johnny_pane Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδιά και καλή χρονιά *είμαι λίγο άσχετος με το όλο θέμα έχω ένα nissan almera το οποίο θα κάθεται λογικά για το επόμενο 5 μηνο και λογικά η μπαταρία δεν θα ανέξει. η μπαταρία του τώρα είναι cmf κλειστού τύπου ... premium eagle παραθέτω και τα χαρ/κα της μπαταρίας : Μπαταρία EAGLE, 60 Ah, + δεξιά, σειράς PREMIUM για αυτοκίνητα κατασκευής ευρωπαϊκών εργοστασίων Κωδικός προϊόντος:eg56030-prem Χαρακτηριστικά • Τάση (Volt):12V • Αμπερώρια (Ah):60 • Αμπέρ εκκίνησης (A/EN):520 • Τύπος:CMF (κλειστού τύπου) • Διαστάσεις mm (μήκος x πλάτος x ύψος):246x175x190 • Πόλοι (διάταξη + / προδιαγραφές):+ δεξιά / χοντροί πόλοι • Βάση (προσαρμογή στήριξης):και στις τέσσερις πλευρές • Πρόσθετα χαρακτηριστικά:«έξυπνο μάτι» παρακολούθησης λειτουργίας (smart eye), ειδικά προσαρμοσμένη χειρολαβή Υπάρχει τρόπος να την συντηρώ με κάποιο από τα γνωστά μικρά μηχανάκια όπως για παράδειγμα αυτό : https://www.skroutz.gr/s/22487806/Einhell-Φορτιστής-Μπαταρίας-Αυτοκινήτου-12V-CE-BC-4-M-1002225.html Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2023 από johnny_pane
Dantε Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Ναι μπορεις να το βαλεις πανω για συντηρηση αυτο. Η μονιμα ή καθε βδομαδα για μια μερα πχ. Σημαντικο! Βγαλε τον αρνητικο πολο της μπαταριας αφου θα το εχεις τοσο καιρο σε ακινησια! 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Θα σου ελεγα να αποσυνδεσης τον αρνητικο πολο πιο καλα Αν δεν κανω λαθος για φορτιση οπως λες πρεπει να βγαζεις την μπαταρια για να την φορτισης στο σπιτι για παραδειγμα Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2023 από Γιάννης Platano
johnny_pane Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Γεια σας παιδιά και σας ευχαριστώ για την ταχύτατη απόκριση. Ακολουθούν ΧΑΖΕΣ ερωτήσεις. 1.αν βγάλω τον 1 πόλο της μπαταρίας το αυτοκίνητο δεν αποσυγχρονίζεται? γιατί κατά καιρούς άκουγα ότι θα θέλει ξανά συγχρονισμό εγκεφάλου με laptop και λοιπά... 2.από την στιγμή που το βάλω και φορτίσει , δεν βγάζω το μηχανάκι από το ρεύμα? γιατί έχω ακούσει ότι το αφήνεις συνέχεια πάνω για να συντηρεί την μπαταρία...
Dantε Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 26 λεπτά πριν, johnny_pane είπε Γεια σας παιδιά και σας ευχαριστώ για την ταχύτατη απόκριση. Ακολουθούν ΧΑΖΕΣ ερωτήσεις. 1.αν βγάλω τον 1 πόλο της μπαταρίας το αυτοκίνητο δεν αποσυγχρονίζεται? γιατί κατά καιρούς άκουγα ότι θα θέλει ξανά συγχρονισμό εγκεφάλου με laptop και λοιπά... 2.από την στιγμή που το βάλω και φορτίσει , δεν βγάζω το μηχανάκι από το ρεύμα? γιατί έχω ακούσει ότι το αφήνεις συνέχεια πάνω για να συντηρεί την μπαταρία... 1. Μονο η ωρα θα χαθει. Ολα τα αλλα ειναι ιστοριες. 2.Ναι ο φορτιστης φυσικα και πρεπει να ειναι στο ρευμα. Αλλα δε χρειαζεται να ειναι 24/7 για 5 μηνες και να συντηρει τη μπαταρια. Μια φορα τη βδομαδα για κανα 8ωρο ισα ισα για να νιωσει η μπαταρια, ειναι αρκετο πιστευω.
Haldol Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 27 λεπτά πριν, johnny_pane είπε 1.αν βγάλω τον 1 πόλο της μπαταρίας το αυτοκίνητο δεν αποσυγχρονίζεται? γιατί κατά καιρούς άκουγα ότι θα θέλει ξανά συγχρονισμό εγκεφάλου με laptop και λοιπά... Σε σύγχρονο, ναι. Almera M16 (αν καταλαβαίνω καλά απ' τις φώτο) δεν έχει θέμα.
sphinxgr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 42 λεπτά πριν, johnny_pane είπε Γεια σας παιδιά και σας ευχαριστώ για την ταχύτατη απόκριση. Ακολουθούν ΧΑΖΕΣ ερωτήσεις. 1.αν βγάλω τον 1 πόλο της μπαταρίας το αυτοκίνητο δεν αποσυγχρονίζεται? γιατί κατά καιρούς άκουγα ότι θα θέλει ξανά συγχρονισμό εγκεφάλου με laptop και λοιπά... 2.από την στιγμή που το βάλω και φορτίσει , δεν βγάζω το μηχανάκι από το ρεύμα? γιατί έχω ακούσει ότι το αφήνεις συνέχεια πάνω για να συντηρεί την μπαταρία... Βγαζεις τον πολο και τελείωσες. Οχι φυσικά. Δεν αποσυγχρονίζει κ μένει! Αν ήταν έτσι, όλα τα αυτοκίνητα θα πήγαιναν με γερανό στο συνεργείο. Αν απο κει και πέρα θες να αγοράσεις φορτιστή / συντηρητή, μια χαρά μπορείς να συνδέσεις στη μπαταρία κ να το αφήσεις. Εγω το κάνω όποτε παρατάω το αμάξι πάνω απο εβδομάδα γιατί έχω συσκευές που έχουν συνεχή κατανάλωση. Αυτός ειναι εξαιρετικός https://www.skroutz.gr/s/21860900/Noco-Φορτιστής-Μπαταρίας-Αυτοκινήτου-6-12V-Genius5.html Ακόμα όμως και ο φορτιστής των Lidl είναι εξαιρετικός και τίμιος με 20€ 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Βγαζεις τον πολο και τελείωσες. Οχι φυσικά. Δεν αποσυγχρονίζει κ μένει! Αν ήταν έτσι, όλα τα αυτοκίνητα θα πήγαιναν με γερανό στο συνεργείο. Αν απο κει και πέρα θες να αγοράσεις φορτιστή / συντηρητή, μια χαρά μπορείς να συνδέσεις στη μπαταρία κ να το αφήσεις. Εγω το κάνω όποτε παρατάω το αμάξι πάνω απο εβδομάδα γιατί έχω συσκευές που έχουν συνεχή κατανάλωση. Αυτός ειναι εξαιρετικός https://www.skroutz.gr/s/21860900/Noco-Φορτιστής-Μπαταρίας-Αυτοκινήτου-6-12V-Genius5.html Ακόμα όμως και ο φορτιστής των Lidl είναι εξαιρετικός και τίμιος με 20€ Ο φορτιστης μπαταραις μπαινει επανω στην μπαταρια μεσα στο αυτοκινητο αν χωραει βεβαια με κλειστο καπο ή χρειαζεται να βγει αυτη ? Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2023 από Γιάννης Platano
johnny_pane Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Βγαζεις τον πολο και τελείωσες. Οχι φυσικά. Δεν αποσυγχρονίζει κ μένει! Αν ήταν έτσι, όλα τα αυτοκίνητα θα πήγαιναν με γερανό στο συνεργείο. Αν απο κει και πέρα θες να αγοράσεις φορτιστή / συντηρητή, μια χαρά μπορείς να συνδέσεις στη μπαταρία κ να το αφήσεις. Εγω το κάνω όποτε παρατάω το αμάξι πάνω απο εβδομάδα γιατί έχω συσκευές που έχουν συνεχή κατανάλωση. Αυτός ειναι εξαιρετικός https://www.skroutz.gr/s/21860900/Noco-Φορτιστής-Μπαταρίας-Αυτοκινήτου-6-12V-Genius5.html Ακόμα όμως και ο φορτιστής των Lidl είναι εξαιρετικός και τίμιος με 20€ αγαπητέ @sphinx ο einhell δεν είναι μία πιο value λύση ; ο noco φαίνεται όντως λίγο τούμπανο ... δεν με νοιάζει αν φορτίζει σε 1 ή σε 10 ώρες ... το θέμα μου είναι η κατα κύριο λόγω η ασφάλεια. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2023 από johnny_pane
Ribopaido Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν παθαίνει τίποτα η μπαταρία ουτε τίποτα άλλο αν φορτίσεις πάνω όπως ειναι συνδεμέμνη, καθώς ο διακόπτης ανάφλεξης δεν εχει στείλει ρεύμα να οπλίσουν τα κεντρικά ρελέ ισχύος αρα καμια κατανάλωση δεν τροφοδοτείται. Πάρε ενα καλό einhell 4 ή ακομα καλύτερα 8 σταδίων να σου κάνει και float-regen και εισαι έτοιμος. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2023 από Ribopaido
Dantε Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, Ribopaido είπε Δεν παθαίνει τίποτα η μπαταρία ουτε τίποτα άλλο αν φορτίσεις πάνω όπως ειναι συνδεμέμνη, καθώς ο διακόπτης ανάφλεξης δεν εχει στείλει ρεύμα να οπλίσουν τα κεντρικά ρελέ ισχύος αρα καμια κατανάλωση δεν τροφοδοτείται. Πάρε ενα καλό einhell 4 ή ακομα καλύτερα 8 σταδίων να σου κάνει και float-regen και εισαι έτοιμος. Πες το αυτο σε ενα παλικαρι εδω στη δουλεια που αφησε συνδεδεμενη τη μπαταρια 2 μηνες με το φορτιστη πανω και οτι υγρο υπηρχε επαθε ηλεκτρολυση. Μου δειχνε φωτο και δε φανταζεσαι πως εγινε το αμαξι. Οποτε για τοσο μεγαλα διαστηματα ,βγαζεις το πολο να εισαι σιγουρος. 20 λεπτά πριν, johnny_pane είπε αγαπητέ @sphinx ο einhell δεν είναι μία πιο value λύση ; ο noco φαίνεται όντως λίγο τούμπανο ... δεν με νοιάζει αν φορτίζει σε 1 ή σε 10 ώρες ... το θέμα μου είναι η κατα κύριο λόγω η ασφάλεια. Μια χαρα ειναι και ενας φθηνος για τη δουλεια που το θες. Εχω του lidl αρκετα χρονια και κανει μια χαρα δουλεια.
Ribopaido Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 24 λεπτά πριν, Dantε είπε Πες το αυτο σε ενα παλικαρι εδω στη δουλεια που αφησε συνδεδεμενη τη μπαταρια 2 μηνες με το φορτιστη πανω και οτι υγρο υπηρχε επαθε ηλεκτρολυση. Μου δειχνε φωτο και δε φανταζεσαι πως εγινε το αμαξι. Οποτε για τοσο μεγαλα διαστηματα ,βγαζεις το πολο να εισαι σιγουρος. Μια χαρα ειναι και ενας φθηνος για τη δουλεια που το θες. Εχω του lidl αρκετα χρονια και κανει μια χαρα δουλεια. Βρε dante ειπαμε να φορτισει λιγες ωρες που θελει το παλικαρι, 2 μηνες φορτιση συνεχομενη τι να πω… τρελο
johnny_pane Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Ribopaido είπε Βρε dante ειπαμε να φορτισει λιγες ωρες που θελει το παλικαρι, 2 μηνες φορτιση συνεχομενη τι να πω… τρελο Οπότε Ο αρνητικός πόλος είναι μονίμως εκτός Και απλά φορτίζω την μπαταρία. Θα το συνδέσω σε wifi πρίζα και θα το έχω να ανάβει ένα 24ωρο την βδομάδα. Μετά θα το απενεργοποιω 1
sphinxgr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 46 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ο φορτιστης μπαταραις μπαινει επανω στην μπαταρια μεσα στο αυτοκινητο αν χωραει βεβαια με κλειστο καπο ή χρειαζεται να βγει αυτη ? Ναι βρε. Μικρός είναι με καλώδιο. Τραβάς ένα καλώδιο ρεύματος απο κάτω απο τη μηχανή και έχεις κ κλειστό το καπό. 43 λεπτά πριν, johnny_pane είπε αγαπητέ @sphinx ο einhell δεν είναι μία πιο value λύση ; ο noco φαίνεται όντως λίγο τούμπανο ... δεν με νοιάζει αν φορτίζει σε 1 ή σε 10 ώρες ... το θέμα μου είναι η κατα κύριο λόγω η ασφάλεια. Μια χαρα είναι κ ο Einheil. Στους πιο ακριβούς, πληρώνεις πιο γρήγορο φόρτισμα, φόρτισμα μεγαλύτερων μπαταριών και το πιο σημαντικό, φόρτισμα άδειων μπαταριών. Οι φθηνοί μπορούν να φορτίσουν μπαταρίες που είναι ήδη φορτισμένες 43 λεπτά πριν, Ribopaido είπε Δεν παθαίνει τίποτα η μπαταρία ουτε τίποτα άλλο αν φορτίσεις πάνω όπως ειναι συνδεμέμνη, καθώς ο διακόπτης ανάφλεξης δεν εχει στείλει ρεύμα να οπλίσουν τα κεντρικά ρελέ ισχύος αρα καμια κατανάλωση δεν τροφοδοτείται. Πάρε ενα καλό einhell 4 ή ακομα καλύτερα 8 σταδίων να σου κάνει και float-regen και εισαι έτοιμος. Συναγερμοί και gps trackers τρώνε ρευμα. Αν το αμάξι είναι παλιό και δεν έχει ηλεκτρονικά πάνω του, έχει σχεδον μηδενική κατανάλωση 23 λεπτά πριν, Dantε είπε Πες το αυτο σε ενα παλικαρι εδω στη δουλεια που αφησε συνδεδεμενη τη μπαταρια 2 μηνες με το φορτιστη πανω και οτι υγρο υπηρχε επαθε ηλεκτρολυση. Μου δειχνε φωτο και δε φανταζεσαι πως εγινε το αμαξι. Οποτε για τοσο μεγαλα διαστηματα ,βγαζεις το πολο να εισαι σιγουρος. Μια χαρα ειναι και ενας φθηνος για τη δουλεια που το θες. Εχω του lidl αρκετα χρονια και κανει μια χαρα δουλεια. Θα ήταν σάπιος ο φορτιστής. Στους φορτιστές lidl, λεει στις οδηγίες να μην φορτίζεις την μπαταρία ενώ είναι στο αμάξι. Στους Noco λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν ο φορτιστής είναι σάπιος και δεν κόβει το ρευμα όταν φορτίσει, ε ναι θα κάνει ζημια. 6 λεπτά πριν, Ribopaido είπε Βρε dante ειπαμε να φορτισει λιγες ωρες που θελει το παλικαρι, 2 μηνες φορτιση συνεχομενη τι να πω… τρελο Εγω με τις καραντίνες το είχα αφήσει συνδεδεμένο μήνες πάντως. Φυσικά για μήνες, καλύτερα να αποσυνδεθεί η μπαταρια 1
Haldol Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, sphinxgr είπε Μια χαρα είναι κ ο Einheil. Στους πιο ακριβούς, πληρώνεις πιο γρήγορο φόρτισμα, φόρτισμα μεγαλύτερων μπαταριών και το πιο σημαντικό, φόρτισμα άδειων μπαταριών. Οι φθηνοί μπορούν να φορτίσουν μπαταρίες που είναι ήδη φορτισμένες EinHELL; Από τα χειρότερα εργαλεία είναι. Lidl είναι ΠΟΛΥ ανώτερα, ακόμα και αν παίζουν στην ίδια ή ακόμα και χαμηλότερη κατηγορία τιμής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα