Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά,είμαι σχετικά νέος πάνω στην φωτογραφία και σκέφτομαι να ανέβω ένα επίπεδο με κάποια καλύτερη φωτογραφική μηχανή έχετε να μου προτείνεται κάποια μέχρι 750€;

Δημοσ.

Όλα στον Θεό είναι. Αν ξεκινάς τώρα νομίζω κάτι σε μεταχειρισμένο, ίσως μια d3500 με τον kit φακό. Στο μέλλον παίρνεις και τον μικρό τον prime τον 35 που είναι φθηνός και είσαι μια χαρά. Είμαι και εγώ στο ξεκίνημα με αυτό το setup και είμαι ικανοποιημένος 

• Like 3
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω. Δεν υπάρχει λόγος για αγορά καινούργιας. Νωρίτερα είδα μια Nikon D3500 με τον 35mm 1.8 πακέτο στα 340 ευρώ. Αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι τον ζουμ κιτ πάσο ειδάλλως εγώ θα έπαιρνα το πακέτο και θα έβγαζα μέχρι να δω τι μου λείπει. 

• Like 2
Δημοσ.

Ποια φωτογραφική μηχανή έχεις τώρα που θέλεις να αναβαθμίσεις και τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι χρειάζεσαι κάτι καλύτερο;

• Like 4
Δημοσ.

παιζει να χει ηδη την d3500 ,το μαρκετινγκ κανει καλη δουλεια στο θεμα της πιστης.

Δημοσ.

Είμαι κάτοχος της Νikon coolpix B500 δλδ με αυτή ξεκίνησα αλλά θέλω να ανέβω λίγο γιατί δεν μπορώ να κάνω ορισμένα πράγματα με αυτήν,έχω στο μυαλό μου την D3500 αλλά από ότι βλέπω από αρκετή αναζήτηση δεν είναι τόσο καλή σε νυχτερινές λήψεις και εγώ θέλω περισσότερο αυτό και κάπως καλό βίντεο.

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αν έχετε κάποια άλλη πρόταση είναι καλοδεχούμενη!

• Like 1
Δημοσ.

Για νύχτερινές λήψεις όσο μεγαλύτερος σένσορας, τόσο το καλύτερο. Αν είναι αυτό το κύριως σημείο που θέλεις, τότε καλύτερα κάποια Full Frame DSLR. Και θα κερδίσεις και σε άλλα σημεία.  
Τα 750 ευρώ είναι σχετικά περιοριστικά για Full Frame και δεν αναφέρεις αν μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και έστω ένας φακός. Θα σου προτείνω σύμφωνα με τα 750 ευρώ σαν ταβάνι για σώμα + 1 φακό.

Σαφώς μιλάμε πάντα για μεταχειρισμένη μηχανή.

Απο σώμα προτείνω:

-Canon 5D ii

-Canon 6D

- Nikon D610

Όλα τα παραπάνω μοντέλα θα τα βρεις σαν σκέτο σώμα απο τα 300-400 έως και 600 ευρώ. 

Απο εκει και πέρα και ανάλογα πόσα θα επιλέξεις να δώσεις για σώμα, σου μένουν σχετικά λίγα χρήματα. Απο 150 έως 300 ευρώ.

Οπότε για φακό θα σου προτεινω να ξεκινήσεις με έναν 50mm σε f/1,8 και να χτίσεις απο εκει και πάνω την συλλογή σου. Ενας τέτοιος φακός είτε για Νικον είτε για Canon παίζει γύρω στα 100 ευρώ μεταχειρισμένος ή και 150 ευρώ καινούριος. Σαν δευτερη επιλογή αν έχεις κι άλλα λεφτά, έναν ευρυγώνιο 24mm. 

Δεν σου προτεινω κανενός είδους ζούμ 24-70mm και σχετικούς, επειδή με τα "ρεστα" απο το σώμα θα πάρεις μονο καναν μεταχειρισμένο και ταλαιπωρημένο κιτ της κακιάς ώρας.

Για βίντεο καλό δεν θα αναφέρω. Δεν γίνεται και καλές βραδυνές φώτο και καλό βίντεο στα λεφτά που δίνεις. Θα κάνεις συμβιβασμό. Αν θες καλό βίντεο στα λεφτά που δίνεις πας σε Μ4/3 συστημα. Εκει είναι μια άλλη συζήτηση με άλλα μοντέλα.

• Like 2
Δημοσ.

Για νυχτερινές και γενική χρήση , κοίτα για μεταχειρισμένα canon 5d mkii & 35mm f/2. Ίσως στα χρήματα που λες , μπορέσεις να βρεις και 5D mk3 με τον ίδιο φακό.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το κόλλημα με το αρχαίο DSLR nikon/canon σύστημα πρέπει να ξεπεραστεί κάποτε... δε νομίζετε; 
Ειδικά σε νέους χρήστες που έχουν συνηθίσει στα μικρά μεγέθη συσκευών και την ευκολία, οι mirrorless είναι το παρόν και μέλλον.
Και αν θέλει κάποιος να κουμπώσει παλιά γυαλιά για το ρετρό της υπόθεσης υπάρχουν και οι αντάπτορες.
Πρόταση για αρχάριο σε mirrorless λοιπόν, μια μεταχειρισμένη της sony a6xxx σειράς και για φωτογραφίες καλές τη νύχτα και για βίντεο το καλύτερο σύστημα. Κατά προτίμηση της νέας γενιάς, δηλ zve-10/a6100/a6400/a6600 ανάλογα την προτίμηση και τις ανάγκες. Ποικιλία φακών για "παιχνίδι" και ότι καλύτερο από εστίαση.
Ούτε τσάντες μεγάλες να κουβαλάς, ούτε τα χέρια να πιάνονται και κάποιοι συνδυασμοί μπαίνουν και στην τσέπη.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, ub40 είπε

Το κόλλημα με το αρχαίο DSLR nikon/canon σύστημα πρέπει να ξεπεραστεί κάποτε... δε νομίζετε; 
Ειδικά σε νέους χρήστες που έχουν συνηθίσει στα μικρά μεγέθη συσκευών και την ευκολία, οι mirrorless είναι το παρόν και μέλλον.
Και αν θέλει κάποιος να κουμπώσει παλιά γυαλιά για το ρετρό της υπόθεσης υπάρχουν και οι αντάπτορες.
Πρόταση για αρχάριο σε mirrorless λοιπόν, μια μεταχειρισμένη της sony a6xxx σειράς και για φωτογραφίες καλές τη νύχτα και για βίντεο το καλύτερο σύστημα. Κατά προτίμηση της νέας γενιάς, δηλ zve-10/a6100/a6400/a6600 ανάλογα την προτίμηση και τις ανάγκες. Ποικιλία φακών για "παιχνίδι" και ότι καλύτερο από εστίαση.
Ούτε τσάντες μεγάλες να κουβαλάς, ούτε τα χέρια να πιάνονται και κάποιοι συνδυασμοί μπαίνουν και στην τσέπη.

https://youtu.be/XVC8-W7C7dM

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, ub40 είπε

Να ξεπεραστεί αν δεν υπάρχει χρηματικός περιορισμός, συμφωνώ. Αλλά όταν γράφει κάποιος (όχι απαραίτητα ο OP εδώ) για ποσά ~500 - 600 τότε ; Η πιο φθηνή α6100 στο MPB είναι στα 600 ευρώ. Τι φακό να βάλει μετά.... Για την ZV-E10 δε βρίσκω διαθέσιμο κομμάτι αλλά προσωπικά δε θα την πρότεινα αν και είναι υποκειμενικό. 

Οπότε ναι δυστυχώς, όσο οι τιμές είναι τέτοιες και εκείνες των DSLR ακολουθούν καθοδική πορεία ειδικά όσον αφορά τους φακούς δεν είναι παράλογο να προτείνονται DSLR. Το λέω αυτό ενώ τις απεχθάνομαι και δε θα τις επέλεγα για κανένα - μπιπ - λόγο. Και εμφανισιακά δηλαδή με απωθούν από το να τις χρησιμοποιήσω. Είναι όμως θέμα καθαρά πρακτικό - χρηματικό. 

Τι θα πρότεινα ιδανικά σε κάποιον ; Να βρει μια fujifilm X-T2 και έναν 23mm f/2 ή 35mm f/2 και να βγει έξω να ευχαριστηθεί. Μόλις όμως δει τις τιμές φακών που πιθανόν να θέλει να προσθέσει κάαααποια στιγμή θα με ψάχνει με δίκανο :D  

12 λεπτά πριν, babisskg είπε

!!!!!

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, pifilos είπε

Να ξεπεραστεί αν δεν υπάρχει χρηματικός περιορισμός, συμφωνώ. Αλλά όταν γράφει κάποιος (όχι απαραίτητα ο OP εδώ) για ποσά ~500 - 600 τότε ; Η πιο φθηνή α6100 στο MPB είναι στα 600 ευρώ. Τι φακό να βάλει μετά.... Για την ZV-E10 δε βρίσκω διαθέσιμο κομμάτι αλλά προσωπικά δε θα την πρότεινα αν και είναι υποκειμενικό. 

Οπότε ναι δυστυχώς, όσο οι τιμές είναι τέτοιες και εκείνες των DSLR ακολουθούν καθοδική πορεία ειδικά όσον αφορά τους φακούς δεν είναι παράλογο να προτείνονται DSLR. Το λέω αυτό ενώ τις απεχθάνομαι και δε θα τις επέλεγα για κανένα - μπιπ - λόγο. Και εμφανισιακά δηλαδή με απωθούν στο να τις χρησιμοποιήσω. Είναι όμως θέμα καθαρά πρακτικό - χρηματικό. 

Τι θα πρότεινα σε κάποιον ; Να βρει μια fujifilm X-T2 και έναν 23mm f/2 ή 35mm f/2 και να βγει έξω να ευχαριστηθεί. Μόλις όμως δει τις τιμές φακών που πιθανόν να θέλει να προσθέσει κάαααποια στιγμή θα με ψάχνει με δίκανο :D  

!!!!!

🤣🤣🤣 ....... να δικαιολογήσω το κόλλημα ........ 

Επεξ/σία από babisskg
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, ub40 είπε

To "καλές" την νύχτα πως το εννοείς;
Γιατί μια διαφορά την έχει η "φτηνή" παλιά επαγγελματική DSLR FF σε σχέση με τα αντίστοιχα "φτηνά" prosumer-entry mirrorless crop. 

BTW: H ZVE-10 είναι πολύ sub-par πιστεύω για οτιδήποτε εκτός vlogging.

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, LongTom είπε

To "καλές" την νύχτα πως το εννοείς;
Γιατί μια διαφορά την έχει η "φτηνή" παλιά επαγγελματική DSLR FF σε σχέση με τα αντίστοιχα "φτηνά" prosumer-entry mirrorless crop. 

BTW: H ZVE-10 είναι πολύ sub-par πιστεύω για οτιδήποτε εκτός vlogging.

Δε μιλάμε για ff αλλά για aps-c μια και ανέφεραν d3500
και εφόσον θέλει και βίντεο για μένα μονόδρομος...
Έπειτα δε χτίζεις σε παλιό σύστημα, είναι μόνο για πειραματισμό ίσως, αν θες να το δοκιμάσεις. Δεν είναι για επένδυση...

17 λεπτά πριν, pifilos είπε

Οπότε ναι δυστυχώς, όσο οι τιμές είναι τέτοιες και εκείνες των DSLR ακολουθούν καθοδική πορεία ειδικά όσον αφορά τους φακούς δεν είναι παράλογο να προτείνονται DSLR. Το λέω αυτό ενώ τις απεχθάνομαι και δε θα τις επέλεγα για κανένα - μπιπ - λόγο. Και εμφανισιακά δηλαδή με απωθούν από το να τις χρησιμοποιήσω. Είναι όμως θέμα καθαρά πρακτικό - χρηματικό. 

Τι θα πρότεινα ιδανικά σε κάποιον ; Να βρει μια fujifilm X-T2 και έναν 23mm f/2 ή 35mm f/2 και να βγει έξω να ευχαριστηθεί. Μόλις όμως δει τις τιμές φακών που πιθανόν να θέλει να προσθέσει κάαααποια στιγμή θα με ψάχνει με δίκανο :D  

!!!!!

Κι όμως την α6100 έχω από δω την πήρα 650€ με μόλις 150 κλικ μπιμπελό με τον κιτ.
Το έδωσα 100€ και με άλλα 50 πήρα από εδώ τον samyang af 35 f2.8 που πάνω σε aps-c είναι ξυράφι και χωρίς παραμορφώσεις.
700€ δηλ. βέβαια είχα και άλλους φακούς από τις παλιές μηχανές μου της σειράς, αλλά αυτό τε σετάκι το λατρεύω.
Και το σύστημα το χτίζεις λίγο λίγο, δεν τα παίρνεις όλα μιάφορα, που δεν ξέρεις και τι θα χρειαστείς...
Και έχει και πολλούς μικρούς κάτω των 150€ σε manual για low light και πειραματισμό.
Όρεξη και υπομονή θέλει γενικά το άθλημα, να μαζεύεις λεφτά να ξοδεύεις χαχαχ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...