισοτερα απο εσενα και λιγοτερα απο τον ηλεκτρολογο τεχνικο σου, δεν σημαινει οτι μπορω απο το φορουμ να κανω κατι. Ο τεχνικος αυτος ειναι μια χαρα για να κανει ηλεκτρολογικες συνδεσεις ισχυος. Να βαλει ο πελατης μια σομπα, ενα πλυντηριο, κτλ. Οταν ομως εχου μεταφορα ραδιοσυχνοτητων GHz, τοτε οπως φαινεται χρειαζεται αλλο τεχνικο. Με ειδικα οργανα μετρησεων. Αυτος ο τεχνικος εχει καποιο κοστος, συν τις επισκευες που θα απαιτηθουν. Ισως και αλλαγη καλωδιων εντος του σπιτιου. Δεν ξερω για εσενα, εγω θα προσπαθoυσα να παω σε αλλες λυσεις. Απο περασμα καλωδιου ethernet ή wifi repeater,κατι αλλο ... ??? Αν ηταν δικο μου το σπιτι ... παλι και αυτο παιζει ρολο. Άρα τι προτείνεις; Καλώδιο 10 μέτρων από το μόντεμ στον υπολογιστή; Αν η μητρική μου είχε wifi δεν θα έμπαινα στη διαδικασία για powerlne, μια χαρά κάλυψη έχω.
lneam Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 ειναι μια λυση και λογικα με φθηνο κοστος ολοι οι Η/Υ μπορουν να αποκτησουν wifi. Συνηθως μεσα απο usb. Υπαρχει λυση και σε καρτα εντος. την λυση της μεταφορας του modem στον χωρο που H/Y δεν την θελεις ? το 2πλο καλωδιο του οτε, ισως να ειναι καλυτερα να αλλαξει χωρο.
csontheline Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Το ψυρίζεις πάρα πολύ. Διάλεξε ότι σε βολεύει, πάρε ένα καλώδιο επέκτασης usb, κόλλα το πίσω και ψηλά στην οθόνη και είσαι μπόμπα. Αν έχεις καλό wifi, θα πρέπει να πας σε 1Gbps internet για να χρειαστείς άλλες λύσεις (που πάλι σε wifi θα πας, απλά πιο ακριβό). https://www.skroutz.gr/c/2002/network_adapters/f/548018_548022/asyrmati-apo-151-eos-867-mbps.html?o=wifi+adapter
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα