Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το να πας σε άλλη πόλη και να χρειαστείς δουλειά για να συντηρηθείς-σπουδασεις ίσως σε φθείρει και αναγκαστείς να τα παρατήσεις.....

όποτε διαλεγεις τι θες να σπουδάσεις ... και μην σκέπτεσαι τις απολαβές που μπορεί να έχεις μετά από 3-5 χρόνια....πολλά πράγματα αλλάζουν

Δημοσ.
Στις 4/1/2023 στις 8:36 ΜΜ, Nik1239 είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά στο φορουμ! 

Φέτος δίνω πανελλήνιες και αυτό παίζει να είναι το 3ο θέμα που ανοίγω για διαφορετικό λογο😅.

Μετά από πολύ μα πολύ ψάξιμο σε σχολές κλπ έχω καταλήξει σε αυτές τις 2 σαν βασικές επιλογές μου 

Διοίκησης επιχειρήσεων και τουρισμού στον τόπο μου (Ηράκλειο Κρήτης)

Τεχνών ήχου και εικόνας (Κέρκυρα)

Η ερώτηση μου είναι πάω στην δεύτερη που είναι πιο πολύ της αρεσκείας μου θυσιάζοντας το να ζω με τους γονείς μου και να έχω κοντά μου τους φίλους μου + υποχρεωτική δουλειά μιας και οι γονείς μου δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μου σε άλλη πόλη. Μετά σχεδόν αναγκαστική φυγή στο εξωτερικό για δουλειά διότι τα επαγγέλματα που μπορείς να ασκησεις στην Ελλάδα είναι σχεδόν ανύπαρκτα ή πληρώνουν ελάχιστα σε σχέση με το εξωτερικό; (video editing, φωτογράφος, animation 2d/3d, ενασχόληση με την μουσική σε πολλούς τομείς)

Ή πάω στην πρώτη έχοντας ότι χάνω από πάνω και χωρίς να χρειαστεί να δουλέψω αλλά με μια μεγαλύτερη δυσκολία στο να βγάλω την σχολή καθώς δεν έχω επαφή με το αντικείμενο και το ενδιαφέρον μου για αυτό είναι λίγο μικρότερο σε σχέση με αυτά που προσφέρει η δεύτερη. Με προοπτική να μην φύγω εξωτερικό και να έχω ένα καλό μισθό μετά τις σπουδές με  στόχο πάνω από 2000 μηνιαία καθαρά για μια άνετη ζωή που πιστεύω είναι αρκετά για τα ελληνικά δεδομένα.

Θα ήθελα την γνώμη σας για την επιλογή σχολής καθώς και μια πληροφορία από όσους βρίσκονται εξωτερικό πως αντιμετωπίζουν το να βρίσκονται μακριά από τους δικούς τους και πώς είναι η ζωή εκεί σε σχέση με εδω. Αξίζει τόσο οσο λένε η μετάβαση ή τελικά τους μεγαλύτερους μισθούς τους τρωνε στα πιο ακριβά ενοίκια τροφιμα κλπ σε σχέση με εδω; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις οποίες απαντήσεις!

Δες μηπως δικαιουσαι να μεινεις σε φοιτητικη εστια δωρεαν αν πας σε αλλη πολη, οποτε δε θα χρειαστει να δουλευεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, kostasbm είπε

το να πας σε άλλη πόλη και να χρειαστείς δουλειά για να συντηρηθείς-σπουδασεις ίσως σε φθείρει και αναγκαστείς να τα παρατήσεις.....

Αυτό φοβάμαι κυρίως.

Μόλις τώρα, archer100 είπε

Δες μηπως δικαιουσαι να μεινεις σε φοιτητικη εστια δωρεαν αν πας σε αλλη πολη, οποτε δε θα χρειαστει να δουλευεις

Έστω ότι δικαιούμαι, θα είναι για όσο φοιτώ ή μετά από ένα δύο χρόνια μπορεί να με διώξουν επειδή ήρθε άλλος που είναι πρωτοετής και το έχει περισσότερο ανάγκη; 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Αυτό φοβάμαι κυρίως.

Έστω ότι δικαιούμαι, θα είναι για όσο φοιτώ ή μετά από ένα δύο χρόνια μπορεί να με διώξουν επειδή ήρθε άλλος που είναι πρωτοετής και το έχει περισσότερο ανάγκη; 

Νομιζω για ολη τη διαρκεια των σπουδων. Ειχα φιλο μου εμεινε σε εστια 6-7 χρονια συνεχομενα, σπουδες συν μεταπτυχιακο

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, archer100 είπε

Νομιζω για ολη τη διαρκεια των σπουδων. Ειχα φιλο μου εμεινε σε εστια 6-7 χρονια συνεχομενα, σπουδες συν μεταπτυχιακο

Το μέρος που έμενε πως ήταν; Ήταν σε καλή κατάσταση το διαμέρισμα , είχε θέρμανση κλπ;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Το μέρος που έμενε πως ήταν; Ήταν σε καλή κατάσταση το διαμέρισμα , είχε θέρμανση κλπ;

B' Εστια ΑΠΘ Θεσσαλονικης, με δωματιο προς τον Θερμαικο και θεα πιατο ολη τη Θεσσαλονικη.

Ο χωρος σχετικα μικρος, αλλα για εναν φοιτητη ειναι μια χαρα. Αν θυμαμαι καλα ειχε και μινι κουζινακι για μαγειρεμα, αλλα οι τουαλετες και τα ντουζ ηταν κοινα. 

Στο ισογειο ειχε και εστιατοριο για δωρεαν φαγητο. 

Το καλο ειναι πως κοινωνικοποιησε πολυ ευκολα σε τετοιους χωρους

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Nik1239 είπε

Από 2-3εις φίλους που έχω που σπουδάζουν τώρα πρώτο έτος όλοι έχουν 2-3εις καθηγητές που δεν κάνουν μάθημα ή δεν ασχολούνται όσο χρειάζεται. 

Οπότε θα δοκιμάσω την τύχη μου με ένα ιδιωτικό ΙΕΚ και μετά ως αυτοδίδακτος για περαιτέρω εξέλιξη πάνω στο αντικείμενο αντί να πάω για σπουδές σε άλλο τόπο. 

Καλά αυτό που λες είναι γενικό φαινόμενο και δεν το γλιτώνεις πουθενά. Εγώ μιλάω για καταστάσεις να σε κράζουν καθηγητές, να προσβάλλουν, να φωνάζουν και επιπλέον αυτά που λες. Λαϊκό δικαστήριο σε ενα εργαστήριο. Οπότε έπαιρνε από κάτω ορισμένους φοιτητές και σε συνάρτηση με την δυσκολία άλλων μαθημάτων τα παρατουσαν στο τέλος. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, archer100 είπε

B' Εστια ΑΠΘ Θεσσαλονικης, με δωματιο προς τον Θερμαικο και θεα πιατο ολη τη Θεσσαλονικη.

Ο χωρος σχετικα μικρος, αλλα για εναν φοιτητη ειναι μια χαρα. Αν θυμαμαι καλα ειχε και μινι κουζινακι για μαγειρεμα, αλλα οι τουαλετες και τα ντουζ ηταν κοινα. 

Στο ισογειο ειχε και εστιατοριο για δωρεαν φαγητο. 

Το καλο ειναι πως κοινωνικοποιησε πολυ ευκολα σε τετοιους χωρους

Δεν ξέρω , αυτό με τις κοινές τουαλέτες και ντουζ δεν μου καλοφαινεται. Και δεν ξέρω μικρό χώρο κατά πόσο θα τον αντέξω για 6-8 χρόνια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...