Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, καθώς αυτό φένεται να είναι πρόβλημα software + hardware είπα να το αναρτήσω εδώ. 

Πληροφορίες: 

Όταν επιλέγω δίκτυο 5g/LTE, tο κινητό δεν δέχεται/κάνει κλήσεις σε 4g ΜΕΡΙΚΕΣ φορές. Όταν συμβαίνει αυτό, φενεται να αλλάζει δίκτυο σε 2g καθώς υπάρχει ενα delay ~40-50 δευτερολέπτων. Καποιες φορές δεν καλεί καν. Αμα κλείσω το 2G, τότε δεν καλεί ποτέ, σε καμία περίπτωση.

Αμα επιλέξω δίκτυο 3g, τότε καλεί πάντα σχεδόν χωρίς πρόβλημα. Αμα επιλέξω 3g και κλείσω 2g, τότε πάλι δεν καλεί ποτέ. 

Μερικές φορές όμως, καλώ απο 5g/LTE με κλειστό 2g κανονικά. Χωρίς πρόβλημα. Έχω την αίσθηση ότι έχει να κάνει με την τοποθεσία καθώς αυτό γίνεται πάντα οταν είμαι έξω απο το σπίτι. 

Έχω συμβόλαιο hrs/vodafone. 

Δοκιμασμένες λύσεις: 

Factory reset, network reset, latest OS updates, (January 2023), latest phone (google play application) updates. Uninstalled phone/google play updates, έβαλα την SIM σε παλιό iphone και λειτούργησε κανονικά χωρίς πρόβλημα. Δεν θυμάμαι άλλα. 

Είδα και άλλους στο insomnia να έχουν αυτό το πρόβλημα οπότε άμα υπάρχει καμιά ιδέα, είμαι ολος αυτιά. Μου αρέσει πολύ το κινητό και δεν θέλω να το επιστρέψω. 

Δέν βρισκομαι Αθήνα/Θεσσαλονίκη. Αν κάποιος είχε το πρόβλημα, θα ήθελα πολύ να ξέρω αν είστε Αθήνα/Θεσσαλονίκη. 

Περιμένω αίτηση για e-sim να δώ μήπως αυτό αλλάξει κάτι. 

Αν δεν λειτουργήσει ούτε αυτό, θα κάνω root και θα ενεργοποιήσω Volte-VoWifi για να τελείωνουμε. 

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλησπέρα καλυτερα να ρωτησεις απευθειας τα παιδια στο παρακατω τοπικ η οποια ειναι νεα προσπαθεια & θα εχουν κ πιο ολοκληρωμένη εικόνα πιθανώς να γνωρίζουν τη πιθανή λύση με ή χωρίς root

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, DoctorDoctor είπε

Όταν επιλέγω δίκτυο 5g/LTE, tο κινητό δεν δέχεται/κάνει κλήσεις σε 4g ΜΕΡΙΚΕΣ φορές

Αν εχεις βαλει μονο τις μπαντες 5g/LTE τοτε κλησεις δεν μπορεις να κανεις Ελλάδα καθώς δεν υποστηρίζει VoLTE. Τουλάχιστον όχι χωρίς ρουτ.

Ο οδηγός που σου παρέθεσε ο @acesπαραπανω αφορά την ενεργοποίηση του VoLTE με ρουτ.

Επεξ/σία από Antretng
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, aces είπε

καλησπέρα καλυτερα να ρωτησεις απευθειας τα παιδια στο παρακατω τοπικ η οποια ειναι νεα προσπαθεια & θα εχουν κ πιο ολοκληρωμένη εικόνα πιθανώς να γνωρίζουν τη πιθανή λύση με ή χωρίς root

Ευχαριστώ αλλά ξέρω πως να κάνω root. Προσπαθώ να αποφύγω την διαδικασία αν γίνεται. 

14 λεπτά πριν, Antretng είπε

Αν εχεις βαλει μονο τις μπαντες 5g/LTE τοτε κλησεις δεν μπορεις να κανεις Ελλάδα καθώς δεν υποστηρίζει VoLTE. Τουλάχιστον όχι χωρίς ρουτ.

Ο οδηγός που σου παρέθεσε ο @acesπαραπανω αφορά την ενεργοποίηση του VoLTE με ρουτ.

Μπορείς να εξηγήσεις λίγο παραπάνω? Γιατί να θέλω VoLTE για κλήσεις όταν η προιγούμενη συσκευή μου έκανε κλήσεις κανονικά χωρίς κανενα πρόβλημα και χωρίς VoLTE. Τι διαφορά υπάρχει? LTE is LTE. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, DoctorDoctor είπε

Ευχαριστώ αλλά ξέρω πως να κάνω root. Προσπαθώ να αποφύγω την διαδικασία αν γίνεται. 

Μπορείς να εξηγήσεις λίγο παραπάνω? Γιατί να θέλω VoLTE για κλήσεις όταν η προιγούμενη συσκευή μου έκανε κλήσεις κανονικά χωρίς κανενα πρόβλημα και χωρίς VoLTE. Τι διαφορά υπάρχει? LTE is LTE. 

Το VoLTE (voice over lte) επιτρέπει τις κλήσεις ενώ παραμένεις σε LTE. Αν ομως δεν εχεις VoLTE τότε πέφτεις σε άλλη μπάντα . Παλιά ήταν κάποια μπάντα 3g αλλα σταδιακά καταργείται και αυτή. Όπου έχει καταργηθει πέφτεις σε edge (2g).

Αν λοιπόν εσύ έχεις βάλει καρφωτά μόνο LTE/5g, τότε δεν έχει άλλη μπάντα να "πεσει" και ως εκ τουτου δεν μπορεις να κανεις κλήσεις.

Αν θες κλήσεις σε LTE, ελλάδα το ρουτ ειναι μονόδρομος. Ή αν θες να αποφύγεις το ρουτ, μπορείς να βάλεις custom rom που τα έχει ήδη ενεργά αυτα (όπως η hentai). Πάλι βέβαια θα ξεκλειδώσεις αλλα γλυτώνεις τη ταλαιπωρία της διαδικασίας του bypass του safety net για τράπεζες. Όχι ότι ειναι κάτι τρομερό, αλλα σου δίνω απλά εναλλακτικές. 

Επεξ/σία από Antretng
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Antretng είπε

Το VoLTE (voice over lte) επιτρέπει τις κλήσεις ενώ παραμένεις σε LTE. Αν ομως δεν εχεις VoLTE τότε πέφτεις σε άλλη μπάντα . Παλιά ήταν κάποια μπάντα 3g αλλα σταδιακά καταργείται και αυτή. Όπου έχει καταργηθει πέφτεις σε edge (2g).

Αν λοιπόν εσύ έχεις βάλει καρφωτά μόνο LTE/5g, τότε δεν έχει άλλη μπάντα να "πεσει" και ως εκ τουτου δεν μπορεις να κανεις κλήσεις.

Αν θες κλήσεις σε LTE, ελλάδα το ρουτ ειναι μονόδρομος. Ή αν θες να αποφύγεις το ρουτ, μπορείς να βάλεις custom rom που τα έχει ήδη ενεργά αυτα (όπως η hentai). Πάλι βέβαια θα ξεκλειδώσεις αλλα γλυτώνεις τη ταλαιπωρία της διαδικασίας του bypass του safety net για τράπεζες. Όχι ότι ειναι κάτι τρομερό, αλλα σου δίνω απλά εναλλακτικές. 

Okay, makes sense. Ξέρεις γιατί το iphone μου κάνει και δέχεται κλήσεις κανονικά χωρίς Volte/5G? Δεν θα έπρεπε να πέφτει σε Edge as well? Αυτό πέφτει σε H+ οπως και κάθε άλλη "παλιά" συσκευή. Στην περιοχή μου έχει 3g για να συμβαίνει αυτό. Γιατί δεν συμβαίνει στο P7P? Ειδικά αφού υποτίθετε ότι διαλέγει αυτόματα. Like I said, κάποιες φορές συμβαίνει. Αλλά όχι όλες. 

Επεξ/σία από DoctorDoctor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, DoctorDoctor είπε

Okay, makes sense. Ξέρεις γιατί το iphone μου κάνει και δέχεται κλήσεις κανονικά χωρίς Volte/5G? Δεν θα έπρεπε να πέφτει σε Edge as well? Αυτό πέφτει σε H+ οπως και κάθε άλλη "παλιά" συσκευή. Στην περιοχή μου έχει 3g για να συμβαίνει αυτό. Γιατί δεν συμβαίνει στο P7P? 

Δεν του έχεις βάλει καρφωτα LTE οπότε μπορεί να πέσει σε 3g. 

Εκτός αν και στο πιξελ το έχεις βάλει αυτόματα αλλά για κάποιο λόγο έχει χειρότερη λήψη το πιξελ σε 3g μπάντες. 

Ποιο iphone έχεις;

Επεξ/σία από Antretng
Δημοσ.
Στις 4/1/2023 στις 3:07 ΜΜ, Antretng είπε

Δεν του έχεις βάλει καρφωτα LTE οπότε μπορεί να πέσει σε 3g. 

Εκτός αν και στο πιξελ το έχεις βάλει αυτόματα αλλά για κάποιο λόγο έχει χειρότερη λήψη το πιξελ σε 3g μπάντες. 

Ποιο iphone έχεις;

iPhone 8. 

Δεν του εχω βάλει οντως. Δεν πεφτει σχεδον ποτέ σε 3G. πολυ σπάνια και τότε λειτουργουν ολα καλά. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, DoctorDoctor είπε

iPhone 8. 

Δεν του εχω βάλει οντως. Δεν πεφτει σχεδον ποτέ σε 3G. πολυ σπάνια και τότε λειτουργουν ολα καλά. 

Αν δεν απατώμαι, iphone 8 εχει και αυτο volte. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Antretng είπε

Σωστά εχει ναι https://support.apple.com/kb/sp767?locale=el_GR

Αναφορά σε κείμενο

Ηχητική Κλήση4

• Ήχος FaceTime
  • Μετάδοση φωνής μέσω LTE (VoLTE)5
  • Κλήσεις μέσω Wi‑Fi5

Επεξ/σία από aces
Δημοσ.
Στις 5/1/2023 στις 3:53 ΜΜ, Antretng είπε

Στις 5/1/2023 στις 4:09 ΜΜ, aces είπε

Σωστά εχει ναι https://support.apple.com/kb/sp767?locale=el_GR

Δεν το ήξερα και δεν ασχολήθηκα ποτέ. Οπότε λογικά οτι ήταν το default, αυτό χρησιμοποιούσε. Αλλα για να πέφτει σε H+ οταν κάνω κλήσεις, δεν ηταν in effect. 

Έβαλα e-sim αλλά δεν έκανε διαφορά. Εχω παρραγήλει καινούργιο και περιμένω να έρθει. 

Δημοσ.
Στις 9/1/2023 στις 4:51 ΜΜ, DoctorDoctor είπε

Δεν το ήξερα και δεν ασχολήθηκα ποτέ. Οπότε λογικά οτι ήταν το default, αυτό χρησιμοποιούσε. Αλλα για να πέφτει σε H+ οταν κάνω κλήσεις, δεν ηταν in effect. 

Έβαλα e-sim αλλά δεν έκανε διαφορά. Εχω παρραγήλει καινούργιο και περιμένω να έρθει. 

Σχεδόν τα περισσότερα τηλέφωνα της αγοράς υποστηρίζουν τις τεχνολογίες VoIP (VoLTE VoWifi VoNR). Αυτές επιτρέπουν να βγει η κλήση μέσω δικτύου IP σε μορφή data.

Για να μπορέσει να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει υποστήριξη και από πλευράς παρόχου. Στην περίπτωση των pixel αυτή η υποστήριξη δεν υπάρχει οπότε τα μοναδικά δίκτυα τα οποία μπορούν να σου δώσουν φωνή είναι τα 3G και 2G με το πρώτο να έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του και να καταργείται.

Η λύση είναι root και ενεργοποίηση VoLTE VoWifi VoNR με magisk. Έτσι η κλήση θα περνάει μέσω 4G/5G όπου αυτό ειναι εφικτό ή θα πέφτει σε 2G όταν δεν υπάρχει κάλυψη.

Δημοσ.
Στις 11/1/2023 στις 6:02 ΜΜ, Finn είπε

Για να μπορέσει να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει υποστήριξη και από πλευράς παρόχου. Στην περίπτωση των pixel αυτή η υποστήριξη δεν υπάρχει οπότε τα μοναδικά δίκτυα τα οποία μπορούν να σου δώσουν φωνή είναι τα 3G και 2G με το πρώτο να έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του και να καταργείται.

Η λύση είναι root και ενεργοποίηση VoLTE VoWifi VoNR

Μίλησα με Google καμιά ώρα χθές και τους ανέφερα όλες τις λεπτομέριες. Το dev team γνωρίζει αυτό το πρόβλημα και το δουλεύουν. Δεν έχουν καποιο timeline για το πότε θα υπάρχει fix και ακόμα ψάχνουν το root cause. Πολύ περίεργο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/1/2023 στις 6:02 ΜΜ, Finn είπε

Για να μπορέσει να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει υποστήριξη και από πλευράς παρόχου.

Το πρόβλημα στα πιξελ δεν ειναι ο πάροχος αλλά η ίδια η google.
Αυτή μπλοκάρει το volte/5g σε παρόχους εκτός των υποστηριζόμενων και αυτό στην ουσία αλλάζει το ρουτ. 

Για  να στο πω και διαφορετικά, έχω φέρει κινητά CN που δεν έχουν καν global έκδοση, αλλά στην Ελλάδα μια χαρά volte είχαν. 

19 λεπτά πριν, DoctorDoctor είπε

Το dev team γνωρίζει αυτό το πρόβλημα και το δουλεύουν.

Τίποτα δεν δουλεύουν. Μόνο τις χώρες όπου πωλείται επίσημα έχουν volte/5g. Χρόνια τώρα αυτό.

Έτσι ήταν πάντα η google. Απλά τώρα είναι πολύ πιο αισθητή η έλλειψη του volte λόγω της κατάργησης του 3g.

Επεξ/σία από Antretng
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα εχω pixel 7 σκετο και αντιμετωπίζω το ίδιο θεμα . Οι κλήσεις μου καθηστερούν, και επίσης πολυς κοσμος που με καλει λεει πως ειναι κατελυμένο. Διαβάζω το φορουμ με πολυ ενδιαφέρον διότι δεν θέλω να το πουλήσω το κινητό η να παω στο παλιό μου. Μπράβο σε οσους συνησφέρουν

Επεξ/σία από timwros3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...