hoakin1981 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Χαιρετώ την παρέα, καλή χρονιά να έχουμε με υγεία. Μια γρήγορη ερώτηση παρακαλώ προς τους ειδικούς (γιατί σίγουρα εγώ δεν είμαι). Θέλω να μπορώ να ενώσω τα αρχεία βίντεο που έχω (από την DJI Osmo pocket) σε ένα βίντεο κάθε φορά για να υπάρχει μια συνοχή κλπ. Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι δεν μιλάμε για τπτ 4Κ κλπ. αλλά για ένα ταπεινότατο Full HD @60fps από την κάμερα. Για τον σκοπό αυτό έψαξα λίγο και είπα να δοκιμάσω το OpenShot (μιας που είναι δωρεάν) αλλά το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί. Το βίντεο που παράγεται κάθε φορά αν και βλέπεται μια χαρά είναι ξεκάθαρα υποδεέστερο σε ποιότητα και οξύτητα παρόλο που τυπικά είναι όντως 1080p και 60fps με βάση το VLC. Στο πρόγραμμα επιλέγω τις σωστές επιλογές στο Εxport (1080p 60fps) και το σωστό format MP4 H.264 που είναι και το ίδιο format των αρχικών αρχείων της κάμερας. Παλιότερα είχα δοκιμάσει και άλλους editors αλλά πάντα είχα το ίδιο θέμα. Τι παίζει να φταίει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τα προγράμματα που αναφέρεις είναι video editors και όταν αποθηκεύουν κάνουν επανακωδικοποίηση όλο το βίντεο. Όταν κάνεις όμως re-encode σε ένα βίντεο η υποβάθμιση της ποιότητας είναι δεδομένη. Το μόνο που μπορείς να προσέξεις είναι να ανεβάσεις το bitrate (σε λογικά επίπεδα) και να επιλέξεις τις κατάλληλες (βάση του υλικού σου) ρυθμίσεις ώστε να έχεις όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες. Δοκίμασε με το Avidemux2. Κατέβασε και στήσε το πρόγραμμα. Μετά πέτα μέσα τα βίντεο με την σειρά που τα θέλεις, άσε στα αριστερά τα Έξοδος Βίντεο και Έξοδος Ήχου στην "Αντιγραφή" και βάλε σαν μορφή εξόδου "MP4 Muxer". Σώσε και δεν θα έχεις καμία απώλεια στο τελικό βίντεο. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2023 από micos000 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hoakin1981 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 @micos000 Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, θα το δοκιμάσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα