Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω το εξής θέμα. Εδώ και 3-4 χρόνια προμηθεύομαι το ίδιο προϊόν ψωμιού για τόστ γνωστής ετικέτας και εταιρείας και το φυλάσσω στον ίδιο χώρο. Το τελευταίο τρίμηνο έχει ξεκινήσει η εξής περιπέτεια. Περί τα τέλη Νοεμβρίου το ανοιχτό πακέτο που είχα στο ψυγείο εμφάνισε μούχλα (είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξεως) για πρώτη φορά από τότε που αγοράζω το προϊόν. Να σημειώσω ότι πολλές φορές το κατανάλωνα και ημέρες μετά την ημερομηνία λήξεως αφού δεν υπήρχε αλλοίωση και υπήρχε σωστή συντήρηση οπότε δεν δημιουργούνταν κανένα πρόβλημα. Τέλος πάντων, υπέθεσα ότι θα έτυχε λόγω ανοιχτής & ληγμένης συσκευασίας.

Προμηθεύομαι νέο από το supermarket ψωμί και χωρίς να ανοιχτεί η συσκευασία και πριν την ημερομηνία λήξεως εμφανίζει μούχλα μέσα! Λέω 2/2 αποκλείεται να είναι τυχαίο. Το πετάω και προμηθεύομαι τρίτο νέο πακέτο από το supermarket και αφού το ελέγχω πριν το αγοράσω εντέλει παρουσιάζει και αυτό μούχλα πριν ανοιχτεί καν η συσκευασία και πριν παρέλθει η ημερομηνία λήξεως. Να σημειώσω επίσης ότι η ημερομηνία λήξεως ήταν 2 εβδομάδες αργότερα! Το συγκεκριμένο τρίτο προϊόν το επέστρεψα στο supermarket όπου απολογήθηκαν και ενημέρωσα και την εταιρεία.

Η εταιρεία ανταποκρίθηκε σχετικά άμεσα και σε σχετική επικοινωνία μου ανέφεραν ότι δεν γίνεται να μουχλιάζει το ψωμί πριν την ημερομηνία λήξεως όποια και να είναι η συντήρησή του οπότε δεν φέρω κάποια ευθύνη εγώ και για να απολογηθούν για το συμβάν έστειλαν ένα πακέτο με διάφορα προϊόντα τους ως "αποζημίωση".

Μέσα σε αυτά τα προϊόντα ήταν και το προϊόν που χρησιμοποιώ το οποίο χωρίς πάλι να ανοιχτεί η συσκευασία και χωρίς να παρέλθει η ημερομηνία λήξεως (1/1/23) εμφάνισε και αυτό μούχλα (21/12/2022). Σήμερα το έστειλα πίσω στην εταιρεία αφού την ενημέρωσα για ποιοτικό έλεγχο αφού τα προηγούμενα αλλοιωμένα τρόφιμα δεν τα είχα κρατήσει.

Αναρωτιέμαι είναι δυνατόν να εμφανίζουν 4 συνεχόμενα διαφορετικά προϊόντα με διαφορετικές ημερομηνίες λήξεως και από διαφορετικά σημεία παραλαβής να εμφανίζουν μούχλα έτσι δίχως καν να ανοιχτεί η συσκευασία; Να σημειώσω ότι φυλάσσω τα τρόφιμα σε χώρο σκιερό με σταθερή θερμοκρασία εκτός ψυγείου συνήθως. Ξέρει κανένας από έλεγχο τροφίμων κ.λπ.;

Επεξ/σία από madbeezboy
Ορθογραφικά λάθη
  • Like 1
Δημοσ.

Αν αληθεύουν όλα όσα λες για τις συνθήκες συντήρησης καθώς και για το ότι και αυτό που σου έστειλαν μούχλιασε (αυτό αποκλείει δλδ το ενδεχόμενο να φταίει το super market), τότε έχουν αστοχία στην παρτίδα από τα συντηρητικά τους και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα ή στον παστεριωτήρα τους. 

Σε περίπτωση που ισχύουν τα παραπάνω θα λάβουν ή θα έχουν ήδη λάβει βουνό παραπόνων. 

Επίσης δεν ξέρω με ποιον μίλησες αλλά ΠΟΤΕ δεν λες στον καταναλωτή "Αποκλείεται και δεν γίνεται κλπ κλπ" γιατί τον εξαγριώνεις περισσότερο όπως έγινε και με σένα. 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mouxaxa είπε

Αν αληθεύουν όλα όσα λες για τις συνθήκες συντήρησης καθώς και για το ότι και αυτό που σου έστειλαν μούχλιασε (αυτό αποκλείει δλδ το ενδεχόμενο να φταίει το super market), τότε έχουν αστοχία στην παρτίδα από τα συντηρητικά τους και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα ή στον παστεριωτήρα τους. 

Σε περίπτωση που ισχύουν τα παραπάνω θα λάβουν ή θα έχουν ήδη λάβει βουνό παραπόνων. 

Επίσης δεν ξέρω με ποιον μίλησες αλλά ΠΟΤΕ δεν λες στον καταναλωτή "Αποκλείεται και δεν γίνεται κλπ κλπ" γιατί τον εξαγριώνεις περισσότερο όπως έγινε και με σένα. 

Μα δεν ανέφεραν ότι αποκλείεται αλλά ότι δεν έπρεπε να γίνεται οποία κι αν είναι είναι η συντήρηση καιφταινε αυτοι. Όχι ο καταναλωτής.

Μηπως είναι το τοστ με την ψυχα;

Δημοσ.

Και σε εμενα ετυχε προσφατα σε ψωμι του τοστ, οι πρωτες φετες ηταν μια χαρα και οι υπολοιπες πιο κατω μουχλιασμενες.

Η εταιρεια εστειλε σαν δωρο 2 πακετα τοστ και ενα πακετο φρυγανιες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tasarass77 είπε

Και σε εμενα ετυχε προσφατα σε ψωμι του τοστ, οι πρωτες φετες ηταν μια χαρα και οι υπολοιπες πιο κατω μουχλιασμενες.

Η εταιρεια εστειλε σαν δωρο 2 πακετα τοστ και ενα πακετο φρυγανιες.

Κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για την ίδια εταιρεία γιατί ακριβώς αυτό μου έστειλαν και εμένα.

2 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Μα δεν ανέφεραν ότι αποκλείεται αλλά ότι δεν έπρεπε να γίνεται οποία κι αν είναι είναι η συντήρηση καιφταινε αυτοι. Όχι ο καταναλωτής.

Μηπως είναι το τοστ με την ψυχα;

Ναι ακριβώς όπως το περιγράφεις ανέλαβαν πλήρως την ευθύνη, βέβαια στην αρχή είχαν ρωτήσει και πληροφορίες για το κατάστημα του supermarket (στοιχεία διεύθυνσης, που παρουσιάζονταν το προϊόν, εάν είχε αλλάξει πρόσφατα θέση στο κατάστημα κ.λπ.).

Όχι όχι δεν είναι αυτό είναι ένα άλλο πολυεθνικής.

2 ώρες πριν, mouxaxa είπε

Η συντήρηση είναι ακριβώς ίδια. Και επίσης στο ίδιο σημείο έχω και άλλα τρόφιμα που εξακολουθούν να μην παθαίνουν τίποτα (και ανοιχτές συσκευασίες).
Μου είπαν ότι με το που το ανέφερα έκαναν έλεγχο στα δείγματα από κάθε παρτίδα που βγάζουν αλλά δεν έχει εμφανιστεί κάτι σαν αποτέλεσμα (όχι ότι θα μου το έλεγαν εάν εμφανιζόταν).

Για τα παράπονα για αυτό το έγραψα εδώ για να δώ μήπως υπάρχει και άλλος γιατί πολλές οι συμπτώσεις.

Όπως έγραψε και άλλος χρήστης η εταιρεία ανέλαβε την ευθύνη δεν έριξε ευθύνη σε εμένα. Και μάλιστα επειδή είχαν αργήσει να απαντήσουν στο πρώτο email μου απολογήθηκαν και ότι δεν το είχαν δει κ.λπ (μάλλον τα MB από τις φωτογραφίες αποκλείστηκαν από το server φαντάζομαι).

• Like 1
Δημοσ.

Όταν είχε πρωτοβγεί το μόνο ψυχα, το επαιρνε η μάνα μου συχνά. Μετά από κάποιο διάστημα, παρατήρησε σε διαφορετικές αγορές πως το ψωμί μουχλιαζε χωρίς να έχει ληξει

Αφού έγινε πάνω από 3 φορές αυτό, τότε το σταμάτησε να το αγοράζει. Αυτό πριν από 15 χρόνια έτσι; 

Δημοσ.

μουχλα σε ψωμι? πρεπει να περασουν πολλες μερες απο τη ληξη για να δεις μουχλα. δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω δει ποτε μουχλα σε ψωμι εκτος απο καποια που ξεχναγα σπιτι και εφευγα διακοπες ενα μηνα. 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

μουχλα σε ψωμι? πρεπει να περασουν πολλες μερες απο τη ληξη για να δεις μουχλα. δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω δει ποτε μουχλα σε ψωμι εκτος απο καποια που ξεχναγα σπιτι και εφευγα διακοπες ενα μηνα. 

Και εγώ αυτό ξέρω ότι έχει τόσα συντηρητικά που γενικά δεν μπορεί να βγάλει μούχλα εύκολα (πόσο μάλλον πριν την ημερομηνία λήξεως και πριν ανοιχτεί η συσκευασία).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

7 ώρες πριν, madbeezboy είπε

Και εγώ αυτό ξέρω ότι έχει τόσα συντηρητικά που γενικά δεν μπορεί να βγάλει μούχλα εύκολα (πόσο μάλλον πριν την ημερομηνία λήξεως και πριν ανοιχτεί η συσκευασία).

Κι όμως. Μου έτυχε και μενα με μάρκα που αγόραζα χρόνια. Η εταιρία δεν μου το αντικατέστησε και μάλιστα μου είπε να ξαναδιαβάσω τι γράφει η συσκευασία και προς έκπληξή μου έγραφε ότι για σωστή συντήρηση, με το που ανοιχτεί η συσκευασία, πρέπει να μπει στο ψυγείο. Πού να το ξερα; Πάντα στο ντουλάπι τα βάζω μέχρι τη λήξη. Μου είπαν ότι είχαν αλλάξει τη συνταγή τον τελευταίο καιρό και για αυτό το έγραφαν κιόλας. Δεν έχω θέμα να γράψω για τη μάρκα. Αυτά ήταν. Εν τέλει δεν τα ξαναπήρα. Πλέον αγοράζω αυτά που δεν έχω παρατηρήσει μούχλα ούτε μετά τη λήξη. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.

το ψωμί μουχλιάζει εύκολα. ιδικά το καλοκαίρι. Για αυτο πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο
Αλλα μιλάμε για σωστό ψωμί και όχι αυτά που είναι τίγκα στα συντηρητικά.

Γελάστε όσο θέλετε αλλά για μένα η μούχλα στο ψωμί δείχνει καλύτερο σε υλικά ψωμί

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Εγω βρηκα τωρα μυγα μεσα σε συσκευασμενο cheesecake.

Πηρα την εταιρεια μιας και ειναι τοπικη και ακουγόταν μεσα "πω πω θα καταστραφουμε".

Ειπαν οτι θα περασουν να το δουν απο Δευτερα.

Το θεμα ειναι κανεις και καταγγελια στον εφετ ή οχι?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tasarass77 είπε

Το θεμα ειναι κανεις και καταγγελια στον εφετ ή οχι?

Εξαρτάται απτο πόσα cheesecakes θα σου προσφέρουν

Δημοσ.

Τα ψωμια για τοστ ως γνωστο γινονται με προκατασκευασμενη κατεψυγμενη ζυμη, ερχομενη συνηθως απο το εξωτερικο. Το να μουχλιασει δεν ειναι συνεπως παραξενο. Ο κινδυνος ειναι αν η μουχλα δεν ειναι ορατη. Αν ειναι ορατη το πετας, αν οχι το τρως με αυτην.

6 ώρες πριν, 1comment είπε

Κι όμως. Μου έτυχε και μενα με μάρκα που αγόραζα χρόνια. Η εταιρία δεν μου το αντικατέστησε και μάλιστα μου είπε να ξαναδιαβάσω τι γράφει η συσκευασία και προς έκπληξή μου έγραφε ότι για σωστή συντήρηση, με το που ανοιχτεί η συσκευασία, πρέπει να μπει στο ψυγείο. Πού να το ξερα; Πάντα στο ντουλάπι τα βάζω μέχρι τη λήξη. Μου είπαν ότι είχαν αλλάξει τη συνταγή τον τελευταίο καιρό και για αυτό το έγραφαν κιόλας. Δεν έχω θέμα να γράψω για τη μάρκα. Αυτά ήταν.

Ειχα την εντυπωση οτι τα Ζεας ειναι προσφατο "μοντελο". Αυτο το καιρο ειναι οι μονες φετες της αγορας που εγκρινω και παιρνω 👍 😆

Χαμηλες σε αλατι και με μονο ενοχλητικο συστατικο το κραμβελαιο. Αλλα και οι πιο ακριβες.

Με κανονικη τιμη 2,92ε η φετα βγαινει 2,92/14 (αφαιρω τις δυο ακριανες)=0,21ε. Αρα με το light τυρακι που θα βαλεις σου βγαινει καπου 0,70ε το τοστ✌️

Δημοσ.
9 ώρες πριν, rus είπε

Τα ψωμια για τοστ ως γνωστο γινονται με προκατασκευασμενη κατεψυγμενη ζυμη, ερχομενη συνηθως απο το εξωτερικο. Το να μουχλιασει δεν ειναι συνεπως παραξενο. Ο κινδυνος ειναι αν η μουχλα δεν ειναι ορατη. Αν ειναι ορατη το πετας, αν οχι το τρως με αυτην.

Ειχα την εντυπωση οτι τα Ζεας ειναι προσφατο "μοντελο". Αυτο το καιρο ειναι οι μονες φετες της αγορας που εγκρινω και παιρνω 👍 😆

Χαμηλες σε αλατι και με μονο ενοχλητικο συστατικο το κραμβελαιο. Αλλα και οι πιο ακριβες.

Με κανονικη τιμη 2,92ε η φετα βγαινει 2,92/14 (αφαιρω τις δυο ακριανες)=0,21ε. Αρα με το light τυρακι που θα βαλεις σου βγαινει καπου 0,70ε το τοστ✌️

Πρώτη φορά βλέπω σε ποστ να υπολογίζει κάποιος πόσο τελικό κόστος έχει ένα τόστ...

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, 1comment είπε

Κι όμως. Μου έτυχε και μενα με μάρκα που αγόραζα χρόνια. Η εταιρία δεν μου το αντικατέστησε και μάλιστα μου είπε να ξαναδιαβάσω τι γράφει η συσκευασία και προς έκπληξή μου έγραφε ότι για σωστή συντήρηση, με το που ανοιχτεί η συσκευασία, πρέπει να μπει στο ψυγείο. Πού να το ξερα; Πάντα στο ντουλάπι τα βάζω μέχρι τη λήξη. Μου είπαν ότι είχαν αλλάξει τη συνταγή τον τελευταίο καιρό και για αυτό το έγραφαν κιόλας. Δεν έχω θέμα να γράψω για τη μάρκα. Αυτά ήταν. Εν τέλει δεν τα ξαναπήρα. Πλέον αγοράζω αυτά που δεν έχω παρατηρήσει μούχλα ούτε μετά τη λήξη. 

Αυτά που αγοράζεις τώρα βέβαια έχουν συντηρητικά (αν σε ενοχλεί κάτι τέτοιο) και είναι τίγκα στο αλάτι. Έχει όσο αλάτι έχει ένα ζαμπόν 😄

Ισως να παίζει κι αυτό τον ρόλο του στο ότι δεν βλέπεις μούχλα; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...