killer76 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και καλή χρονιά. Όποιος δεν αντέχει τα σεντόνια, ας πάει στο επόμενο thread Πρόλογος: Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ php και codeigniter και αρκετή javascript για το frontend και για crud με ajax κλπ.. Ενώ έχω φτιάξει αρκετά δικά μου project και θεωρώ οτί είμαι σε πολύ καλό επίπεδο και οτί μπορώ να υλοποιήσω σχεδόν ότι μου έχει έρθει στο μυαλό, θέλω να πάω ένα βήμα παρακάτω, γιατί έχω επαναπαυθεί πάρα πολύ στην τρέχουσα κατάσταση. Είμαι υπάλληλος γραφείου αλλά οι προγραμματιστικές ανάγκες εδώ είναι μόνο σε χρήση softone. Θα ήθελα όμως να επιδίωκα κάτι σε πιο "προγραμματιστική" θέση. Αυτή την στιγμή λοιπόν φτιάχνω αρκετά πράγματα με php, mysql, html,css, javascript και τις libraries/framework τους όπως codeigniter,bootstrap,jquery(μην βαράτε...). Δεν έχω λοιπόν να παρουσιάσω κάτι σε github portfolio. Εκτός και αν ένας WEB Developer δεν χρειάζεται github portfolio και απλά οι δουλείες του "μιλάνε" με ένα url από τα site που έχει φτιάξει. Παρόλα αυτά, όπως είπα θα ήθελα να προχωρήσω. Οπότε έχω τις παρακάτω σκέψεις και θα ήθελα την γνώμη σας... Να συνεχίσω με web developer, απλά να πάω σε πιο νέες τεχνολογίες (python, react, nodejs κλπ)? Να ξεκινήσω με κανονικά προγράμματα με (C++, Python, Java)? Και ποια γλώσσα θα προτείνατε? Υ.Γ. Αν ακολουθήσω το 2, δεν έχω ιδέα και με τι να ξεκινήσω σαν υλοποίηση για εκμάθηση και αν τα καταφέρω να μπορώ να το βάλω στο github. Εντάξει sites υπάρχουν πάρα πολλά που μπορείς να φτιάξεις. ;Eνα απλό βιογραφικό, portal, blog, eshop, directory, social site και ότι μπορείς να φανταστείς. Πρόγραμμα όμως? Όταν σκέφτομαι εκτελέσιμο πρόγραμμα, μου έρχονται στο μυαλό πολύ πολύπλοκα πράγματα ακόμα και για μια μεγάλη ομάδα προγραμματιστών. Προγράμματα όπως photoshop, softone, mediaplayers, browsers κλπ που μόνος μου δεν πρόκειται ούτε σε 10 ζωές να καταφερω να φτιάξω κάτι τέτοιο. Με λίγα λόγια δηλαδή αν ακολουθούσα το 2, τι θα μπορούσα για παράδειγμα να φτιάξω με c++ για να μάθω αλλά και να "μετράει" σαν project στο github portfolio μου? Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2023 από killer76 1
filip123go Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εφόσον είναι τόσο κοντά σε JavaScript, μην αλλάξεις γλώσσα. Δεν node, react και react native και θα είσαι έτοιμος να διεκπεραιώσεις το 90% των πρότζεκτ που θα αντιμετωπίσεις. Τώρα εάν θέλεις να πας σε άλλη γλώσσα, Java με spring boot εάν θέλεις να βρεις γρήγορα δουλειά στη Ελλάδα, αλλιώς, Go και swift είναι πολύ καλές επιλογές.. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2023 από filip123go 2
karaLRS Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, filip123go είπε Εφόσον είναι τόσο κοντά σε JavaScript, μην αλλάξεις γλώσσα. Δεν node, react και react native και θα είσαι έτοιμος να διεκπεραιώσεις το 90% των πρότζεκτ που θα αντιμετωπίσεις. Τώρα εάν θέλεις να πας σε άλλη γλώσσα, Java με spring boot εάν θέλεις να βρεις γρήγορα δουλειά στη Ελλάδα, αλλιώς, Go και swift είναι πολύ καλές επιλογές.. Γιατί έχουν τόση πέραση αυτά τα εργαλεία; (react,spring boot κλπ) Κάνουν πιο ευκολη την Multiplatform εγκατασταση;
filip123go Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, karaLRS είπε Γιατί έχουν τόση πέραση αυτά τα εργαλεία; (react,spring boot κλπ) Κάνουν πιο ευκολη την Multiplatform εγκατασταση; Εϊναι επίσημα tools της Ε.Ε. οπότε όλοι αυτά ψάχνουν. 1
dzourn Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Μπορει να φαω κραξιμο...αλλα θα σου ελεγα (και για γενικοτερες γνωσεις) rust (με wasm για web dev) και C/C++.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Εμένα μου δίνεις την αίσθηση κάποιου που ούτε κι από web development έχει αρκετές γνώσεις. Τι θα πει τι προγράμματα να φτιάξεις; Φτιάξε έναν web server. Φτιάξε ένα πρόγραμμα που να κάνει καλύτερο caching των web pages. Φτιάξε έναν log analyzer με γραφικά και αναλυτικά reports. Φτιάξε ένα πρόγραμμα analytics. Φτιάξε ένα πρόγραμμα για να διαχειρίζεσαι τις διαφημιστικές καμπάνιες ενός e-commerce site. Πράγματα άμεσα συνυφασμένα με το web development που αν είχες στήσει σοβαρά projects θα τα είχες αντιμετωπίσει ως προβλήματα. Ένα site δεν είναι μόνο το frontend. Είναι και πεντακόσια προγράμματα που υπάρχουν από πίσω και κάνουν χίλιες-δυο δουλειές. Αναφέρεις ας πούμε το e-commerce. Φτιάξε ένα bot να παρακολουθείς τις τιμές από ανταγωνιστικά eshops. Άλλο πρόγραμμα είναι ένα recommendation engine που ταξινομεί τα προϊόντα βάσει ομοιότητας για να προτείνει αντίστοιχα. Ένα τρίτο είναι να κάνεις customization των σελίδων με βάσει το προφίλ κάθε χρήστη. Άλλα προϊόντα δείχνεις σε κάποιον που αγοράζει κυρίως παντελόνι κι άλλα σε κάποιον που αγοράζει συνέχεια αθλητικά παπούτσια. Με άλλα λόγια φτιάξει προγράμματα που προσφέρουν πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα.
masteripper Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Με συγχωρείς κιόλας...αλλά αν είσαι τόσο "δυνατός" εμείς χρειαζόμαστε συμβουλές απο εσένα και όχι εσυ απο εμάς. Ελπίζω καταρχάς να καταλαβαίνεις τι εννοώ και να μην παρεξηγηθείς. Ας το πιάσουμε όπως πρέπει....γράφεις ότι είσαι υπάλληλος γραφείου κτλ...κτλ.... Ε αφού ξέρεις...ξέχνα τα πάντα...ανοίγεις 1 γραφειάκι ..."κατασκευάζονται εφαρμογές Web" και τέρμα. Θες να δεις αν είσαι πραγματικά δυνατός και να μην χάσεις την δουλίτσα σου.....πας στο UpWork...χτυπάς δουλειές...δίνεις όλο σου τον ευατό ....και αυτό είναι, μετά απο 2-3 project καταλαβαίνεις το επίπεδο σου και βρίσκεις 1 καλό λογιστή ..ανοίγεις...το γραφείο και πας για άλλα...σε 1-2 χρόνια το ότι ήσσουν υπάλληλος γραφείου μπορεί να είναι 1 όνειρο....που ξύπνησες και πάει... Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2023 από masteripper
killer76 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ρε παιδια συγνωμη λιγο γιατι μαλλον παρεξηγηθηκε το πως το εγραψα. Παραδεχομαι οτι εγω μπορει να μην το εγραψα σωστα. Δεν ειπα πουθενα, το ποσο δυνατος ειμαι. Ειπα οτι μπορω να φτιαξω πραγματα που μου ερχονται ως ιδεες. Απλα site με 5 λειτουργιες παραπανω. Δεν ειπα οτι φτιαχνω οτι μου ζητηθει απο καποιον αλλον. Σορυ αν δεν εγινα κατανοητος και φανηκε σαν να ειπα με επαρση οτι φτιαχνω τα παντα και οτι ξερω τα παντα. Τιποτα δεν ξερω ακομα και οτι μαθω ποτε δεν θα ειναι αρκετο Στις 4/1/2023 στις 4:33 ΜΜ, killer76 είπε Εντάξει sites υπάρχουν πάρα πολλά που μπορείς να φτιάξεις. ;Eνα απλό βιογραφικό, portal, blog, eshop, directory, social site και ότι μπορείς να φανταστείς. Επειδη μαλλον εδω εγινε η παρανοηση, εννοω, σαν ιδεες για το τι μπορει να φτιαξει ενας web developer αν συνεχισει πολυ. Οχι εγω στην φαση που ειμαι τωρα. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από killer76
DragonFighter Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με mobile apps. Που μπορείς να τα συνδέσεις και με τα Web Apps σου. Έχει σίγουρα μέλλον και πολύ ψωμί. Εγώ πάντως, που είμαι στην ίδια κατάσταση με σένα, αυτό σκοπεύω να κάνω. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2023 από DragonFighter 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα