Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα iPhone 12 Pro το οποίο μου κάνει κόλπα στην φόρτιση …Το βάζω στην πρίζα και ενώ δείχνει να φορτίζει δεν ανεβαίνει το ποσοστό …Καθάρισα την θύρα με προσοχή αλλά και πάλι τπτ…Πήγα να κάνω αντικατάσταση μπαταριας και πάλι τα ίδια ……..Παίζει να ναι από την πλακέτα;

Δημοσ.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αρχικά αναφέρεις ότι άλλαξες μπαταρία σωστά; Στην αλλαγή που έκαναν δεν δοκίμασαν αν φορτίζει;
Όταν το αφαιρέσεις από την πρίζα, κλείνει μετά από λίγο ή "δείχνει" φορτισμένο; Αν όχι, μιλάμε για OS. Αν κλείνει, φαντάζομαι έχεις δοκιμάσει με άλλο καλώδιο/αντάπτορα κλπ. 

Αν έχεις ελέγξει όλα τα παραπάνω αλλά και για updates, θα πρότεινα force restart της συσκευής > check, διαφορετικά factory reset, αφού έχει προηγηθεί backup. 

*force restart:
- Press and quickly release the volume up button
- Press and quickly release the volume down button
- Press and hold the side button
- When the Apple logo appears, release the side button

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αρχικά αναφέρεις ότι άλλαξες μπαταρία σωστά; Στην αλλαγή που έκαναν δεν δοκίμασαν αν φορτίζει;
Όταν το αφαιρέσεις από την πρίζα, κλείνει μετά από λίγο ή "δείχνει" φορτισμένο; Αν όχι, μιλάμε για OS. Αν κλείνει, φαντάζομαι έχεις δοκιμάσει με άλλο καλώδιο/αντάπτορα κλπ. 

Αν έχεις ελέγξει όλα τα παραπάνω αλλά και για updates, θα πρότεινα force restart της συσκευής > check, διαφορετικά factory reset, αφού έχει προηγηθεί backup. 

*force restart:
- Press and quickly release the volume up button
- Press and quickly release the volume down button
- Press and hold the side button
- When the Apple logo appears, release the side button

Δοκίμασα και δεν φόρτιζε πάλι …Να αναφέρω ότι δεν έχω κάνει τα δυο τελευταία update (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο) ..Δοκίμασα άλλο καλώδιο και ανταπτορα..Πλέον το κντ είναι κλειστό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, moicane είπε

Δοκίμασα και δεν φόρτιζε πάλι …Να αναφέρω ότι δεν έχω κάνει τα δυο τελευταία update (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο) ..Δοκίμασα άλλο καλώδιο και ανταπτορα..Πλέον το κντ είναι κλειστό 

Φορτιζεις με τα επίσημα καλώδιο/φορτιστής ή με aftermarket αξεσουάρ?

γιατί τελευταία έχει πολλές αναφορές για προβλήματα αφού κυκλοφορούν απομιμήσεις  (δεν δίνουν ρεύμα ή δίνουν ρεύμα όχι σωστα) αν δεν παίρνει με τα αυθεντικά  αναγκαστικά δοκίμασε άλλο φορτιστη αλλά κ καλώδιο. αν δε παίρνει ούτε με αυτα η θυρα ισως να εχει θεμα κ δε κανει επαφη.

Επεξ/σία από aces
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, aces είπε

Φορτιζεις με τα επίσημα καλώδιο/φορτιστής ή με aftermarket αξεσουάρ?

γιατί τελευταία έχει πολλές αναφορές για προβλήματα αφού κυκλοφορούν απομιμήσεις 

Ο ανταπτορας είναι επίσημος ..Το καλώδιο όχι …Αλλά το έχω τρια χρόνια ..Δεν είχε παρουσιάσει ποτε πρόβλημα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, moicane είπε

Ο ανταπτορας είναι επίσημος ..Το καλώδιο όχι …Αλλά το έχω τρια χρόνια ..Δεν είχε παρουσιάσει ποτε πρόβλημα 

τότε ακολουθήσε το force restart αν ανταποκριθει η συσκευή δες το ποστ του matrix πιο πανω

https://support.apple.com/el-gr/guide/iphone/iph8903c3ee6/ios

https://www.macrumors.com/how-to/iphone-12-hard-reset-recovery-dfu/

Επεξ/σία από aces
Δημοσ.

Τα μη ΜFi καλώδια μπορούν να δημιουργήσουν θέματα στο κύκλωμα φόρτισης ή και στην Logic Board. Την έχω πάθει παλιότερα με 5s αλλά ήμουν τυχερός και μου το άλλαξαν στην εγγύηση. Μπαταρία άλλαξες σε επίσημο Service ή όχι?? Γτ στα επίσημα τρέχουν και διαγνωστικά...

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SaFiS είπε

Τα μη ΜFi καλώδια μπορούν να δημιουργήσουν θέματα στο κύκλωμα φόρτισης ή και στην Logic Board. Την έχω πάθει παλιότερα με 5s αλλά ήμουν τυχερός και μου το άλλαξαν στην εγγύηση. Μπαταρία άλλαξες σε επίσημο Service ή όχι?? Γτ στα επίσημα τρέχουν και διαγνωστικά...

Όχι σε επίσημο service 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν πρεπει να ναι η μπαταρια,  πιθανον να ναι η πλακέτα κ δεν ανταποκρίνεται. τα aftermarket καλώδια ενδεχεται καποιες φορες να προκαλούν φθορα. οπότε ας τρέξουν τα διαγνωστικά στο σέρβις.

Επεξ/σία από aces
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, aces είπε

Δεν πρεπει να ναι η μπαταρια,  πιθανον να ναι η πλακέτα κ δεν ανταποκρίνεται. τα aftermarket καλώδια ενδεχεται καποιες φορες να προκαλούν φθορα. οπότε ας τρέξουν τα διαγνωστικά στο σέρβις.

Γνωρίζεις καθόλου το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης της πλακέτας ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, moicane είπε

Βγαζει μια τυχαια τιμη κοντα στα 200€ αλλα ειναι απο aftermarket που δεν ξέρεις κ τι θα βάλουν με 3 μηνες εγγύηση μόνο. Αρα στα επίσημα θα βγαινει περισσότερο. οι τιμές στα επίσημα είναι  ίδιες στα aftermarket διαφέρουν αφού φερνουν OEM ανταλλακτικά.

Καλύτερα πήγαινε το στα επίσημα istorm κλπ για να τρέξουν κ τα διαγνωστικά κ να δουν τη βλάβη.

Εντος εγγυησης στο αλλαζουν, εκτος αυτό εξαρτάται ανάλογα το σερβις. καλύτερα στα επίσημα αλλά μπορεί κ να ναι τίποτα πιο απλό κ να μη χρειαστεί.

Επεξ/σία από aces
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, moicane είπε

Το κόστος για πλακέτα δυστυχώς είναι τεράστιο ακόμα και αν προσπαθήσεις να το φτιάξεις μόνος σου (εαν φυσικά θέλεις ένα πλήρως λειτουργικό κινητό όπως πριν). Και το λέω γιατί η πλακέτα είναι ''παντρεμένη'' με τους αισθητήρες του FaceID. Συνεπώς με απλή αλλαγή πλακέτας χάνεις οριστικά το FaceID. Ενώ αν προσπαθήσεις να βρεις σετ καθαρή πλακέτα + FrontCamera Assembly το κόστος ανεβαίνει κατακόρυφα. Περίπου 300-500 το ανταλλακτικό, το οποίο είναι δυσεύρετο στην Ευρώπη, συνεπώς τέτοια ανταλλακτικά τα βρίσκεις από Κίνα (επίφοβο ως προς την ποιότητα, ενδεχόμενη απάτη με κλειδωμένη ή blacklisted πλακέτα, ελαττωματικό FaceID κλπ). Παρόλο που οι πωλητές προσφέρουν εγγύηση θεωρητικά, εντούτοις η μετακίνηση ολόκληρου του Hardware για να αλλάξεις την πλακέτα και δη του FaceID είναι επισκευή προς αποφυγή.. Χρειάζεται τεράστια εμπειρία & χειρουργική ακρίβεια καθώς ένα άγγιγμα αρκεί για να ακυρώσει την λειτουργία του FaceID. Συνεπώς είναι πολύ εύκολο οι πωλητές ανταλλακτικών να ρίξουν το φταίξιμο σε σένα ή σε όποιον κάνει την αλλαγή εν προκειμένω (συν τοις άλλοις απαιτούν να κρατήσεις και βίντεο όλη τη διαδικασία της επισκευής για να βρουν το παραμικρό λάθος και να μην σου αντικαταστήσουν ακόμα και μία πλακέτα που ήρθε εξαρχής ελαττωματική). Έτσι είχα και εγώ ένα XS Max με βλάβη υγρασίας & bootloop και το άφησα στο συρτάρι με την προοπτική να βρω πολύ φθηνό το ανταλλακτικό μελλοντικά και να το φτιάξω. Επίσης μπορείς να έχεις το νου σου σε περίπτωση που βρεις σε καλή τιμή ένα μοντέλο ίδιο με το δικό σου (πχ να είναι εντελώς σπασμένο) και να μπορέσεις να πάρεις από εκεί το ανταλλακτικό που χρειάζεται. Στην τελική αν όντως το πρόβλημα σου είναι η πλακέτα θα χρειαστείς μόνο Logic Board & Front Camera Assembly (Face ID + Front Camera). Επίσης από το να αγοράζεις μεμονωμένα ανταλλακτικά πολλές φορές είναι καλύτερα να αγοράζεις κατεστραμμένες συσκευές και να παίρνεις ό,τι χρειάζεσαι. Στην περίπτωση σου θα μπορούσε η βλάβη να αφορά την πλακέτα αλλά και περισσότερα εξαρτήματα. Κάνε μία ερώτηση στο επίσημο Service πάντως για να έχεις μία εικόνα, και στη συνέχεια αν σε ενδιαφέρει να το φτιάξεις θα ψάξεις για εναλλακτικές (έχοντας μία αρχική εκτίμηση για το πού εντοπίζεται η ζημία).

Επεξ/σία από ramarg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...