Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια με το σπαστικο προβλημα του Ιντερνετ στο σπιτι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απο τις 24/12 μου εμφανιζεται ενα απιστευτα σπαστικο προβλημα με το ιντερνετ στο σπιτι......αποσυνδεεται αλλα το ποτε εχει την ουσια......

Συνδεσμολογια στο σπιτι ιδια,πραγματα στις μπριζες ιδια.Η ΜΟΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ειναι στο μοντεμ της cosmote......απο το Speedport plus 1(το λευκο) πηγα στο Speedportplu 2 (Μαυρο) πανω σε 200 γραμμη οπου κλειδωνει απο παντα στα μεγιστα 214 + και εξακολουθει να κλειδωνει στα μεγιστα και παραπανω αλλα........

Το μοντεμ ηταν απο παντα στο πρωτο υπνοδωματιο(παιδικο) ,πανω του με ehternet 2 pc και δινω μεσω powerline(tplink) στο σαλονι ιντερνετ.

Στο αλλο υπνοδωματιο υπαρχει boxaki mibox s που παιζει μεσω wifi.....απροβληματιστα .

ΚΑΙ παμε στο προβλημα.........στο σαλονι εχω 2 powerlines (tplink) ενα μονο wifi ( για να εχουν προσβαση οι καμερες ,τα κιν κλπ) και ενα ακομα powerline(tplink) οπου συνδεω μεσω ethernet tv και nvidia shield tv

Μολις βαλεις κατι στο shield να παιξει(netflix,cosmote tv,disney) το ιντερνετ αποσυνδεεται....(σβηνουν ολα απο το μοντεμ εκτος του power ) ,αντιστοιχα και απο την τηλεοραση αν βαλεις να παιξει netflix παλι ριχνει τη συνδεση στο μοντεμ (ειτε ενσυρματα,ειτε ασυρματα)

Ασυρματα στο σαλονι οποια συσκευη αλλη περαν της τηλεορασης συνδεθει(ταμπλετ,κινητα κλπ) δεν πεφτει καμια συνδεση και ολα δουλευουν κομπλε.

Εχει καποιος καποια ιδεα τι μπορει να φταιει????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Update επι μια ωρα τωρα το βραδυ τα τσεκαρα ολα...και παιζουν ολοι οι συνδιασμοι αψογα χωρις αποσυνδεσεις........αρα καταληγω στο συμπερασμα οτι κατι φταιει απο τη μερια του οτε...ειστε στο καφαο...ειτε στο κεντρο που με επηρεαζει τις ωρες απο 12 μεχρι 20.00.......το θεμα ειναι τι?

Λοιπον το πρωι ειχαμε επισκεψη τεχνικου απο οτε.....γενικα εχουν τεντωσει το υπογειο καλωδιο που ερχεται στη δικια μου πολυκατοικια(ειναι 50(ζευγη απερχομενων)....τα 20 τα δινουν σε μας και τα υπολοιπα στους απεναντι) .Τελικα μετα απο μετρησεις...και αφου ξεμπλεξα τα καλωδια στην πρωτη τηλ μπριζα....μειωθηκαν τα fec errors σε κατι δεκαδες...οπως και τα crc σε μηδεν! Οποτε απο βδομαδα ερχεται ο ηλεκρολογος να περασει ethernet cat 6 απο την μπριζα του σαλονιου προς τα υπνοδωματια και να μπει το ρουτερ μονιμα στην πρωτη στο σαλονι!

• Thanks 1

On 05/01/2023 at 16:25, generalb31 said:

Λοιπον το πρωι ειχαμε επισκεψη τεχνικου απο οτε.....γενικα εχουν τεντωσει το υπογειο καλωδιο που ερχεται στη δικια μου πολυκατοικια(ειναι 50(ζευγη απερχομενων)....τα 20 τα δινουν σε μας και τα υπολοιπα στους απεναντι) .Τελικα μετα απο μετρησεις...και αφου ξεμπλεξα τα καλωδια στην πρωτη τηλ μπριζα....μειωθηκαν τα fec errors σε κατι δεκαδες...οπως και τα crc σε μηδεν! Οποτε απο βδομαδα ερχεται ο ηλεκρολογος να περασει ethernet cat 6 απο την μπριζα του σαλονιου προς τα υπνοδωματια και να μπει το ρουτερ μονιμα στην πρωτη στο σαλονι!

99 τις 100 γινεται και χωρις να περασεις utp εφοσον υπαρχει πριζα στο σαλονι

7 ώρες πριν, poulinos είπε

99 τις 100 γινεται και χωρις να περασεις utp εφοσον υπαρχει πριζα στο σαλονι

Αν σκεφτεσαι για powerlines....εχω ηδη πανω αλλα θα περασω και τα καλωδια για καλυτερα ! Αφου αποφασισα να το φτιαξω....να το κανω οσο καλυτερα γινεται !

On 11/01/2023 at 08:24, generalb31 said:

Αν σκεφτεσαι για powerlines....εχω ηδη πανω αλλα θα περασω και τα καλωδια για καλυτερα ! Αφου αποφασισα να το φτιαξω....να το κανω οσο καλυτερα γινεται !

Οχι δεν σκεφτομαι για powerlines.απλα δεν πρεπει να εχεις παραλληλα.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Ειχα παραλληλα.....απλα τωρα για να εχω για τους σταθερους στα υπνοδωματια προσβαση θα περασω απο ενα καλωδιο cat6 ,συν μια γραμμη ακομα για το συναγερμο!

9 minutes ago, generalb31 said:

Ειχα παραλληλα.....απλα τωρα για να εχω για τους σταθερους στα υπνοδωματια προσβαση θα περασω απο ενα καλωδιο cat6 ,συν μια γραμμη ακομα για το συναγερμο!

αν εχεις παραλληλα θα εχεις πιο χαλια sync συν Fer,crc κτλ.οποτε ναι ή το φτιαχνεις η περνας νεα καλωδια και Utp και για το τηλεφωνο και για το internet και εισαι αρχοντας.

Οπως ηταν πριν με παραλληλα ηταν αστα να πανε στα fec/crc και αποσυνδεσεις ,και χρονισμο κοντα στα 180! Ενω τωρα που ξεμπερδεψα με τα παραλληλα ελαχιστα crc(στις 8 μερες 40) και fec παλι κατι δεκαδες χιλιαδες(πριν εκατομμυρια) και καθολου αποσυνδεσεις! Απο βδομαδα ερχεται ο ηλεκρολογος να περασουμε Utp και να μαζεψουμε την κατασταση!

On 12/01/2023 at 23:46, generalb31 said:

Οπως ηταν πριν με παραλληλα ηταν αστα να πανε στα fec/crc και αποσυνδεσεις ,και χρονισμο κοντα στα 180! Ενω τωρα που ξεμπερδεψα με τα παραλληλα ελαχιστα crc(στις 8 μερες 40) και fec παλι κατι δεκαδες χιλιαδες(πριν εκατομμυρια) και καθολου αποσυνδεσεις! Απο βδομαδα ερχεται ο ηλεκρολογος να περασουμε Utp και να μαζεψουμε την κατασταση!

ayta ta errors πουν αναφερεις τωρα παιζει να ειναι φυσιολογικα.μην περιμενεις οτι με 200αρα γραμμη δεν θα δεις ποτε fec ή crc. συνηθως το προβλημα ειναι να βλεπεις να ανεβαινουν κατα χιλιαδες με καθε refresh

Καλα τωρα μετα την καταργηση των παραλληλων και την αλλαγη του ζευγους στον κατανεμητη η γραμμη ειναι αριστη....πριν φαντασου ανα λεπτο ανεβαιναν κατα χιλιαδες τα crc και δεκαδες χιλιαδες τα fec ! Και δεν εχω καμια αποσυνδεση πια....εδω και 10 μερες που ειναι up.

Περιμενω τωρα την τεταρτη/πεμπτη να ερθει ο ηλεκτρολογος να περασουμε τα cat6....και αναλογα ποσα θα χωρεσουν μεσα απο τα κουτια 2  με 3 και μηπως χωρεσει κανα ακομα.....να βαλω καποιο switch στο σαλονι για να εχω παραπανω ενσυρματα.....θα δουμε ομως!

9 minutes ago, generalb31 said:

Καλα τωρα μετα την καταργηση των παραλληλων και την αλλαγη του ζευγους στον κατανεμητη η γραμμη ειναι αριστη....πριν φαντασου ανα λεπτο ανεβαιναν κατα χιλιαδες τα crc και δεκαδες χιλιαδες τα fec ! Και δεν εχω καμια αποσυνδεση πια....εδω και 10 μερες που ειναι up.

Περιμενω τωρα την τεταρτη/πεμπτη να ερθει ο ηλεκτρολογος να περασουμε τα cat6....και αναλογα ποσα θα χωρεσουν μεσα απο τα κουτια 2  με 3 και μηπως χωρεσει κανα ακομα.....να βαλω καποιο switch στο σαλονι για να εχω παραπανω ενσυρματα.....θα δουμε ομως!

Μια χαρα για τα παραλληλα. ενω στο adsl δεν δημιουργουν προβλημα παροτι και παλι ειναι λαθος ,στο vdsl απλα το σκιζουν. πριν λιγες μερες εφτιαξα κατι παραλληλα και απο 60 κατι Mbit πηγε στα 109

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...