babisskg Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Στις 5/1/2023 στις 7:08 ΜΜ, panosarg είπε Είμαι κάτοχος της Νikon coolpix B500 δλδ με αυτή ξεκίνησα αλλά θέλω να ανέβω λίγο γιατί δεν μπορώ να κάνω ορισμένα πράγματα με αυτήν,έχω στο μυαλό μου την D3500 αλλά από ότι βλέπω από αρκετή αναζήτηση δεν είναι τόσο καλή σε νυχτερινές λήψεις και εγώ θέλω περισσότερο αυτό και κάπως καλό βίντεο. σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αν έχετε κάποια άλλη πρόταση είναι καλοδεχούμενη! Οι απόψεις αγαπητέ και οι προτάσεις είναι καλοπροαίρετες κι' αυτό είναι σίγουρο , δεν παύουν όμως να είναι προσωπικές εκτιμήσεις του καθενός , κάτι που δύσκολα θα σας βοηθήσει να βγάλετε συμπεράσματα . Το να θέλετε και λίγο βίντεο και λίγο νυχτερινές λήψεις και λίγο από κάτι άλλο ίσως ........ ούτε και το ποσό που βάζετε ως όριο είναι δείκτης . Φυσικά αν γνωρίζατε περισσότερα , δεν θα βρισκόσασταν εδώ να ρωτάτε , αλλά όπως βλέπετε είναι αρκετά αμφιλεγόμενες οι προτάσεις κάτι πολύ λογικό . Αυτό που είναι καλό για μένα , για κάποιον άλλο αποτελεί αρχαιολογία ........ γιατί όχι . Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά , πρώτον ξεκαθαρίστε μέχρι που μπορείτε να πάτε οικονομικά μιλώντας , ενώ πρέπει να γνωρίζετε ότι αν σκοπεύετε να ασχοληθείτε πραγματικά θα χρειαστεί σύντομα να βάλετε κι' άλλα χρήματα . Σκεφθείτε λοιπόν και πείτε μας , μέχρι που αντέχει η τσέπη σας για ένα πρώτο βήμα , το οποίο αναγκαστικά δεν θα είναι και τρομακτικών δυνατοτήτων κι' αυτό έχει να κάνει ξεκάθαρα με το ποσό . 3
pifilos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 18 λεπτά πριν, ub40 είπε Κι όμως την α6100 έχω από δω την πήρα 650€ με μόλις 150 κλικ μπιμπελό με τον κιτ. Το έδωσα 100€ και με άλλα 50 πήρα από εδώ τον samyang af 35 f2.8 που πάνω σε aps-c είναι ξυράφι και χωρίς παραμορφώσεις. 700€ δηλ. βέβαια είχα και άλλους φακούς από τις παλιές μηχανές μου της σειράς, αλλά αυτό τε σετάκι το λατρεύω. Και το σύστημα το χτίζεις λίγο λίγο, δεν τα παίρνεις όλα μιάφορα, που δεν ξέρεις και τι θα χρειαστείς... Και έχει και πολλούς μικρούς κάτω των 150€ σε manual για low light και πειραματισμό. Όρεξη και υπομονή θέλει γενικά το άθλημα, να μαζεύεις λεφτά να ξοδεύεις χαχαχ Συμφωνώ ότι μπορείς να βρεις καλές ευκαιρίες και γενικά αν έχει κάποιος χαμηλό budget θέλει υπομονή. Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι ότι δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο να αγοράσει κάποιος αρχάριος μεταχειρισμένο εξοπλισμό από ιδιώτη όπου και λογικά θα είναι μικρότερη η τιμή σε σχέση με μαγαζιά όπως το MPB με δυνατότητα επιστροφής. Ειδικά για φακούς που δε θα ξέρει τι να ελέγξει και πως. Για παράδειγμα και χωρίς ίχνος υπερβολής χρειάστηκε να γυρίσω 4 κομμάτια ολοκαίνουργιων Sigma 16mm 1.4 μέχρι να πετύχω ένα καλό μιας και τα προηγούμενα παρουσιάζαν decentering (αποκεντράρισμα θα το έλεγα στα Ελληνικά αλλά δεν έχω βρει ακριβή μετάφραση μέχρι τώρα). Θεωρητικά λοιπόν αυτά τα κομμάτια μπορεί τώρα να έχουν πουληθεί κανονικά και να πουληθούν ως μεταχειρισμένα σε κάποιον αρχάριο ο οποίος να καταλήξει με έναν μέτριας απόδοσης φακό. Πέραν αυτού κάποιοι είναι και κατηγορηματικοί π.χ. μαξ 500 ευρω οπότε δεν μπορούν να τα έχουν και όλα. Αλλά ναι όπως είπα γενικά συμφωνώ. 1
ub40 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 16 λεπτά πριν, pifilos είπε Συμφωνώ ότι μπορείς να βρεις καλές ευκαιρίες και γενικά αν έχει κάποιος χαμηλό budget θέλει υπομονή. Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι ότι δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο να αγοράσει κάποιος αρχάριος μεταχειρισμένο εξοπλισμό από ιδιώτη όπου και λογικά θα είναι μικρότερη η τιμή σε σχέση με μαγαζιά όπως το MPB με δυνατότητα επιστροφής. Ειδικά για φακούς που δε θα ξέρει τι να ελέγξει και πως. Για παράδειγμα και χωρίς ίχνος υπερβολής χρειάστηκε να γυρίσω 4 κομμάτια ολοκαίνουργιων Sigma 16mm 1.4 μέχρι να πετύχω ένα καλό μιας και τα προηγούμενα παρουσιάζαν decentering (αποκεντράρισμα θα το έλεγα στα Ελληνικά αλλά δεν έχω βρει ακριβή μετάφραση μέχρι τώρα). Θεωρητικά λοιπόν αυτά τα κομμάτια μπορεί τώρα να έχουν πουληθεί κανονικά και να πουληθούν ως μεταχειρισμένα σε κάποιον αρχάριο ο οποίος να καταλήξει με έναν μέτριας απόδοσης φακό. Πέραν αυτού κάποιοι είναι και κατηγορηματικοί π.χ. μαξ 500 ευρω οπότε δεν μπορούν να τα έχουν και όλα. Αλλά ναι όπως είπα γενικά συμφωνώ. Πάντως για έναν αρχάριο οποιοσδήποτε sigma f1.4 θα φανεί διαστημόπλοιο 🤩 Για να βρεις τις όποιες ατέλειες θα πάρει καιρό, ως τότε θα έχει αλλάξει πολλούς, τουλάχιστον αυτό ξέρω από τον εαυτό μου 😅 2
LongTom Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, ub40 είπε Δε μιλάμε για ff αλλά για aps-c μια και ανέφεραν d3500 και εφόσον θέλει και βίντεο για μένα μονόδρομος... Έπειτα δε χτίζεις σε παλιό σύστημα, είναι μόνο για πειραματισμό ίσως, αν θες να το δοκιμάσεις. Δεν είναι για επένδυση... Οι περισσότερες που αναφέρθηκαν ως προτάσεις ήταν παλιές/ότερες flagship-pro-prosumer FF DSLR (π.χ. 5D II / III/ 6D/ D610), οι οποίες είναι ακόμη κάτι παραπάνω από εξαιρετικά ικανές. Το "δε χτίζεις", είναι μάλλον άποψη σου, εφόσον μπορείς να "χτίσεις" και να μεταφέρεις τους όποιους φακούς σε αντίστοιχη mirrorless με μετατροπέα. Εάν και εφόσον περάσει σε τέτοια φάση που η DSLR δεν είναι πλέον αρκετή. Κάτι που οι περισσότεροι μάλλον δεν κάνουν ποτέ. Για το βίντεο συμφωνώ, εκεί οι σύγχρονες mirrorless crop/ 4/3 είναι μονόδρομος. 1
Dr_73 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, LongTom είπε Οι περισσότερες που αναφέρθηκαν ως προτάσεις ήταν παλιές/ότερες flagship-pro-prosumer FF DSLR (π.χ. 5D II / III/ 6D/ D610), οι οποίες είναι ακόμη κάτι παραπάνω από εξαιρετικά ικανές. Αν μας ενδιαφέρει ποιότητα φωτογραφίας μόνο κοιτάμε και αξιολόγηση αισθητήρα και κατά συνέπεια ποιότητας εικόνας (βαθμολογία imaging παρακάτω) Πχ https://cameradecision.com/compare/Sony-Alpha-a6100-vs-Canon-EOS-5D-Mark-III Αν το κάνω πιο εξεζητημένο , αφού πλέον D800 βρίσκεται σώμα με 550€ και με prime όπως 35mm , 28mm , 50mm δεν ξεπερνά το όριο των 750€ https://cameradecision.com/compare/Sony-Alpha-a6600-vs-Nikon-D800 Αν θέλει κάποιος ντε και καλά mirrorless και sony , από μεταχειρισμένα , συμφέρει η a7 πρώτης γενιάς. Στο mpb έχει φθηνές. https://www.mpb.com/en-eu/product/sony-alpha-a7 Και εντός οικογενείας της sony, οι crop δεν αντέχουν απέναντι σε full frame. https://cameradecision.com/compare/Sony-Alpha-a6600-vs-Sony-Alpha-7 Φακοί υπάρχουν αντίστοιχα https://www.mpb.com/en-eu/search?q=*&filterQuery[modelCategory]=Mirrorless lenses&filterQuery[modelLensMountModelSpecificationPhrase]=Sony E&sort[productPrice]=ASC Απλά πρέπει να έχει αποφασίσει κάποιος πρώτα από όλα, αν τολμά να αγοράσει μεταχειρισμένα . Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2023 από Dr_73
babisskg Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 9 ώρες πριν, ub40 είπε Δεν μειώνω κανένα τρόπο λήψης, ωραία η κοπελιά, αλλά δε νομίζω να έχει αυτό στο μυαλό του το παλικάρι εδώ 😜 Πολύ σωστά ....... ας περιμένουμε λοιπόν να μας πει τι έχει στο μυαλό του ......... σε επίπεδο λήψεων και είδους φωτογραφίας ........ 9 ώρες πριν, ub40 είπε Δε μιλάμε για ff αλλά για aps-c μια και ανέφεραν d3500 και εφόσον θέλει και βίντεο για μένα μονόδρομος... Έπειτα δε χτίζεις σε παλιό σύστημα, είναι μόνο για πειραματισμό ίσως, αν θες να το δοκιμάσεις. Δεν είναι για επένδυση... Κι όμως την α6100 έχω από δω την πήρα 650€ με μόλις 150 κλικ μπιμπελό με τον κιτ. Το έδωσα 100€ και με άλλα 50 πήρα από εδώ τον samyang af 35 f2.8 που πάνω σε aps-c είναι ξυράφι και χωρίς παραμορφώσεις. 700€ δηλ. βέβαια είχα και άλλους φακούς από τις παλιές μηχανές μου της σειράς, αλλά αυτό τε σετάκι το λατρεύω. Και το σύστημα το χτίζεις λίγο λίγο, δεν τα παίρνεις όλα μιάφορα, που δεν ξέρεις και τι θα χρειαστείς... Και έχει και πολλούς μικρούς κάτω των 150€ σε manual για low light και πειραματισμό. Όρεξη και υπομονή θέλει γενικά το άθλημα, να μαζεύεις λεφτά να ξοδεύεις χαχαχ Το ξεκίνησες κάπως ........ με τα κολλήματα ....... αλλά κάνεις διορθώσεις ....... ίσως αν έπιανες καμιά D500 στα χέρια σου να άλλαζες γνώμη για την ταχύτητα του autofocus module ...... για να μην σου δώσω την Nikon D1 ....... και τρομάξεις από τον τρόπο και την ταχύτητα που εστιάζει ......... 🤣🤣🤣 ........ ( δεν θέλω να τρομάξεις ) και πριν οτιδήποτε άλλο σου δηλώνω πως έχω δουλέψει με πολλές mirrorlles από παλιά ....... πολλές για κλάματα στην κυριολεξία ........ οπότε κρατάω την τελευταία σου κουβέντα που φέρνει μία ισορροπία στο ζήτημα ....... όρεξη και υπομονή θέλει γενικά το άθλημα και λεφτά για να ξοδεύεις ........ διατηρώ ακόμη και κάποιες mirrorlles ...... 8 ώρες πριν, ub40 είπε Πάντως για έναν αρχάριο οποιοσδήποτε sigma f1.4 θα φανεί διαστημόπλοιο 🤩 Για να βρεις τις όποιες ατέλειες θα πάρει καιρό, ως τότε θα έχει αλλάξει πολλούς, τουλάχιστον αυτό ξέρω από τον εαυτό μου 😅 Τέτοια ζητήματα , μπορείτε να τα κάνετε μία ξεχωριστή παρουσίαση όπως είπε πιο πάνω και ο @pifilos δλδ πως ξεχωρίζουμε κάποια κακώς κείμενα , όπως το decentering σε έναν φακό , ώστε να ωφεληθούν όλοι και να αποκτήσουν την γνώση που χρειάζεται . Εφόσον λοιπόν κάποιος γνωρίζει πραγματικά τις λεπτομέρειες , ας τις δώσει και στους υπόλοιπους . 1
LongTom Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 8 ώρες πριν, Dr_73 είπε Αν μας ενδιαφέρει ποιότητα φωτογραφίας μόνο κοιτάμε και αξιολόγηση αισθητήρα και κατά συνέπεια ποιότητας εικόνας (βαθμολογία imaging παρακάτω) Πχ https://cameradecision.com/compare/Sony-Alpha-a6100-vs-Canon-EOS-5D-Mark-III Αν το κάνω πιο εξεζητημένο , αφού πλέον D800 βρίσκεται σώμα με 550€ και με prime όπως 35mm , 28mm , 50mm δεν ξεπερνά το όριο των 750€ https://cameradecision.com/compare/Sony-Alpha-a6600-vs-Nikon-D800 Αν θέλει κάποιος ντε και καλά mirrorless και sony , από μεταχειρισμένα , συμφέρει η a7 πρώτης γενιάς. Στο mpb έχει φθηνές. https://www.mpb.com/en-eu/product/sony-alpha-a7 Και εντός οικογενείας της sony, οι crop δεν αντέχουν απέναντι σε full frame. https://cameradecision.com/compare/Sony-Alpha-a6600-vs-Sony-Alpha-7 Φακοί υπάρχουν αντίστοιχα https://www.mpb.com/en-eu/search?q=*&filterQuery[modelCategory]=Mirrorless lenses&filterQuery[modelLensMountModelSpecificationPhrase]=Sony E&sort[productPrice]=ASC Απλά πρέπει να έχει αποφασίσει κάποιος πρώτα από όλα, αν τολμά να αγοράσει μεταχειρισμένα . Αυτά τα ξέρω, για αυτό απάντησα στον άλλο φίλο ότι παλιά flagship DSLR =/= απαραίτητα κακή επένδυση. Με την A7 & II να είναι δελεαστικές προτάσεις εφόσον θα έχει native Ε mount και θα μπορεί να αναβαθμίσει δίχως μετατροπέα. Από την άλλη, η D800 (και η 850) ήταν κυριολεκτικά η επιτομή της DSRL τεχνολογίας, κάτι που δεν βρίσκεις κάτω των 3000-4000€ σε mirrorless σήμερα. Κρίμας να μην έχουμε καμία κατοστάρα χιλιάδες να τις πάρουμε όλες! 2
babisskg Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 29 λεπτά πριν, LongTom είπε Αυτά τα ξέρω, για αυτό απάντησα στον άλλο φίλο ότι παλιά flagship DSLR =/= απαραίτητα κακή επένδυση. Με την A7 & II να είναι δελεαστικές προτάσεις εφόσον θα έχει native Ε mount και θα μπορεί να αναβαθμίσει δίχως μετατροπέα. Από την άλλη, η D800 (και η 850) ήταν κυριολεκτικά η επιτομή της DSRL τεχνολογίας, κάτι που δεν βρίσκεις κάτω των 3000-4000€ σε mirrorless σήμερα. Κρίμας να μην έχουμε καμία κατοστάρα χιλιάδες να τις πάρουμε όλες! Έτσι ........ πολύ σωστά ....... 👍📸✅
ub40 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Είχα nikon d610 ένα διάστημα και στα φωτογραφεία που συνεργαζόμουν μου δίνανε canon 5div και nikon 700 και όντως τρόμαζα με το πόσο πιο αργά και κουραστικά γίνονταν όλα 😅 Πολύ καλή εικόνα δε λέω με την canon, αλλά όχι για όλες τις ώρες. Ευτυχώς οι περισσότεροι από αυτούς το γύρισαν σε sony 😄 Και θυμάμαι πάντα όταν γύριζα μετά από φωτογράφιση και χρησιμοποιούσα τη μικρή μηχανούλα μου, ένιωθα ένα ευχάριστο φτερούγισμα που κρατούσα αυτήν στα χέρια μου (τότε είχα την α6300) 😂 Mirroless με mirrorless έχει διαφορά πάντως. Και επίσης διαφέρουν από γενιά σε γενιά. Εγώ αναφέρθηκα συγκεκριμένα στις νέες της sony, δε θα πρότεινα σε κάποιον α5000 ή α6000 ούτε canon m ή 4/3 Και έπειτα ερασιτέχνης με πανάκριβους εξοπλισμούς για ποιο λόγο; Οι περισσότεροι σήμερα είμαστε μάλλον gadgetακηδες παρά χρειαζόμαστε τους τόσο ακριβούς εξοπλισμούς. Δώσε τον καλύτερο εξοπλισμό σε κάποιον, αν δεν έχει φωτογραφικό μάτι και γνώσεις κανόνων και επεξεργασίας δεν πρόκειται να βγάλει κάτι ιδιαίτερο. Αντιθέτως ακόμα και με πολύ φθηνές μηχανούλες υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν τρομερές εικόνες. Έχω δει κάτι επαγγελματίες με πανάκριβες ff να παραδίδουν ανεστίαστες, καμμένες, στραβές φωτογραφίες και αναρωτιέσαι 🙄 Για την α7i δε θα την πρότεινα με τίποτα πάντως, είναι αργό και ανεπαρκές το σύστημά της σε σχέση με τις aps-c που κυκλοφορούν θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα και εμπειρία με αυτές. Α7ii που είχα είναι οκ αλλά και πάλι θα ξεφύγει στα λεφτά και πραγματικά πιστεύω όπως και αποδεικνύεται ειδικά στο εξωτερικό που δουλεύουν την α6xxx σειρά ότι με καλούς φακούς μπορείς να έχεις παραπλήσια αποτελέσματα. Έχοντας δοκιμάσει και ff dslr και ff mirrorless και aps-c, ειλικρινά δε μου λείπουν καθόλου οι ff. Θα ξανάπαιρνα μόνο μια a7r X με πολλά πίξελ για να κροπάρω τα μακρινά θέματα μια και δεν μπορώ να αγοράσω ούτε να κουβαλάω τα μπουριά των 600mm+ 😂 Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2023 από ub40 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα