Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, καλή χρονιά με υγεία. 

Η μητέρα μου είναι ελεύθερος επαγγελματίας και πρόσφατα έβαλα το α.φ.μ της για να δω αν δικαιούται απαλλαγή φπα και τελικά δικαιούται. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν αγοράσω ένα λαπτοπ π.χ με το αφμ της μητέρας μου και απαλλαγώ απο φπα, τότε ποια θα είναι η επίπτωση στην φορολογική δήλωση; θα πληρώσουμε παραπάνω φόρο; η απλά φεύγει ο φπα και το παίρνω φθηνότερα; 

Δημοσ.

Δεν γλιτώνετε τον ΦΠΑ, απλά τον αποδίδετε ο ίδιος (εδώ, η μητέρα σας) στις δηλώσεις Φ.Π.Α https://www.analoggroup.gr/arthro-39a-ypoxreos-apodosis-tou-fp

να σημειώσω πως η απαλλαγή σημαίνει πως η μητερα σας/εσείς θα το χρησιμοποιείτε για επαγγλεματικούς σκοπούς (αγοράζεται ως αγαθό της επιχείρησης). Μιλήστε με έναν λογιστή

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Stathis_panagiwtidhs είπε

Καλησπέρα, καλή χρονιά με υγεία. 

Η μητέρα μου είναι ελεύθερος επαγγελματίας και πρόσφατα έβαλα το α.φ.μ της για να δω αν δικαιούται απαλλαγή φπα και τελικά δικαιούται. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν αγοράσω ένα λαπτοπ π.χ με το αφμ της μητέρας μου και απαλλαγώ απο φπα, τότε ποια θα είναι η επίπτωση στην φορολογική δήλωση; θα πληρώσουμε παραπάνω φόρο; η απλά φεύγει ο φπα και το παίρνω φθηνότερα; 

Φευγει ο ΦΠΑ και το παιρνεις το λαπτοπ απλα φθηνοτερο κατα 24%. Πιο παλια, πληρωνες ολο το ποσο και μειωνοταν ο ΦΠΑ που επρεπε να αποδοσει στο κρατος ο Ε.Ε. στο τελος του οικ. 3μηνου κατα τον ΦΠΑ της αγορας (οπως γινεται με τις υπολοιπες αγορες ακομα και τωρα).

Το τιμολογιο μονο πρεπει να παραδωθει στον λογιστη σας. Απο εκει και περα, κρατας μια φωτοτυπια αν χρειαστει για εγγυηση (το γνησιο καλο ειναι να υπαρχει με τα υπολοιπα τιμολογια)

• Thanks 1
Δημοσ.

Σε περίπτωση πώλησης, τι γίνεται; Δε πρέπει κάπως να αποχαρακτηριστεί το μηχάνημα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Φευγει ο ΦΠΑ και το παιρνεις το λαπτοπ απλα φθηνοτερο κατα 24%. Πιο παλια, πληρωνες ολο το ποσο και μειωνοταν ο ΦΠΑ που επρεπε να αποδοσει στο κρατος ο Ε.Ε. στο τελος του οικ. 3μηνου κατα τον ΦΠΑ της αγορας (οπως γινεται με τις υπολοιπες αγορες ακομα και τωρα).

Το τιμολογιο μονο πρεπει να παραδωθει στον λογιστη σας. Απο εκει και περα, κρατας μια φωτοτυπια αν χρειαστει για εγγυηση (το γνησιο καλο ειναι να υπαρχει με τα υπολοιπα τιμολογια)

Αρα με λίγα λόγια γλυτώνουμε τον φπα χωρίς να επιβαρυνθουμε τίποτα; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Haldol είπε

Σε περίπτωση πώλησης, τι γίνεται; Δε πρέπει κάπως να αποχαρακτηριστεί το μηχάνημα;

Αναλογα. Εάν έχει γίνει απόσβεση του μηχανήματος, τοτε μπορείς να το αποσύρεις και να το ''καταστρεψεις''. Εάν έχει υπόλοιπο στην απόσβεση, τότε θα πρέπει να ξεχρεώσεις από πάγιο και λογικα θα πρέπει να κόψεις παραστατικό κατά την πώληση του. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, enkjel είπε

Δεν γλιτώνετε τον ΦΠΑ, απλά τον αποδίδετε ο ίδιος (εδώ, η μητέρα σας) στις δηλώσεις Φ.Π.Α https://www.analoggroup.gr/arthro-39a-ypoxreos-apodosis-tou-fp

να σημειώσω πως η απαλλαγή σημαίνει πως η μητερα σας/εσείς θα το χρησιμοποιείτε για επαγγλεματικούς σκοπούς (αγοράζεται ως αγαθό της επιχείρησης). Μιλήστε με έναν λογιστή

Αρα θεωρείται σαν λειτουργικό έξοδο της επιχείρησης, όπως π.χ θεωρούνται τα εμπορεύματα; 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Stathis_panagiwtidhs είπε

Αρα με λίγα λόγια γλυτώνουμε τον φπα χωρίς να επιβαρυνθουμε τίποτα; 

Ναι, έχεις άμεση "έκπτωση" 24%

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ναι, έχεις άμεση "έκπτωση" 24%

Αρα αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει απαλλαγή του φόρου, τότε συμφέρει να το κάνουμε. Παρόλα αυτά δεν καταλαβαίνω αν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην φορολογική δήλωση, δηλαδή αν θα πληρώσουμε περισσότερους φόρους η κάτι τέτοιο επειδή θεωρείται σαν δαπάνη. 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Stathis_panagiwtidhs είπε

Αρα αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει απαλλαγή του φόρου, τότε συμφέρει να το κάνουμε. Παρόλα αυτά δεν καταλαβαίνω αν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην φορολογική δήλωση, δηλαδή αν θα πληρώσουμε περισσότερους φόρους η κάτι τέτοιο επειδή θεωρείται σαν δαπάνη. 

Ειπαμε πως όχι. Αντί να παει ως κανονικό τιμολόγιο και να έχετε έκπτωση στον φόρο που πρέπει να αποδώσετε στο κρατος, γίνεται επιτόπου η αφαίρεση φόρου. Στις δαπάνες δεν πληρώνεις έτσι και αλλιώς κάτι παραπάνω, ίσα ίσα αφαιρείται ο ΦΠΑ. 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 5/1/2023 στις 12:22 ΠΜ, Stathis_panagiwtidhs είπε

θεωρείται σαν δαπάνη.

Θεωρειται εξοδο για το καλο της επιχειρησης.

Καποια επαγγελματα δικαιουνται μεν αγορα laptop/tablet/κινητου/παιχνιδομηχανης με αποφορολογηση,αλλα πρεπει να μπορουν και να το δικαιολογησουν ως αγορα για το καλο της επιχειρησης.

Εγω εχω κανει εναρξη επαγγελματος σαν διανομεας φαγητου,δικαιουμαι να παρω παιχνιδομηχανη επειδη ειμαι στον ιδιο ΚΑΔ με αλλα επαγγελματα που μπορουν να το δικαιολογησουν,αλλα δε μπορω να το δικαιολογησω καπως,σε καποιον επερχομενο ελεγχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Θεωρειται εξοδο για το καλο της επιχειρησης.

Καποια επαγγελματα δικαιουνται μεν αγορα laptop/tablet/κινητου/παιχνιδομηχανης με αποφορολογηση,αλλα πρεπει να μπορουν και να το δικαιολογησουν ως αγορα για το καλο της επιχειρησης.

Εγω εχω κανει εναρξη επαγγελματος σαν διανομεας φαγητου,δικαιουμαι να παρω παιχνιδομηχανη επειδη ειμαι στον ιδιο ΚΑΔ με αλλα επαγγελματα που μπορουν να το δικαιολογησουν,αλλα δε μπορω να το δικαιολογησω καπως,σε καποιον επερχομενο ελεγχο.

και εμενα μου φαινοταν πειεργο να μπορω να παρω παιχνιδομηχανή και σε ερωτηση μου στον λογιστη ηταν αυτο οτι λογο καδ μπορω αλλα δεν μπορω να το δικαιολογησω. 

TS. Ρωτησε λογιστη γιατι αν δηλωνει ζημια πιθανον θα εχει θεμα... 

Επεξ/σία από gorge18
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gorge18 είπε

και εμενα μου φαινοταν πειεργο να μπορω να παρω παιχνιδομηχανή και σε ερωτηση μου στον λογιστη ηταν αυτο οτι λογο καδ μπορω αλλα δεν μπορω να το δικαιολογησω. 

Αυτο ακριβως. Ο λογιστης μου μου εβαλε και κωλοχερο οταν τον ρωτησα αν μπορω να παρω ps5,που ηθελε ενας φιλος.

Η αληθεια ειναι οτι δε μπορω να δικαιολογησω γιατι πηρα ps5 για να κανω ντελιβερι :P

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Αυτο ακριβως. Ο λογιστης μου μου εβαλε και κωλοχερο οταν τον ρωτησα αν μπορω να παρω ps5,που ηθελε ενας φιλος.

Η αληθεια ειναι οτι δε μπορω να δικαιολογησω γιατι πηρα ps5 για να κανω ντελιβερι :P

Εγω επειδη ειμαι αγροτης της λεω 
Αν το παρω για να παιζω farming simulator δεν θα περασει; 
Η αληθεια ειναι οτι γελασαμε αρκετα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Εγω επειδη ειμαι αγροτης της λεω 
Αν το παρω για να παιζω farming simulator δεν θα περασει; 
Η αληθεια ειναι οτι γελασαμε αρκετα

Εγω του ειπα οτι το θελω για να παιζω στα φαναρια :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...