Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 9 ώρες πριν, johnny_pane είπε Και απλά φορτίζω την μπαταρία. Θα το συνδέσω σε wifi πρίζα και θα το έχω να ανάβει ένα 24ωρο την βδομάδα. Μετά θα το απενεργοποιω Αμφιβάλλω ότι θα δουλεψει έτσι.Γιατί έχει κουμπί που πρέπει να επιλέξεις τι θες να κανεις,τύπος μπαταρίας. Εγώ θα την έπαιρνα την μπαταρία σπίτι και θα την φόρτιζα μια φορά τον μήνα.Θα την προστατευσεις και απο τα κρύα και απο κλοπή. 1
johnny_pane Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) παιδιά update! έφτασε ο φορτιστής.. τον σύνδεσα και μου την αναγνωρίζει ως std.. (η μπαταρία είναι κανονικά συνδεδεμένη στο αμάξι) όμως η μπαταρία μου είναι smf κλειστού τύπου. τί κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; είναι ασφαλές να φορτιστεί? από το manual του φορτιστή A) 12V STD: Charging program for lead acid batteries (wet, Ca/Ca, EFB batteries) and gel batteries. When the charger is used for the first time, 12V STD will appear in the display. B 12V AGM: Charging program for AGM batteries Press the “Mode” button –> switch from the 12V STD to the 12V AGM charging program 5.2.2 Special charging programs C) Winter: The recommended charging program for cold weather conditions (ambient temperature of -20°C to +5°C) for normal lead acid batteries (wet / Ca/Ca batteries) Press the “Mode” button –> switch from the 12V AGM to the “Winter” charging program D) 12V M: Charging program for batteries with a low capacity (see “Technical data”) and for trickle charging of all batteries listed in 3. “Proper use”. Press the “Mode” button –> switch from the “Winter” to the “12 M” charging program F) RECOND: Charging program with higher endof-charge voltage and constant current charging, used only for restoring the charging capability of lead acid batteries which have undergone exhaustive discharge. The RECOND process must be checked every half an hour and must never exceed a time of 4 hours. Refer to the instructions supplied by the battery manufacturer. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από johnny_pane
Maurikycli Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Εντάξει είσαι. Οι agm θέλουν διαφορετικό ρεύμα φόρτισης
johnny_pane Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 38 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Εντάξει είσαι. Οι agm θέλουν διαφορετικό ρεύμα φόρτισης Άρα το αφήνω ως έχει~std
johnny_pane Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Ναι ερώτηση να βγάλω τον αρνητικό και να αφήσω μόνο το θετικό καθώς φορτίζει; Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από johnny_pane
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, johnny_pane είπε ερώτηση να βγάλω τον αρνητικό και να αφήσω μόνο το θετικό καθώς φορτίζει; Αν βγάλεις τον έναν πόλο τότε θα σταματήσει να φορτίζει...
johnny_pane Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αν βγάλεις τον έναν πόλο τότε θα σταματήσει να φορτίζει... εννοώ το καλώδιο που πάει από το αυτοκίνητο στη μπαταρία~να βγάλω το αρνητικό τα 2 καλώδια του φορτιστή θα είναι κανονικά πάνω στην μπαταρία
Maurikycli Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 30 λεπτά πριν, johnny_pane είπε ερώτηση να βγάλω τον αρνητικό και να αφήσω μόνο το θετικό καθώς φορτίζει; Άστο έτσι, πού να ξαναρυθμίζεις το ρολόι !
johnny_pane Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 20 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Άστο έτσι, πού να ξαναρυθμίζεις το ρολόι ! υποθέτω για μεγαλύτερη ασφάλεια ο ένας πόλος να είναι εκτός
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, johnny_pane είπε εννοώ το καλώδιο που πάει από το αυτοκίνητο στη μπαταρία~να βγάλω το αρνητικό τα 2 καλώδια του φορτιστή θα είναι κανονικά πάνω στην μπαταρία Δεν βλέπω κάποιο λόγο να κάνεις κάτι τέτοιο, δεν θα σε βοηθήσει σε κάτι, αντιθέτως ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα. 9 λεπτά πριν, johnny_pane είπε υποθέτω για μεγαλύτερη ασφάλεια ο ένας πόλος να είναι εκτός Δεν βλέπω το πως θα έχεις μεγαλύτερη ασφάλεια έτσι. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από Joshua21
Dantε Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Εγω θα ελεγα ναι, βγαλε τον ενα πολο του αυτοκινητου για τους λογους που εξηγησα νωριτερα, εφοσον σκοπευεις να το αφησεις για πολυ καιρο ακινητο, οπως ειπες. 1 λεπτο δουλεια ειναι να βγει και αλλο 1 λεπτο να ρυθμισεις το ρολοι μετα.
johnny_pane Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Dantε είπε Εγω θα ελεγα ναι, βγαλε τον ενα πολο του αυτοκινητου για τους λογους που εξηγησα νωριτερα, εφοσον σκοπευεις να το αφησεις για πολυ καιρο ακινητο, οπως ειπες. 1 λεπτο δουλεια ειναι να βγει και αλλο 1 λεπτο να ρυθμισεις το ρολοι μετα. αγαπητέ Dantε αναφέρομαι κατά την φόρτιση~να έχεις τον έναν πόλο εκτός. σε περίπτωση αδράνειας για μεγάλο χρονικό διάστημα ο ένας πόλος της μπαταρίας βγαίνει για να μην έχουμε μεγάλη κατανάλωση και "ξοδεύεται" τσάμπα η διάρκεια της μπαταρίας. τα λέω λίγο αναλυτικά για να βοηθηθούν και άλλοι αμαθής σαν εμένα σε περίπτωση που βρεθούν στην ίδια κατάσταση 😊 Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από johnny_pane
Dantε Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, johnny_pane είπε αγαπητέ Dantε αναφέρομαι κατά την φόρτιση~να έχεις τον έναν πόλο εκτός. σε περίπτωση αδράνειας για μεγάλο χρονικό διάστημα ο ένας πόλος της μπαταρίας βγαίνει για να μην έχουμε μεγάλη κατανάλωση και "ξοδεύεται" τσάμπα η διάρκεια της μπαταρίας. τα λέω λίγο αναλυτικά για να βοηθηθούν και άλλοι αμαθής σαν εμένα σε περίπτωση που βρεθούν στην ίδια κατάσταση 😊 Ναι για την ιδια περιπτωση λεω. Για μενα βγαλε μονιμα τον αρνητικο πολο ,ειτε φορτιζεις τη μπαταρια ειτε την εχεις απλα και καθεται. 1
tyf Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Παιδια να προτεινω και εγω αυτον τον φορτιστη απο την unimac. πολυ καλος. συντηρηση και επαναφορα της μπαταριας με λειτουργια αποθειωσης με παλμους. και καταλληλος για ολες τις μπαταριες μεχρι και λιθιου. τον πουλαμε στο μαγαζι που εργαζομαι και τον εχω κιολας ειναι πολυ καλος αν βαλεις τιμη και λειτουργιες που εχει. επισης επανερχεται μονος του σε περιπτωση διακοπης ρευματος στην κατασταση που ηταν. και το ποιο βασικο φορτιζει απο 1.5 βολτ γιατι καποιοι φορτιστες αν πεσει τελειως η μπαταρια δεν την ξεκινανε γιατι δεν βλεπουν ταση. επισης για τον φιλο που ειπε για την φορτιση δυο μηνων με τραγικα αποτελεσματα να πω οτι μερικοι δεν ξερουν την διαφορα τον ηλεκτρονικων φορτιστων με τους απλους που ειναι μονο για μπαταριες υγρων. αν ειχε τετοιο φορτιστη απλο αυτοι δεν σταματανε ποτε την ταση και δεν κανουν για συντηρηση μπαταριων. ειναι να τους βαλεις για μια δυο ωρες αναλογα την μπαταρια και να τους βγαλεις. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα