cb_papi Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Έχω γίνει διαχειριστής σε καινούργια πολυκατοικία. Οι πρώτοι κοινόχρηστοι λογαριασμοί (ρεύμα, νερό, κλπ) είχαν βγει στο όνομα της εταιρίας του κατασκευαστή της πολυκατοικίας. Ωστόσο αυτό με δυσκολεύει γιατί δεν μπορώ να τους δω ηλεκτρονικά, και τηλεφωνικά οι πάροχοι δεν μου δίνουν πληροφορίες, γιατί δεν φαίνομαι ως υπεύθυνος επικοινωνίας στο σύστημά τους. Επίσης μπορεί να δημιουργήσει και πρόβλημα στον κατασκευαστή, γιατί πιστεύω όλοι οι λογαριασμοί φαίνονται ως τιμολόγια ηλεκτρονικά πλέον στην εφορία. Μίλησα με την NRG στην οποία είναι ο λογαριασμός, και το μόνο που μου πρότειναν ήταν να τον βάλω στο δικό μου όνομα και ΑΦΜ. Ωστόσο θεωρητικά αν γίνει κάτι και δεν πληρώνονται στο μέλλον, αν είναι στο δικό μου ΑΦΜ θα φαίνεται σαν δικό μου χρέος. Έχει κάποιος εμπειρία για το πως μπορεί να εκδίδεται λογαριασμός κοινόχρηστου ρεύματος χωρίς ΑΦΜ; Εναλλακτικά, θα βοηθούσε να εκδώσω ΑΦΜ για την πολυκατοικία και να τον μεταφέρω σε αυτό το ΑΦΜ;
korakios Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Θα τα δώσεις σε εταιρία διαχείρισης κοινοχρήστων και θα κάνετε και ασφάλεια για νομική κάλυψη 49 λεπτά πριν, cb_papi είπε Μίλησα με την NRG στην οποία είναι ο λογαριασμός, και το μόνο που μου πρότειναν ήταν να τον βάλω στο δικό μου όνομα και ΑΦΜ. 😂
takoulou Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cb_papi είπε Έχω γίνει διαχειριστής σε καινούργια πολυκατοικία. Οι πρώτοι κοινόχρηστοι λογαριασμοί (ρεύμα, νερό, κλπ) είχαν βγει στο όνομα της εταιρίας του κατασκευαστή της πολυκατοικίας. Ωστόσο αυτό με δυσκολεύει γιατί δεν μπορώ να τους δω ηλεκτρονικά, και τηλεφωνικά οι πάροχοι δεν μου δίνουν πληροφορίες, γιατί δεν φαίνομαι ως υπεύθυνος επικοινωνίας στο σύστημά τους. Επίσης μπορεί να δημιουργήσει και πρόβλημα στον κατασκευαστή, γιατί πιστεύω όλοι οι λογαριασμοί φαίνονται ως τιμολόγια ηλεκτρονικά πλέον στην εφορία. Μίλησα με την NRG στην οποία είναι ο λογαριασμός, και το μόνο που μου πρότειναν ήταν να τον βάλω στο δικό μου όνομα και ΑΦΜ. Ωστόσο θεωρητικά αν γίνει κάτι και δεν πληρώνονται στο μέλλον, αν είναι στο δικό μου ΑΦΜ θα φαίνεται σαν δικό μου χρέος. Έχει κάποιος εμπειρία για το πως μπορεί να εκδίδεται λογαριασμός κοινόχρηστου ρεύματος χωρίς ΑΦΜ; Εναλλακτικά, θα βοηθούσε να εκδώσω ΑΦΜ για την πολυκατοικία και να τον μεταφέρω σε αυτό το ΑΦΜ; Λογαριασμός ρεύματος του κοινόχρηστου πλέον είναι χωρίς όνομα.. Λέγεται κοινόχρηστο.. Πλέον δεν μπαίνει το όνομα όπως Παπαδόπουλος... Αλλά θα πρέπει να υπάρχει κάποιο ΑΦΜ.. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2023 από takoulou
GREGORYMO Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, cb_papi είπε Έχω γίνει διαχειριστής σε καινούργια πολυκατοικία. Οι πρώτοι κοινόχρηστοι λογαριασμοί (ρεύμα, νερό, κλπ) είχαν βγει στο όνομα της εταιρίας του κατασκευαστή της πολυκατοικίας. Ωστόσο αυτό με δυσκολεύει γιατί δεν μπορώ να τους δω ηλεκτρονικά, και τηλεφωνικά οι πάροχοι δεν μου δίνουν πληροφορίες, γιατί δεν φαίνομαι ως υπεύθυνος επικοινωνίας στο σύστημά τους. Επίσης μπορεί να δημιουργήσει και πρόβλημα στον κατασκευαστή, γιατί πιστεύω όλοι οι λογαριασμοί φαίνονται ως τιμολόγια ηλεκτρονικά πλέον στην εφορία. Μίλησα με την NRG στην οποία είναι ο λογαριασμός, και το μόνο που μου πρότειναν ήταν να τον βάλω στο δικό μου όνομα και ΑΦΜ. Ωστόσο θεωρητικά αν γίνει κάτι και δεν πληρώνονται στο μέλλον, αν είναι στο δικό μου ΑΦΜ θα φαίνεται σαν δικό μου χρέος. Έχει κάποιος εμπειρία για το πως μπορεί να εκδίδεται λογαριασμός κοινόχρηστου ρεύματος χωρίς ΑΦΜ; Εναλλακτικά, θα βοηθούσε να εκδώσω ΑΦΜ για την πολυκατοικία και να τον μεταφέρω σε αυτό το ΑΦΜ; Οι κοινόχρηστοι λογαριασμόι, μια χαρά φαίνονται ηλεκτρονικα με τον αριθμό συμβόλαιου.
cb_papi Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Νομίζω θα εκδώσω έναν ΑΦΜ για την πολυκατοικία και θα τον μεταφέρω εκεί αν γίνεται για να είναι τακτοποιημένα τα πράγματα. Ίσως βολεύει και για να ανοίξουμε λογαριασμό στην τράπεζα, για το αποθεματικό και τις πληρωμές των διαμερισμάτων οι οποίες τώρα γίνονται σε δικό μου λογαριασμό. Θα έχουμε βέβαια άλλο θέμα γιατί ο πρώτος λογαριασμός της NRG είχε €500 εγγύηση, τα οποία τα είχαμε δώσει στον κατασκευαστή όταν αυτός πλήρωσε τον 1ο λογαριασμό. Αυτά υποθέτω θα επιστραφούν στον κατασκευαστή μόλις αλλάξει το ΑΦΜ της παροχή και θα πρέπει να του τα ζητήσουμε. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2023 από cb_papi
takoulou Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 29 λεπτά πριν, cb_papi είπε Νομίζω θα εκδώσω έναν ΑΦΜ για την πολυκατοικία και θα τον μεταφέρω εκεί αν γίνεται για να είναι τακτοποιημένα τα πράγματα. Ίσως βολεύει και για να ανοίξουμε λογαριασμό στην τράπεζα, για το αποθεματικό και τις πληρωμές των διαμερισμάτων οι οποίες τώρα γίνονται σε δικό μου λογαριασμό. Θα έχουμε βέβαια άλλο θέμα γιατί ο πρώτος λογαριασμός της NRG είχε €500 εγγύηση, τα οποία τα είχαμε δώσει στον κατασκευαστή όταν αυτός πλήρωσε τον 1ο λογαριασμό. Αυτά υποθέτω θα επιστραφούν στον κατασκευαστή μόλις αλλάξει το ΑΦΜ της παροχή και θα πρέπει να του τα ζητήσουμε. Θα γινει συμψηφισμος με το ποσο...Μπορει να παρετε λιγοτερα χρηματα...
SabotazNic Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, cb_papi είπε Θα έχουμε βέβαια άλλο θέμα γιατί ο πρώτος λογαριασμός της NRG είχε €500 εγγύηση, τα οποία τα είχαμε δώσει στον κατασκευαστή όταν αυτός πλήρωσε τον 1ο λογαριασμό. Αυτά υποθέτω θα επιστραφούν στον κατασκευαστή μόλις αλλάξει το ΑΦΜ της παροχή και θα πρέπει να του τα ζητήσουμε. Αν θεωρεις οτι θα εχετε θεμα συννενοησης, αφηστε τον λογαριασμο να πιασει τα 500 πριν κανετε την αλλαγη στο ΑΦΜ της πολυκατοικιας. Καλυτερα να του χρωστατε παρα να σας χρωσταει (ξανα λεω, αν δεν υπαρχει επικοινωνια/συννενοηση)
takoulou Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, SabotazNic είπε Αν θεωρεις οτι θα εχετε θεμα συννενοησης, αφηστε τον λογαριασμο να πιασει τα 500 πριν κανετε την αλλαγη στο ΑΦΜ της πολυκατοικιας. Καλυτερα να του χρωστατε παρα να σας χρωσταει (ξανα λεω, αν δεν υπαρχει επικοινωνια/συννενοηση) Μην αφήσετε να πάει εκεί το χρέος.. Οι πάροχοι κάνουν αποκοπή και από 200 Ευρώ.. Ίσως και λίγο λιγότερα χρέος..
SabotazNic Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, takoulou είπε Μην αφήσετε να πάει εκεί το χρέος.. Οι πάροχοι κάνουν αποκοπή και από 200 Ευρώ.. Ίσως και λίγο λιγότερα χρέος.. Ναι βασικα μετα σκεφτηκα οτι μιλαμε για κοινοχρηστο, που μπορει να θελει μηνες για να φτασει τα 500
cb_papi Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δεν υπάρχει χρέος στα κοινόχρηστα ούτε κάποια διαφωνία με τον κατασκευαστή είναι η αλήθεια. Θα δείξει πως θα εξελιχθεί 😅
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα