Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.....θέλω να μπω στην ηλεκτροκίνηση.........το κόστος πλέον της βενζίνης έχει πάει στο θεό.....τα απλά μηχανοκίνητα οχήματα(παπάκια) επίσης.....έκτος αυτού(του κόστους) είναι και ζημιαρικα......τα περισσότερα που είναι πλέον σε προσιτή τιμή είναι μετάχειρισμενα μάλλον κακομεταχείρισμενα ένα από κλασικούς καγκουρες........η κάτι ταουνια.....του 80.......οπότε καταλήγω σε ηλεκτρικό.......επίσης κοιτάω να παραβλέπω ανυπόστατες γνώμες από κλασικούς Σαλονικιόυς......διαβόητους παντογνώστες......σχόλια του τύπου(το έβαλα να φορτίσει και εκτυναχτηκε η μπριζα..............η μπαταρία χάλασε σε 1 μέρα..............πήγα να το πληνω και πήραν νερο τα ηλεκτρικά και χάλασε)............οπότε θέλω να ακούσω κάποιες σοβαρές απόψεις επί του θέματος αυτού........αξίζει η αγορά ηλ μοτό? Υπάρχει η δυνατότητα να βγαίνει η μπαταρία και να φορτίζει μέσα στο σπίτι?

Δημοσ.

η τιμη της βενζινης δεν δικαιολογει ακομα την αγορά ηλεκτρικου μοτο. για πολύ μικρα μοτερ μονο ισως αξιζει, δηλαδη αυτα που εχουν τελικη 45χλμ. σκεψου οτι σε 8-10 χρονια μπορει να ειναι για πεταμα η να εχει τραγικα μικρη αξια μεταπωλησης ενω ενα βενζινης θα σου δωσει τα μισα λεφτα πισω. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω δει καν να υπάρχει αξιόλογη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Τι εννοώ:

Ένα τυπικό μικρό μοτοσυκλετάκι (π.χ. ένα Medley 150) έχει μοτέρ με 10+ kW.

Τα περισσότερα ηλεκτρικά μοτό, δεν έχουν ούτε τα μισά από αυτά (ενώ ζυγίζουν και περισσότερο)! Οπότε η ασφάλεια πάει περίπατο. 

Επεξ/σία από Haldol
Δημοσ.
Στις 3/1/2023 στις 9:28 ΜΜ, e1995kati είπε

Καλησπέρα σε όλους.....θέλω να μπω στην ηλεκτροκίνηση.........το κόστος πλέον της βενζίνης έχει πάει στο θεό.....τα απλά μηχανοκίνητα οχήματα(παπάκια) επίσης.....έκτος αυτού(του κόστους) είναι και ζημιαρικα......τα περισσότερα που είναι πλέον σε προσιτή τιμή είναι μετάχειρισμενα μάλλον κακομεταχείρισμενα ένα από κλασικούς καγκουρες........η κάτι ταουνια.....του 80.......οπότε καταλήγω σε ηλεκτρικό.......επίσης κοιτάω να παραβλέπω ανυπόστατες γνώμες από κλασικούς Σαλονικιόυς......διαβόητους παντογνώστες......σχόλια του τύπου(το έβαλα να φορτίσει και εκτυναχτηκε η μπριζα..............η μπαταρία χάλασε σε 1 μέρα..............πήγα να το πληνω και πήραν νερο τα ηλεκτρικά και χάλασε)............οπότε θέλω να ακούσω κάποιες σοβαρές απόψεις επί του θέματος αυτού........αξίζει η αγορά ηλ μοτό? Υπάρχει η δυνατότητα να βγαίνει η μπαταρία και να φορτίζει μέσα στο σπίτι?

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις υπόψιν είναι ότι για να μπορέσεις να επωφεληθείς από το χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης που προσφέρει ένα ηλεκτρικό θα πρέπει πρώτα να ξοδέψεις ένα μεγάλο ποσό για την αγορά του, πολύ μεγαλύτερο από όσο θα ξόδευες για κάποιο αντίστοιχο βενζινοκίνητο. Το εάν αξίζει για σένα θα το κρίνεις μόνος σου, αφού δεις πρώτα με το budget που διαθέτεις τι ακριβώς μπορείς να πάρεις και κατά πόσο θα καλύπτει τις ανάγκες σου. Στα περισσότερα υπάρχει η δυνατότητα να βγαίνει η μπαταρία για να τη φορτίζεις μέσα στο σπίτι, όχι όμως σε όλα.

Δημοσ.

Επειδή δύσκολα θα βρεις απάντηση σε τέτοιες ερωτήσεις, θα σου πω ότι γνωρίζω μιας και η δουλειά μου το επιτρέπει. Τα ηλεκτρικά μοτό (σκούτερ, μηχανές κλπ) αυτήν την στιγμή, τα νέα μοντέλα, αξίζουν την αγορά τους ΜΟΝΟ εάν τα θες για αστική χρήση, πχ δουλειά -σπιτι- καφέ και το καλοκαίρι για μπάνιο κοντά. ΔΕΝ είναι για ταξίδια και εκδρομές, όχι γιατί δεν αντέχουν μηχανικά, κάθε άλλο, αλλά γιατί η αυτονομία τους είναι μικρή σε σχέση με τα εσωτερικής καύσης και επιπλέον θα πρέπει να έχεις προγραμματίσει στην διαδρομή που θα φορτίζουν οι μπαταρίες ( ΔΕΝ κάνουν οι φορτιστές αυτοκινήτου) , θες δηλαδή μια απλή μονοφασική πρίζα σπιτιού να φορτίζεις. Η αξία κτήσης τούς καινούργια είναι υψηλή, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΕΙΣ σε σέρβις ( λάδια, φίλτρα, μπουζι, τσιμουχες, αντλίες κλπ) παρά μόνο λάστιχα, τακάκια και ιμάντα (σπάνια καδένα σχεδόν όλα έχουν ιμαντοκινηση) , κυκλοφορείς ΠΑΝΤΟΎ σε δακτύλιους αφού είναι μη ρυπογόνα κλπ, ΔΕΝ ξεμείνεις από καύσιμα ακόμη και με κλειστά βενζινάδικα, γιατί φορτίζεις σπίτι σου. Άλλωστε στα περισσότερα οι μπαταρίες είναι αποσπώμενες και τις παίρνεις σα βαλιστακι μαζί. Από θέμα βλαβών θα ξεχάσεις τι πάει να πει βλάβη, ΕΚΤΌΣ και αν είσαι άτυχος. Από ασφάλεια είναι σαν όλα τα συμβατικά μηχανάκια και ίσως καλύτερα διότι η συμπεριφορά του ηλεκτρικού μοτέρ είναι εντελώς διαφορετική με φουλ έλεγχο από το μηδέν. Τώρα αυτές οι βλακείες που λένε οι άσχετοι ότι θα σκάσουν οι μπαταρίες, θα πάρει φωτιά η πρίζα και θα πάθεις ηλεκτροπληξία σε βροχή είναι σαν να ζητάς την γνώμη του χασάπη για διαστημόπλοια. Όλα τα εξαρτήματα που ενέχουν κινδύνους είναι μονωμένα και ασφαλισμένα. Αυτά από μενα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς που θα βρω μια ασφαλιστική για να ασφαλίσω το ηλεκτρικό μηχανάκι, έχω μιλήσει με 3 ασφαλιστικές και δεν μου το ασφαλίζουν 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, V3NDETTA είπε

Γνωρίζει κανείς που θα βρω μια ασφαλιστική για να ασφαλίσω το ηλεκτρικό μηχανάκι, έχω μιλήσει με 3 ασφαλιστικές και δεν μου το ασφαλίζουν 

Περίεργο, σχεδόν όλες τα ασφαλίζουν, μήπως έδωσαν άκυρο ειδικά σε σένα για κάποιο λόγο?

Η anytime πχ τα ασφαλίζει.

https://www.anytime.gr/e-bikes/urban-mobility

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Περίεργο, σχεδόν όλες τα ασφαλίζουν, μήπως έδωσαν άκυρο ειδικά σε σένα για κάποιο λόγο?

Η anytime πχ τα ασφαλίζει.

https://www.anytime.gr/e-bikes/urban-mobility

Ειδικά η anytime μου το ακύρωσε πρώτη, πρόσεξε οχι ηλεκτρικό σκούτερ ούτε ποδήλατο η μοτοποδήλατο... Αλλά Ηλεκτρικό μηχανάκι... Πλέον έχω φάει 4 άκυρα είναι ότι νά ναι,σαν δικαιολογία μου λένε ότι επειδή τα ηλεκτρικά μηχανάκια είναι καινούργια τεχνολογία και επειδή δεν υπάρχει στην λίστα τους το συγκεκριμένο μοντέλο δεν μπορούν να μου κάνουν την ασφάλεια....Και εγώ τους λέω τώρα που σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές μου έριξαν άκυρα,τι θα λέω στον αστυνομικό??? Οτι να ναι κράτος.... Δηλαδή έχουν κάτι άγνωστα Κινέζικα στην λίστα τους ενώ την Yadea που είναι γνωστή δεν την έχουν, άντε τώρα βρες την άκρη.

Επεξ/σία από V3NDETTA
Δημοσ.
9 ώρες πριν, V3NDETTA είπε

Ειδικά η anytime μου το ακύρωσε πρώτη, πρόσεξε οχι ηλεκτρικό σκούτερ ούτε ποδήλατο η μοτοποδήλατο... Αλλά Ηλεκτρικό μηχανάκι... Πλέον έχω φάει 4 άκυρα είναι ότι νά ναι,σαν δικαιολογία μου λένε ότι επειδή τα ηλεκτρικά μηχανάκια είναι καινούργια τεχνολογία και επειδή δεν υπάρχει στην λίστα τους το συγκεκριμένο μοντέλο δεν μπορούν να μου κάνουν την ασφάλεια....Και εγώ τους λέω τώρα που σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές μου έριξαν άκυρα,τι θα λέω στον αστυνομικό??? Οτι να ναι κράτος.... Δηλαδή έχουν κάτι άγνωστα Κινέζικα στην λίστα τους ενώ την Yadea που είναι γνωστή δεν την έχουν, άντε τώρα βρες την άκρη.

Τελικά όπως το περίμενα, δεν είναι ότι αυτές οι 3 δεν ασφαλίζουν γενικώς ηλεκτρικά, απλά σου έδωσαν άκυρο για κάποιο λόγο.

Πάντως υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές, οι 3-4 σε καμία περίπτωση δεν είναι "σχεδόν όλες", και αν βαριέσαι το ψάξιμο απευθύνσου καλύτερα σε κάποιον ασφαλιστή. Επίσης να ρωτήσεις αυτόν που στο πούλησε, σίγουρα θα ξέρει.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Στο Insurancemarket αν βαλεις πινακιδα και στοιχεια λογικα δεν θα σου βγαλει αυτοματα προτασεις σε εταιριες που ασφαλιζουν το συγκεκριμενο μοντελο?

Δυστυχώς δεν μου το βγάζει....

6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Τελικά όπως το περίμενα, δεν είναι ότι αυτές οι 3 δεν ασφαλίζουν γενικώς ηλεκτρικά, απλά σου έδωσαν άκυρο για κάποιο λόγο.

Πάντως υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές, οι 3-4 σε καμία περίπτωση δεν είναι "σχεδόν όλες", και αν βαριέσαι το ψάξιμο απευθύνσου καλύτερα σε κάποιον ασφαλιστή. Επίσης να ρωτήσεις αυτόν που στο πούλησε, σίγουρα θα ξέρει.

Σήμερα έγιναν οι 3-4 έγιναν 6 , ευτυχώς σήμερα μου είπαν λογικά θα μου εγκρίνουν την αίτηση από την intersalonika

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, V3NDETTA είπε

Δυστυχώς δεν μου το βγάζει....

Το insurancemarket αν και στην ουσία είναι μεσάζων λειτουργεί όπως οι ιντερνετικές, online προσφορά σου δίνει μόνο αν το μοντέλο σου είναι στην λίστα με τα μοντέλα, αν δεν είναι θα πρέπει να μιλήσεις τηλεφωνικά μαζί του.

38 λεπτά πριν, V3NDETTA είπε

Σήμερα έγιναν οι 3-4 έγιναν 6 , ευτυχώς σήμερα μου είπαν λογικά θα μου εγκρίνουν την αίτηση από την intersalonika

Ωραία.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Το insurancemarket αν και στην ουσία είναι μεσάζων λειτουργεί όπως οι ιντερνετικές, online προσφορά σου δίνει μόνο αν το μοντέλο σου είναι στην λίστα με τα μοντέλα, αν δεν είναι θα πρέπει να μιλήσεις τηλεφωνικά μαζί του.

Ωραία.

Σας ενημερώνω ότι προς το παρόν δεν διαθέτουμε τιμολόγιο για ηλεκτροκίνητα οχήματα ως εκ τούτου δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε προσφορά.
Σας ευχαριστούμε και παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Έλενα Μπάκα

Υπεύθυνη Εξυπηρέτησης Πελατών

ERGO Ασφαλιστική Μονοπρόσωπη Α.Ε.
Τομέας Πελατών και Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Πάνω κάτω όλα τα μηνύματα που έχω λάβει είναι παρόμοια ,ευτυχως αυριο θα πάω απο intersalonica λογικά όλα κομπλε ,επρεπε να κλείσουμε ειδική συμφωνία μεσου ενος διαμεσολαβητη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...