spyros12nik Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα σας, Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στο πως και με τι να συνδέσω το macbook Pro 2022 μου με το καινούριο monitor που αγόρασα της dell s2721dgfa 27. Έκανα έρευνα στο ποιο monitor να αγοράσω και κατέληξα σε αυτό με βάση τις επιδόσεις του για gaming και video editing, αλλά παρέλειψα να κάνω έρευνα στην συνδεσιμότητα και τώρα im stuck. Υπόψην πως μελλοντικά θα αγοράσω και gaming laptop. Θέλω να μπορώ με κάποιο τρόπο όταν γυρνάω από γραφείο/εξωτερικές δουλειές, με ένα καλώδιο να συνδέονται όλα χωρίς ταλαιπωρία. Χωρίς να χάσω εννοείται σε ποιότητα εικόνα ή Hz. ΟΛΑ= Monitor, Μικρόφωνο, Πληκτρολόγιο, Ποντίκι, Ηχεία κτλπ. Η καλύτερη επιλογή είναι docking station? Υπάρχει άλλος τρόπος ? Συνδέονται μήπως πάνω στο monitor όπως σε μερικά που έχω δει? Επίσης βλέπω πως τα καλά docking station είναι πανάκριβα 280 ευρώ±. Μήπως εναλλακτικά να έπαιρνα 2ο Monitor έναντι του docking station με δυνατότητα να συνδεθεί με το Dell και να μπορώ να κουμπώσω τα περιφερειακά σε αυτό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας
Kwnstantinos123 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 7 ώρες πριν, spyros12nik είπε Καλησπέρα σας, Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στο πως και με τι να συνδέσω το macbook Pro 2022 μου με το καινούριο monitor που αγόρασα της dell s2721dgfa 27. Έκανα έρευνα στο ποιο monitor να αγοράσω και κατέληξα σε αυτό με βάση τις επιδόσεις του για gaming και video editing, αλλά παρέλειψα να κάνω έρευνα στην συνδεσιμότητα και τώρα im stuck. Υπόψην πως μελλοντικά θα αγοράσω και gaming laptop. Θέλω να μπορώ με κάποιο τρόπο όταν γυρνάω από γραφείο/εξωτερικές δουλειές, με ένα καλώδιο να συνδέονται όλα χωρίς ταλαιπωρία. Χωρίς να χάσω εννοείται σε ποιότητα εικόνα ή Hz. ΟΛΑ= Monitor, Μικρόφωνο, Πληκτρολόγιο, Ποντίκι, Ηχεία κτλπ. Η καλύτερη επιλογή είναι docking station? Υπάρχει άλλος τρόπος ? Συνδέονται μήπως πάνω στο monitor όπως σε μερικά που έχω δει? Επίσης βλέπω πως τα καλά docking station είναι πανάκριβα 280 ευρώ±. Μήπως εναλλακτικά να έπαιρνα 2ο Monitor έναντι του docking station με δυνατότητα να συνδεθεί με το Dell και να μπορώ να κουμπώσω τα περιφερειακά σε αυτό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας Καλησπέρα! Πιστεύω πως άμα βρείς κάποιον αντάπτορα που να βγάζει απο thunderbolt usb c σε κάποιο hdmi για παράδειγμα το παρακάτω: https://www.skroutz.gr/s/21698186/Ugreen-Μετατροπέας-Thunderbolt-3-male-σε-HDMI-female-Γκρι-70444.html Επομένως, το ίδιο μπορείς να κάνεις με αυτό το οποίο πιστεύω πως τα έχει όλα αλλα είναι λίγο τσιμπιμένη η τιμή του: https://www.techstores.gr/el/docking-station-startech-usb-c-to-4k-30hz-hdmi-100w-pass-through-sdmicrosd-slot-3-port-usb-30-hub-thunderbolt-3-dkt30chsdpd.html?utm_source=BestPrice&utm_medium=xml&utm_campaign=pricecomparisson&ref=bestprice.gr Τέλος μπορείς να βάλεις επιπλέον αυτό που είναι κατώτερο φυσικά αλλά την δουλειά θα την κάνει πιστεύω: https://kinitorama.gr/product/ugreen-multifunctional-hub-2x-usb-type-c-to-usb-type-c-pd-thunderbolt-3-100w-4k-60-hz-10-gbps-hdmi-4k-30-hz-3x-usb-3-0-for-macbook-pro-air-gray-60559/?ref=bestprice.gr&__bpgid=MXBgclBEJl9WcXcsMVVaa2pDZ2hEYis=
spyros12nik Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Στις 3/1/2023 στις 11:48 ΜΜ, Kwnstantinos123 είπε Καλησπέρα! Πιστεύω πως άμα βρείς κάποιον αντάπτορα που να βγάζει απο thunderbolt usb c σε κάποιο hdmi για παράδειγμα το παρακάτω: https://www.skroutz.gr/s/21698186/Ugreen-Μετατροπέας-Thunderbolt-3-male-σε-HDMI-female-Γκρι-70444.html Επομένως, το ίδιο μπορείς να κάνεις με αυτό το οποίο πιστεύω πως τα έχει όλα αλλα είναι λίγο τσιμπιμένη η τιμή του: https://www.techstores.gr/el/docking-station-startech-usb-c-to-4k-30hz-hdmi-100w-pass-through-sdmicrosd-slot-3-port-usb-30-hub-thunderbolt-3-dkt30chsdpd.html?utm_source=BestPrice&utm_medium=xml&utm_campaign=pricecomparisson&ref=bestprice.gr Τέλος μπορείς να βάλεις επιπλέον αυτό που είναι κατώτερο φυσικά αλλά την δουλειά θα την κάνει πιστεύω: https://kinitorama.gr/product/ugreen-multifunctional-hub-2x-usb-type-c-to-usb-type-c-pd-thunderbolt-3-100w-4k-60-hz-10-gbps-hdmi-4k-30-hz-3x-usb-3-0-for-macbook-pro-air-gray-60559/?ref=bestprice.gr&__bpgid=MXBgclBEJl9WcXcsMVVaa2pDZ2hEYis= ΓΙα τον hdmi αντάπτορα, τo macbook pro έχει θύρα hdmi απλά straight με HDMI δε βλέπω καλή εικόνα. Επίσης Δυστυχώς όλα γράφουν max resolution 60hz. 1
Λύση jodact Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Λύση Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχω MacBook Pro και την ίδια οθόνη. Χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο hub που πήρα 51€ με μεταφορικά από Αμαζον. https://www.anker.com/products/a8383?variant=37438604968086&ref=collectionBuy Δουλεύει στα 1440p 144hz με το hdmi απροβλημάτιστα. Όταν λένε 4Κ 60hz σημαινει οτι στην Dell που ειναι 1440p θα δουλεψει τουλάχιστον στα 120Hz. Tα 165Hz της οθόνης τα βλέπεις αποκλειστικά με displayport έτσι κι αλλιώς. (Δεν τα υποστηριζει καν η οθονη στο hdmi) Είναι τόσα πολλά αυτά που θες να συνδέσεις που μάλλον δεν σου κάνει αυτό, απλά αναφέρω ότι δουλεύει άριστα και σωστά η οθόνη. Aν θες να φορτίζει κιόλας χωρίς έξτρα καλώδιο θα πρότεινα κάποιο dock με δική του τροφοδοσία( 150+ €) και όχι passthrough οπως αυτό που έχω. Έχω ακούσει-διαβάσει για καμμένους υπολογιστές λόγω passthrough φόρτισης απο hub Εγώ πάντως δεν έχω παρατηρήσει διαφορά στο hdmi out του Mac σε σχέση με το dock-hub. Αυτό που έχεις δει να συνδέονται όλα πάνω στο monitor το εχεις δει σε monitors με type-c displayport (που κανει και φόρτιση) και ενσωματωμένο usb hub. Η DGFA τώρα εχει μεν usb hub αλλά θελει χωριστή usb σύνδεση. Βέβαια μπορεις να συνδεσεις το usb της οθονης πανω σε όποιο dock-hub αγοράσεις και να παρεις και τις 4 usb θύρες της οθόνης. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από jodact 1
spyros12nik Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 6/1/2023 στις 11:52 ΠΜ, jodact είπε Έχω MacBook Pro και την ίδια οθόνη. Χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο hub που πήρα 51€ με μεταφορικά από Αμαζον. https://www.anker.com/products/a8383?variant=37438604968086&ref=collectionBuy Δουλεύει στα 1440p 144hz με το hdmi απροβλημάτιστα. Όταν λένε 4Κ 60hz σημαινει οτι στην Dell που ειναι 1440p θα δουλεψει τουλάχιστον στα 120Hz. Tα 165Hz της οθόνης τα βλέπεις αποκλειστικά με displayport έτσι κι αλλιώς. (Δεν τα υποστηριζει καν η οθονη στο hdmi) Είναι τόσα πολλά αυτά που θες να συνδέσεις που μάλλον δεν σου κάνει αυτό, απλά αναφέρω ότι δουλεύει άριστα και σωστά η οθόνη. Aν θες να φορτίζει κιόλας χωρίς έξτρα καλώδιο θα πρότεινα κάποιο dock με δική του τροφοδοσία( 150+ €) και όχι passthrough οπως αυτό που έχω. Έχω ακούσει-διαβάσει για καμμένους υπολογιστές λόγω passthrough φόρτισης απο hub Εγώ πάντως δεν έχω παρατηρήσει διαφορά στο hdmi out του Mac σε σχέση με το dock-hub. Αυτό που έχεις δει να συνδέονται όλα πάνω στο monitor το εχεις δει σε monitors με type-c displayport (που κανει και φόρτιση) και ενσωματωμένο usb hub. Η DGFA τώρα εχει μεν usb hub αλλά θελει χωριστή usb σύνδεση. Βέβαια μπορεις να συνδεσεις το usb της οθονης πανω σε όποιο dock-hub αγοράσεις και να παρεις και τις 4 usb θύρες της οθόνης. Σε ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερή απάντηση σου. Με βάση αυτά που μου έγραψες κατέληξα πως θέλω να εκμεταλλεύτω το hub του monitor. Μιας και δεν θα ήθελα να φορτίζω το laptop με άλλο τρόπο παρά μόνο με τον εργοστασιακό του φορτιστή, για τους λόγους που ανέφερες και να μην φθείρω τη μπαταρία του. Άρα αν έχω καταλάβει καλά, πρέπει να πάρω hub που θα συνδέεται με το laptop μέσω type c . Έπειτα το hub το καλύτερο είναι να συνδέεται μέσω display port με την οθόνη για μέγιστη απόδοση σε εικόνα / διαφορετικά με hdmi. και να συνδέσω το USB 3.0 upstream port της οθόνης με το hub. Σκέφτηκα και κάτι ακόμη αλλά δε ξέρω αν θα δουλέψει. Από την στιγμή που το laptop έχει θύρα Thunderbolt 4, η οποία βάση apple είναι εγγενής έξοδος Display Port. Εάν έπαιρνα αντάπτορα USB-C male Σε DisplayPort female και κούμπωνα κατευθείαν αυτό στο Monitor με Display Port? Θα δουλέψει? Η θα πρέπει να υποστηρίζει thunderbolt και το monitor? ( είναι χαοτικό λίγο χαχα, τα γράφω αν μπορείς να με διορθώσεις σε περίπτωση που κάνω λάθος ). Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από spyros12nik
jodact Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, spyros12nik είπε Σκέφτηκα και κάτι ακόμη αλλά δε ξέρω αν θα δουλέψει. Από την στιγμή που το laptop έχει θύρα Thunderbolt 4, η οποία βάση apple είναι εγγενής έξοδος Display Port. Εάν έπαιρνα αντάπτορα USB-C male Σε DisplayPort female και κούμπωνα κατευθείαν αυτό στο Monitor με Display Port? Θα δουλέψει? Η θα πρέπει να υποστηρίζει thunderbolt και το monitor? Ναι προφανώς και θα δουλέψει. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να πάρεις και τα 165Hz της οθόνης αν τα χρειάζεσαι (δες και τα specs του ανταπτορα). Με HDMI πας μέχρι 144 (με τον σωστό αντάπτορα προφανώς αν μιλάμε μεσω type-c). H ποιότητα εικόνας ίδια θα είναι μιας και το σήμα είναι ψηφιακό. Απλά το DP επιτρέπει μεγαλύτερο refresh rate. Ουσιαστικά το πρωτόκολλο που περνάει μέσω του Thunderbolt 4 οσο αφορα την εικόνα είναι το DisplayPort. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από jodact
spyros12nik Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, jodact είπε Ναι προφανώς και θα δουλέψει. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να πάρεις και τα 165Hz της οθόνης αν τα χρειάζεσαι (δες και τα specs του ανταπτορα). Με HDMI πας μέχρι 144 (με τον σωστό αντάπτορα προφανώς αν μιλάμε μεσω type-c). H ποιότητα εικόνας ίδια θα είναι μιας και το σήμα είναι ψηφιακό. Απλά το DP επιτρέπει μεγαλύτερο refresh rate. Ουσιαστικά το πρωτόκολλο που περνάει μέσω του Thunderbolt 4 οσο αφορα την εικόνα είναι το DisplayPort. τέλεια!! με αυτό το τρόπο θα δουλεύει και το hub του monitor ? η μονο εικόνα ? ρωτάω γιατί στην ουσία το thunderbolt 4 υποτίθεται μεταφέρει και data. μάλλον βλακεία είπα χαχα Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2023 από spyros12nik
jodact Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, spyros12nik είπε τέλεια!! με αυτό το τρόπο θα δουλεύει και το hub του monitor ? η μονο εικόνα ? ρωτάω γιατί στην ουσία το thunderbolt 4 υποτίθεται μεταφέρει και data. μάλλον βλακεία είπα χαχα Στο συγκεκριμένο monitor δυστυχώς μόνο εικόνα. Το monitor για τα data (δηλαδή το hub) έχει ξεχωριστή σύνδεση που πρέπει να κάνεις με δεύτερο καλώδιο. Το displayport δεν περνάει data. Η σύνδεση που περιγράφεις είναι displayport μόνο, όχι thunderbolt ή usb ή ό,τι άλλο. Για να ήταν thunderbolt σύνδεση θα έπρεπε όλα τα μέρη να υποστηρίζουν το thunderbolt (οθόνη, laptop, καλώδιο). Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2023 από jodact
spyros12nik Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 5 ώρες πριν, jodact είπε Στο συγκεκριμένο monitor δυστυχώς μόνο εικόνα. Το monitor για τα data (δηλαδή το hub) έχει ξεχωριστή σύνδεση που πρέπει να κάνεις με δεύτερο καλώδιο. Το displayport δεν περνάει data. Η σύνδεση που περιγράφεις είναι displayport μόνο, όχι thunderbolt ή usb ή ό,τι άλλο. Για να ήταν thunderbolt σύνδεση θα έπρεπε όλα τα μέρη να υποστηρίζουν το thunderbolt (οθόνη, laptop, καλώδιο). ωραία τώρα τα κατάλαβα όλα. με βοήθησες πραγματικά και σε ευχαριστώ πολύ!! Θα ψάξω για ένα καλό docking station ή hub
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα